Homepagina » Binnenland » Aangepaste coronawet is nog gevaarlijker: ‘Dit gaat veel te ver’
coronawet
Foto: Fantaglobe11 CC BY-SA 4.0

Aangepaste coronawet is nog gevaarlijker: ‘Dit gaat veel te ver’

Het kabinet heeft het aangepaste voorstel van de coronawet naar de Tweede Kamer gestuurd. De wet, die eigenlijk op 1 juli had moeten ingaan, is aangepast vanwege alle kritiek. De volgende stap is om de ingediende wet over te dragen aan de commissie Justitie en Veiligheid. Kamerleden hebben zojuist moeten aangeven of ze met dit voorstel kunnen instemmen.

Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit Leiden, waarschuwt dat het parlement in het voorstel weinig te zeggen heeft. “De wet machtigt ministers om in hun eentje ingrijpende maatregelen te nemen, bijvoorbeeld over sluiting van horeca en scholen of het instellen van een lockdown. Dat is niet zoals we het willen hebben in het land,” zei hij op NPO Radio 1.

Hij vreest dat de Kamer het nakijken heeft. “Een week nadat de minister een regeling naar de Kamer stuurt, gaat hij al in werking. De Kamer kan zich er niet meer tegenaan bemoeien.”

Nog veel draconischer

“Het parlement moet een einde kunnen maken aan de noodsituatie, net als in veel andere Europese landen. Dat is met deze wet niet mogelijk.”

Voermans wijst erop dat het wetsvoorstel zoals het er nú ligt zelfs nog veel draconischer straffen mogelijk maakt. Zo kan de minister een last onder dwangsom opleggen, waarbij de grens van 400 euro niet geldt. De minister kan nu nog veel verder gaan en nog hogere boetes opleggen. “Dit voorstel gaat veel te ver. Ik vraag mij werkelijk af: waarom heb je dit geweld allemaal nodig?”

Het is duidelijk: deze wet hoort niet thuis in een democratisch land. We moeten er dus alles aan doen om te voorkomen dat de wet er komt.

3 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
André
André
7 maanden geleden

Alleen al het feit dat deze wet in zijn vorige en huidige vorm voorgesteld durft te worden, toont aan dat deze regering puur kwaadaardig is en per omgaande moet aftreden met een grote schop na. Werkelijk niet te geloven…

jan doornbos
jan doornbos
7 maanden geleden

Tja, de bedoelingen worden iedere dag duidelijker. Uit naam van onze gezondheid(..) worden we vermoord. Immers, vermoorden gebeurt sedert enkele maanden op vele manieren…De actieve euthanasie (corona vaccinaties) is nog niet eens begonnen.

Logisch
Logisch
7 maanden geleden

Die anderhalve meter . Is echt gevaarlijk. Ga er niet in mee. Het is alleen een controle middel. Overal hangen cameras. Veel al met gezichtsherkenning. Als er te veel mensen bijelkaar lopen kunnen ze ons minder goed controleren. Ze willen ons gewoon in de g a ten houden. Wat we doen . Waar we heen gaan. Wat we kopen. Dus hou zo weinig mogelijk afstand. Corona is nep.

Willem
Willem
Reactie op  Logisch
7 maanden geleden

En overal kees je, we moeten er wat aan doen, mensen wordt wakker, paniek paniek, maar niemand doet iets of weet wat hij/zij/het moet doen en een groot deel volgr want die hebben “vertrouwen” in de overheid. Je blijft lachen, dit blijft zo want nu verdwijnen antistoffen tegen covid 19 heel snel uit je bloed, ja hoor echt waar https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/13/afweer-tegen-corona-verdwijnt-snel-uit-het-bloed-a4005795

Madeloes
Madeloes
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

@ Willem

eigenlijk vind ik het meer om te huilen dat zovelen zich voor de gek laten houden.

Horowitz: Het CDC in Amerika bevestigt het opmerkelijk lage sterftecijfer van het Coronavirus……… Waar blijft de media?

Het CDC kwam met een rapport, dat een aardverschuiving zou moeten betekenen voor het verhaal van de politiek…, maar toch zal het in de dikke stapel vitale gegevens en informatie over het virus gaan zitten die niet naar buiten komt.

