Homepagina » Het Complot » Top 5 complottheorieën over de Bilderberggroep
Top 5 complottheorieën over de Bilderberggroep

Top 5 complottheorieën over de Bilderberggroep

In het Deense Kopenhagen vierde de mysterieuze Bilderberggroep afgelopen week zijn zestigste verjaardag. Het gaat om 120 tot 150 vooraanstaande figuren uit de westerse wereld die in de grootste discretie de werelduitdagingen bespreken. We hebben een top 5 complottheorieën over deze mysterieuze groep voor je samengesteld.

Nazi’s

Mede-oprichter van de Bilderberggroep prins Bernhard zou nauwe banden hebben gehad met het naziregime. Volgens verschillende theorieën is er een link tussen de groep en de nazipartij. Hoewel Bernhard dit ontkende tijdens zijn laatste interview voor zijn dood in 2004, trof historicus Annejet van der Zijl documenten aan in het archief van de Humboldt-universiteit in Berlijn, waaruit bleek dat hij tot 1934 lid was van de partij.

Ook de Amerikaanse bankier David Rockefeller, die het eugeneticaprogramma van de nazi’s zou hebben gefinancierd, wordt in verband gebracht met de fascistische groep. Rockefeller is een regelmatige deelnemer aan de Bilderbergconferenties.


Wereldregering

De club wordt ervan beschuldigd een Nieuwe Wereldorde te willen vormen, die bestaat uit banken, multinationals en overheden. De voormalige Britse Labour-politicus Denis Healey, één van de oprichters van de Bilderberggroep, zei: “Zeggen dat we streven naar een wereldregering is overdreven, maar niet geheel ongegrond.”

Oorlog in Servië

Hooggeplaatste Servische personen geven de Bilderberggroep de schuld van de Kosovo-oorlog, die leidde tot de val van de Servische politicus en Joegoslavische president Slobodan Milosevic. Milosevic werd door de Verenigde Naties aangeklaagd wegens oorlogsmidaden en misdaden tegen de menselijkheid.

De Amerikaanse regering stelde de nieuwe machthebbers in Servië een ultimatum dat in 2001 afliep: zij eisten de arrestatie van Milosevic in ruil voor financiële hulp. Sommigen menen dat de Bilderberggroep overheden naar zijn pijpen kan laten dansen.

Republikeinse Partij

Politiek activist Phyllis Schlafly publiceerde in 1964 het boek ‘A Choice, Not An Echo’, waarin wordt gesteld dat de Amerikaanse Republikeinse Partij wordt gecontroleerd door de Bilderberggroep. Volgens Schlafly worden de Republikeinen gemanipuleerd door elitaire intellectuelen binnen de Bilderberggroep. Ze beschuldigde hen van corruptie en globalisme en was vooral tegen de deelname van Henry Kissinger aan de conferenties.

Hagedissen

David Icke heeft een uitgesproken mening over de Bilderberggroep, die volgens hem wordt aangestuurd door figuren die afstammen van reptielen. Volgens de voormalig woordvoerder van de British Green Party wordt de wereld gerund door dictators die genetisch verwant zijn aan hagedissen.

Icke stelt ook dat de Bilderberggroep veel invloed uitoefent op de Europese Unie. “Dankzij de manipulatieve Bilderberggroep hebben we een Europese Unie, een gecentraliseerde bureaucratische dictatuur,” zei hij.

[Daily Mirror]


Vond je dit artikel goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Waar is het bewijs?

