Homepagina » Mens en Dier » Heeft Thierry Baudet juist een slimme zet gedaan?
baudet
Foto: Forum voor Democratie CC BY 3.0

Heeft Thierry Baudet juist een slimme zet gedaan?

Een tijdlang ageerde Thierry Baudet namens zijn Forum voor Democratie in de Tweede Kamer tegen de status quo. Hij gooide, tot grote frustratie van het establishment, vele heilige huisjes omver. Flamboyant en vol energie haalde de politicus het klimaatbeleid onderuit, wees hij zijn collega’s tot vermoeiens toe op de megalomane plannen van Brussel en bleef hij hameren op de ongebreidelde migratie.

Zijn partij werd de grootste in de Eerste Kamer en gooide hoge ogen. Toen begonnen al snel de verdachtmakingen, de lastercampagnes in de media, de ellenlange discussies over de ‘treintweet’. De eens zo strijdlustige Baudet werd vanuit alle hoeken aangevallen door radicaal-links. In de Tweede Kamer lachten ze hem uit en als de media weer iets hadden opgediept, gaven politici hem nog een trap na op social media. Als hongerige hyena’s en jakhalzen liepen ‘journalisten’ achter hem aan, in de hoop iets te kunnen oppikken wat dan later weer buiten proportie geblazen kon worden.

Baudet bleef steeds meer op de achtergrond en liet anderen het woord doen. De media, die bloed roken, gingen onverminderd door. De laatste dagen knetterde het in de politiek. GroenLinks zette een klimaatactivist hoog op de Kamerlijst die banden blijkt te hebben met het omstreden Moslimbroederschap, wat tot ophef leidde, maar waar niet over gesproken mag worden. Bij de SP bleken geradicaliseerde communisten te zitten die ‘de partij willen overnemen’. Ze werden uit de partij gezet. En FvD raakte ‘in opspraak’ door antisemitische uitspraken van de jongerenvereniging. Ophef alom.

In een video op Twitter stelde Baudet maandag zijn positie beschikbaar. Hij trekt zich per direct terug, maar blijft wel in de Kamer. “Als er een cultuur ontstaat van trial by media, of als er daadwerkelijk dingen zouden zijn voorgevallen die niet door de beugel kunnen, wil ik politieke verantwoordelijkheid nemen,” zei hij.

Slimme zet

Journalist Eric van de Beek vindt dit een slimme zet van de politicus. “Hij maakt duidelijk onderscheid tussen onterechte kritiek van de mainstream media (trial by media) en terechte kritiek. Hij stelt zich beschikbaar als lijstduwer en zal daarmee zoveel stemmen binnenhalen dat hij na de verkiezingen van 2021 het lijsttrekkerschap weer kan oppakken,” schrijft hij.

Geert Wilders stak Baudet een hart onder de riem. “Heel veel sterkte, Thierry. Ik mag je zeer. Je hebt lef en dat kunnen er maar weinig zeggen. Hou je taai en blijf altijd knokken voor een beter Nederland.”

De vreugde op links is groot. Zo twitterde GroenLinks-politicus Rutger Groot Wassink:

4.8 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akkafietje
Akkafietje
1 maand geleden

Geert en Thierry zijn de 2 toppers van Nederland met hun assistenten, en ons enige vertrouwen

Rick
Rick
1 maand geleden

Goede zet TB, geduld is een schone zaak

Pritt
Pritt
Reactie op  Rick
1 maand geleden

WTF, voel jij je wel helemaal ok ?

Die man is met de hoop van bijna alle nedelanders in het zadel gehesen, eenmaal in het zadel en de achterban word weer verraden ?
Want wie blijven achter ?
En wie is voorzien van een goed leven ?
JOoo, goeie zet.

Rick
Rick
Reactie op  Pritt
1 maand geleden

Er zit meer achter, let maar op

Freba
Freba
Reactie op  Pritt
1 maand geleden

De man komt terug, eigenlijk zal hij altijd op de achtergrond blijven en dan Joost het woord Vlijmscherp laten doen. De Linkse parelkettingen mevrouwen, die zo graag met hem zouden willen, krijgen grote spijt dat hij (tijdelijk) van het toneel verdwijnt. De kakeldames zijn straks weg; Alles is Vorm en Eindig.

Johan
Johan
1 maand geleden

Jammer, begrijpelijk en slim.
En Wassink moet zich kapot schamen! Zijn linkse club heeft al eerder een politicus om zeep geholpen… of was ie dat even vergeten?

