Gezondheid

Overbodige griepprik: RIVM verliest rechtszaak tegen kritische huisarts

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De rechtbank in Middelburg heeft geen reden gezien om huisarts Hans van der Linde te veroordelen vanwege zijn uitlating dat het RIVM en RIVM-directeur Roel Countinho zich schuldig maken aan belangenverstrengeling.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) spande een rechtszaak aan tegen de huisarts nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de griepprik.

Woensdag deed de rechtbank uitspraak. Van der Linde heeft de grens van wat geoorloofd is niet overschreden, zo oordeelde de rechter.

Geen bewijs

De huisarts beschuldigde Coutinho van belangenverstrengeling omdat hij als hoogleraar samenwerkt met farmaceutische bedrijven en tegelijk directeur is van het Centrum Infectieziektebestrijding (Cib) van het RIVM.

Van der Linde spreekt zich al jaren uit tegen de jaarlijkse griepprik. Die heeft volgens hem geen nut. Afgelopen jaar concludeerde het maandblad Geneesmiddelenbulletin dat er geen bewijs is dat de griepprik bij ouderen en risicopatiënten effectief is. Jaarlijks krijgen 5 miljoen Nederlanders een oproep om zich te laten vaccineren.

Veel steun

Van der Linde kreeg veel steun uit de medische wereld. Zo’n 7000 mensen ondertekenden een petitie via internet, waarin werd opgeroepen om het proces te beëindigen.

In de uitzending De overbodige griepprik van Zembla uiten wetenschappers hun twijfel over de werking van de griepprik, die volgens het ministerie van Volksgezondheid dit jaar 56,6 miljoen euro kost.

Onethisch

In 2006 publiceerde de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke non-profitorganisatie bestaande uit 28.000 vrijwilligers uit meer dan 100 landen, een vernietigend artikel over de griepprik.

Hoogleraar innovatie en medische biotechnologie H. Schellekens vindt het onethisch om een complete bevolkingsgroep te vaccineren met een prik die bijna niets doet. “De studies bleken zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn,” zei hij tegenover Zembla. “En de studies die wel bruikbaar waren concludeerden dat het vaccin eigenlijkt niet werkt.”

Bron: Vara.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itanimulli.com
itanimulli.com
10 jaren geleden

Het recht heeft gezegevierd!
Eindelijk…het gaat gebeuren!

robert
robert
10 jaren geleden

hoi,hoi.hoi.hoi.hoi enz enz

Harrie
Harrie
10 jaren geleden

Hans, van harte gefeliciteerd met het behaalde recht. Laat de dames en heren “wetenschappers” nu eens tonen, dat echte wetenschap gebaseerd is op het ‘weten’ en ‘scheppen’ v.v. en in dienst staat van elkaar en dat de mens als zondebok en/of proefkonijn tot het verleden behoort. Als dit door de “wetenschap” kan worden gerealiseerd, dan kan zij aan geloofwaardigheid en vertrouwen van de mensheid winnen. Maar zolang “wetenschappers” hun dubbele moraal blijven prediken en hun ego blijven strelen, is het voor diezelfde mensheid zaak om continue waakzaam te blijven en niet alles wat “de witte jas” zegt of voorschrijft klakkeloos te accepteren.
Nogmaals gefeliciteerd met deze eclatante overwinning.

Jack
Jack
10 jaren geleden

Hoeraaaaaa,goed nieuws!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

50
0
We lezen graag je reactie!x