Gezondheid

Daar gaan we weer: WHO waarschuwt dat festivals en bijeenkomsten verspreiding apenpokken kunnen versnellen

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!

De WHO waarschuwt dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken kunnen versnellen. Het is de eerste aanwijzing dat gezondheidstechnocraten mogelijk opnieuw zullen proberen om beperkingen op te leggen onder het mom van virusverspreiding, schrijft Summit News.

Het apenpokkenvirus is inmiddels ook in Nederland vastgesteld bij een persoon, meldt het RIVM. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

In de afgelopen weken was het virus al vastgesteld in veel andere landen. De patiënten hebben vaak geen contact met elkaar gehad, de besmettingen lijken los van elkaar te staan.

Pandemieverdrag

Nu waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken kunnen versnellen. Ik ben bezorgd dat het sneller zal rondgaan, aangezien de besmettingen zich op dit moment voordoen bij mensen die seksueel actief zijn en de symptomen voor velen onbekend zijn, zei Hans Kluge, regionaal directeur voor Europa bij de WHO.

Het virus verspreidt zich op een moment dat de WHO op het punt staat te stemmen over een internationaal pandemieverdrag en amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling.

Absolute zeggenschap

Deze aanpassingen geven de WHO bijna absolute zeggenschap over ons beleid bij een volgende pandemie. De ‘factcheckers’ zullen dit uiteraard afdoen als ‘desinformatie’.

In België worden overigens al maatregelen genomen om de verspreiding van apenpokken tegen te gaan. Vlaanderen stelt een verplichte isolatieperiode van 21 dagen in voor mensen die zijn besmet met het apenpokkenvirus. Dat hebben experts na overleg over de aanpak van verspreiding van het virus besloten, zo meldt de Vlaamse gezondheidsautoriteit.

4.7 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
261 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Seen that, been there.

Pieternella
Pieternella
1 maand geleden

Dat komt natuurlijk door dat (overmatig) geprikt zijn.

John
John
1 maand geleden

Dus dan kunnen Rutte en Kaag ook niet naar de WEF bijeenkomsten…
Toch?

Henk
Henk
1 maand geleden

WHO, wij gaan ook weer! *middelvinger omhoog doet*

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

261
0
We lezen graag je reactie!x