Bewustzijn

Hackschooling: anders denken over onderwijs (video)

Help anderen door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als de 13-jarige Logan LaPlante later groot is, wil hij gelukkig en gezond worden. Onderwijs is voor hem vrijheid en gaat over creatief bezig zijn, dingen anders doen, over de gemeenschap en elkaar helpen en over gelukkig en gezond zijn.

Laat je inspireren door zijn pleidooi voor: ‘Learning how to be happy and healthy in schools’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Logan hoopt kinderen en ouders te inspireren om anders te denken over het onderwijs. Hij roept op om van gezondheid, geluk, creativiteit en wijsheid een prioriteit te maken in het onderwijs.

Het verhaal van Logan kan worden vergeleken met dat van Jacob Barnett, een extreem intelligente jongen die goed op weg is op een dag een Nobelprijs in de wacht te slepen.

Onderwijs wordt vaak gezien als het fundament van een productieve gemeenschap, maar in plaats van creatieve en ruimdenkende mensen levert het systeem onderdanige en afgetrainde scholieren af waardoor de status quo in stand wordt gehouden. Alles is gericht op het behoud van de winstmarges van grote bedrijven in een systeem dat niet zonder groei kan.

Het gewone onderwijs richt zich niet zozeer op het individu en individuele groei, maar met name op het creëren van een voorraad werkbijen die gehoorzamen aan de regels binnen het systeem. In 2007 legde sir Ken Robinson tijdens een lezing uit dat scholen creativiteit doden. Hij inspireerde velen om de manier waarop we onze kinderen onderwijzen te herzien.

Steeds meer ouders kiezen voor thuisonderwijs. Veel kinderen voelen zich gevangen in het systeem en kunnen zich niet vinden in de gebruikte methoden.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Logan LaPlante wil gelukkig en gezond worden.

Dan moet hij zich teleporteren: dan red hij daarmee ook nog eens de wereld en wordt hij tegelijkertijd een Super Held.

Sander
Sander
10 jaren geleden

Hoezo moet hij zich teleporteren? Er zijn mensen (ik ben er ook een van) die niet overal het negatieve van inzien, en zodoende een prima leven hebben.
Dat betekend niet dat je alles moet goedkeuren, dat betekend slechts dat je realistisch bent. Tuurlijk is niet alles goed, maar het tegenovergestelde ook niet. Ik heb medelijden met mensen die zich in de 2 zones van het uiterste bevinden, of mensen die alles positief zien (en daardoor geen echt geluk ervaren, immers hoe weet je dat je geluk hebt als je nooit ongeluk hebt? Ben je werkelijk gelukkig als altijd alles goed gaat, is goed dan niet de nieuwe norm voor normaal?) of mensen die alles negatief zien (wat niet alleen erg irritant is voor je medemens, maar ook totaal niet realistisch)

Ik heb een prima tijd gehad op school, het verschilt per school of je het ervaart zoals Logan. Ik kan me voorstellen dat op sommige scholen het inderdaad zo is als op Niburu vaak wordt verteld, dan bekijk je echter slechts 1 kant van een verhaal, en erg objectief is dat natuurlijk ook niet.

Met een sterke wilskracht kun je vrijwel alles overwinnen, 9/10 problemen die op deze site gepost worden kun je zelf prima oplossen, makkelijk is het dan natuurlijk de schuld af te schuiven.

an
an
10 jaren geleden

Op de lagere school werd er uitvoerig ingegaan op het vraagstuk van de overbevolking in de wereld. En dat vaccinaties een manier zijn om die overbevolking terug te dringen. Ook hadden we het Verenigde Nazies blaadje de SAMSAM, waarin kindjes in abjecte armoede werden geportretteerd alsof het normaal was. Toen ik als kleine dreumes de opmerking maakte dat het de overheden zijn die voor die misdadige situatie verantwoordelijk zijn, werd ik uiteraard teruggefloten. Want het is de bedoeling dat je als kind een positief beeld hebt van “Overheid”.
Overheid is maar een product. En het is een waardeloos shit product gebleken. Ik wil mijn geld terug!!!!!!

School Muhring in Dordrecht zat kennelijk helemaal vol met Eugenics misdadigers. Ik kan me een UNESCO filmpje herinneren wat werd geprojecteerd op school waarin er een wereld geschetst werd waarin vaders niet bestaan, moeders er alleen voor staan als een soort broedmachine, kinderen door de staat worden opgevoed en China als het grote voorbeeld werd gepresenteerd.
Ook kreeg ik een keer een vaccinatie daar waardoor ik in een klap mijn pineal gland naar zijn grootje voelde gaan.

Ook werden er op een gegeven moment roze fluoride pilletjes uitgedeeld.

Degene die met zijn naieve koppie nog staat te beweren dat de staat der nederlanden geen criminele organisatie is, die woont ergens in NOS-land, of RTL-dam. En als je het nog niet wil geloven, check dan de grootste goorlap van allemaal, en hoe die al vanaf 1994 een handje boven het hoofd wordt gehouden door diverse opeenvolgende kabinetten, en tot de dag van vandaag zijn misdaden pleegt, gefaciliteerd en gefinancierd door uw en mijn belastinggeld. Ik heb het over Joris Demmink.

Hamknight
Hamknight
10 jaren geleden

ik ben één van die studenten die op school altijd prima mee kon komen, soms iets te weinig uitgedaagd werd. en daardoor in een fase kwam dat ik alles maar moest accepteren hoe het zou zijn.

deze fase bestond hoofdzakelijk over de overheid als zorgend orgaan voor alle mensen in het land,

geld als een systeem wat geleend wordt + rente,

het idee dat je wanneer je klaar bent met school je zo goed als gegarandeerd werk hebt, en anders heb je er zelf voor gekozen.

inclusief het idee dat we in een democratie leven waarbij we kunnen kiezen op wie we willen als vertegenwoordiger waar hij voor staat.

hier sta ik dan, vele jaren later. met een opleiding afgerond en nog een stuk of 3 opleidingen geprobeerd en niet afgerond, alleen werkend bij een uitzendbureau omdat ik niks kan vind waarvoor ik ben afgestudeerd.

inmiddels met het idee dat de een zorgende overheid voor het volk het zelfde is als een illusie. naar mijn mening is de overheid er voor het bedrijfsleven, want daar kan de politiek niet zonder.

zet inmiddels al me verdiende centjes om in bitcoins, om de banken en andere 3e personen waar ik niet voor wil betalen te ontwijken. ook omdat geld lenen + rente de grootste onzin die er bestaat.

en wat de democratie betreft, dat is ook zo’n mooie illusie, van alle 151 partijvertegenwoordigers ken ik geen één persoonlijk, en allemaal zijn ze in staat om hun standpunten die ze hebben met de verkiezingsstrijd los te laten wanneer ze hebben gewonnen, en gewoon alles doen voor 4 jaar wat hun het beste uitkomt. democratie zoals deze is ergens bedacht in 1680, en vreemd genoeg met de komst van het internet niet verbeterd naar een systeem waar we middels internet ECHTE democratische oplossingen kunnen vinden.

MvG,
Arie Johannes de Vries (23 jaar)

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x