Homepagina » Financieel » Worden economische crises van bovenaf gestuurd? Econoom laat je zien hoe het geldstelsel écht in elkaar zit
Worden economische crises van bovenaf gestuurd? Econoom onthult hoe ons geldstelsel écht in elkaar zit

Worden economische crises van bovenaf gestuurd? Econoom laat je zien hoe het geldstelsel écht in elkaar zit

Vraag jij je ook wel eens af waarom je vaste lasten maar blijven stijgen en het steeds moeilijker is om werk te vinden? Maakt het jou ook zo boos dat banken maar blijven strooien met bonussen? Voor het eerst is er een Nederlandstalig boek verschenen waarin uit de doeken wordt gedaan wat de echte reden is dat ons geldstelsel steeds weer vastloopt.

De economische crisis is nog maar net voorbij of het kabinet moet zich al weer voorbereiden op de volgende crisis. Een Kamermeerderheid vindt dat minister Koolmees (Sociale Zaken) nu al plannen moet gaan maken. Wat is dat toch met die voortdurend terugkerende crises? Waarom leven zoveel mensen in armoede en moeten zij lijden?

Slechts enkelen zijn extreem rijk en hebben de macht om overheden voor hun doeleinden te manipuleren.

Dit kleine clubje oefent ongezien macht uit via de politiek, de banken, grote bedrijven en instituten zoals de Bank voor Internationale Betalingen en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Economische slavernij

Op deze manier kan zo’n klein clubje de rest van de mensheid veroordelen tot economische slavernij.

Kijk maar hoe moeilijk het is om een baan te vinden of vast te houden. Steeds meer mensen zitten zonder werk, worden onderbetaald of werken freelance.

Dit heeft rechtstreeks te maken met dat steenrijke clubje, dat – gedreven door een onverzadigbare honger naar meer – geld investeert in bedrijven die gebruikmaken van zeer goedkope arbeid of bijna helemaal geen personeel meer nodig hebben.

Worden economische crises van bovenaf gestuurd? Econoom onthult hoe ons geldstelsel écht in elkaar zit

Ad Broere

De weinige wakkeren kijken vol verbazing toe hoe de grote meerderheid nog steeds blind vertrouwen heeft in het onrechtvaardige financiële systeem.

IJzeren greep

Wat je ziet is dat het midden- en kleinbedrijf in veel landen is weggevaagd vanwege de ijzeren greep van de grote multinationals op de wereldeconomie.

Als er niets wordt veranderd aan deze piramidestructuur, dan krijgen we een situatie zoals in de film The Hunger Games, stelt econoom en auteur Ad Broere in zijn nieuwe boek Geld in de Bijrol.

Hij laat je zien hoe de vernietiging van samenlevingen zoals die in Argentinië, Venezuela en Griekenland van bovenaf wordt gestuurd.

Oud-voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem had achteraf spijt van de manier waarop de Grieken zijn aangepakt. Toch zijn de hervormingen en besparingen doorgevoerd, al weet niemand precies waarom.

Verdeel en heers

9200000094402799Broere laat je zien hoe het geldstelsel écht in elkaar zit en waarom het niet goed is voor de overgrote meerderheid van de bevolking.

Er zijn allerlei mogelijkheden om onszelf te bevrijden uit de greep die via geld op ons wordt uitgeoefend, we moeten ze alleen wel aangrijpen.

“De macht past al eeuwen met veel succes de strategie van verdeel en heers toe,” aldus Broere.

Anders

“Als we ons gaan verbinden, dan gaat het verdelen niet langer op en komen we eindelijk toe aan de ontwikkeling van een menswaardige samenleving,” stelt hij.

Het enige wat het huidige geldstelsel ons oplevert is ongelijkheid, crisis na crisis en onophoudelijke oorlogen. Geld in de Bijrol laat zien dat het ook anders kan.

