Universum

Zonduikende superkomeet mogelijk overdag zichtbaar

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige week vrijdag werd een nieuwe komeet ontdekt door de Russische astronomen Vitali Nevski en Artyom Novichonok van het International Scientific Optical Network (ISON) in Rusland.

Superkomeet C/2012 S1 bevindt zich op dit moment op zo’n 934 miljoen kilometer van de zon en kan alleen worden gezien met zeer sterke telescopen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vanaf oktober 2013 wordt de komeet zichtbaar aan de nachtelijke hemel. Naarmate hij dichter bij de zon komt, zal de komeet beter te zien zijn en mogelijk zelfs helderder worden dan de volle maan. De komeet zou zelfs overdag even te zien kunnen zijn.

Hale-Bopp

De Amerikaanse site AstronomyNow spreekt nu al van een gebeurtenis die één keer plaatsvindt tijdens een beschaving. Wanneer de zon het ijs van de komeet laat smelten, zal de komeet een staart krijgen die het geheel nog imposanter kan maken.

Rond 28 november dat jaar schiet de Komeet ISON op 1,8 miljoen kilometer langs de zon om weer de ruimte in geslingerd te worden. Mogelijk is het de helderste komeet ooit, aldus Michael Bakich van Astronomy Magazine. Tot nu toe was dat de komeet Hale-Bopp die vanaf 1997 18 maanden zichtbaar was vanaf de aarde.

Zonduikende superkomeet mogelijk overdag zichtbaar
Komeet ISON gefotografeerd door E. Guido, G. Sostero en N. Howes

Grote Komeet

Hoe gedenkwaardig het fenomeen zal zijn is moeilijk te zeggen. Dat hangt volgens astronomen af van veel factoren, die bepalen hoe de komeet zich zal gedragen.

Komeet ISON doet komeetonderzoeker John Bortle denken aan de Grote Komeet van 1680, ook wel de komeet van Kirch genoemd. Misschien gaat het om hetzelfde hemellichaam. Het was één van de helderste kometen van de 17e eeuw en was zelfs overdag met het blote oog zichtbaar.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Het artikel had ik al gelezen op spaceweather maar toch mooi. Hale Bopp was in de nachtelijke uren noordelijk aan de hemel te zien, en ik vond het een pracht gezicht deze te volgen met haar prachtige gekleurde staart.Toen was ik nog niet in het bezit van een lens die dit mooi op plaat kon vastleggen.Ditmaal zal dit anders zijn,sterker nog ik koop er nog een “converter” bij om de plaatjes nog beter en helder vast te leggen.SuperkomeetC/2012/S1 mijn camera canon is waiting for you!!

Conen
Conen
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Het artikel had ik al gelezen op spaceweather maar toch mooi. Hale Bopp was in de nachtelijke uren noordelijk aan de hemel te zien, en ik vond het een pracht gezicht deze te volgen met haar prachtige gekleurde staart.Toen was ik nog niet in het bezit van een lens die dit mooi op plaat kon vastleggen.Ditmaal zal dit anders zijn,sterker nog ik koop er nog een “converter” bij om de plaatjes nog beter en helder vast te leggen.SuperkomeetC/2012/S1 mijn camera canon is waiting for you!![/quote]

Dan moet het wel een mooie foto worden. 😉

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Conen”][quote name=”Hunting Wolf”]Het artikel had ik al gelezen op spaceweather maar toch mooi. Hale Bopp was in de nachtelijke uren noordelijk aan de hemel te zien, en ik vond het een pracht gezicht deze te volgen met haar prachtige gekleurde staart.Toen was ik nog niet in het bezit van een lens die dit mooi op plaat kon vastleggen.Ditmaal zal dit anders zijn,sterker nog ik koop er nog een “converter” bij om de plaatjes nog beter en helder vast te leggen.SuperkomeetC/2012/S1 mijn camera canon is waiting for you!![/quote]

Dan moet het wel een mooie foto worden. ;)[/quote]
Als ze klaar zijn stuur ik ze via mail naar de redactie Niburu.Misschien zijn zij zo vriendelijk de collectie te laten zien.Met die converter haal ik het maximale uit mijn telelens,dus ik denk dat het mooie worden.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
11 jaren geleden

Einde van de wereld al in zicht?

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x