Homepagina » Innovatie » De ‘onmogelijke’ raketmotor gaat de ruimte in: tijd om de EmDrive te testen
De 'onmogelijke' raketmotor gaat de ruimte in: tijd om de EmDrive te testen

De ‘onmogelijke’ raketmotor gaat de ruimte in: tijd om de EmDrive te testen

Binnenkort wordt voor het eerst een werkende EmDrive gelanceerd. Dan zal blijken of het mogelijk is om een raketmotor aan te drijven zonder enige vorm van brandstof.

De controversiële EmDrive is gebouwd door de Amerikaanse uitvinder en ingenieur Guido Fetta. Hoewel uit diverse experimenten is gebleken dat een dergelijke motor werkt, lijkt het apparaat in strijd te zijn met een fundamentele natuurwet.

Nanosatelliet

De derde wet van Newton zegt namelijk dat krachten altijd in paren optreden. Veel natuurkundigen zeggen dat de EmDrive in strijd is met die wet. De motor lijkt aangedreven te worden zonder brandstof. En dat niet alleen: met zo’n motor kunnen we in slechts 70 dagen naar Mars reizen.

Fetta is de bedenker van de Cannae Drive, een raketmotor die gebaseerd is op het oorspronkelijke ontwerp van de EmDrive. Hij heeft nu aangekondigd dat hij de motor gaat gebruiken om een 6U CubeSat, een nanosatelliet, te lanceren.

Opschieten

Popular Mechanics meldt dat ongeveer een kwart van de satelliet ter grootte van een schoenendoos zal bestaan uit de Cannae Drive, die tenminste zes maanden om de aarde zal draaien. “Hoe langer hij in een baan om de aarde blijft, hoe meer de satelliet zal laten zien dat hij wordt aangedreven zonder brandstof.”

Er is nog geen lanceerdatum bekend, maar verwacht wordt dat de satelliet binnen nu en zes maanden in de ruimte wordt gebracht. Fetta mag wel opschieten, aangezien Chinese ingenieurs en de uitvinder van de oorspronkelijke EmDrive Roger Shawyer ook werken aan lanceerbare EmDrives.

[ScienceAlert]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dnnnoz
Dnnnoz
4 jaren geleden

Stemrecht voor vrouwen en afschaffing (evolutie) van slavernij was ooit ook onmogelijk en tegen de natuurwet, dus we zullen zien.

Jos
Jos
4 jaren geleden

Prachtige uitvinden zijn er toch. Mooi al die technologie en op deze wijze kunnen we ver reizen en alle planeten die in de buurt liggen verkennen en evt bewoonbaar maken.

Loki
Loki
4 jaren geleden

Fundamentele natuurwet, derde wet van Newton?
Ach ja, hoe vaak hebben ze er niet al naast gezeten. Al vaker is gebleken dat de wetten van Newton niet rijmen met hedendaagse vindingen.

Bram
Bram
4 jaren geleden

Ik snap de titel niet. Wat heeft em drive met raketmoter te maken. Compleet andere technologie. Een oudewetse telefooncel is in deze titel vergelijkbaar met een smartfone. Whatever
De feit is dat wij al 100 jaar dezelfde technologie hebben wat vervoermiddelen betreft. En Dat is auto rijden en vliegen. De fiets is het buitenbeentje geworden maar het geniale hiervan is dat je geen brandstof ervoor nodig hebt. Nu de rest van de vervoersmiddelen.
Hopelijk is dit een stap in de goede richting. En hopelijk mogen wij dit nog meemaken…

Haab
Haab
Reactie op  Bram
4 jaren geleden

Natuurlijk verbruikt ook een fiets brandstof. Vraag maar eens een wielrenner hoe vaak hij bij moet tanken tijdens de tour….

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Bram
4 jaren geleden

Je hebt daar wel degelijk brandstof voor nodig Bram. In dit geval een broodje pindakaas, maar ook dat is brandstof. Newton was een slimme vogel, maar veel van zijn wetjes zijn door de mand gevallen. Deze EmDrive zal waarschijnlijk gewoon werken en daarmee zal de volgende oude wet verpulvert worden. We moeten nog heel veel leren, maar zoals Confucius al zei, ” zelfs de grootste reis, begint met een eerste stap”.

Bram
Bram
Reactie op  StefanZ
4 jaren geleden

Liever pindakaas dan olie want olie is oorlog.

StefanZ
StefanZ
Reactie op  Bram
4 jaren geleden

In pindakaas zit een heleboel olie….

Drie
Drie
4 jaren geleden

Ik denk niet dat ze die motor naar buiten brengen
Anders rijdt elke auto mee
Het is ook gratis kost bijna niks
Dus dat is niet goed
Niet goed voor de economie
Of anders gaat Schell en bp kapot

pat
pat
Reactie op  Drie
4 jaren geleden

laat Schell lekker kapot gaan dan!

Logiter
Logiter
4 jaren geleden

Aangezien zelfs de snelheid van het licht variabel kan zijn,zal blijken dat er geen enkele natuurwet fundamenteel is,maar slechts een reactie binnen het gedrag van het geheel.
De wetenschapsziekte van positivisme want niets anders beteken dat alles meetbaar te verklaren moet zijn,maakt dat er gemiddelden worden gebruikt binnen berekeningen daar waar de fluctuatie nou net het verschil maakt.
Ze negeren zogezegd de BTW.
Een natuurwet staat niet aan of uit,maar fluctueert en binnen die fluctuatie kan een heleboel mogelijk zijn zoals misschien deze Emdrive aandrijving.

Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Een revolutie in de ruimtevaart.

Sef
Sef
4 jaren geleden

We zullen zien. In feite is er niks anders dan energie in het heelal. Alleen moet de methode nog gevonden wordn om het te benutten.

Frans
Frans
Reactie op  Sef
4 jaren geleden

Volgens mij heeft Nicola Tesla dat al een eeuw geleden al gevonden.

Sergio
Sergio
4 jaren geleden

De enige fundamentele wet die altijd zal bestaan is dat alles relatief is 🙂

René
René
4 jaren geleden

als je een beetje door googled blijkt inderdaad dat deze “motor” geen brandstof gebruikt in de letterlijke zin; voor een verbranding met de daarbij behorende uitzetting van gas die gestuurd wordt door een nauwe opening en zodoende voortstuwing bereikt.
zoals in een raketmotor dus. in deze motor wordt wel degelijk elektrisch vermogen omgezet in voortstuwing er wordt zelfs gesproken over een kleine kernreactor…. (als je naar een andere planeet wil)

Franss
Franss
Reactie op  René
4 jaren geleden

“To put it simply, electricity converts into microwaves within the cavity that push against the inside of the device, causing the thruster to accelerate in the opposite direction,”

http://www.sciencealert.com/the-impossible-em-drive-is-about-to-be-tested-in-space

x

Check Also

Wat is dat in vredesnaam? NASA-astronaut geschokt door wat hij in de ruimte zag

Wat is dat in vredesnaam? NASA-astronaut geschokt door wat hij in de ruimte zag

De gepensioneerde NASA-astronaut Jerry Linenger heeft onthuld ...

Camera SpaceX-satelliet legt mysterieus object vast. Bekijk de beelden

Camera SpaceX-satelliet legt mysterieus object vast. Bekijk de beelden

Op YouTube zijn beelden verschenen van een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x