UFO

Zorgden deze ‘Vrilerinnen’ ervoor dat Hitler nazi-UFO’s kon ontwerpen?

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ideeën van de Duitse generaal en geopoliticus Karl Ernst Haushofer hebben grote invloed gehad op Adolf Hitler en de nazi-ideologie. Volgens de Franse journalist en schrijver Louis Pauwels was Haushofer ook de oprichter van de Vril-Gesellschaft, de Duitse vereniging voor metafysica.

Haushofer vond dat Oekraïne zijn landbouwgrond niet optimaal benutte en steunde de invasie van Rusland. Hij hielp ‘Reichsheini’ Heinrich Himmler bij het opzetten van de Schutzstaffel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Zorgden deze 'Vrilerinnen' ervoor dat Hitler nazi-UFO's kon laten ontwerpen?In 1947 liet de Duitse raketdeskundige Willy Ley zich kritisch uit over de Vril-Gesellschaft. Maria Orsic, ook bekend als Maria Orschitsch, was een bekend medium dat aan het hoofd zou hebben gestaan van de organisatie. Ze verzamelde een groot aantal jonge vrouwen om zich heen.

Wes Penre (Maria Orsic and the Vril Society) schreef over haar het volgende:

Ze hadden lange paardenstaarten, iets wat in die tijd erg ongewoon was. Ze geloofden dat hun lange haar fungeerde als een kosmische antenne om te kunnen communiceren met buitenaardsen. Vril-leden, ook wel ‘Vrilerinnen’ genoemd, droegen een speciale schijf bij zich, die voor de twee mediums Maria Orsic en Sigrun stond.

In december 1919 kwamen hooggeplaatste leden van Thule, Vril en DHvSS (Die Herren vom Schwarzen Stein) bijeen in de buurt van het Duitse Berchtesgaden. Ze hadden daar een ontmoeting met Maria Orsic en een ander medium genaamd Sigrun.

Maria beweerde boodschappen te hebben ontvangen in een codetaal van de Tempeliers, een taal die voor haar onbekend was. De boodschappen bevatten naar verluidt technische gegevens over de bouw van een vliegmachine.

Volgens Vril-documenten waren deze boodschappen, die op telepathische wijze zouden zijn verkregen, afkomstig van Aldebaran, een stelsel op 68 lichtjaar in het sterrenbeeld Stier.

Zorgden deze 'Vrilerinnen' ervoor dat Hitler nazi-UFO's kon laten ontwerpen?

Maria had twee stapels documenten, één geschreven in de codetaal van de Tempeliers, de ander in een oude Oosterse taal. Ze kreeg hulp van de ‘Pan-Babylonisten’, een groep die nauwe banden had met het Thule-Gesellschaft en die was gevormd door onder meer archeoloog Hugo Winckler, natuurkundige Peter Jensen en assyrioloog Friedrich Delitzsch.

Zorgden deze 'Vrilerinnen' ervoor dat Hitler nazi-UFO's kon laten ontwerpen?Het bleek dat de tweede stapel documenten in het Soemerisch was geschreven. Sigrun hielp bij het vertalen van de boodschappen en het ontcijferen van de vreemde afbeeldingen van een cirkelvormige vliegmachine.

Prototype

Volgens sceptici is er nooit een Vril-Gesellschaft geweest in Duitsland en heeft Louis Pauwels dit allemaal bedacht. Verschillende bronnen hebben echter onafhankelijk van elkaar bevestigd dat de ‘vliegmachine’-projecten niet verzonnen waren.

Enkele jaren geleden beweerde een rapport in het Duitse wetenschapsblad PM dat Hitler aan het einde van de Tweede Wereldoorlog opdracht heeft gegeven om vliegende schotels te bouwen. Volgens PM zou een prototype daadwerkelijk hebben rondgevlogen en zouden er zeker 15 prototypes zijn gemaakt.

In het blad werden ooggetuigen geciteerd, die de UFO met het ijzeren kruis, het symbool van het Duitse leger, in 1944 over de Thames zagen vliegen. De Amerikanen hadden het vaartuig ook als een potentieel gevaar gedetecteerd op hun radars.

Maria Orsic verdween in 1945. Rudolf von Sebottendorf, de oprichter van het Thule-Gesellschaft, pleegde zelfmoord door in de Bosporus te springen. De meeste leden van Thule en Vril kwamen uit de bovenste lagen van de samenleving. Na de oorlog werden veel nazi-wetenschappers in dienst genomen door de NASA, waar ze een grote bijdrage leverden aan de ontwikkeling van de Amerikaanse ruimtevaart.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
8 jaren geleden

Vrilerinnen
Eindelijk nog eens volledige vrouwen die niet uit een legbatterij komen.

Predator
Predator
8 jaren geleden

Doe mij ook maar een blik.

frans
frans
8 jaren geleden

Is er een reden waarom tempeliers door zouden komen met info voor een regiem dat de wereld trachtte te vernietigen?

ferrimassi
ferrimassi
8 jaren geleden

Hoeveel is waar van deze verhalen vraag ik me altijd af, en hoeveel is amerikaanse agitprop. Duitse hekserij verkoopt heel goed in een christelijk amerika. Gaskamers, aliens en hitler de joodse veganist met een micropenis.. De geschiedenis begint steeds meer op een slechte scifi te lijken.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x