Homepagina » Financieel » Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest
Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest

Welkom in Graailand: De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest

De grootste mythe van deze tijd is dat er geen geld zou zijn. Er is meer geld dan ooit, maar het is ook ongelijker verdeeld dan ooit. Dat schrijft politicus Peter Mertens in zijn nieuwe boek ‘Graailand’.

Miljonairs en multinationals verstoppen miljarden euro’s in belastingparadijzen. Overbetaalde politici wandelen ongestoord de draaideur door tussen politiek en het bedrijfsleven. Hoezo crisis?

Nieuw geld vloeit naar nieuwe speculatieve zeepbellen, tot ze barsten. Hoe meer ellende de graaiers zaaien, hoe meer opstand ze tegen de elite oogsten.

Onbetaalbaar

Miljardairs betalen geen eurocent belasting terwijl steeds meer Nederlanders onder de drempel van de armoede zakken. Grote bedrijven hangen aan de subsidiekraan terwijl gezinnen en alleenstaanden steeds meer moeite hebben om rond te komen.

En wie ouder wordt moet het helemaal zelf uitzoeken. Verzorgingstehuizen worden onbetaalbaar. Er zijn zorgcentra die nog geen drie euro per dag besteden aan maaltijden.

Pas geleden werd bekend dat meer dan een tiende van de bevolking in Europa de komende winter zal moeten kiezen tussen voedsel of verwarming.

Kloof

De kloof tussen de politiek en het volk is nog nooit zo groot geweest. Politici bevriezen de lonen en leggen ingrijpende bezuinigingsmaatregelen op.

Voor hun bewezen diensten krijgen ze een dikbetaalde baan bij een bank of multinational. José Manuel Barroso verruilde de Europese Commissie bijvoorbeeld voor Goldman Sachs.

Wie hier kritische vragen over stelt, wordt bestempeld als populist of extremist.

Op de schop

Negen jaar na de bankencrisis bezitten 62 miljardairs even veel vermogen als de 3,5 miljard armste mensen. Zelfs een schoonmaakster betaalt nog meer belasting dan een multinational.

Mertens stelt dat het hele euroverhaal op de schop moet. De euro heeft alle onevenwichten op dit continent alleen maar vergroot.

“We hebben dringend een totaal ander antwoord nodig,” zegt hij. De Amerikaanse verkiezingen hebben wel bewezen dat we niet ‘meer establishment’ nodig hebben.

[Knack]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Augustien P schreef:

  De euro is de grootste fout van deze eeuw , en het was te voorzien want als welvarend land zijn we nu aan de goden over geleverd . Armoede en niet meer rond kunnen komen zijn aan de orde van de dag , mensen die uit hun huizen worden gezet om dat het allemaal niet meer op te brengen is . Enorm veel mensen die afhankelijk zijn van voedselbanken dat is de trieste balans van jarenlang de euro , en kabinet Rutte heeft gezorgt voor de rest van de ellende voor de gewone man . Waar dit naar toe gaat God mag het weten , maar dat er een ramp staat te gebeuren is wel duidelijk . En ja , dat het roer faliekant om moet is zeer duidelijk , alleen realiseren veel mensen het blijkbaar nog steeds niet . Het lijkt er sterk op dat deze armoede bewust en expres is aangericht om de gewone mens afhankelijk te maken van de elite en graaiers die nooit genoeg hebben . Zorgverzekering bijna niet meer te betalen , huurprijzen huizen absurt hoog , eerste levens behoeften boodschappen e.d te gek voor woorden zo duur als de hel . Ja ja Mark je hebt er een zooi van gemaakt met Diederik , de allerhoogste tijd voor wat anders als dit landje nog gered wil worden maar ik zie het somber in .

  39 likes
  • Rose schreef:

   Wanneer gaan mensen wakker worden dat er overal in de wereld schaduwregeringen de dienst uitmaken !

   Deze schaduwregeringen bestaan voornamelijk uit : Koningshuizen, Banken , Big Pharma, Multinationals , Vaticaan en enkele elite figuren.

   Democratie bestaat niet en stemmen is een zoethoudertje. Zolang er geen revolutie komt en deze lieden worden verwoest blijft alles bij het oude.
   Deze lui gebruiken ” goede doelen ” om te infiltreren en om zaken te manipuleren, coups te plegen , alles wat nodig is om u slaaf te maken van de elite. Ze zijn meester in het manipuleren.

   Ons eigen koningshuis is het grootste en ziekte nazi bolwerk en maar zwaaien met jullie vlaggetjes….. Bekijk volgende video maar eens en ga dan weer zwaaien met jullie vlaggetjes …. het zal je kind maar zijn wat vermoord wordt.

   https://youtu.be/ee6PvGw_ne0

   9 likes
 • Benhur schreef:

  En laten we ons vooral niet meer het bos in sturen door verkiezingswijzers online, want dan kom je bij een partij terecht die toch alleen maar loze beloftes doen om weer 4 jaar in het zadel te kunnen zitten. Laten we ons gezond verstand gebruiken en niet vergeten wat de zittende partijen ons al afgepakt hebben zonder pardon en met talloze smoesjes en leugens.

