Mens en DierCorona

Nieuw onderzoek professor Ioannidis: coronasterfte was in 2020 extreem laag

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De WHO waarschuwde de wereld begin vorig jaar dat het sterftecijfer van het coronavirus 3,4 procent was. Overheden raakten in paniek en stelden lockdowns in. Het openbare leven kwam vrijwel stil te liggen.

Professor John Ioannidis van de prestigieuze Stanford-universiteit publiceerde in oktober een paper, nota bene in het tijdschrift van de WHO, waaruit blijkt dat de IFR (infection fatality rate) van corona slechts 0,23 procent is. Met andere woorden: als je besmet raakt, heb je 99,77 procent kans om te overleven.

Er werd heel weinig ruchtbaarheid aan het onderzoek gegeven. Het paste immers niet in het narratief. Sterker nog: Kamerlid Wybren van Haga (FVD) werd van LinkedIn gegooid omdat hij ernaar verwees.

Toch een griepje?

Ioannidis heeft nu een nieuwe studie gepubliceerd. Wat blijkt? De coronasterfte ligt nog lager dan gedacht. De professor analyseerde alle beschikbare gegevens en kwam tot de slotsom dat van de 1,5 tot 2 miljard besmette personen slechts 0,15 procent is overleden. Dat zou betekenen dat corona niet veel meer is dan een stevige griep.

In zijn nieuwe paper bekritiseert hij bovendien collega’s die op hogere sterftecijfers uitkwamen. Zo kwam uit één studie een sterftecijfer van 0,79 procent rollen. Het onderzoek was gebaseerd op een Deense enquête, waarvan de data vervalst blijken te zijn. Daarnaast gebruikten de meeste van zijn collega’s nauwelijks gegevens uit Azië en Afrika, en richtten zij zich voornamelijk op besmettingshaarden in Amerika en Europa.

Nóg lager

Ioannidis schat dat rond eind februari dit jaar tot wel twee miljard mensen in aanraking zijn geweest met het coronavirus. Hij houdt daarbij geen rekening met de gevallen waarbij antilichamen niet langer detecteerbaar zijn. Het werkelijke sterftecijfer zou dus nóg lager kunnen zijn.

Het virus is veel wijdverspreider en het sterftecijfer veel lager dan aanvankelijk werd aangenomen, concludeert hij.


[Wochenblick]

4.9 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

En nog steeds zitten wij in een stevige lockdown dat het volk geweldig vindt gelet op haar stemgedrag.

Annemiek B.
Annemiek B.
1 jaar geleden

Het gaat maar door. De bewijzen vliegen je om de oren. Maar het Grote Plan gaat toch door. Dat hebben ze nu eenmaal met elkaar afgesproken en tientalle jaren grondig voorbereid. Dat gaan wij niet oplossen, hoor!

henkie
henkie
1 jaar geleden

zolang de mensen niet verder kijken dan pinokkio en rutte zal de lockdown alleen maar strenger worden. Er word alleen maar een angst cultuur aan gepraat. Hoe blind kan men zijn.

Anne
Anne
1 jaar geleden

Dat was begin vorig jaar ook al te zien. Al onze vrijheden moesten en moeten wij inleveren voor deze HOAX.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x