Mens en Dier

‘Schokkende’ Thorbeckelezing Omtzigt: ‘De stille revolutie die nodig is, vraagt actieve burgers’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Het beeld dat Pieter Omtzigt schetst van de gang van zaken in politiek Den Haag is meer dan schokkend, zegt Maurice de Hond over de Thorbeckelezing die het Kamerlid in Zwolle gaf.

Hij raadt mensen ten sterkste aan de lezing tot zich te nemen. Omtzigt beschrijft aan de hand van vele voorbeelden hoe geleidelijk de Nederlandse regering de Grondwet aan zijn laars lapt, maar ook dat er amper iets tegen gedaan wordt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Noodgeval

Besluiten worden steeds vaker op oneigenlijke plekken genomen, het budgetrecht van het parlement wordt uitgehold door van alles een ‘noodgeval’ te maken, de regering laat wetten slechts gedeeltelijk in werking treden, de informatievoorziening aan Kamer en samenleving is gebrekkig en het is niet mogelijk om naar een rechter te stappen als wetten in strijd zijn met de Grondwet.

Ondertussen is het aantal mensen dat een beroep moet doen op de voedselbanken gestegen van 8000 in 2006 naar meer dan 200.000 nu en is er sprake van grote verborgen en minder verborgen dakloosheid in Nederland.

Regels worden niet meer nageleefd

“Goed bestuur is een noodzakelijke voorwaarde voor goed beleid. Een groot deel van deze problemen is veroorzaakt doordat praktijk en theorie van onze staatsinrichting steeds meer uit elkaar bewegen. De regels zíjn er wel, maar ze worden op essentiële punten niet meer nageleefd door de regering. En we hebben geen systeem om deze niet-naleving te corrigeren,” zei Omtzigt.

Nederland heeft een beter bestuur nodig en de benodigde veranderingen zijn niet gering, benadrukte hij. “Als u als toeschouwer of als klant naar Den Haag kijkt en wacht totdat het goed komt met Nederland, kunt en zult u heel lang wachten. De stille revolutie die nodig is, vraagt actieve burgers.”

4.8 246 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Het is een samenzwering tegen het nederlandse volk.

Corrie
Corrie
1 jaar geleden

Zeg maar wat ik kan doen om deze regering omver te helpen !!

Kundalini
Kundalini
1 jaar geleden

Met alle wetten en instrumenten zou er geen middel zijn om dit tegen te gaan.

Willem H
Willem H
1 jaar geleden

Bammmm, Pieter heeft gelijk.
Nu nog proberen alle goede moties van FvD, BVNL van Haga, etc. hierover niet mee “te verwerpen” samen met de coalitiegenoten. O.K. Pieter?
Dan gaan we ook gelóven in je beste bedoelingen.
Sluit je anders aan bij FvD, dán kun je een aardverschuiving verwachten….

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x