Het Complot

Overheid VS experimenteerde op veteranen onder MK-Ultra

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2009 spande een groep oorlogsveteranen een rechtszaak aan tegen de Amerikaanse overheid. Begin deze week boekten ze een belangrijke overwinning.

De regering moet nu documenten aan de rechtbank overhandigen over experimenten die na de Koude Oorlog zijn gedaan met Vietnamveteranen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Rechter Jacqueline Scott Corley oordeelde dat de documenten relevant zijn omdat ze kunnen bewijzen dat de overheid de veteranen onvoldoende informeerde over chemicaliën waar ze doelbewust aan werden blootgesteld en de effecten daarvan op hun fysieke en mentale gezondheid.

Onderdak

De Vietnam Veterans of America beschuldigen het Amerikaanse leger en de CIA ervan met de hulp van voormalige naziwetenschappers 400 verschillende soorten drugs en chemicaliën te hebben getest op 7800 veteranen. Het ging onder meer om mescaline, LSD, amfetaminen, barbituraten en mosterdgas.

De overheid verhulde de experimenten die in de vijftiger jaren begonnen onder de codenamen BlueBird, Artichoke en MK-Ultra, luidt de aanklacht verder. De helft van de gerecruteerde naziwetenschappers was lid van de SS of de nazipartij. Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen kwam van The New York Times blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden. De CIA regelde voor hen verblijfspapieren en een baan.

Mantsjoerijnse kandidaten

Psychiater Colin A. Ross, auteur van The CIA Doctors, wist naar eigen zeggen de hand te leggen op 15.000 documenten over experimenten met mind control tussen 1950 en 1972 op veel grote universiteiten, waaronder Harvard, Yale, Cornell, Johns Hopkins en Stanford. De stapel paperassen was volgens Ross nog maar het topje van de ijsberg.

Het doel van de programma’s was het verwijderen en inbrengen van herinneringen en het creëren en aansturen van mantsjoerijnse kandidaten. Er werd onder meer met LSD en andere hallucigenen in combinatie met zintuiglijke deprivatie en elektroconvulsietherapie geëxperimenteerd om te kijken hoe gemakkelijk mensen in een psychotische staat kunnen worden gebracht of hoe ze kunnen worden aangestuurd.

Het doel van MK-Ultra in 1953 was simpel, aldus tijdschrift Wired, namelijk mind control. De CIA wilde superagenten creëren die immuun waren voor mind control van de tegenpartij. Deze zogeheten mantsjoerijnse kandidaten, programmeerbare moordenaars, zouden overal kunnen worden ingezet.

Implantaten

Er werd ook gebruik gemaakt van radiologische implantaten, hypnose, subliminale overreding en vele andere technieken. De overheid probeerde middelen te ontwikkelen en te testen die mind control, euforie, andere persoonlijkheden, verwarring, fysieke verlamming, manie, onlogisch denken en andere effecten konden veroorzaken bij mensen.

Veel van de experimenten, zo stellen de veteranen, werden gedaan op legerbasis Aberdeen Proving Ground en Fort Detrick, beide in de staat Maryland. Rechter Corley oordeelde dat de regering meer dan 40 documenten moet vrijgeven die relevant zijn in de zaak en niet beschikbaar zijn voor publiek.

Geheim experiment

Project MK-Ultra of MKUltra is de codenaam van een geheim experiment van de CIA met betrekking tot hersenspoeling en chemische verhoormethodes, zoals met waarheidsserum. MK-Ultra wordt gerund door de afdeling Directorate of Science & Technology en kwam in ieder geval in de jaren vijftig en zestig verschillende keren aan het licht.

Er zijn bewijzen gevonden voor onder meer het gebruik van verschillende soorten chemicaliën (medicatie en drugs) en verscheidene geprobeerde methodes om hersenfuncties en gemoedstoestanden te manipuleren.

Het bestaan van MK-Ultra werd voor het eerst publiek bekendgemaakt door het Amerikaanse congres, na onderzoek van de Church-commissie en de presidentiële Rockefeller-commissie. Het onderzoek werd belemmerd doordat het toenmalige hoofd van de CIA, Richard Helms, in 1973 alle documenten met betrekking tot MK-Ultra liet vernietigen.

Volgens de CIA is de organisatie gestopt met MK-Ultra, maar oud-CIA-agent Victor Marchetti spreekt dit in verschillende interviews tegen. Volgens hem verspreidt de CIA routineus desinformatie en is het onderzoek naar gedachtemanipulatie doorgegaan. In het Britse tijdschrift Lobster noemt Marchetti het bericht dat de CIA ermee gestopt zou zijn een ‘coverstory’ om de waarheid te verhullen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel E
Marcel E
11 jaren geleden

ja, vechten voor de welvaart van je land alleen is natuurlijk niet genoeg, je moet je ook laten gebruiken als proefkonijn.

“Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country”

foxtrot 2.0
foxtrot 2.0
11 jaren geleden

Wij staan allen al onder een dergelijk regime secu programma.
Zowel negatief door dit soort menselijk/niet menselijke programmering.
Alzijnde het sprirituele waar je dualiteit in leert kennen.
En weer je echte IK later weer kan heugen.
Namaste

Mario Prado
Mario Prado
11 jaren geleden

Weet niet of de informatie in onderstaande link echt waar is of niet maar als je van horror verhalen houdt dan is dit er een.

The Illuminati formula used to create an undetectable total mind controlled slave

http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/illuminati_formula_mind_control.htm

legaal
legaal
11 jaren geleden

hoi alemaal,er gaat weer een ander beerput open.ze hadden zelfs super soldaten gekweekt,ik heb geen toestemming gevraagt aan deze super soldaten.en er is nog het Mountouk progamma,het is afschuwelijk voor woorden ,maar daar werden voor kinderen van de straat gehaald bijv.zwervers kinderen,en deze werden varkens genoemd.Dan heb je nog het projeckt M12 majestick in bijv.aria 51,black water soldaten.dit weten we van klokkeluiders ,er zijn er veel hierom vermoord en vele vrezen voor hun leven.Er zijn nu ook veel ouderen die zeggen ,ik ga met dit geheim niet het graf in ,en vertellen wat ze meegemaakt hebben ,of ze hebben documenten.Als dit allemaal publiekelijk bekent gemaakt word dan staat de wereld op zijn kop.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x