Martin
Martin
Reactie op  Johan
1 maand geleden

Helemaal mee eens. Maar wat doet rechts Nederland? We kruipen in onze schulp en laten het allemaal maar gebeuren. In dat gedrag moet verandering komen !!

legalize
legalize
Reactie op  Martin
1 maand geleden

Helemaal mee eens

Jan
Jan
Reactie op  Martin
1 maand geleden

We gaan richting een linkse agenda, The Great Reset

Pritt
Pritt
Reactie op  Martin
1 maand geleden

Van binnenuit verraden worden is eigenlijk wel een hot item voor onze zetelrovers.
Wel jammer dat zo weinig mensen het door hebben, dat dan wel weer..

Maar ben benieuwd, hoelang het plebs nodig heeft om in te zien waar deze beste “mannen”voor staan.

Margie
Margie
Reactie op  Martin
1 maand geleden

Links of rechts…ze hebben allemaal een masker op.

Freba
Freba
Reactie op  Johan
1 maand geleden

Hoe harder je drukt, des temeer weerstand. Als Wassinkje er niet meer is, weet iedereen nog wie Thierry was/is, want deze man kun je niet beter motiveren. Trouwt met een Joodse mevrouw uit een voornaam geslacht en dat overwint altijd een mannetje die twee keer op de HAVO bleef zitten. Utregs: ” Da gaje nie redde Jochie”

Maar bovenal was de uitlating van de man met de speciale schoenen; enen Jonge heeft de meest verachtelijke geste die je een collega kunt geven” Blijf dat we van Hem af zijn”. Wat val jij door de mand zeg. Doe jij nou maar bijdehand in het weekeindje met je mooie vrouw en voor de rest stel je geen reet voor, doorgeschoten onderwijzer. En vergis je niet in de poedersuiker.

Saskia
Saskia
1 maand geleden

Walgelijk sfeertje hebben ze gecreeerd daar in Den Haag. Overigens vind ik het slap dat Thierry ons overlevert aan deze beulen en zich terugtrekt, net nu we hem zo hard nodig hebben. Ik vind het laf en ik baal er gruwelijk van.

Burger
Burger
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Eens. Kreeg zelf daardoor het gevoel dat echte oppositie gewoon niet bestaat.

Vraagtekentje
Vraagtekentje
Reactie op  Burger
1 maand geleden

Met dat gevoel kun je wel eens veel dichter bij de waarheid zitten dan je beseft. De hele politiek is een grote poppenkast, en echte bedreigingen eindigen als Pim.

Nexit please!
Nexit please!
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Ik heb juist respect voor ‘m; Zo lang al, als hij dagelijks die tsunami aan kritiek van collaborerende journalisten en politici (die Agenda 21 voorstaan) trotseert.

Pritt
Pritt
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Allemaal precies volgens draaiboek, wat had u anders verwacht ?

Geef niet op
Geef niet op
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Als je op hem kan stemmen in maart… Dan zit hij weer waar hij moet zijn.

Whatever.
Whatever.
Reactie op  Saskia
1 maand geleden

Het feit dat mensen al zo snel balen en zich gaan gedragen als jankerige linkse snowflakes is werkelijk belachelijk.
Blijkbaar was het vertrouwen voor Thierry by vele NEDERLANDERS, blijkbaar toch al laag, dat we nu gaan huilen. Man man…
Het gevecht ligt niet alleen bij Thierry of FVD. Als het volk opstaat, en dat gaat uiteindelijk echt wel gebeuren, is het ook gedaan met de nwo…etc…
Maar als je het laf vind, doe het dan lekker zelf? Oh nee..Dat dan weer niet.

William
William
1 maand geleden

Thierry is buitengewoon intelligent, dit is een meesterzet op het politieke schaakspel

Exegese
Exegese
Reactie op  William
1 maand geleden

Ja hij is intelligent doch ook gecontroleerde oppositie precies zoals Wilders. Zij zullen ondanks de hoopvolle herrie die ze maken het verschil nooit gaan maken.

Just me
Just me
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Dus moet iedereen maar vast bij de pakken gaan neerzetten nooit een tegengeluid laten horen want de wolven winnen het toch..?kwee nie hoor maar elk tegengeluid is er 1. Het maakt mensen in ieder geval al is het langzaam aan wakker(der) ,kijk maar op dit soort sites, de inzichten van de posters /het volk zijn ergens begonnen..en zolang ik niet het bewijs heb en velen met mij dat het gecontroleerde oppositie is dan mogen ze van mij alle ongerechtigheden die er nu spelen keihard van achter hun katheder (spreekgestoelte)blijven roepen. Het gaat erom wat de mensen /het volk met die hoopvolle herrie aanvangen.

exegese
exegese
Reactie op  Just me
1 maand geleden

Je moet helemaal niet bij de pakken neerzitten maar ook zeker niet blind achter zogenaamde leiders aanhobbelen die precies zeggen wat jij wilt horen en als het erop aankomt je weer met een kluitje in het riet sturen. Wilders doet precies hetzelfde, al jaren lang. Stemmen van dissidenten afvangen en zorgen dat er nooit en te nimmer iets gaat veranderen. Pim Fortuyn daarentegen was wel van plan dingen te veranderen, het is bekend hoe het met daadkrachtige en vastberaden politici afloopt als zij een andere koers willen varen. Maar als jij wilt blijven geloven dat het anders is, mij best, maar ik voorspel met grote zekerheid dat Baudet en ook Wilders het verschil absoluut nooit zullen gaan maken.