Bestel het boek nu hier, en ontdek waarom ons geldstelsel steeds weer vastloopt en jij ieder jaar meer inlevert.Vind je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Boos worden heeft geen enkele zin gewoon kijken wat men er persoonlijk aan kan doen, banken beheersen de rekening van mensen dus als je boos word op banken die met bonussen strooien stap je gewoon over naar wat anders altijd beter dan boos te worden wat toch geen zin heeft ze te veroordelen want ze gaan toch gewoon door, doet men dit niet dat overstappen naar wat anders word dan ook niet boos anders roept het een crisis in de persoon op en daar zit je toch niet op te wachten dat deze komt, er zijn middelen aanwezig om het te veranderen, dus maak je een plan om de banken zelf persoonlijk aan te pakken Crisissen komen ook voor in de economie ze gaan plannen maken om een crisis op te vangen als het kabinet plannen maakt dan kunnen mensen dus iedereen ook een plan maken tegen die bankwezen zelf. lijden en armoe heeft een dubbele uitwerking zo kan men financieel [armoe] lijden maar ook lijden als men boos word dan ben je eigenlijk toch ook een slaaf aan beiden, Een enkele heeft de macht om het financiële te beheersen ,maar heel veel enkele hebben nog veel meer macht om onrechtvaardige systeem voor goed en altijd het te veranderen .als iedereen zijn bankrekening opzegt en zijn geld eraf haalt dan begint er wat te veranderen zo niet ga dan ook niet boos worden op wie dat ook blijf dan gewoon de slaaf van het financiële plaatje en gunt ze dan die macht ..geld is maar een bijrol maar iedereen is er wel door bezeten ..
  blind vertrouwen noemt men dat ..er zijn allerlei mogelijkheden om het te veranderen dit is er een van ..

  8 likes
  • @Rog schreef : .er zijn allerlei mogelijkheden om het te veranderen. als iedereen zijn bankrekening opzegt en zijn geld eraf haalt dan begint er wat te veranderen.

   Dat ie echter wat al te simpel voorgesteld. Je baas bijvoorbeeld, is wettelijk verplicht je salaris te op een bankrekening te storten, dat geld ook voor een eventuele uitkerende instantie. En als je je geld van de bank hebt gehaald, leg je dat dan in een schoenendoos onder je bed ? Wat zijn volgens jouw dan de alternatieven voor het bankensysteem ? Bitcoin soms ? Ik zie nog wel een aantal beren op de weg bij jouw verhaal en alles behalve concrete oplossingen. Besef heel goed dat je inkomen mits legaal, altijd via de bank zijn weg naar jouw vindt en ook nog ENKEL EN ALLEEN als de bank het goed vindt. Kortom ze hebben ons voorlopig steevast bij de b*llen en daar verander jij met bovenstaand verhaal helemaal niets aan, hoe graag je ook zou willen, of je moet bereid zijn de onderwereld of illegaliteit in te duiken, maar dan ben je weer vogelvrij zogezegd.

   8 likes
   • Wat je wel kan doen is het bankieren minimaliseren door iedere maand het geld wat je overhebt na al die verplichte afdrachten te pinnen en alleen cash te betalen.
    Maar let op! Dat gaat ook steeds lastiger worden de komende jaren.
    En let op! We pikken het weer met z´n allen.

    4 likes
   • Wat je wel kan doen, is bijdragen aan een DALING van de arbeidsproductiviteit. Want de enorme stijging de afgelopen 40 jaar heeft zich niet vertaald in een beter leven voor de gewone werkende mens.

    Dus, precies dat doen wat je moet om je salaris nog te ontvangen en zoveel mogelijk gebruik maken van de uitkeringen door de formele regeltjes te volgen.

    Als genoeg mensen dit doen, klapt het economische systeem wat eerder.
    Uitelkaar klappen doet het uiteindelijk toch als het economisch systeem niet inherent wordt gewijzigd en daar doet ook dat kleine clubje niets aan.

