Mens en Dier

Paniek in de tent: terrorismebestrijder krijgt meer bevoegdheden om ‘complotdenkers’ te weren uit Nederland

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

Het demissionaire kabinet drukt de ene na de andere omstreden maatregel door. Terrorismebestrijder NCTV krijgt meer bevoegdheden om mensen uit Nederland te weren die ‘een extremistisch gedachtegoed uitdragen’.

In de afgelopen jaren is de dreiging tegen de nationale veiligheid veranderd en meer complex geworden. Een terroristische aanslag vanuit rechts-extremistische hoek is voorstelbaar, waarschuwt de NCTV.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Eenlingen of kleine groepen, die zich vanuit anti-institutioneel extremisme tegen de overheid hebben gekeerd, of geradicaliseerde personen met een antisemitisch gedachtegoed, kunnen overgaan tot een geweldsdaad,” schrijft de terrorismebestrijder.

Geen plek

Daarom is het volgens de NCTV belangrijk te voorkomen dat ook vreemdelingen die deze ideeën uitdragen de kans grijpen dit gedachtegoed in Nederland aan te wakkeren.

“Voor mensen die naar Nederland komen om extremistisch gedachtegoed te verspreiden is geen plek. Onze vrije samenleving moet daartegen worden beschermd,” zegt minister van Justitie Dilan Yesilgöz.

“Het versterken van deze maatregel om extremistische vreemdelingen uit Nederland te weren is een belangrijke stap om onze democratie te beschermen,” voegt ze toe.

We gaan dus mensen weren en de mond snoeren om onze democratie te beschermen.

ek

Complotdenkers

En wat lezen we in de beslisnota bij het versterken van de maatregel om ‘extremistische vreemdelingen’ uit Nederland te weren? ‘In het licht van de huidige dreiging is het voorstel de machtigingen uit te breiden zodat ook extremistische vreemdelingen van andere dan jihadistische signatuur uit Nederland kunnen worden geweerd. Zoals bijvoorbeeld rechtsextremisten, antisemitisten en complotdenkers die uitspraken doen die de democratische rechtsorde ondermijnen’.

Dat is dus eenieder die kritiek heeft op de overheid of het overheidsbeleid.

Uw hypocrisie is stuitend

Eerder werd de Britse ‘complotdenker’ David Icke de toegang tot ons land geweigerd. Hij zou eind vorig jaar spreken op een demonstratie in Amsterdam die was georganiseerd door Samen voor Nederland. Zijn komst zorgde voor ‘maatschappelijke onrust’.

Icke stapte naar de rechter, maar die hield het inreisverbod overeind.

Hij haalt op X fel uit naar Yesilgöz. “U komt uit Turkije en uit extremistische ideeën, alsof u het recht heeft op vrijheid van meningsuiting, maar niet degenen die het oneens zijn met u. U heeft het dus over uzelf. Uw hypocrisie is stuitend en u bent een schande voor wat (absurd genoeg) een ‘vrije samenleving’ beweert te zijn,” schrijft Icke.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

178 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop Visser
Joop Visser
5 maanden geleden

Dat betekent immigratiestop! Toch?

Pieternel
Pieternel
5 maanden geleden

Heel lang geleden zei een Turkse jongen tegen mijn neef: “wij gaan jullie land overnemen “!’!’!
Need I say more 🤮🤮🤮🤮

C.J van der NAGEL.
C.J van der NAGEL.
5 maanden geleden

Kan alleen maar zeggen lees zijn boeken en video”s en verspreid het woord….Wat laten zij zich kennen….iedereen zou dit moeten doorzien…..de complotten zijn op . alles is uitgekomen….ze willen ook jou VRIJHEID stelen.

Sarcoff
Sarcoff
5 maanden geleden

Het is erger dan de stasi/ddr in Nederland, gelukkig hebben de meeste mensen het nog niet in de gaten.

Back to top button
178
0
We lezen graag je reactie!x