Mens en Dier

Heeft Thierry Baudet juist een slimme zet gedaan?

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een tijdlang ageerde Thierry Baudet namens zijn Forum voor Democratie in de Tweede Kamer tegen de status quo. Hij gooide, tot grote frustratie van het establishment, vele heilige huisjes omver. Flamboyant en vol energie haalde de politicus het klimaatbeleid onderuit, wees hij zijn collega’s tot vermoeiens toe op de megalomane plannen van Brussel en bleef hij hameren op de ongebreidelde migratie.

Zijn partij werd de grootste in de Eerste Kamer en gooide hoge ogen. Toen begonnen al snel de verdachtmakingen, de lastercampagnes in de media, de ellenlange discussies over de ‘treintweet’. De eens zo strijdlustige Baudet werd vanuit alle hoeken aangevallen door radicaal-links. In de Tweede Kamer lachten ze hem uit en als de media weer iets hadden opgediept, gaven politici hem nog een trap na op social media. Als hongerige hyena’s en jakhalzen liepen ‘journalisten’ achter hem aan, in de hoop iets te kunnen oppikken wat dan later weer buiten proportie geblazen kon worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Baudet bleef steeds meer op de achtergrond en liet anderen het woord doen. De media, die bloed roken, gingen onverminderd door. De laatste dagen knetterde het in de politiek. GroenLinks zette een klimaatactivist hoog op de Kamerlijst die banden blijkt te hebben met het omstreden Moslimbroederschap, wat tot ophef leidde, maar waar niet over gesproken mag worden. Bij de SP bleken geradicaliseerde communisten te zitten die ‘de partij willen overnemen’. Ze werden uit de partij gezet. En FvD raakte ‘in opspraak’ door antisemitische uitspraken van de jongerenvereniging. Ophef alom.

In een video op Twitter stelde Baudet maandag zijn positie beschikbaar. Hij trekt zich per direct terug, maar blijft wel in de Kamer. “Als er een cultuur ontstaat van trial by media, of als er daadwerkelijk dingen zouden zijn voorgevallen die niet door de beugel kunnen, wil ik politieke verantwoordelijkheid nemen,” zei hij.

Slimme zet

Journalist Eric van de Beek vindt dit een slimme zet van de politicus. “Hij maakt duidelijk onderscheid tussen onterechte kritiek van de mainstream media (trial by media) en terechte kritiek. Hij stelt zich beschikbaar als lijstduwer en zal daarmee zoveel stemmen binnenhalen dat hij na de verkiezingen van 2021 het lijsttrekkerschap weer kan oppakken,” schrijft hij.

Geert Wilders stak Baudet een hart onder de riem. “Heel veel sterkte, Thierry. Ik mag je zeer. Je hebt lef en dat kunnen er maar weinig zeggen. Hou je taai en blijf altijd knokken voor een beter Nederland.”

De vreugde op links is groot. Zo twitterde GroenLinks-politicus Rutger Groot Wassink:

4.8 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akkafietje
Akkafietje
3 jaren geleden

Geert en Thierry zijn de 2 toppers van Nederland met hun assistenten, en ons enige vertrouwen

Rick
Rick
3 jaren geleden

Goede zet TB, geduld is een schone zaak

Johan
Johan
3 jaren geleden

Jammer, begrijpelijk en slim.
En Wassink moet zich kapot schamen! Zijn linkse club heeft al eerder een politicus om zeep geholpen… of was ie dat even vergeten?

Saskia
Saskia
3 jaren geleden

Walgelijk sfeertje hebben ze gecreeerd daar in Den Haag. Overigens vind ik het slap dat Thierry ons overlevert aan deze beulen en zich terugtrekt, net nu we hem zo hard nodig hebben. Ik vind het laf en ik baal er gruwelijk van.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x