    3 likes
  • @Rob schreef : .er zijn allerlei mogelijkheden om het te veranderen. als iedereen zijn bankrekening opzegt en zijn geld eraf haalt dan begint er wat te veranderen.

   Dat ie echter wat al te simpel voorgesteld. Je baas bijvoorbeeld, is wettelijk verplicht je salaris te op een bankrekening te storten, dat geld ook voor een eventuele uitkerende instantie. En als je je geld van de bank hebt gehaald, leg je dat dan in een schoenendoos onder je bed ? Wat zijn volgens jouw dan de alternatieven voor het bankensysteem ? Bitcoin soms ? Ik zie nog wel een aantal beren op de weg bij jouw verhaal en alles behalve concrete oplossingen. Besef heel goed dat je inkomen mits legaal, altijd via de bank zijn weg naar jouw vindt en ook nog ENKEL EN ALLEEN als de bank het goed vindt. Kortom ze hebben ons voorlopig steevast bij de b*llen en daar verander jij met bovenstaand verhaal helemaal niets aan, hoe graag je ook zou willen, of je moet bereid zijn de onderwereld of illegaliteit in te duiken, maar dan ben je weer vogelvrij zogezegd.

   1 likes
 2. zolang bevolkingsgroepen elkaar de hersens in blijven slaan,om wat voor reden dan ook zoals armoede/religie of een andere cultuur blijven we in de sh*t zitten wat ze o zo graag willen.
  60 jaar terug was het zo stort wat geld voor de armen in afrika,vietnam,india etc.
  elk jaar tot nu toe blijven ze hier mee bezig en onder tussen zijn de honden er ook nog bijgekomen.
  wat is er veranderd in afrika niets totaal niets alleen maar erger geworden en het geld wat in al die jaren is gegeven is in de zakken van de elite verdwenen en toch blijven mensen storten op giro … .
  deze wereld is een grote misleiding maar ja daar is satan goed in.

  12 likes
  • Inderdaad salvar.
   De goede doelen zijn er voor het groot kapitaal en de naar aandacht hunkerende BN nrs.
   Kijk maar simpel weg waar je postcode voor wordt misbruikt.

   Gewoon allemaal een Geel hesje.

   4 likes
 3. Iedere crisis in de economie is in elkaar gezet door bankiers en hun organisatie in Bazel. De toren van Bazel en dat is een keihard feit. Vandaar dat economie totaal geen wetenschap is maar meer een attractie die thuishoort op de kermis. Iets met een glazen bol. De laatse crisis was het ultieme bewijs. Kan het nog goed herinneren. Echt helemaal in scène gezet. Het NIS journaal mocht van de maffia de aftrap geven. Een totaal onbeduidend bericht in het 8 uur journaal op zondagavond.De Amerikaanse politie deed een inval bij de Goldman Sachs in NY omdat er voor 60 miljoen was gefraudeerd, ja 60 miljoen. Ik had al toen zoiets van dit is in scène gezet door inlichtingendjensten anders komen zij nooit met zo onbenullig bericnt. En ja hoor het balletje begon te rollen en een week later was je huis opeens 2 ton minder waard, om je te bescheuren die neoliberalen.
  Puur misdaad van de bovenste plank. En wat schets mijn verbazing dat er dan nog mensen zijn die, als zij mogen stemmen, eens in de vier jaar dit iedere keer weer doen op die smerige loopjongens van het neoliberalisme de VVD,CDA, D’66 stemmen. Ongehoord je zou toch denken een ezel stoot zich niet 2 keer aan dezelfde steen maar voor het Nederlandse volk gaat dit niet op.
  Conclusie: ja iedere economische crisis ie een gor spel van kapitalisten.

