Homepagina » Financieel » Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest
Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest

Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest

De grootste mythe van deze tijd is dat er geen geld zou zijn. Er is meer geld dan ooit, maar het is ook ongelijker verdeeld dan ooit. Dat schrijft politicus Peter Mertens in zijn nieuwe boek ‘Graailand’.

Miljonairs en multinationals verstoppen miljarden euro’s in belastingparadijzen. Overbetaalde politici wandelen ongestoord de draaideur door tussen politiek en het bedrijfsleven. Hoezo crisis?

Nieuw geld vloeit naar nieuwe speculatieve zeepbellen, tot ze barsten. Hoe meer ellende de graaiers zaaien, hoe meer opstand ze tegen de elite oogsten.

Onbetaalbaar

Miljardairs betalen geen eurocent belasting terwijl steeds meer Nederlanders onder de drempel van de armoede zakken. Grote bedrijven hangen aan de subsidiekraan terwijl gezinnen en alleenstaanden steeds meer moeite hebben om rond te komen.

En wie ouder wordt moet het helemaal zelf uitzoeken. Verzorgingstehuizen worden onbetaalbaar. Er zijn zorgcentra die nog geen drie euro per dag besteden aan maaltijden.

Pas geleden werd bekend dat meer dan een tiende van de bevolking in Europa de komende winter zal moeten kiezen tussen voedsel of verwarming.

Kloof

De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest. Politici bevriezen de lonen en leggen ingrijpende bezuinigingsmaatregelen op.

Voor hun bewezen diensten krijgen ze een dikbetaalde baan bij een bank of multinational. José Manuel Barroso verruilde de Europese Commissie bijvoorbeeld voor Goldman Sachs.

Wie hier kritische vragen over stelt, wordt bestempeld als populist of extremist.

Op de schop

Negen jaar na de bankencrisis bezitten 62 miljardairs even veel vermogen als de 3,5 miljard armste mensen. Zelfs een schoonmaakster betaalt nog meer belasting dan een multinational.

Mertens stelt dat het hele euroverhaal op de schop moet. De euro heeft alle onevenwichten op dit continent alleen maar vergroot.

“We hebben dringend een totaal ander antwoord nodig,” zegt hij. De Amerikaanse verkiezingen hebben wel bewezen dat we niet ‘meer establishment’ nodig hebben.

[Knack]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
3 jaren geleden

Kielhalen die graaiers!!!

Benhur
Benhur
3 jaren geleden

Dus mensen, Weg stemmen die elitaire gevestigde orde. Trap aub niet meer in de leugens die ze gebruiken om zieltjes te winnen. Stem mijn part op de partij van de dieren. Want wij het volk worden toch als beesten behandeld door de meeste zittende partijen. We worden als werk vee gebruikt.

Augustien P
Augustien P
3 jaren geleden

De euro is de grootste fout van deze eeuw , en het was te voorzien want als welvarend land zijn we nu aan de goden over geleverd . Armoede en niet meer rond kunnen komen zijn aan de orde van de dag , mensen die uit hun huizen worden gezet om dat het allemaal niet meer op te brengen is . Enorm veel mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken dat is de trieste balans van jarenlang de euro , en kabinet Rutte heeft gezorgt voor de rest van de ellende voor de gewone man . Waar dit naar toe gaat God mag het weten , maar dat er een ramp staat te gebeuren is wel duidelijk . En ja , dat het roer faliekant om moet is zeer duidelijk , alleen realiseren veel mensen het blijkbaar nog steeds niet . Het lijkt er sterk op dat deze armoede bewust en expres is aangericht om de gewone mens afhankelijk te maken van de elite en graaiers die nooit genoeg hebben . Zorgverzekering bijna niet meer te betalen , huurprijzen huizen absurt hoog , eerste levens behoeften boodschappen e.d te gek voor woorden zo duur als de hel . Ja ja Mark je hebt er een zooi van gemaakt met Diederik , de allerhoogste tijd voor wat anders als dit landje nog gered wil worden maar ik zie het somber in .

Rose
Rose
Reactie op  Augustien P
3 jaren geleden

Wanneer gaan mensen wakker worden dat er overal in de wereld schaduwregeringen de dienst uitmaken !

Deze schaduwregeringen bestaan voornamelijk uit : Koningshuizen, Banken , Big Pharma, Multinationals , Vaticaan en enkele elite figuren.

Democratie bestaat niet en stemmen is een zoethoudertje. Zolang er geen revolutie komt en deze lieden worden verwoest blijft alles bij het oude.
Deze lui gebruiken ” goede doelen ” om te infiltreren en om zaken te manipuleren, coups te plegen , alles wat nodig is om u slaaf te maken van de elite. Ze zijn meester in het manipuleren.

Ons eigen koningshuis is het grootste en ziekte nazi bolwerk en maar zwaaien met jullie vlaggetjes….. Bekijk volgende video maar eens en ga dan weer zwaaien met jullie vlaggetjes …. het zal je kind maar zijn wat vermoord wordt.

https://youtu.be/ee6PvGw_ne0

Benhur
Benhur
3 jaren geleden

En laten we ons vooral niet meer het bos in sturen door verkiezingswijzers online, want dan kom je bij een partij terecht die toch alleen maar loze beloftes doen om weer 4 jaar in het zadel te kunnen zitten. Laten we ons gezond verstand gebruiken en niet vergeten wat de zittende partijen ons al afgepakt hebben zonder pardon en met talloze smoesjes en leugens.

Peter
Peter
3 jaren geleden

In het hoofdgebouw van de EU zit geen draaideur maar een graaideur.

Predator
Predator
3 jaren geleden

Oud nieuws..

frans
frans
3 jaren geleden

Er is een glazen plafond gemaakt tussen de arme en minderbedeelden, en de hardwerkende onderklasse.
over dat glazen plafond zien wij ieder dag de rijke rovers lopen.

Wim
Wim
3 jaren geleden

De politici moeten ons dienen en niet anders om. Maar ja als wij op de VVD blijven stemmen of D66 of PvdA blijft alles hetzelfde. Wij bepalen wie in de regering komt te zitten. Soms denk ik, waar zijn de hersenen gebleven. En maar klagen, typisch nederlands

janssen
janssen
3 jaren geleden

Zwarte Piet toespelen is belangrijker dan Holland op z’n smalst !

Marc
Marc
3 jaren geleden

” Maar ja als wij op de VVD blijven stemmen of D66 of PvdA blijft alles hetzelfde. Wij bepalen wie in de regering komt te zitten. ”

Natuurlijk kunnen we stemmen op ‘n alternatief voor VVD / D66 / PvdA. Maar kijk naar Griekenland vorig jaar, waar met Syriza alles zou veranderen.

Wat is er van die Griekse ‘revolutie’ terecht gekomen?
Niets! Ook Syriza / premier Tsipras danst net zo goed naar de pijpen van de puppet-masters (EU, multinationals, ectc).

x

Check Also

who

WHO-directeur voor Europa wil dat overheden stoppen met lockdowns

Overheden moeten stoppen met het afkondigen van ...

zweden

Zweden verrast opnieuw: wil geen vluchtelingen meer opnemen

Zweden baarde eerder al opzien met de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x