Bewustzijn

Politici, media en wetenschappers liegen over terreuraanslagen. Deze nieuwe studie legt een belangrijk probleem bloot

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Algemeen wordt aangenomen dat terreuraanslagen mensen bang maken. Dat klopt niet, concluderen Britse wetenschappers. “Terreur terroriseert niet.”

Onderzoekers van de Universiteit van Bath analyseerden ruim 400 studies die het verband tussen terreuraanslagen en geestelijke gezondheid onderzochten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Op een aanslag volgt niet de toename van gevallen van posttraumatische stressstoornis (PTSS) die je bij schokkende gebeurtenissen zou verwachten, stellen ze.

Overdreven

“Men is niet meer getraumatiseerd dan door een andere zware gebeurtenis,” zei hoofdonderzoeker Bill Durodie.

“In dat opzicht gaan onze bevindingen in tegen verschillende verklaringen van politici, functionarissen, de media en zelfs andere wetenschappers dat terreuraanslagen onze mentale gezondheid en ons welzijn negatief beïnvloeden,” vervolgde hij.

Volgens de wetenschappers wordt het verband tussen aanslagen en geestelijk welzijn overdreven.

“De onderzoeken na 9/11 probeerden het begrip PTSS flink op te rekken,” schrijven de onderzoekers.

Veerkrachtig

Door die oprekking werden verschillende dingen door elkaar gehaald, werden andere gevolgen van aanslagen genegeerd en vond de minderheid die echt aan PTSS leed minder makkelijk de juiste hulp, voegen ze toe.

“Na 9/11 ging enorm veel energie naar pogingen om PTSS aan te tonen bij mensen die zeiden dat ze direct of indirect via de media door deze gebeurtenissen waren getroffen,” aldus Durodie.

“Er is duidelijk bewijs dat mensen bij dergelijke gebeurtenissen veerkrachtig zijn,” zei hij. “Daarom is het belangrijk dat politici, media en commentatoren rekening houden met deze bevindingen en hun aandacht meer daarop richten.”

Serieuze vraagtekens

De studie zet ook serieuze vraagtekens bij de stelling dat mensen alleen al door het bekijken van televisiebeelden van aanslagen getraumatiseerd kunnen raken.

“Sommige onderzoekers hebben dergelijke conclusies overhaast getrokken, maar hebben ze meestal een paar jaar later weer ingetrokken,” zei David Wainwright.

“Helaas zijn het hun eerdere veronderstellingen die in veel gevallen nog steeds worden geciteerd,” vervolgde hij.

Het onderzoek is verschenen in The Lancet Psychiatry.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
5 jaren geleden

De politiek maakt dankbaar gebruik van de terreur aanslagen, ongeachte of ze nu echt zijn of als fals flags moeten worden beschouwd, hun doel blijft om zoveel mogelijk vrijheid beperkende maatregelen door te voeren. Het primaire doel van de politiek is om het volk onder controle te houden in het huidige slaven systeem.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Kul onderzoek weer, de grote hobby van alle dwazen is Angst zaaien, begonnen met tv, daarna geweld spelletjes, nu overal…..tv, internet, media, politici enz…….. Wat denk je nou wat dat doet met een mens, kind, dier ??? Precies je word ziek lichamelijk ,geestelijk , al wat leeft heeft pijn.. En neeee dat willen we niet dus……alcohol, drugs, vaccinatie ,medicijnen , geweldig hoor dat heet beschaving of voorruigang…….We zijn massaal ziek en verslaafd..oh neeee, zelfs aan drop, werk, eten en gezondheid kun je verslaafd zijn…..We zijn wel opgeschoten….Totaal uit balans en wat doet de mens dan? Herstellen , jawel eerst de buitenkant Botox want dan voel ik me veel beter, natuurlijk…we gaan wat moois kopen dat voelt ook wel lekker….lekker reizen, op vakantie ,heerlijk kunnen we er weer tegenaan ….
Het kost niks kijk eens in de spiegel en voel wat je ziet…..ja dat is schrikken, ga daar maar aan werken…wat je voelt is je ziel en die heeft pijn en schreeuwt om hulp en liefde, en nee niet van de therapeut maar van jou….

Jelle
Jelle
5 jaren geleden

Markant feit. Hier in België zeggen ze nu dat het geld voor de aanslag hier kwam van een bankoverval. Bam. Cash geld aan banden leggen. Ongelooflijk, het moment dat de mindcontrol geen vat meer op je krijgt. Je begint alles te doorzien. Binnenkort zullen we als wakkere burger op een lijst komen als een gevaar zodat we geen slapende schapen wakker maken.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Zeker de helft 1/2 van terreur aanslagen waar we van leren zijn nep. Maar er zitten wel degelijk echte tussen.
– Je herkent iets wat echt is aan direct open bewijs: herkenbare slachtoffers met overduidelijke echte wonden, zichtbare gore, doden en overduidelijke grove schade aan gebouwen. Verdwaasde en afgestompte gezichten.
– Je herkent iets wat nep is ook meteen: Meteen op het nieuws overal, media aandacht is uitgebreid en staat klaar met een duidelijke narratieve, veel foto’s en video van politiewagens en ambulances geparkeerd en afgezet gebied maar nergens tekenen van actie. Achteraf veel nadruk op drama; video beelden van politie en ambulances die ‘slachtoffers’ (zonder echte tekenen van verwonding) helpen, plus veel dramatisch klinkende getuigenissen die weinig inhoud hebben.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x