Binnenland

Oversterfte belandt in doofpot dankzij andere rekenmethode: ‘Wat heb je dan te verbergen?’

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het is het gesprek van de dag op sociale media. Het ene na het andere wetenschappelijke onderzoek wordt erover gepubliceerd. Wie hebben het er niet over? De media. Ondertussen zijn de verantwoordelijke instituten druk bezig om het fenomeen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. We hebben het hier natuurlijk over de aanhoudende oversterfte.

Sinds eind vorig jaar stelt het RIVM de oversterfte vast in plaats van het CBS. Met een veranderde rekenmethode neemt de kans op oversterfte beduidend af, schrijft Maurice de Hond op zijn website.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Bij de overgang van CBS naar RIVM wordt ook een andere berekeningsmethode geïntroduceerd. De verwachte sterfte is bij het RIVM beduidend hoger dan bij het CBS. Over 2023 scheelt dat zo’n 10.000 overlijdens. De kans dat er in 2024 in een bepaalde week sprake is van oversterfte neemt met de nieuwe aanpak aanzienlijk af.

Versluiering

De nieuwe aanpak levert een versluiering op van wat er zich echt onder de bevolking aan het afspelen is, aldus De Hond.

“Ieder zichzelf respecterend bestuursorgaan zou moeten willen leren van het uitgevoerde COVID-beleid om dezelfde fouten in de toekomst te voorkomen. Maar via ondoorzichtige constructies wordt informatie weggemoffeld, en worden Wob-verzoeken niet gehonoreerd en data niet beschikbaar gesteld voor onderzoek,” reageert Europarlementariër Rob Roos. “Wat heb je dan te verbergen?”

De argeloze massa zal denken dat het probleem van de oversterfte overwonnen is, maar dat is geenszins het geval.

Toch gek

Statisticus Herman Steigstra laat zien dat de weekcijfers over de oversterfte weliswaar flink naar beneden zijn bijgesteld na een extreme stijging, maar dat het nog steeds een fikse oversterfte blijft.

“Geen corona meer en toch oversterfte blijft toch gek. Wel treedt ook nu weer oversterfte op direct na een vaccinatieronde,” merkt hij op.

Goochelen met cijfers

Steigstra kan zich niet voorstellen dat het RIVM niet gaat terugkomen op hun extreem naar boven bijgestelde prognose.

Waarop ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult vraagt: “Het goochelen met cijfers, RIVM?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ralf
ralf
6 maanden geleden

had iemand iets anders verwacht?…

even wat ander nieuws uit amerika, dit kan vandaag (amerikaanse tijd dus kan het hier morgenochtend zijn) de boel lekker opschudden:
Documenten die mensen identificeren die banden hebben met sekshandelaar Jeffrey Epstein zullen woensdag worden vrijgegeven

als het al vrijgegeven wordt natuurlijk…

koddebeier
koddebeier
6 maanden geleden

Ze denken dat we net zo achterlijk zijn als zij.

Rob
Rob
6 maanden geleden

Wat ze te verbergen hebben is voor henzelf waarschijnlijk niet eens duidelijk. Misschien wel dat ze deel uitmaken van het depopuleren maar waarschijnlijk niet dat ze meewerken in het einde der tijden. We zijn op een punt waar de mensheid al vijf keer is uitgeroeid, om de 26.000 jaar. Iedereen die nu meewerkt aan de narratieven werkt mee aan de zesde keer. En dat zijn er veel, heel veel. Allemaal nuttige idioten in de ogen van de elites en die snappen niet dat ze dan ook meewerken aan hun eigen ondergang. Want ook zij zullen het uiteindelijk niet overleven. Het gros is als zombies, lichamen waar niets menselijks in leeft maar in plaats daarvan pure macht van uit gaat. Dan ben je menselijk gezien dood en als je dan toch rond loopt dan ben je een zombie in het echt. Dat zijn de best bruikbare idioten voor de elites want vernietiging is het enige dat ze kennen.

Betaal contant en koop bij het MKB
Betaal contant en koop bij het MKB
6 maanden geleden

De Hond zal het wel bij houden gelukkig

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x