De meeste mensen hebben meer kans om zes meter onder de grond te eindigen vanwege bijna alles wat anders is dan COVID-19.

https://gezondontwaken.blogspot.com/

Edward
Edward
Reactie op  Logisch
7 maanden geleden

Binnenkort ook iedereen verplicht een mondkapje, het symbool van onderdrukking, in de landen om ons heen is dit al het nieuwe normaal.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Mondkap is zelfs verboden volgens een andere wet:
Wettelijk verbod op gedeeltelijke gezichtsbedekking van 1 augustus 2019 (burka-verbod) 😂😂😂
Grondwetsartikel 10, 12 en 13b
maakt verplichten onmogelijk.
Uitspraak voorzieningenrechter 2014:
WINKELS ZIJN GÉÉN PUBLIEKE BINNENRUIMTE 😁

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Logisch
1 maand geleden

Daarom hebben ze ook 5G nodig, voor de super snelle dataverwerking.
Maar de camera’s en zendmasten kunnen niet zo goed tegen benzine en een aansteker………

Eelke Piers
Eelke Piers
7 maanden geleden

Die goedzak van een Rutte zal er wel het Wilhelmus uitschrappen zodat de Nederlander er weer tevreden mee is dat ze toch weer gewonnen hebben.

salvar
salvar
Reactie op  Eelke Piers
7 maanden geleden

@Eelke Piers

hahahah die houden we erin.
ja rutte is een goedzak , je zou hem zo bij zijn koontjes pakken he die lieverd en ongenadig onder zijn b*llen schoppen .

H.J.
H.J.
7 maanden geleden

De Nederlandse bevolking wordt keihard belazerd en in het kruis gegrepen.

Deze Linkse Rutte kliek is een zeer gevaarlijke kliek.
Ga maar eens je gedachte langs, wat er allemaal is veranderd in Nederland.
Ten nadelen van onze vrijheden en inspraak.

Leugens en bedrog is het handelsmerk van deze Rutte kliek.
Ga weg Rutte en neem je kompanen mee.

Bewustzijn
Bewustzijn
Reactie op  H.J.
7 maanden geleden

H.J.
14 juli 2020 13:08 at 13:08
De Nederlandse bevolking wordt keihard belazerd en in het kruis gegrepen.

DE WERELD BEVOLKING BETER GEZEGD, OOK HEEL EUROPA LIGT OOK PLAT OMDAT DEZELFDE AGENDA WORDT UITGEROLD.

Ik hoop op een wonder, wat anders moet ons reden ?

Jeff
Jeff
7 maanden geleden

Tja, wie was dat toch ook alweer? ” Het derde rijk, zal 1000 jaar bestaan”

Thomas
Thomas
7 maanden geleden

Hoe is het mogelijk dat in een “democratie” onze regering de spelregels in onderdrukkende en voor hen macht en alleenheerschappij kan veranderen,
zijn er dan helemaal geen kritische politici over ?
Waar blijft Baudeth Wilders en bijvoorbeeld D66 die zou volgens hun naam moeten opkomen tegen de onderdrukking .
Maar ja wat kun je van een partij als D66 verwachten de oprichter van Mierlo ligt nu electrischiteit op te wekken door het rondtollen in z,n graf door het afschaffen van het raadgevend referendum laat staan de fake news verspreider Ologren , het enige fake nieuws kwam van mevrouw Ologren .
De integriteit is ver te zoeken maar niet getreurd
Als we allemaal tegelijk protesteren in het land heeft de Me en de politie ook het nakijken , trouwens die zijn de extra inzet ook een keer zat.
Wat nog wel erg jammer is dat onze politie en Me zich zo laat misbruiken door onze machthebbers , zouden de ouders van ze wel beseffen wat ze in naam van de wet ( onze democratie) uitvoeren en zouden ze ook met ze erover praten zodat ze meer menselijke inzichten ontwikkelen dat is tenslotte de bedoeling als opvoeders.
Los van het feit dat er waarschijnlijk heel veel politie mensen het er ook niet mee eens zijn wat er nu gebeurt ,maar laat je dan alstublieft horen .
Op naar een betere wereld met meer begrip en geen opgeklopte racisme verhaaltjes .
Rusland lijft de Krim in want er woont 80 procent Russen de wereld is te klein Israël lijft Palestina in geen probleem dat mag allemaal , daar begrijp ik niets meer van en wie het weet mag het zeggen.

