Financieel

Worden economische crises van bovenaf gestuurd? Econoom laat je zien hoe het geldstelsel écht in elkaar zit

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vraag jij je ook wel eens af waarom je vaste lasten maar blijven stijgen en het steeds moeilijker is om werk te vinden? Maakt het jou ook zo boos dat banken maar blijven strooien met bonussen? Voor het eerst is er een Nederlandstalig boek verschenen waarin uit de doeken wordt gedaan wat de echte reden is dat ons geldstelsel steeds weer vastloopt.

De economische crisis is nog maar net voorbij of het kabinet moet zich al weer voorbereiden op de volgende crisis. Een Kamermeerderheid vindt dat minister Koolmees (Sociale Zaken) nu al plannen moet gaan maken. Wat is dat toch met die voortdurend terugkerende crises? Waarom leven zoveel mensen in armoede en moeten zij lijden?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Slechts enkelen zijn extreem rijk en hebben de macht om overheden voor hun doeleinden te manipuleren.

Dit kleine clubje oefent ongezien macht uit via de politiek, de banken, grote bedrijven en instituten zoals de Bank voor Internationale Betalingen en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Economische slavernij

Op deze manier kan zo’n klein clubje de rest van de mensheid veroordelen tot economische slavernij.

Kijk maar hoe moeilijk het is om een baan te vinden of vast te houden. Steeds meer mensen zitten zonder werk, worden onderbetaald of werken freelance.

Dit heeft rechtstreeks te maken met dat steenrijke clubje, dat – gedreven door een onverzadigbare honger naar meer – geld investeert in bedrijven die gebruikmaken van zeer goedkope arbeid of bijna helemaal geen personeel meer nodig hebben.

Worden economische crises van bovenaf gestuurd? Econoom onthult hoe ons geldstelsel écht in elkaar zit
Ad Broere

De weinige wakkeren kijken vol verbazing toe hoe de grote meerderheid nog steeds blind vertrouwen heeft in het onrechtvaardige financiële systeem.

IJzeren greep

Wat je ziet is dat het midden- en kleinbedrijf in veel landen is weggevaagd vanwege de ijzeren greep van de grote multinationals op de wereldeconomie.

Als er niets wordt veranderd aan deze piramidestructuur, dan krijgen we een situatie zoals in de film The Hunger Games, stelt econoom en auteur Ad Broere in zijn nieuwe boek Geld in de Bijrol.

Hij laat je zien hoe de vernietiging van samenlevingen zoals die in Argentinië, Venezuela en Griekenland van bovenaf wordt gestuurd.

Oud-voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem had achteraf spijt van de manier waarop de Grieken zijn aangepakt. Toch zijn de hervormingen en besparingen doorgevoerd, al weet niemand precies waarom.

Verdeel en heers

9200000094402799Broere laat je zien hoe het geldstelsel écht in elkaar zit en waarom het niet goed is voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Er zijn allerlei mogelijkheden om onszelf te bevrijden uit de greep die via geld op ons wordt uitgeoefend, we moeten ze alleen wel aangrijpen.

“De macht past al eeuwen met veel succes de strategie van verdeel en heers toe,” aldus Broere.

Anders

“Als we ons gaan verbinden, dan gaat het verdelen niet langer op en komen we eindelijk toe aan de ontwikkeling van een menswaardige samenleving,” stelt hij.

Het enige wat het huidige geldstelsel ons oplevert is ongelijkheid, crisis na crisis en onophoudelijke oorlogen. Geld in de Bijrol laat zien dat het ook anders kan.

Bestel het boek nu hier, en ontdek waarom ons geldstelsel steeds weer vastloopt en jij ieder jaar meer inlevert.

4 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
5 jaren geleden

Als de gewone mens teveel geld verdient en gek gemaakt is van het geld wordt het afgeroomd door een crisis.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Zowel crises als opstanden worden van bovenaf gestuurd en gecontroleerd :

https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/12/01/gecontroleerde-oppositie-de-gele-hesjes/

salvar
salvar
5 jaren geleden

zolang bevolkingsgroepen elkaar de hersens in blijven slaan,om wat voor reden dan ook zoals armoede/religie of een andere cultuur blijven we in de sh*t zitten wat ze o zo graag willen.
60 jaar terug was het zo stort wat geld voor de armen in afrika,vietnam,india etc.
elk jaar tot nu toe blijven ze hier mee bezig en onder tussen zijn de honden er ook nog bijgekomen.
wat is er veranderd in afrika niets totaal niets alleen maar erger geworden en het geld wat in al die jaren is gegeven is in de zakken van de elite verdwenen en toch blijven mensen storten op giro … .
deze wereld is een grote misleiding maar ja daar is satan goed in.

Rob
Rob
5 jaren geleden

Boos worden heeft geen enkele zin gewoon kijken wat men er persoonlijk aan kan doen, banken beheersen de rekening van mensen dus als je boos word op banken die met bonussen strooien stap je gewoon over naar wat anders altijd beter dan boos te worden wat toch geen zin heeft ze te veroordelen want ze gaan toch gewoon door, doet men dit niet dat overstappen naar wat anders word dan ook niet boos anders roept het een crisis in de persoon op en daar zit je toch niet op te wachten dat deze komt, er zijn middelen aanwezig om het te veranderen, dus maak je een plan om de banken zelf persoonlijk aan te pakken Crisissen komen ook voor in de economie ze gaan plannen maken om een crisis op te vangen als het kabinet plannen maakt dan kunnen mensen dus iedereen ook een plan maken tegen die bankwezen zelf. lijden en armoe heeft een dubbele uitwerking zo kan men financieel [armoe] lijden maar ook lijden als men boos word dan ben je eigenlijk toch ook een slaaf aan beiden, Een enkele heeft de macht om het financiële te beheersen ,maar heel veel enkele hebben nog veel meer macht om onrechtvaardige systeem voor goed en altijd het te veranderen .als iedereen zijn bankrekening opzegt en zijn geld eraf haalt dan begint er wat te veranderen zo niet ga dan ook niet boos worden op wie dat ook blijf dan gewoon de slaaf van het financiële plaatje en gunt ze dan die macht ..geld is maar een bijrol maar iedereen is er wel door bezeten ..
blind vertrouwen noemt men dat ..er zijn allerlei mogelijkheden om het te veranderen dit is er een van ..

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x