Buitenland

Russische minister Lavrov zegt dat Hitler ‘Joods bloed had’: Hoe zit dat?

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft gezegd dat Adolf Hitler net als de Oekraïense president Zelenski ‘Joods bloed had’. Hij voegde eraan toe dat het Joodse volk zegt dat Joden de ‘grootste antisemieten’ zijn.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid noemde de uitspraken ‘schandelijk en onvergeeflijk’ en sprak van ‘een vreselijke historische fout’. De Russische ambassadeur in Israël werd op het matje geroepen.

Op de vraag van Italiaanse media hoe Oekraïne met een Joodse president kan worden weggezet als nazistisch antwoordde Lavrov: “Dat zegt niets, Adolf Hitler had ook Joods bloed.” De minister wees erop dat de Verenigde Staten en Canada neo-naziafdelingen trainen die deel uitmaken van het Oekraïense leger.

Nieuw bewijs

In 2019 publiceerde de Amerikaanse bestsellerschrijver Leonard Sax een paper in het Journal of European Studies waarin hij nieuw bewijs levert dat de opa van Adolf Hitler Joods was. Hans Frank, de advocaat van Hitler, schreef in zijn memoires dat hij in 1930 op bewijs was gestuit dat Hitlers opa Joods was en in het Oostenrijkse Graz woonde.

Volgens de meeste historici zijn de beweringen van Frank onjuist, aangezien er in 1836, toen Hitlers opa Alois Schicklgruber werd verwekt, naar verluidt geen Joden in Graz woonden. Ze baseren zich op het werk van historicus Nikolaus von Preradovitsj, die claimde dat er voor 1856 ‘geen enkele Jood’ in Graz woonachtig was.

Nazi-sympathisant

Dr. Sax stelt dat Preradovitsj ernaast zat. Hij dook in de Oostenrijkse archieven uit de jaren 1800 en stuitte op een Joodse gemeenschap die zich voor 1850 in Graz had gevestigd. Sax onthulde bovendien dat Preradovitsj een nazi-sympathisant was.

“Niet Preradovitsj, maar Hans Frank vertelde de waarheid. De grootvader van Adolf Hitler was Joods,” schreef hij.

Tientallen hoge officieren

Eerder meldden de media dat duizenden soldaten met Joodse familiebanden in de Tweede Wereldoorlog in het Duitse nazileger hebben gediend en meegedaan hebben aan de vernietiging van Joden. Dat bleek uit onderzoek van een student van de Universiteit van Cambridge.

Hitler wist dat tientallen van zijn hoge officieren Joods waren. Hij tekende voor hen ‘niet-Jood-verklaringen’, ontdekte de student. Maarschalk Erhard Milch was bijvoorbeeld half-Joods. Hij was plaatsvervanger van de bevelhebber van de luchtmacht, Hermann Göring, die documenten vervalste om het geheim te houden.

4.6 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Engelbracht
Engelbracht
2 maanden geleden

Dat moet natuurlijk onder de pet blijven,ook al was dit al jaren bekend

Sherma
Sherma
2 maanden geleden

Hitler was net zo goed een Rothschild telg, al was het buiten echtelijk. Die ‘zorgen’ nu eenmaal voor elkaar. In de JFK papers die Trump uitgebracht heeft stond ook bevestigd dat Hitler in Argentinië leefde, met medeweten van FBI. Dat is niet het type dat zelfmoord pleegt.

Frans Peeters
Frans Peeters
2 maanden geleden

Oei, hier is een gevoelige waarheidssnaar geraakt van de geschiedenis geraakt, waar zat en steunde VS in de 5 jaar wanneer hier oorlog was?

Jes
Jes
2 maanden geleden

Maar waarom begingen deze joden deze misdaden tegen mede joden?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

90
0
We lezen graag je reactie!x