Mens en Dier

Heeft Thierry Baudet juist een slimme zet gedaan?

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een tijdlang ageerde Thierry Baudet namens zijn Forum voor Democratie in de Tweede Kamer tegen de status quo. Hij gooide, tot grote frustratie van het establishment, vele heilige huisjes omver. Flamboyant en vol energie haalde de politicus het klimaatbeleid onderuit, wees hij zijn collega’s tot vermoeiens toe op de megalomane plannen van Brussel en bleef hij hameren op de ongebreidelde migratie.

Zijn partij werd de grootste in de Eerste Kamer en gooide hoge ogen. Toen begonnen al snel de verdachtmakingen, de lastercampagnes in de media, de ellenlange discussies over de ‘treintweet’. De eens zo strijdlustige Baudet werd vanuit alle hoeken aangevallen door radicaal-links. In de Tweede Kamer lachten ze hem uit en als de media weer iets hadden opgediept, gaven politici hem nog een trap na op social media. Als hongerige hyena’s en jakhalzen liepen ‘journalisten’ achter hem aan, in de hoop iets te kunnen oppikken wat dan later weer buiten proportie geblazen kon worden.

Baudet bleef steeds meer op de achtergrond en liet anderen het woord doen. De media, die bloed roken, gingen onverminderd door. De laatste dagen knetterde het in de politiek. GroenLinks zette een klimaatactivist hoog op de Kamerlijst die banden blijkt te hebben met het omstreden Moslimbroederschap, wat tot ophef leidde, maar waar niet over gesproken mag worden. Bij de SP bleken geradicaliseerde communisten te zitten die ‘de partij willen overnemen’. Ze werden uit de partij gezet. En FvD raakte ‘in opspraak’ door antisemitische uitspraken van de jongerenvereniging. Ophef alom.

In een video op Twitter stelde Baudet maandag zijn positie beschikbaar. Hij trekt zich per direct terug, maar blijft wel in de Kamer. “Als er een cultuur ontstaat van trial by media, of als er daadwerkelijk dingen zouden zijn voorgevallen die niet door de beugel kunnen, wil ik politieke verantwoordelijkheid nemen,” zei hij.

Slimme zet

Journalist Eric van de Beek vindt dit een slimme zet van de politicus. “Hij maakt duidelijk onderscheid tussen onterechte kritiek van de mainstream media (trial by media) en terechte kritiek. Hij stelt zich beschikbaar als lijstduwer en zal daarmee zoveel stemmen binnenhalen dat hij na de verkiezingen van 2021 het lijsttrekkerschap weer kan oppakken,” schrijft hij.

Geert Wilders stak Baudet een hart onder de riem. “Heel veel sterkte, Thierry. Ik mag je zeer. Je hebt lef en dat kunnen er maar weinig zeggen. Hou je taai en blijf altijd knokken voor een beter Nederland.”

De vreugde op links is groot. Zo twitterde GroenLinks-politicus Rutger Groot Wassink:

4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Akkafietje
Akkafietje
2 jaren geleden

Geert en Thierry zijn de 2 toppers van Nederland met hun assistenten, en ons enige vertrouwen

Rick
Rick
2 jaren geleden

Goede zet TB, geduld is een schone zaak

Johan
Johan
2 jaren geleden

Jammer, begrijpelijk en slim.
En Wassink moet zich kapot schamen! Zijn linkse club heeft al eerder een politicus om zeep geholpen… of was ie dat even vergeten?

Saskia
Saskia
2 jaren geleden

Walgelijk sfeertje hebben ze gecreeerd daar in Den Haag. Overigens vind ik het slap dat Thierry ons overlevert aan deze beulen en zich terugtrekt, net nu we hem zo hard nodig hebben. Ik vind het laf en ik baal er gruwelijk van.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

84
0
We lezen graag je reactie!x