Just me
Just me
Reactie op  exegese
1 maand geleden

Nee een partij op zich welke dan ook zal niks veranderen maar doordat deze partij een tegengeluid laten horen laat het de mensen wel meer nadenken over of het allemaal wel klopt ,en op een gegeven moment zullen er meer en meer reactie’s op volgen men voelt zich gesterkt, net als hier mensen een tegengeluid laten horen vwb COVID,daar gaat men ook over doordenken ,ik zie het als een soort aandrijven. Uiteindelijk zal het volk zelf (massaal) iets tegen de huidige gang van zaken moeten doen,en dat hoeft echt niet met geweld,zoals wanneer iemand opgepakt/bezoek krijgt omdat hij/zij een andere mening verkondigden ,massaal kan daar bijvoorbeeld op gereageerd worden middels protestbrieven naar het kabinet. En in andere gevallen misschien een andere aanpak.
Punt is er klinkt nu tenminste wat, ik las hier ergens als er 1 schaap over de dam is,volgen er meer, ook al is dat eerste schaap niet helemaal iemands smaak het veroorzaakt wel beweging/ voortgang.maar eenmaal over die dam moet uiteindelijk de massa schapen bepalen hoe ze de weg verder gaan lopen..

Freba
Freba
Reactie op  exegese
1 maand geleden

Beste lezers, In NL gaat nog steeds je kop eraf, als je boven het maaiveld uitkomt. En het erge is dat we er allemaal aan meedoen en later teleurgesteld zijn.

Vraagtekentje
Vraagtekentje
Reactie op  exegese
1 maand geleden

Tijd om mensen te vertellen dat ze geen contract met de overheid hebben en dat er een gewoonteRECHT is waarmee je je status als soevereine mens kunt claimen. En dat de politiek een grote poppenkast is, geef de mens brood en spelen…… https://www.youtube.com/watch?v=P3KZzr5fxKk&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=NBqIkGosBQA

https://www.youtube.com/watch?v=ndnDZ6m-x-4

Als stemmen nut had, was het nooit geïntroduceerd. Als Baudet geen controlled opposition was had hij al lang naast Pim gelegen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Is hij wel zo intelligent, waar baseren wij dit op, op de geschreven boeken, hij speeld een heel doorzichtig spel, van gemaakte oppositie, gespnsord door wie, echt politieke leiders komen uit het niets als Fortuyn, dit is allemaal te aardig, er komt wel iets meer voor kijken om deze criminelen te verdrijven !

Burger
Burger
Reactie op  William
1 maand geleden

Dat betwijfel ik. Mensen die van plan waren om op de fvd te stemmen gaan mogelijk juist afhaken/twijfelen door deze stap van Baudet. De fundering lijkt compleet weggeslagen.

Hejo
Hejo
Reactie op  Burger
1 maand geleden

Nee, dat geloof ik niet. Tenslotte weet iedereen van het cordon sanitaire van FvD en PVV. Een mug is bij de eenzijdige media uitvergroot.

Freba
Freba
Reactie op  William
1 maand geleden

Ga ff op WIKI. En dan Baudet zoeken. Deze familie is uiterst intelligent en integer, wiskundigen, doktoren, muzikanten etc. In “Tranen van de Krokodil” van wijlen Piet Vroon, omschrijft, hoe de genen en vaardigheden door worden gegeven aan het nageslacht. Dus Thierry gaat niet weg. Van de communist Wassink hoort niemand meer wat van.

walter
walter
1 maand geleden

Je ziet de media bij Trump exact hetzelfde doen

Frits
Frits
1 maand geleden

Als je weet dat nagenoeg de gehele media in handen is van 2 Belgische miljardairs die ook nog eens zwaar worden gesubsidieerd vanuit Brussel.Dan weet je dat het demoniseren van Forum en de PVV niet gaat stoppen.
De verkiezingen komen eraan en beide partijen mogen sowieso niet groot worden!
Rutte wordt al het gehele jaar in de peilingen
ruim boven de 40 zetels geschat.
Dat kan dan mooi met frauduleuse stemmen
per post worden gerealiseerd.
We horen alleen maar het woord “Democratie”voorbij komen.
Ondertussen is het momenteel toch echt in Nederland een dictatuur.

