Gezondheid

Daar gaan we weer: WHO waarschuwt dat festivals en bijeenkomsten verspreiding apenpokken kunnen versnellen

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!

De WHO waarschuwt dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken kunnen versnellen. Het is de eerste aanwijzing dat gezondheidstechnocraten mogelijk opnieuw zullen proberen om beperkingen op te leggen onder het mom van virusverspreiding, schrijft Summit News.

Het apenpokkenvirus is inmiddels ook in Nederland vastgesteld bij een persoon, meldt het RIVM. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de afgelopen weken was het virus al vastgesteld in veel andere landen. De patiënten hebben vaak geen contact met elkaar gehad, de besmettingen lijken los van elkaar te staan.

Pandemieverdrag

Nu waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken kunnen versnellen. Ik ben bezorgd dat het sneller zal rondgaan, aangezien de besmettingen zich op dit moment voordoen bij mensen die seksueel actief zijn en de symptomen voor velen onbekend zijn, zei Hans Kluge, regionaal directeur voor Europa bij de WHO.

Het virus verspreidt zich op een moment dat de WHO op het punt staat te stemmen over een internationaal pandemieverdrag en amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling.

Absolute zeggenschap

Deze aanpassingen geven de WHO bijna absolute zeggenschap over ons beleid bij een volgende pandemie. De ‘factcheckers’ zullen dit uiteraard afdoen als ‘desinformatie’.

In België worden overigens al maatregelen genomen om de verspreiding van apenpokken tegen te gaan. Vlaanderen stelt een verplichte isolatieperiode van 21 dagen in voor mensen die zijn besmet met het apenpokkenvirus. Dat hebben experts na overleg over de aanpak van verspreiding van het virus besloten, zo meldt de Vlaamse gezondheidsautoriteit.

4.7 60 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

254 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Seen that, been there.

Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Dat komt natuurlijk door dat (overmatig) geprikt zijn.

John
John
1 jaar geleden

Dus dan kunnen Rutte en Kaag ook niet naar de WEF bijeenkomsten…
Toch?

Henk
Henk
1 jaar geleden

WHO, wij gaan ook weer! *middelvinger omhoog doet*

Back to top button
254
0
We lezen graag je reactie!x