Homepagina » Binnenland » NOS manipuleert weer eens beelden. Deze keer moet China het ontgelden
nos
Foto: Wouterjan Stikkel CC BY-SA 3.0

NOS manipuleert weer eens beelden. Deze keer moet China het ontgelden

In september 2014 zond het NOS Journaal een fragment uit waarin een BBC-verslaggever de Russische president Poetin bevraagt over Russische betrokkenheid bij de situatie in Oekraïne. De voice-over vertelde: “Als de BBC-verslaggever Poetin daarover een vraag wil stellen, wordt hij zo goed als genegeerd.”

Het bleek een geknipt fragment. In het ongemonteerde beeldmateriaal is te zien dat Poetin de journalist uitgebreid te woord staat. De NOS werd betrapt en hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff gaf via Twitter aan dat het fragment ‘niet erg handig was’.

Je zou verwachten dat de NOS hiervan heeft geleerd. Niets is minder waar. De staatsomroep heeft zich overtroffen, zo blijkt uit een filmpje dat op Dumpert is geplaatst. Deze keer gaat het om een fragment over China.

De voice-over zei gisteren tijdens het achtuurjournaal dat de handelsrelaties tussen China en Groot-Brittannië onder druk zijn komen te staan. De Britten hebben namelijk besloten om de Chinese telecomfabrikant Huawei uit het Britse 5G-netwerk te weren. In beeld verschijnt de Chinese ambassadeur in Londen die ‘in klare taal’ laat weten:

Als je van China een vijand maakt, dan wordt China een vijand. We willen jullie vriend zijn, jullie partner. Maar als je van China een vijandig land maakt, dan moet je wel de gevolgen dragen.

Cruciaal stuk context weggelaten

De NOS laat hier een cruciaal stuk context weg. De onversneden beelden onthullen dat de Chinese ambassadeur de Amerikaanse strateeg Zbigniew Brzezinski citeert. In dit geval is het dan ‘Als wij [de Amerikanen] van China een vijand maken’ in plaats van ‘Als je van China een vijand maakt’.

En zo probeert onze staatsomroep het Westen en China tegen elkaar op te zetten. Saneer de NPO.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
1 jaar geleden

De NPO saneren zal niet gebeuren. Het is namelijk HET instrument van de corrupte regering om het volk te hersenspoelen.

Wat wel werkt is als IEDEREEN NOOIT (=NIEMAND) meer kijkt naar de NPO.

WIS NPO1, NPO2 en NPO3 UIT JE ZENDERLIJST!

Medusa
Medusa
1 jaar geleden

Omdat billy al heeft verklapt, dat hij de wereldbevolking wil verminderen, d.m.v. slechte voeding injecties en hersenspoeling door de mainstream media, heb ik mijn tv niet meer aangehad….heb er een mooie plaat voor gehangen van het universum…..nu maak ik mooie wandelingen s avonds en luister naar de vogels.Geen jip en janneke journaal voor mij…..het is voor wakkere mensen een vorm van belediging , te denken dat we zo dom zijn om al die leugens te geloven.

Justin
Justin
1 jaar geleden

Nou zet u maar schrap mutatie van het virus rukt op In Amerika ,kwestie van tijd voordat het ook weer hier is ,mutatie besmettelijker en dodelijker.

https://www.youtube.com/watch?v=FwxLqAJ0lZs

Pjoter
Pjoter
1 jaar geleden

Koop nu katoenen monddoekjes, ze zijn nu nog “goedkoop”.

x

Check Also

demonstratie

Kijk: compilatie van ‘één van de grootste demonstraties ooit in Amsterdam’

In Amsterdam is een kilometerslange protestmars geweest ...

kerkrade

Nieuwsuur-repo over ‘prikachterstand’ in Kerkrade wekt irritatie: ‘Sterk staaltje fake news’

In de wijk Heilust in Kerkrade wil ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x