salvar
salvar
Reactie op  Thomas
7 maanden geleden

@Thomas
de politiek is verworden tot een grote brij, ze zitten er alleen voor hun bankrekening en voor de rest zal het hun worst wezen.
ze hebben schijt aan de burger en aan de democratie.

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Viruswaanzin heeft het perfect verwoord:
https://viruswaanzin.nl/juridisch/de-regering-moet-nu-opstappen/

Nederland is gewoonweg een totalitaire dictatoriale politiestaat (in wording) zoals Adolf H zijn macht ook greep.

Als het parlement hiermee akkoord gaat dan heft het zich de facto op zoals in 1933 tot aan ongeveer 1935 het Duitse Parlement zich ook ophefde.

De geschiedenis herhaalt zich.

rop
rop
7 maanden geleden

We worden nu eenmaal gereageerd door een stel politieke dwazen..

salvar
salvar
Reactie op  rop
7 maanden geleden

@rop
nee hoor wij zijn de dwazen omdat we alles pikken tot in lengte der dagen.

Rob
Rob
Reactie op  rop
7 maanden geleden

Boetes? Er valt bij de meeste mensen al niets meer te halen. Het gros is al financieel kaal geplukt. Dan valt er niets meer te roven, want dat is wat ze doen: roven. Uit een lege portemonnee valt niets meer te roven. De belasting, zorgverzekeringen, huren, politie agenten met hun boetes etc hebben met het hele systeem ervoor gezorgd dat er niks meer is overgebleven. En dan denken al die idioten zonder hersenen ook nog dat ze boetes kunnen verhogen terwijl ze zelf de oorzaak zijn dat niemand nog wat heeft overgehouden. De enige reden waarom ze die boetes willen verhogen is hun eigen eindeloze geld smijterij. Een paar honderd miljoen hier, een miljardje daar, 500 miljard voor de EU, 10000 miljard voor Timmerschwanz, een miljardje voor Afrika, en zo smijten ze ons geld de hele wereld over. Die types hebben geen gat in hun hand, ze ZIJN een zwart gat waar alles in verdwijnt.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Wij hebben enkel een roverheid

salvar
salvar
7 maanden geleden

en mr voermans enig idee hoe we dit moeten doen?
1). boeren protest , geen enkele beweging.
2). corona beweging , geen enkele beweging.
3). deze wet die er zeer zeker komt , geen enkele beweging.
4). gemuilkorfd rondlopen geen enkele beweging.
5). vaccineren er zal wel beweging zijn om zo snel mogelijk die spuit in je reet te laten duwen.
6). geen verkiezingen meer , geen enkele beweging.
7). na september weer (waarschijnlijk) een lockdown maar dan heftiger dan de eerste , geen beweging.
8). chipje hier tatoo daar , geen enkele beweging.
9). afstand afstand en nog eens afstand.

waar blijft de opstand van de mensen?????
ik droom nog even verder dat het heel misschien toch nog goed komt en dat we collectief in sllaap zijn gevallen en zo meteen wakker worden uit een nachtmerrie.

Lambertus
Lambertus
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

… zinloze menings uitingen zoals op dit forum: geen enkel toegevoegde waarde en niets betekenend…
Trek enkel uw eigen plan en negeer daarbij vooral uw eigen intuïtie niet.

Draai de media propaganda maar rustig 180 graden om en de waarheid openbaart zich vanzelf.

x

Check Also

land

Dit land trekt zich niets aan van corona

Om het virus eronder te krijgen, moeten ...

huisarts

LinkedIn snoert kritische huisarts de mond: ‘Blijkbaar mag je niet vertellen hoe de zaken zijn gegaan’

We bevinden ons momenteel in een vreemde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x