Mens en Dier

D66-minister Rob Jetten wil autorijden ONBETAALBAAR maken

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

D66-klimaatminister Rob Jetten, die de hele wereld overvliegt en zich laat rondrijden in een dikke BMW 7-serie, overweegt maatregelen om het autoverkeer sneller te verduurzamen. VVD, CDA en ChristenUnie zien niets in maatregelen die het leven voor burgers nog duurder maken dan het nu al is.

Jetten overweegt al volgend jaar bijmenging van ‘duurzame’ maar ook duurdere brandstoffen verplicht te stellen, zodat de prijzen van benzine nog verder stijgen. Ook wil hij de aanschafbelasting op nieuwe benzine- en dieselauto’s fors omhoog laten gaan, mogelijk zelfs verdubbelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Vanaf 2030 wil D66 bovendien voor alle auto’s rekeningrijden invoeren, dus ook voor elektrische.

Op naar de drie zetels voor D66

Vakbond CNV wil dat het plan van tafel gaat. “Met dit plan leggen werkenden opnieuw weer flink bij om te kunnen werken. Dit kan wel oplopen tot 100 euro per maand extra,” zei voorzitter Piet Fortuin.

Auteur en spreker Hans van Tellingen haalt uit: “Op naar de 10 zetels. Van alle vier de coalitiepartijen tezamen dan, hè?” Hij voegt toe: “Ah. Uit de koker van Rob Jetten. Op naar de drie zetels voor D66. Net als in 2006.”

Haast onmogelijk gemaakt

“Rekeningrijden in 2030, miljarden van ons belastinggeld aan onder andere bizarre klimaatdoelen én tegelijkertijd een auto bezitten onmogelijk maken voor veel mensen,” merkt FVD-beleidsmedewerker Annelies Strikkers op.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) maakt zich boos over de plannen. “Autorijden wordt door het kabinet haast onmogelijk gemaakt. Alles en iedereen moet wijken voor de megalomane klimaatagenda. BVNL wil dat de Nederlanders de auto in kunnen stappen zonder aan de bedelstaf te gaan.”

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Een zeer gevaarlijke kwibus, die Jette.

hoogtijd
hoogtijd
1 jaar geleden

Die idioot van deze wef puppet wil de mensen kapot maken met zijn plannen om autorijden onbetaalbaar te maken. Kan deze clown zo snel mogelijk OPROTTEN. WAT EEN MACHTSLUSTIG PERSOONTJE, ONDERKRUIPSEL IS DIT TOCH.

Johan
Johan
1 jaar geleden

waarom zit die jetten nog niet in een rolstoel, beter voor het milieu, ik wil best een handje helpen

Jip
Jip
1 jaar geleden

Als de aanschafprijzen van nieuwe auto’s worden verdubbeld wordt de vraag naar tweedehands auto’s groter, waardoor die prijzen ook zullen stijgen. Dag economie…

Back to top button
178
0
We lezen graag je reactie!x