Financieel

‘Federal Reserve fungeert als verheven priesterschap’ (video)

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft met een overweldigende meerderheid voor een wetsvoorstel gestemd om de Federal Reserve onder toezicht te stellen.

Het wetsvoorstel is ingediend door Republikeins Afgevaardigde Ron Paul. Volgens hem gaat de hervormingswet van 2010 niet ver genoeg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Voorzitter van de Fed Ben Bernanke zei onlangs tegenover een commissie van het Huis van Afgevaardigden zich te kunnen vinden in de stelling dat de Fed transparanter moet worden. Hij waarschuwde echter voor politieke invloed op de beleidsplannen van de Fed als het wetsvoorstel wordt aangenomen.

Verzuimd

Democratisch Afgevaardigde Dennis Kucinich wees op het bericht in de Washington Post dat de New York Fed ‘tijdens belangrijke bijeenkomsten met toezichthouders heeft verzuimd uit de doeken te doen hoe de Britse bank Barclays de Libor-rente manipuleerde’.

“De Fed creëert biljoenen dollars uit het niets en geeft het geld aan banken. Het congres wordt niet op de hoogte gehouden,” riep Kucinich vlak voor de stemming in het Huis. “De Fed vertelt toezichthouders niet wat er speelt. Het wordt tijd dat we de Fed dwingen verantwoording te nemen.”

Priesterschap

“Laten we terugkijken naar 2008,” ging hij verder. “Mensen raakten hun huis kwijt, maar de Fed keek de andere kant op. Kom niet aan de Fed, want dan zou het een politieke kwestie worden. Ja, het is een politieke kwestie. We hebben werkloosheid vanwege de politiek. Mensen raken hun huis kwijt vanwege de politiek. De banken krijgen ongekende sommen geld van de Federal Reserve waar we niets van weten. Ondertussen kunnen de mensen geen lening afsluiten om hun huis of zaak te behouden.”

“We moeten de Fed onder toezicht stellen,” besloot Kucinich. “Het is tijd dat we opstaan voor de 99%. Het is tijd dat we opstaan tegen de Federal Reserve, die nu fungeert als een soort verheven priesterschap. Dat valt niet uit te leggen in een democratie.”

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
magdalena
magdalena
11 jaren geleden

Beetje tweeledig,komt over alsof de slager zijn eigen vlees keurt.

sipco
sipco
11 jaren geleden

Goh, toch nog wat zinnigs van een republikein, waarvan je toch alleen nonsens verwacht met type,s als Pallin.Maar het moet niet zijn, wij republikeinen willen toezicht??Het moet worden: WIJ BEVOLKING HOUDEN TOEZICHT!!!!Controle over laaielichters!!

meloen
meloen
11 jaren geleden

Men zou de hele federale regering en de federale banken terecht moeten laten staan voor misleiding , corruptie ,leugens ,bedreiging,manipulatie en het leven van vele mensen die daar mee gepaard zijn gegaan ! Daar ga je toch geen zaken mee doen !!Dit zijn grote criminelen en we moeten ze hoe dan ook van hun plaats ondoen ! Transparantie van de fed is geen optie !!Deze keuze hebben ze al misbruikt alleen als ze in het nou worden gedreven willen ze onderhandelen !! Maar wij mensen zullen doorgaan totdat de laatste van deze bedriegers is opgepakt !Ze worden Bang ze willen de wapens in de US al aan beperkingen gaan leggen omdat ze bang zijn voor opstanden van de mens die ze al eeuwen onderdrukt hebben .
de enige kracht die alles kan overwinnen is liefde !!Ik denk dat wij net als de Illuminatie een symbool moeten bedenken dat staat voor de kracht van de mensheid .Om de mensen eraan te herinneren dat we samen sterk zijn !!

legaal
legaal
11 jaren geleden

hoi allemaal.word nu de 99 procent gehoord?Het is een spinneweb om uit al deze bericht geving wijs te worden.als leek van bankzaken,weet ik wel dat er gesjoemeld is geworden.al die grote bankiers moeten mar eens samen voor het gerecht verschijnen.Waar is het geld ,waar is het goud.Waarom zijn de mensen bedrogen.simpele vragen voor ze.en dan voor de hele wereld bekentenissen af leggen.En niet eerder de rechtzaal uit voor alles boven tafel is gekomen.De rechters doen dit maar in estafettes.arrestanten worden ook soms dadg en nacht verhoord.Het zijn dieven.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x