Archeologie

Oude tempel ontdekt waar priesters de toekomst voorspelden. Dit deden ze er nog meer

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Universiteit van Florence hebben op Monte Giovi, de berg van Jupiter, een Etruskische tempel ontdekt.

Aan de top, zo’n 1000 meter boven de zeeniveau, bestudeerden de Etrusken bliksem om de toekomst te voorspellen.

Er is nog maar erg weinig bekend over de religie van de Etrusken. De tempel is gevonden op één van de weinige heilige plaatsen van de Etrusken die nog intact zijn.

Rechthoekig bouwwerk

Het duurde zes jaar voordat de tempel was blootgelegd. De opgravingen zijn verricht door een team van de Universiteit van Florence onder leiding van professor Luca Cappuccini.

De tempel bevindt zich op een plateau boven de Etruskische stad Fiesole. Uit luchtfoto’s was al gebleken dat zich een rechthoekig bouwwerk aan de top bevond.

“In de jaren zeventig zijn er kleine bronzen en ijzeren speerpunten gevonden in het gebied,” vertelde Cappuccini aan de krant La Stampa.

Hemel

In de bodem werd een zogeheten lituus gevonden, een ijzeren instrument dat door priesters werd gebruikt om de grenzen van een heilig gebied te bepalen.

Het is één van de oudste ter wereld en één van de weinige die ooit zijn ontdekt in een tempel. Meestal worden dit soort voorwerpen gevonden in graftombes van priesters.

Op basis van de locatie concluderen de onderzoekers dat het gaat om een tempel van de hemel, een plek waar de wil van de goden werd geïnterpreteerd.

Vele mysteries

“De Etrusken deelden de hemel op in 16 stukken, die elk correspondeerden met een andere godheid,” legde de archeoloog uit.

“Om deze reden was het belangrijk voor de Etrusken om natuurlijke fenomenen zoals bliksem te bestuderen,” voegde hij toe.

Waarschijnlijk was de tempel gewijd aan Tinia, de Etruskische versie van Jupiter en Zeus.

De ontdekking ontrafelt nog niet de vele mysteries rond de religie van de Etrusken.

Foto: Luca Cappuccini

[La Stampa]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcelleke
marcelleke
4 jaren geleden

Prachtig hersenspinsel weerom !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x