BinnenlandCorona

Aangepaste coronawet is nog gevaarlijker: ‘Dit gaat veel te ver’

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet heeft het aangepaste voorstel van de coronawet naar de Tweede Kamer gestuurd. De wet, die eigenlijk op 1 juli had moeten ingaan, is aangepast vanwege alle kritiek. De volgende stap is om de ingediende wet over te dragen aan de commissie Justitie en Veiligheid. Kamerleden hebben zojuist moeten aangeven of ze met dit voorstel kunnen instemmen.

Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit Leiden, waarschuwt dat het parlement in het voorstel weinig te zeggen heeft. “De wet machtigt ministers om in hun eentje ingrijpende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld over sluiting van horeca en scholen of het instellen van een lockdown. Dat is niet zoals we het willen hebben in het land,” zei hij op NPO Radio 1.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij vreest dat de Kamer het nakijken heeft. “Een week nadat de minister een regeling naar de Kamer stuurt, gaat hij al in werking. De Kamer kan zich er niet meer tegenaan bemoeien.”

Nog veel draconischer

“Het parlement moet een einde kunnen maken aan de noodsituatie, net als in veel andere Europese landen. Dat is met deze wet niet mogelijk.”

Voermans wijst erop dat het wetsvoorstel zoals het er nú ligt zelfs nog veel draconischer straffen mogelijk maakt. Zo kan de minister een last onder dwangsom opleggen, waarbij de grens van 400 euro niet geldt. De minister kan nu nog veel verder gaan en nog hogere boetes opleggen. “Dit voorstel gaat veel te ver. Ik vraag mij werkelijk af: waarom heb je dit geweld allemaal nodig?”

Het is duidelijk: deze wet hoort niet thuis in een democratisch land. We moeten er dus alles aan doen om te voorkomen dat de wet er komt.

3.3 6 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André
André
3 jaren geleden

Alleen al het feit dat deze wet in zijn vorige en huidige vorm voorgesteld durft te worden, toont aan dat deze regering puur kwaadaardig is en per omgaande moet aftreden met een grote schop na. Werkelijk niet te geloven…

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Tja, de bedoelingen worden iedere dag duidelijker. Uit naam van onze gezondheid(..) worden we vermoord. Immers, vermoorden gebeurt sedert enkele maanden op vele manieren…De actieve euthanasie (corona vaccinaties) is nog niet eens begonnen.

Logisch
Logisch
3 jaren geleden

Die anderhalve meter . Is echt gevaarlijk. Ga er niet in mee. Het is alleen een controle middel. Overal hangen cameras. Veel al met gezichtsherkenning. Als er te veel mensen bijelkaar lopen kunnen ze ons minder goed controleren. Ze willen ons gewoon in de g a ten houden. Wat we doen . Waar we heen gaan. Wat we kopen. Dus hou zo weinig mogelijk afstand. Corona is nep.

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Die goedzak van een Rutte zal er wel het Wilhelmus uitschrappen zodat de Nederlander er weer tevreden mee is dat ze toch weer gewonnen hebben.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x