Buitenland

Oud-diplomaat confronteert Westen met onaangename waarheid over Rusland

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

De meeste landen van de wereld weigeren sancties op te leggen aan Moskou omdat ze niet geloven in de westerse versie van het conflict in Oekraïne. Ondertussen groeit de sympathie voor Rusland, schrijft de Singaporese oud-diplomaat Kishore Mahbubani in een artikel voor de krant South China Morning Post.

Hij merkt op dat 85 procent van de landen van de wereld na de start van de speciale operatie in Oekraïne geen sancties heeft opgelegd tegen Rusland. Veel leiders van deze landen geloven niet in de versie van het conflict die het Westen ‘verkoopt’, aldus Mahbubani, die in 2012 werd uitgeroepen tot één van de honderd beste denkers ter wereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De meeste onpartijdige waarnemers zijn van mening dat het conflict vermeden had kunnen worden, voegt hij toe.

Verrast

Het mondiale Zuiden herinnert zich nog de hegemonie van het Westen, dat vasthoudt aan de strategie van ‘volledige overwinning’ voor Oekraïne. Naarmate het conflict voortduurt, groeit de sympathie voor Rusland, merkt de ex-diplomaat op.

“Velen waren verrast dat de strenge sancties die aan Moskou waren opgelegd niet tot een ineenstorting hebben geleid. Ze zijn verbaasd dat Rusland ondanks deze massale aanvallen nog steeds op de been is,” schrijft Mahbubani.

Genocide

Rusland lanceerde op 24 februari vorig jaar een militaire operatie in Oekraïne. “Het doel is mensen beschermen die acht jaar zijn onderworpen aan de genocide van het regime in Kiev,” lichtte president Poetin toe.

Hij wil Oekraïne demilitariseren en denazificeren, en de oorlogsmisdadigers die verantwoordelijk zijn voor ‘bloedige misdaden tegen burgers’ in Donbass voor het gerecht brengen.

4.8 174 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
1 jaar geleden

zou msm waarheid moeten zijn

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

De Nederlandse MSM is het meest lage meest vuile en meest moreel verwerpelijke uitschot dat bestaat.

Ze onthouden de Nederlandse burger van de ware toedracht in Oekraïne en dat het westerse oorlogsmisdadigers met zetel in Washington, London, Brussel, Den Haag en elke andere Europese hoofdstad zijn die vuil spel spelen en de wereld manoevreren in WO lll.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Het westen wordt langzaam wakker geschut. De Nederlandse regering moet zich kapot schamen om het geen ze de Russen en de Nederlanders aan doen. Oorloghitsers horen hier niet thuis. Rutte, Kaag en zeker CDAer Hoekstra moeten per direct opstappen en vervolgd worden wegens het misleiden van de bevolking. 15 maart… Niet vergeten.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Gelukkig zijn onze MSM uiterst objectief, zeker als het om die held Zelensky gaat. Dat mag dan ook best wat miljarden van ons belastinggeld kosten. Denk goed na op 15 maart.

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x