Homepagina » Binnenland » NOS manipuleert weer eens beelden. Deze keer moet China het ontgelden
nos
Foto: Wouterjan Stikkel CC BY-SA 3.0

NOS manipuleert weer eens beelden. Deze keer moet China het ontgelden

In september 2014 zond het NOS Journaal een fragment uit waarin een BBC-verslaggever de Russische president Poetin bevraagt over Russische betrokkenheid bij de situatie in Oekraïne. De voice-over vertelde: “Als de BBC-verslaggever Poetin daarover een vraag wil stellen, wordt hij zo goed als genegeerd.”

Het bleek een geknipt fragment. In het ongemonteerde beeldmateriaal is te zien dat Poetin de journalist uitgebreid te woord staat. De NOS werd betrapt en hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff gaf via Twitter aan dat het fragment ‘niet erg handig was’.

Je zou verwachten dat de NOS hiervan heeft geleerd. Niets is minder waar. De staatsomroep heeft zich overtroffen, zo blijkt uit een filmpje dat op Dumpert is geplaatst. Deze keer gaat het om een fragment over China.

De voice-over zei gisteren tijdens het achtuurjournaal dat de handelsrelaties tussen China en Groot-Brittannië onder druk zijn komen te staan. De Britten hebben namelijk besloten om de Chinese telecomfabrikant Huawei uit het Britse 5G-netwerk te weren. In beeld verschijnt de Chinese ambassadeur in Londen die ‘in klare taal’ laat weten:

Als je van China een vijand maakt, dan wordt China een vijand. We willen jullie vriend zijn, jullie partner. Maar als je van China een vijandig land maakt, dan moet je wel de gevolgen dragen.

Cruciaal stuk context weggelaten

De NOS laat hier een cruciaal stuk context weg. De onversneden beelden onthullen dat de Chinese ambassadeur de Amerikaanse strateeg Zbigniew Brzezinski citeert. In dit geval is het dan ‘Als wij [de Amerikanen] van China een vijand maken’ in plaats van ‘Als je van China een vijand maakt’.

En zo probeert onze staatsomroep het Westen en China tegen elkaar op te zetten. Saneer de NPO.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mike schreef:

  De NPO saneren zal niet gebeuren. Het is namelijk HET instrument van de corrupte regering om het volk te hersenspoelen.

  Wat wel werkt is als IEDEREEN NOOIT (=NIEMAND) meer kijkt naar de NPO.

  WIS NPO1, NPO2 en NPO3 UIT JE ZENDERLIJST!

  40 likes
  • Mike schreef:

   Het is namelijk niet alleen het leugenachtige NOS journaal, maar ook de zogenaamde talkshows, de actualiteitenprogramma’s en zelfs de programma’s die ‘entertainment’ moeten brengen, die tussen de woorden door barsten van de propaganda.

   Hoe vaak hoor je niet even tussen neus en lippen door gezegd worden ‘door de opwarming van de aarde’ en andere korte zinnetjes, die tóch even gezegd moeten worden, om je eraan te herinneren.

   En zo puilt deze NPO (Nederlandse Propaganda Omroep) uit van de mentale troep die ze in je hersenen willen stoppen.

   38 likes
   • Justin schreef:

    Ik keek al jaren niet meer tv ook al staat er een in de woonkamer en kijken andere gezinsleden wel. Ik zit daarom nooit meer in de woonkamer,Maar heerlijk rustig/zen in een andere kamer zonder dat gekakel van mensen die ik normaal ook niet uit zou nodigen in mijn huis,wat me in de eerste instantie irriteerde was dat opgefokte sensatie toontje ,daar het besef bijgekomen dat het meest BS /mind fuck is,en als wil weten wat voor weer het is kijk ik uit het raam, heel soms de buienradar als er iets op de planning staat ,maar verder nee boeit me niet.Probeer maar eens uit ,kijk 2 weken niet en doe de tv weer aan, er is niks verandert ,altijd dezelfde doom and gloom berichten en aanverwante onzin ,mensen worden massaal depressief ,vind je het gek..

    19 likes
  • Petra schreef:

   De andere Nederlandse zenders zijn geen haar beter hoor!

   22 likes
  • Bewustzijn schreef:

   Oproep aan de medeburgers:
   https://www.youtube.com/watch?v=0EDfTwpicpc

   2 likes
 • Medusa schreef:

  Omdat billy al heeft verklapt, dat hij de wereldbevolking wil verminderen, d.m.v. slechte voeding injecties en hersenspoeling door de mainstream media, heb ik mijn tv niet meer aangehad….heb er een mooie plaat voor gehangen van het universum…..nu maak ik mooie wandelingen s avonds en luister naar de vogels.Geen jip en janneke journaal voor mij…..het is voor wakkere mensen een vorm van belediging , te denken dat we zo dom zijn om al die leugens te geloven.