Forum en PVV zijn de enigste redding voor terug naar normaal.

“Stem Nederland Terug”

Monique
Monique
1 maand geleden

Ik vind het allemaal niets wat er nu in de politiek zit, komen de PVV en FVD nu echt zo voor ons op? Nou buiten het virus en de maatregelen en de klimaatshizzel, komen er toch niet echt onderwerpen ter sprake die wereldwijd spelen. Nee alles weg en een totaal nieuw politiek met mensen die met hun hart werken en het beste voor heeft met het Nederlands volk en Nederland. Maar dat komt nog wel, ik weet zeker dat gevestigde orde ophoudt te bestaan.

Hejo
Hejo
Reactie op  Monique
1 maand geleden

A. De gevestigde partijen VVD, D66, PvdA en CU hebben BEWEZEN dat ze er een potje van hebben gemaakt en er niet voor het volk zitten . Ik geef nieuwe partijen PVV en FVD graag de kans te bewijzen dat ze inderdaad doen wat ze het volk beloven. Zoniet, dan vallen die volgende ronde ook af. B. Politici moeten weten dat ze de wensen van het volk moet uitvoeren – zo niet Exit. Ik weet dat het met ons kiesstelsel schipperen is. Derhalve heeft FvD de voorkeur aangezien die het kiesstelsel willen veranderen. Laten we voortaan gewoon op een programma gaan kiezen bijv. willen we niet van het gas af. En dat moet dit in een tweede stadium gekozen ter zake kundige politici worden uitgevoerd.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Monique
1 maand geleden

Eens Monique. Wat vele ‘linkshaters’ vergeten is dat we al zeker 3 decennia geterroriseerd worden door het neoliberalisme, dat is een puur rechtse politiek. Het volk is niet meer dan gereedschap voor enkele super rijken en machtigen om nog rijker en machtiger te worden. We zijn al die tijd opgezweept om ons kapot te consumeren en dood te werken. Voor normaal opvoeden van onze kinderen is geen tijd meer want beide ouders zullen volop aan de bak moeten om mee te kunnen rennen in de waan van ‘welvaart’.
Schokkend om te zien hoe de domme schapen met hun achterlijke mondkapjes kennelijk vergeten zijn dat onder de (rechtse VVD) rat Rutte kabinetten er verschrikkelijk bezuinigd is op de gezondheidszorg. Ziekenhuizen zijn failliet gegaan! Aantal IC bedden gehalveerd! Er is heel veel mis met links, absoluut, maar de ellende waar we nu in zitten is het gevolg van tientallen jaren rechts beleid.

Frits
Frits
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Waaraan de Pvda keihard heeft meegedaan!!!!

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

@AlbertV

Het links van ooit is verworden tot rechts en wat rechts was is nu links. Hetzelfde gebeurde met de leugen is de waarheid en de waarheid de leugen en goed is slecht en slecht is goed. Heel opvallend, maar we leven in een omgekeerde wereld

Just me
Just me
Reactie op  AlbertV
1 maand geleden

Omdat het rechts van sommige partijen meer rechts is.

Ertje
Ertje
1 maand geleden

Het gaat hier om een regering, een regering die een land moet besturen. Dan zou je toch niet moeten willen dat er een soort van wedstrijd van gemaakt word wie er wel of niet regeert? Het regeren van een land is toch geen spelletje?

Golem
Golem
1 maand geleden

GroenLinks een club die zich bediend met de leugen en het bedrog. Het gaat zogenaamd om een beter milieu zeggen ze. Maar voor het vervaardigen van onderdelen voor de dynamo’s van de windmolens is er in China al een gebied zo groot als half Nederland verwoest en vergiftigd.
Er hangen daar giftige dampen die welke vorm van leven dan ook onmogelijk maakt.
Maar dat zal GroenLinks een rotzorg zijn, als het hier maar voor de bühne lijkt dat het goed is.
GroenLinks een gereanimeerd gedrocht uit een samenraapsel van stervende clubjes salon socialisten. Welke werd en wordt geleid door met zichzelf ingenomen figuren die anderen verbieden dat wat ze zelf doen!
De geur van het stalinisme hangt nog duidelijk om dit gereanimeerd lijk heen.

x

Check Also

code oranje

Code Oranje wil vervolging verantwoordelijke bewindslieden toeslagenaffaire op agenda zetten

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de ...

rutte

Juridisch expert: ‘Rutte had geboeid de zaal moeten verlaten’

Juridisch expert Roger Vleugels was dinsdag in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

80
0
We lezen graag je reactie!x