Homepagina » Archeologie » Oude tempel ontdekt waar priesters de toekomst voorspelden. Dit deden ze er nog meer
Oude tempel ontdekt waar priesters de toekomst voorspelden. Dit deden ze er nog meer

Oude tempel ontdekt waar priesters de toekomst voorspelden. Dit deden ze er nog meer

Onderzoekers van de Universiteit van Florence hebben op Monte Giovi, de berg van Jupiter, een Etruskische tempel ontdekt.

Aan de top, zo’n 1000 meter boven de zeeniveau, bestudeerden de Etrusken bliksem om de toekomst te voorspellen.

Er is nog maar erg weinig bekend over de religie van de Etrusken. De tempel is gevonden op één van de weinige heilige plaatsen van de Etrusken die nog intact zijn.

Rechthoekig bouwwerk

Het duurde zes jaar voordat de tempel was blootgelegd. De opgravingen zijn verricht door een team van de Universiteit van Florence onder leiding van professor Luca Cappuccini.

De tempel bevindt zich op een plateau boven de Etruskische stad Fiesole. Uit luchtfoto’s was al gebleken dat zich een rechthoekig bouwwerk aan de top bevond.

“In de jaren zeventig zijn er kleine bronzen en ijzeren speerpunten gevonden in het gebied,” vertelde Cappuccini aan de krant La Stampa.

Hemel

In de bodem werd een zogeheten lituus gevonden, een ijzeren instrument dat door priesters werd gebruikt om de grenzen van een heilig gebied te bepalen.

Het is één van de oudste ter wereld en één van de weinige die ooit zijn ontdekt in een tempel. Meestal worden dit soort voorwerpen gevonden in graftombes van priesters.

Op basis van de locatie concluderen de onderzoekers dat het gaat om een tempel van de hemel, een plek waar de wil van de goden werd geïnterpreteerd.

Vele mysteries

“De Etrusken deelden de hemel op in 16 stukken, die elk correspondeerden met een andere godheid,” legde de archeoloog uit.

“Om deze reden was het belangrijk voor de Etrusken om natuurlijke fenomenen zoals bliksem te bestuderen,” voegde hij toe.

Waarschijnlijk was de tempel gewijd aan Tinia, de Etruskische versie van Jupiter en Zeus.

De ontdekking ontrafelt nog niet de vele mysteries rond de religie van de Etrusken.

Foto: Luca Cappuccini

[La Stampa]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. Prachtig hersenspinsel weerom !

    2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Leef jij het leven waar je vroeger ooit van droomde?

Waarschijnlijk niet… Als ik mensen vraag waarom ...

11.000 jaar oude tempel ontdekt in Turkije. Ontdek wat deze vondst te maken heeft met Gobekli Tepe, de oudste tempel ter wereld

11.000 jaar oude tempel ontdekt in Turkije. Ontdek wat deze vondst te maken heeft met Gobekli Tepe, de oudste tempel ter wereld

In het oosten van Turkije is een ...