  2 likes
  • @biko: Ga eens googlen en leer dat de rijke garde alleen maar rijker is geworden van de financiële crisis.
   Dat was in januari 2013 in het nieuws en was recent weer in het nieuws.
   Het gewenste informele is prima, maar dan kun je toch achteraf delen wat er besproken? Schippers, Samson en Bea gaan wel op kosten van de overheid – dus ons belastinggeld. Vorig jaar stelden de SP en de Pvdd daar juist nog kamervragen over, die uiteindelijk het moesten doen met een omslachtig antwoord dat ze geen uitspraken mocht doen wegens een verdrag. Lekker makkelijk.
   Die filmpjes van Samson gezien? waar hij bij de Bilderbergconferentie de pers te woord staat? Daar zegt hij dat hij het informele fijn vindt, maar wel vindt dat mensen achteraf zouden mogen weten wat er besproken is. Toch houdt hij nu zijn mond, tja op een publicatie van zijn speech op de Pvda site na.
   Je kunt jezelf afvragen waarom sommige andere invloedrijke figuren ontbreken bij het bespreken van de kwesties. En als ze zich willen verschuilen achter het feit dat het een informeel iets is waar ze geen uitspraken over hoeven te doen, dan vind ik dat ze dat dan ook zelf mogen bekostigen.
   Transparantie is erg belangrijk en dat mis ik hier.
   Verdiep je ook eens in de geschiedenis dan kun je lezen dat Monsanto (ken je vast) ook gerelateerd is deze groep en dikke vrienden is met de rijkste kernleden. En dat mensen die in banken hoge posities uitoefenen ook graag worden uitgenodigd.
   En na al die jaren van Bilderbergconferenties sinds 1954 zijn er nog geen goede oplossingen naar buiten gekomen, aangezien het verschil in arm/rijk in de wereld alleen maar groter is geworden.
   Het lijkt mij duidelijk dat dit een clubje is wat geheime (zakelijke) afspraken maakt om een bepaalde situatie in stand te houden.
   Ik denk zelf dat wij het hier in Nederland zo ‘goed’ hebben, omdat Bea een prominent figuur is binnen deze club (want Nazi sympathisant Bernard was immers oprichter)en afspraken in het voordeel zullen zijn voor haar landje. En denk ik ook omdat Nederland politiek gezien vaak een schoothondjes rol voor de VS speelt. Maar is dat eerlijk?
   En begrijp me niet verkeerd Biko, ik geloof pas iets echt als ik er met mijn neus bovenop sta. Maar daar waar dingen rammelen mogen ze best in twijfel worden getrokken. De meeste bevolking haalt de schouders op omdat ze het nog goed hebben in vergelijking met andere landen. Iets is even een hot item en verdwijnt dan al snel naar de achtergrond- ‘Ach, zolang ik het maar goed heb, toch? ‘ is de mentaliteit. En als er sh*t aan het licht komt maakt dit land (door de media) zich drukker over een Zwarte Pieten kwestie. Maar waarom kreeg Syrië sancties terwijl nog steeds niet is aangetoond dat de gifgas aanval van Assad was? Wie waren nou de schutters in Kiev die zowel op politie en burgers schoten? Waarom horen we maar kort over beschuldigingen van over en weer van valse media verspreiding van de VS en Rusland om een bepaalde situatie te schetsen – vnl. door de VS en daar geen sancties voor krijgt? Of dat journalisten worden vervolg voor het afluisteren van mensen, maar de NSA niet… Tja of na maanden pas actie ondernemen ( betreffende afluisteren Merkel). Er rammelt heel veel en dan is het niet gek dat mensen zelf theorieën maken.

   7 likes
 2. En in hoeverre had de Bilderberggroep genocide plannen voor de mensheid? Hebben staatshoofden in deze club niet getekend voor het aanzienlijk reduceren van de mensheid?

  8 likes
 3. Als ik zo rondvraag in mijn omgeving over de NWO, dan weten de meesten wel wat de betekenis is en hebben de meeste mensen wel een idee wat de leden uitspoken.
  Helaas is het zo op de achtergrond dat de werkelijke impact van wat deze leden doen niet doordringt
  in de breinen van de gewone mens. De media besteden hier namelijk geen aandacht aan. En het is natuurlijk nog steeds allemaal “fictie”. Want bewijzen zijn er nauwelijks ; dat wat kan praten wordt om zeep gebracht en de schriftelijke bewijzen worden zorgvuldig verborgen.
  Er is een manipulatie aan de gang waar je eng van wordt en kijk maar naar 9/11, soms is het alsof je in een hollywood productie zit. Wel te begrijpen dus dat men hier sceptisch over doet.
  Maar……… de zaken gaan onderhuids wel door. En voor je het weet iss er nog maar een handjevol “VRIJE ” mensen over. En dan…………… zie de MATRIX.

  5 likes
  • ‘ De media besteden hier namelijk geen aandacht aan. En het is natuurlijk nog steeds allemaal “fictie”. Want bewijzen zijn er nauwelijks ; dat wat kan praten wordt om zeep gebracht en de schriftelijke bewijzen worden zorgvuldig verborgen. ‘

   De media? Wel aan gedacht, dat ze de media en vooral de linkse kliek ook in hun binnenzak hebben? Dat is precies waaraan dit land verloren is gegaan, inmiddels. Versmelt met 1 grote kliek, wat op onze centen zit. Nu is het zaak, zoveel mogelijk van ons af te komen. Zie hoe ze met ouderen omgaan en zieken. Zie medicijnen, wat daar wel niet in verwerkt wordt aan gif. Hagedissen? Ratten zijn het!

   1 likes
 4. Het is een groep van ruim 600 criminelen met te veel geld,waarmee ze macht kopen!
  Wel ten nadele van de mensheid!En ter meerdere glorie van zichzelf;mensen[als je ze zo nog kunt noemen!]zonder enige vorm van geweten!Van mij mogen ze allemaal hangen!

  4 likes
 5. David Icke is goed geinformeert.Maar het ging over de gehele verovering van geheel Joegoslavië eerst Titto eruit dan een bank van de caballisten .En de boel zoveel mogelijk leegroven.En dan langzaam aan de rest van het midden oosten.De werkwijze van indeed de Reptiliens die de macht hebbers op de aarde totaal controleerde.( instappen en overnemen van personen was hun methode.) en lieten hen, hun agenda uitvoeren.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

VN

VN-chef pleit voor ‘wereldregering’ met ‘tanden’. We hebben nog tot 2030

De wereld heeft een overkoepelend, multilateraal bestuur ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...