CoronaMens en Dier

Kuipers wil niet opschalen omdat ic-verpleegkundigen ‘zich dan in rustige tijden gaan vervelen’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Zorgminister Ernst Kuipers kan niet garanderen dat er geen nieuwe lockdown komt. Dat zei hij donderdag in het Kamerdebat over zijn langetermijnaanpak corona. Kuipers wil niet tegemoetkomen aan de wens van de Tweede Kamer om de ic-capaciteit uit te breiden. Die is voldoende, zei hij.

Wat een totale quatsch

Er zijn nu bijna 1000 ic-bedden waarvoor personeel is ingeroosterd. Als het nodig is, kan er worden opgeschaald naar 1700 ic-bedden. Meer kunnen ic-afdelingen niet aan, zei Kuipers. Er is dan ‘onvoldoende personeel per patiënt beschikbaar’.

“Kuipers wil niet opschalen omdat ic-verpleegkundigen zich dan in rustige tijden gaan vervelen. Wat een totale quatsch,” reageert Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “Als we opmerken dat die ic-verpleegkundigen in rustige tijden natuurlijk iets anders in de zorg kunnen gaan doen, krijgen we keer op keer geen antwoord.”

Dan verveel je je dood

Eerder deed intensivist Diederik Gommers soortgelijke uitspraken. Op de vraag of de capaciteit op de ic’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij in oktober 2020: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks ic-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben,” aldus Gommers.

Overigens zei Kuipers over de wachtlijsten in de zorg dat ziekenhuizen ‘een tandje moeten bijzetten’.


5 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert1952
Robert1952
9 maanden geleden

Deze gozer is echt knettergek en levensgevaarlijk! Geen woorden meer voor.

Toine
Toine
9 maanden geleden

dit wandelende lijk is echt knettergek

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
9 maanden geleden

Hoe kunnen zoveel psychisch gestoorde mensen vrij rondlopen en ook zulke belangrijke banen hebben??? Gvd wát een ongelooflijk gestoord volk zeg. Waar blijft de opstand? Met pek en veren!

Zonnebloem
Zonnebloem
9 maanden geleden

De corona gaat toch nooit meer weg??
Nou dan ….de ic s blijven vol stromen
Zo praat die kale
Gommers is een drol en kuiper is een misselijk gluiperd

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

156
0
We lezen graag je reactie!x