Mens en Dier

Geschrokken reacties na arrestatie neuroloog Jan Bonte: ‘Kabinet gaat belangrijke grens over’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Maandagavond kwam er een verontrustend bericht binnen. Neuroloog Jan Bonte was door de politie opgehaald voor verhoor wegens uitingen op Twitter, zo liet zijn broer Roelof weten via datzelfde medium. Advocaat Bart Maes zei meteen: “Nou, hij heeft in elk geval een goede advocaat! Bij deze!” Vlak daarvoor was zijn account opgeschort.

Bonte had foto’s van een aantal Romeo’s geplaatst en noemde daarnaast de naam van één van hen. De Romeo werd gespot bij een boerenprotest. Toen hij werd ontmaskerd door een boer zei hij: “Sodemieter toch op, man.”

Veel mensen reageren geschrokken op het nieuws. “Ik schrik me eerlijk gezegd helemaal kapot over het bericht dat Jan Bonte is opgehaald door de politie. Wat een land is dit toch geworden,” reageert rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Groot dieptepunt voor onze democratische rechtstaat

Viruswaarheid-voorman Willem Engel, die zelf meerdere keren werd opgepakt, schrijft: “We hebben een nieuwe politieke gevangene, Jan Bonte, neuroloog, beleidscriticus en mensenrechtenactivist. Reden: het aantonen van criminele activiteiten van de overheid. Het inzetten van Romeo’s om rellen uit te lokken, is veroordeeld door de VN. Toch gaat Nederland vrolijk verder.”

“Wat je verder ook van Jan Bonte en Willem Engel mag vinden, het is een opmerkelijke rechtsstatelijke ontwikkeling dat deze critici worden opgepakt en verhoord. Wat zegt het over een land als je geen echte dissidenten meer kunt tolereren?” vraagt filosoof Jelle van Baardwijk zich af.

Oprichter van Privacy First Bas Filippini haalt uit: “Met het oppakken van Jan Bonte gaat dit polarisatiekabinet een belangrijke grens over. Een groot dieptepunt voor onze democratische rechtstaat. Welke zich niet kan verdedigen tegen verrotting en infiltratie van binnenuit.”

Aan de kant gezet vanwege kritiek op coronabeleid

“Vanavond is mijn goede vriend neuroloog Jan Bonte gearresteerd. Tot hij is vrijgelaten, stop ik met Twitter,” zegt huisarts Els van Veen. “Ik wens jullie opnieuw een vrij Nederland toe, waarin we veilig zijn om vrijuit te spreken, zonder angst voor censuur, ontslag, intimidatie en arrestatie.”

Dan kijken we tot slot nog even hoe het mainstream journaille reageert op de arrestatie. Journalist en columnist Hester Zitvast twittert: “Als er ratten in z’n cel zitten, hebben die de komende honderd jaar genoeg om aan te knagen.”

Eerder werd Bonte aan de kant gezet door zijn werkgever vanwege kritiek op het coronabeleid.

4.8 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

228 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Karin
Karin
1 jaar geleden

In en in triest wat er van nederland is geworden

Never.
Never.
1 jaar geleden

Wanneer openen ze de eerste concentratiekampen? Hoe lang blijven wij nog slapen?

Marjo
Marjo
1 jaar geleden

Tis om te huilen dat dit gebeurt. Wat is nederland een door en door verrot land.

Appie met een w ervoor
Appie met een w ervoor
1 jaar geleden

Lang leve de dictatuur helden worden criminelen psychopaten worden geëerd 🤔🤔🤫😤😤🤮en een 🎀 lintje plus onderscheiding ook nog eens door de burger betaald Wereld op zijn kop😥😢

Back to top button
228
0
We lezen graag je reactie!x