Mens en Dier

Oud-NOS-directeur haalt uit naar Kaag: ‘D66-religie bij het vuilnis zetten’

Help door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

D66-leider Kaag was maandagavond te gast bij Khalid & Sophie om te praten over Diepenheim, waar ze werd opgewacht door demonstranten met fakkels.

“Ik ga niet uitleggen waarom mensen daar met fakkels staan. Ik wil wel graag weten wat hen bezielt, hoe we de oplossingen beter kunnen uitleggen,” zei Kaag. “Hoe we de moeilijke keuzes samen kunnen bespreken. Maar dan moet je wel openstaan voor een gesprek.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“En ik denk dat daar op zo’n moment helaas geen enkele basis voor is. Dat is jammer,” vervolgde ze.

Maar wel weglopen

Minister Kaag zei dat over D66 vaak wordt gezegd dat de partij polariseert. “Dan denk ik: nee, we agenderen over thema’s zoals stikstof en de klimaataanpak, waar andere politieke partijen sinds jaar en dag hebben weggekeken of hebben gedaan alsof het allemaal niet zo belangrijk was. Maar het is superbelangrijk.”

Op Twitter schrijft ze: “In Nederland luisteren we naar elkaar. Overbruggen we onze verschillen met een goed gesprek. Dat blijf ik onverminderd doen.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Maar wel weglopen uit vak K als volksvertegenwoordigers iets zeggen wat je niet bevalt. ‘Goed gesprek’? Laat me niet lachen.”

D66-religie bij het vuilnis zetten

“Wie zijn toch die mensen? U praat alleen met mensen wier ideeën u aanstaan. Iedereen die u niet aanstaat, wordt verketterd, uitgesloten en gedemoniseerd. Dat is wat fascisten doen,” stelt neuroloog Jan Bonte.

“Sommige verschillen zijn niet overbrugbaar met een goed gesprek. Mensen gaan het niet opeens prima vinden dat ze hun bedrijven op valse gronden moeten sluiten omdat er iemand een goed gesprek met ze heeft gevoerd,” merkt Sander van Dam op.

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing haalt uit: “Het gaat erom dat de achteruitgang door het D66-beleid wordt gestopt. Dat we weer openstaan voor wetenschappelijke inzichten en de D66-religie bij het vuilnis zetten.”

4.8 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Zet op 15 maart de hele D66 bij het vuilnis, Nederland kan er alleen maar beter van worden!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

👍👍👍👍👍!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Nederland is naar de KLOTE dankzij KABINET RUTTE..D66 is een slangengif.. Ik stem op FvD !!

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Nogmaals de gehele 1e en 2e kamer moeten weg zijn allemaal wefpuppets tijd dat het volk opstaat en ze uit den haag gaan trekken als eerste de opperhoofden KAAG EN RUTTE,daarna NEXIT.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x