Binnenland

Overheidsreclame wekt irritatie: ‘Het is vrijwel van de eerste tot de laatste zin onzin’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Op tv is een reclamespotje van de overheid te zien dat de nodige irritatie opwekt.

“We moeten allemaal meer doen hè. Anders verandert het leven op aarde straks voorgoed,” zegt een meisje in het spotje. “Dat extreme weer, die overstromingen en die hitte, dat kunnen we toch niet laten gebeuren?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Een ander meisje voegt toe dat de overheid ‘meer moet doen’.

Onzin

“Precies! En wij zelf ook natuurlijk. Anders omgaan met energie, anders omgaan met spullen, anders reizen en anders eten,” zegt het ene meisje.

Op de vraag of dat allemaal zin heeft, antwoordt een oudere man: “Ja, natuurlijk! Alles wat we doen voor het klimaat helpt om de aarde leefbaar te houden.”

Het spotje is vrijwel van de eerste tot de laatste zin onzin, stelt Rob de Vos van website klimaatgek. Dat extreme weer bestaat vooral bij de gratie van de traditionele media die dag in dag uit beelden vertonen van extreme omstandigheden ergens op aarde, zegt hij.

Schande

En is de Noordzee volbouwen met windmolens en landbouwgrond gebruiken voor zonneparken ‘groen’? En auto’s volstoppen met batterijen waarvan alleen al de productie aan alle kanten discutabel is (milieuverontreiniging, kinderarbeid, et cetera)?

De Vos wijst erop dat veel claims over extreem weer, overstromingen en hitte zijn weerlegd door gepeerreviewde publicaties. Hij voegt toe dat ook de nieuwe IPCC-rapporten zeer terughoudend zijn met dit soort alarmistische claims.

De Vos vindt het een schande dat de overheid zich laat lenen voor zo’n angstaanjagende boodschap en hoopt dat er mensen zijn die hier op de één of andere manier tegen kunnen optreden.

4.9 212 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

En dat allemaal via de NPO “Nederlandse-Propaganda-Omroep”…….

Dree
Dree
7 maanden geleden

Onze overheid is WEF. En ze kunnen niet meer terug. Het is alles of levenslang in de gevangenis wegens landverraad

Merijn Hugens
Merijn Hugens
7 maanden geleden

Tot 2050 is de zon hyperactief, veel solar-flares etcetera, dat is de belangrijkste reden dat het warmer wordt. Poppenkast dus, want alle klimaatdoelstellingen moeten ergens in 2050 hun vruchten af gaan werpen toch? Dat is ook toevallig, precies op dat moment gaat ook de zon iets minder hard schijnen….

ellie
ellie
7 maanden geleden

jaja en Duitsland gaat weer bruinkoolcentrales openen…… ALS het al geen lariekoek is dat klimaatgegevens, dan schiet het lekker op zo

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x