  29 likes
 • Wim schreef:

  De politici moeten ons dienen en niet anders om. Maar ja als wij op de VVD blijven stemmen of D66 of PvdA blijft alles hetzelfde. Wij bepalen wie in de regering komt te zitten. Soms denk ik, waar zijn de hersenen gebleven. En maar klagen, typisch nederlands

  26 likes
 • Peter schreef:

  In het hoofdgebouw van de EU zit geen draaideur maar een graaideur.

  25 likes
 • Benhur schreef:

  Dus mensen, Weg stemmen die elitaire gevestigde orde. Trap aub niet meer in de leugens die ze gebruiken om zieltjes te winnen. Stem mijn part op de partij van de dieren. Want wij het volk worden toch als beesten behandeld door de meeste zittende partijen. We worden als werk vee gebruikt.

  16 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Kielhalen die graaiers!!!

  13 likes
 • frans schreef:

  Er is een glazen plafond gemaakt tussen de arme en minderbedeelden, en de hardwerkende onderklasse.
  over dat glazen plafond zien wij ieder dag de rijke rovers lopen.

  9 likes
 • Marc schreef:

  ” Maar ja als wij op de VVD blijven stemmen of D66 of PvdA blijft alles hetzelfde. Wij bepalen wie in de regering komt te zitten. ”

  Natuurlijk kunnen we stemmen op ‘n alternatief voor VVD / D66 / PvdA. Maar kijk naar Griekenland vorig jaar, waar met Syriza alles zou veranderen.

  Wat is er van die Griekse ‘revolutie’ terecht gekomen?
  Niets! Ook Syriza / premier Tsipras danst net zo goed naar de pijpen van de puppet-masters (EU, multinationals, ectc).

  9 likes
 • Hans schreef:

  Beroepsgraaier Peter R de Vries en zijn vrindjes bij de Vara en RTL Unilever kunnen er ook wat van.

  8 likes
 • huub schreef:

  Een helder artikel.
  Het kan mij – en velen met mij – nauwelijks nog verrassen.
  En wat we nu zien aan de graaicultuur en op dit moment ook al aan de grenzeloze, schaamteloze leugens van onze politici, zal weldra gevolgd worden door de manifestatie van De Wereldorde ! waarbij de de werledbevolking dient te worden gedecimeerd en de overgeblevenen slechts slaven zijn van de úpper ten ‘

  huub

  7 likes
 • Peter schreef:

  Zoals altijd laten Hollywood films zien wat de bedoeling is.
  Kijk naar ‘Elysium’ uit 2013 met Jodie Foster:
  https://www.youtube.com/watch?v=oIBtePb-dGY
  Wat je in deze film ziet is: een paradijs voor de één procent, de absolute hel voor de rest.
  Let ook even op de anti-kanker machine!
  Met andere woorden; het wordt nog véél erger als we die lieden laten doen.
  Het ergste is dat het allemaal als entertainment aan ons gevoerd wordt.

  6 likes
 • Jaya schreef:

  Rijp voor een alien nep invasie.

  5 likes
 • Rose schreef:

  Valt het niet op hoe eensgezind de politieke partijen zijn buiten de verkiezingen.
  Vakbonden zijn geen vakbonden meer en doen wat de Multinationals willen.
  Uitkomsten van referendums worden genegeerd en politici schofferen daarmee de wens en meerderheid van het volk.

  En weet u waarom? Omdat zij maar goedbetaalde poppetjes zijn van de schaduwregering !

  Het gaat in de politiek niet om wat het volk wil. Alle werkelijk belangrijke zaken worden in achterkamertje beslist en om de aandacht af te leiden komen ze dan met een onzin debat of zwarte Piet wel mag !!

  Mensen er bestaat geen democratie meer en stemmen is een zoethoudertje.

  Een revolutie is het enige wat ons mensen nog kan redden van de elite.

  https://youtu.be/ee6PvGw_ne0

  5 likes
 • Predator schreef:

  Oud nieuws..

  3 likes
 • janssen schreef:

  Zwarte Piet toespelen is belangrijker dan Holland op z’n smalst !

  3 likes
 • Henk Azie schreef:

  Het is de onverkiesbare laag die onder de politici zit, de beleids makers, die maken uit wat er gebeurt en als de minister/burgermeester/ CdK niet luistert komt deze laag met trucjes om hun zin door te drijven.
  Pim Fortuyn wilde deze laag aanpakken en Pamela Hemelrijk sprak altijd over de ´groep vcan ongeveer 30000´ die de dienst uitmaakten nier.

  1 likes
 • x

  Check Also

  twitter

  Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

  Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  >