  29 likes
 • PREDATOR schreef:

  @Justin
  Ik kijj ook al tijden niet meer naar kast en het bevalt prima..Ook geen facebook of andere geestdodende troep..Zouden meer mensen moeten doen.

  10 likes
  • Thomas schreef:

   Hebben ze nu wel het goede killer virus klaar staan voor verspreiding in het najaar want anders vallen alle
   Newworld order plannen in het water .
   Dit als antwoord dat het virus zogenaamd gemuteerd is , want er moeten veel meer doden vallen
   zodat ze hun zin kunnen door drijven.
   Onder leiding van het WHO.
   Bill Gates en Melissa weten er al van .
   En ook de duistere krachten achter de schermen.

   3 likes
 • Justin schreef:

  Nou zet u maar schrap mutatie van het virus rukt op In Amerika ,kwestie van tijd voordat het ook weer hier is ,mutatie besmettelijker en dodelijker.

  https://www.youtube.com/watch?v=FwxLqAJ0lZs

  5 likes
  • Eelke Piers schreef:

   Justin. ik zou dat graag beamen maar dan doe ik ook mee aan angstaanjagen. Gewoon even afwachten hoe de zaak evalueerd

   7 likes
  • Rob schreef:

   Waar maak je je druk om? Elk virus muteert en dat is altijd zo geweest. Het wordt nu alleen maar gebruikt om de angst er goed in te jagen en te houden. Dus gaat het om de angst, niet om het virus. We hebben domweg te maken met de grootste machtsgreep ooit in de geschiedenis van de mens. Dat betreft de machtsgreep op het hele leven en de vernietiging van het leven zoals we dat gekend hebben. Maar het ware leven is nooit geleefd. De wereld is altijd op macht gebaseerd geweest. En DAT is waarom je dan uiteindelijk uit komt op de grootste machtsgreep ooit. Het virus wordt als machtsmiddel gebruikt om angst te te zaaien terwijl het virus zelf vrij onschuldig is. Daarbij wordt ook al gezegd dat 5G met een frequentie van 60 GHz eenzelfde effect oplevert als een infectie door een virus waar je wel ziek van kan worden. Kortom, we worden op de smerigste manier belazerd die je maar kunt bedenken. Dus zoek je eigen rust op in plaats van je bang te laten maken. Het is niet het virus wat je kunt verwachten, het zijn de draconische machtsgrepen die je kunt zien aankomen, met het virus als excuus.

   7 likes
   • Justin schreef:

    Nou druk maken is een groot woord, ik hou de vinger aan de pols That’s all, want hoe je het ook wendt of keert het is wel een echt virus dat op ons losgelaten is, dat ze gebruiken om de mensen te manipuleren en dat is natuurlijk geen goede zaak, maar ik denk niet dat het ze zal lukken, de meeste mensen zijn echt wel wakker genoeg om zich ertegen te verzetten als het de spuigaten uitloopt.en 5G ,.helemaal mee eens ook dat kan een soortgelijk effect geven.en mag van mij afgeschaft worden. Maar nogmaals ik ben niet bang of vreselijk ongerust, omdat ik weet dat dit bij het eindspel hoort (die de White Hats gaan winnen ) dit zijn de laatste stuiptrekkingen vd de Deep state, desalniettemin kan het geen kwaad voorzichtig te blijven zonder direct in een stress te schieten. In de niet al te verre toekomst zal alles er veel en veel beter eruitzien, dus nog even tanden op elkaar en gezond blijven natuurlijk, 😉

    4 likes
 • H.J. schreef:

  Dit was een slogan in 2018 en 2019 van de Gele Hesjes.

  NOS = FAKE NEWS.
  RUTTE PRAAT NIET MET ONS, MAAR RUTTE PRAAT OVER ONS.
  RUTTUP & NEXIT.

  5 likes
 • Pjoter schreef:

  Koop nu katoenen monddoekjes, ze zijn nu nog “goedkoop”.

  2 likes
 • Putri schreef:

  Ehhm en China is geen totalitaire nachtmerrie die voor een staat doorgaat?
  De NOS is inderdaad een propagandakanaal van de NWO, maar voor dit “slachtoffer” kan ik geen sympathie opbrengen.

  2 likes
 • x

  Check Also

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  >