Chemtrails

Partij voor de Dieren neemt chemtrails serieus en pleit voor parlementair onderzoek

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de website van EenVandaag was dinsdagavond aandacht voor chemtrails. Een opvallend denigrerend stukje, want complottheoretici moeten kennelijk nog steeds belachelijk gemaakt worden.

De journalist van EenVandaag, die het ook heeft over Bilherberg-complotten (Joost mag weten wat dat zijn), merkt terloops nog even op dat ‘geen weldenkend mens chemtrails serieus neemt’.

Een sterk staaltje onpartijdige verslaggeving.

Als geen weldenkend mens chemtrails serieus neemt, waarom waarschuwde Prince er dan voor? En waarom eisen de Cypriotische Groenen dan dat de overheid stopt met chemtrails?

Nog niet voldoende

Misschien nog wel leuk om te vermelden: één op de drie Grieken gelooft in het bestaan van chemtrails. Betekent dat volgens EenVandaag dat al deze mensen onweldenkend zijn?

Maar waar is het eigenlijk allemaal om te doen? Uit een reactie van de Partij voor de Dieren op Facebook blijkt dat de partij chemtrails serieus neemt.

In de reactie laat de PvdD weten dat er weliswaar nog niet voldoende wetenschappelijke informatie is om het bestaan ervan vast te stellen, maar ze sporen mensen wel aan om middels een burgerinitiatief parlementair onderzoek naar chemtrails af te dwingen.

Op de website van de partij valt over chemtrails te lezen:

Over chemtrails is onvoldoende wetenschappelijke informatie om het bestaan ervan vast te stellen. Die informatie is noodzakelijk om tot een gefundeerd oordeel te komen c.q. te kunnen komen tot behandeling in het parlement van weers- of anderszins beïnvloedende uitstoot van stoffen in hogere luchtlagen. Als partij nemen we geen formeel standpunt in zolang er onvoldoende onafhankelijke wetenschappelijke informatie is over de inzet van chemtrails.

Zeer serieus

De PvdD neemt de mogelijkheid dat chemtrails schade aanrichten aan mens en dier zeer serieus.

Volgens deze complottheorie spuit de overheid doelbewust gif in de lucht om mensen ziek te maken. Uit een artikel op de website van The Guardian blijkt dat dat in Groot-Brittannië ook daadwerkelijk is gebeurd.

Het Britse ministerie van Defensie veranderde grote delen van het land in een reusachtig laboratorium en stelde een groot deel van de bevolking bloot aan schadelijke bacteriën. Die bacteriën werden in de lucht verspreid met behulp van vliegtuigen.

Niet zo vergezocht

Het is dus helemaal niet zo vergezocht dat mensen doelbewust worden blootgesteld aan schadelijke stoffen.

EenVandaag verwijst naar nog een (nog denigrerender) stukje geschreven door de Nederlandse uitgave van Vice.

“De partij heeft de deur opengezet voor één van de idiootste internationale samenzweringstheorieën: chemtrails,” klinkt het uit de hoogte. Einde discussie.

Wederom een sterk staaltje onpartijdige verslaggeving.

Vice verwijst naar een peiling in augustus in Environmental Research Letters waaruit bleek dat er van de 77 atmosferische wetenschappers maar één wetenschapper was die de theorie serieus nam.

Vorig jaar verscheen er ook een studie in het International Journal of Environmental Research and Public Health waarin werd geconcludeerd dat er bewijs is voor chemtrails.

Zeer agressieve campagne

In de paper, die in augustus vorig jaar is gepubliceerd, schreef geofysicus J. Marvin Herndon dat de gevolgen voor de volksgezondheid aanzienlijk zijn en dat we worden blootgesteld aan giftige zware metalen en radioactieve stoffen.

Na een ‘systematische en agressieve aanval’ besloot het tijdschrift de studie terug te trekken.

“De zeer agressieve campagne die gericht is tegen mijn twee wetenschappelijke papers over koolvliegas in de troposfeer, laat zien dat ik op het juiste spoor ben,” reageerde de wetenschapper.

De belangen zijn duidelijk groot. Hoog tijd dus om hierover een debat los te maken. Laat dat burgerinitiatief maar komen.

Update

Na publicatie van dit artikel heeft de Partij voor de Dieren de passage over chemtrails op de eigen website aangepast. Nu is te lezen ‘dat het bestaan van chemtrails niet wetenschappelijk onderschreven wordt’.

[EenVandaag]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
5 jaren geleden

Als je nieuws een denigrerende toon heeft dan is er toch wat kramp ontstaan.
Ook het weerbericht hoorde ik laatst; “mijn geliefde mamatiswolken”!?
Nu die waren er de afgelopen week elke dag als gevolg van de chemtrails.
En die “prachtige”zonsondergangen” de Zon die de alluminium-kleurige wolken paars kleurt.
Of “er was vandaag veel sluierbewolking” . Ja, die hebben we elke dag. Deze zonsverduisteringen van aluminium, zink, bariumpap.
Politici kijken ook niet naar boven. Die twitteren lelijke dingen over elkaar.

tavi
tavi
5 jaren geleden

“Partij voor de Dieren neemt chemtrails serieus”
Paar wie neemt er nu de PvdD serieus?

Hun progrmama zit vol met mooie woorden, maar er is geen realiteitszin.
En waarom zou er een burgerinitiatief voor een parlementair onderzoek moeten komen, wanneer ze zelf aangeven dat er “onvoldoende wetenschappelijke informatie” is, en geen enkel bewijs van een complot of dat ‘chemtrails’ ook maar iets anders zijn dan contrails? Waar is de realiteitszin?

Franss
Franss
5 jaren geleden

Op de website van de partij valt inmiddels over chemtrails te lezen:

“De Partij voor de Dieren heeft echter, na zorgvuldige afweging, geen enkele aanwijzing gevonden dat ze bestaan. Het is duidelijk dat het bestaan van chemtrails niet wetenschappelijk onderschreven wordt.

Wij laten het over aan degenen die toch een reden voor zorg zien, zich hier verder in te verdiepen.”

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Als je de liegende, bedriegende huigelachtige onzin uitkramende politicie bij alkaar neemt dan zou je ze het liefts tot chemtrails reduceren en uitstrooien. Maar dat is inderdaad slecht voor het milieu. Ik heb niets met Meisje Thiemen maar misschien …

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x