  14 likes
 4. In de 60 70 80 iger jaren, was er gewoon geld, bankbiltetten die soms meerdere malen per dag, hun werk deden door zich te vermenigvuldigden, ja zonder de kleef pastij van de overheid, belasting bedoel ik, je kocht consumeerde, je verkocht, je liet iets repareren, het was een wonderlijke mooie tijd, het leven was verrukkelijk, en ja er werd gedeeld, maar ze leren snel, kijk het betalings verkeer weining ruimte, je ziet het geld niet eens meer, is er nog wel geld ?, deze moderne slavenhouders, ze hebben de boel omgedraaid, je werkt langer voor hen als voor je zelf, en dan met dat enorme bedrag doen ze nog niets goeds ook, heus het is tijd voor gele hesjes !

  8 likes
  • @toute va bien, ze zitten juist te wachten op die gele hesjes om een smoes te hebben mensen in de pan te hakken, een smoes om maatregelen te nemen waar wij allemaal nog veel meer spijt van zullen krijgen. Hieronder een trieste constatering van @Administrator van de site herstelderepubliek :

   Ik moet toch maar even reageren op informatie die voorbij komt waar het gaat om het “Gele Gevaar”. Een geuniformeerde brigade gehuld in de kleur van de haat.

   Het is vrij dom om met een geel hesje aan mee te gaan lopen voor “betere leefomstandigheden”. Lagere BTW en minder accijnzen. Wat een redelijke demonstranten en wát een boterzacht eisenpakket. Daar kun je mee naar de burgemeester! Vooral degene die zich nog “republikein” durft te noemen en daar aan mee doet, is te vergelijken met de notoire meelopers van D66, de Partij van Vleesch noch Visch. Dan weer links, dan weer rechts, per saldo niks. Het constant ingaan op uitnodigingen van de gevestigde orde om je te laten gelden is van een bedenkelijk intellectueel niveau. Je moet zelfs toestemming vragen aan “het gezag” om ergens te demonstreren. Kunnen de mensen zelf niets meer bedenken? Zijn mensen niet meer in staat op te ageren in plaats van te re-ageren? Blijkbaar niet. Mensen willen nu eenmaal graag ergens bij horen, er toe doen, meedoen. Het liefst in een herkenbare outfit, een uniform. Een vereniging, sportclub, politieke beweging, demonstranten in het geel. Het is van een ongekende stupiditeit om je met deze door de zelfbenoemde bazen opgeklopte flauwekul in te laten. Het is precies de bedoeling om iedere vorm van oppositie tegen een muur te laten lopen, waarna de demonstranten met zware koppijn naar huis gaan om hun belastingformulier in te vullen, want stel je voor. Keer op keer slaagt de missie van de meester-klasse subliem om de slaven-klasse naar haar pijpen te laten dansen. Het liefst geuniformeerd. Jammer en triest voor degene met de beste bedoelingen. Want het blijft een baas-knecht verhouding, erger nog: een meester-slaaf verhouding. Het protesteren komt niet verder dan het te hoop lopen tegen de symptomen van het systeem. Dit maakt het systeem juist sterker, in plaats van zwakker. In dit land kan een tot de tanden bewapende politiemacht van 85.000 man op de been worden gehouden, de immer keffende waakhonden van het systeem, volledig betaald door de slaven. Geweldloosheid houdt op waar de macht begint.

   In een enthousiast verleden heb ik al eens gesuggereerd om op vaste tijden bij een standbeeld van een republikeins symbool samen te scholen en de grondslagen voor een nieuwe republiek te bespreken. Bij wijze van proef heb ik mij bekende en naar ik vermoedde betrouwbare mensen uitgenodigd om op een bepaalde dag op een bepaald uur af te spreken onder het standbeeld van de De Witten in Dordrecht.

   Daar heb ik dus 4 uren alleen gestaan – het regende blijkbaar te hard…..

   https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/12/02/64537/

   2 likes
 5. Nou vrouw van onze Koning sturen naar Argentinië , is ook de blunder van de eeuw tussen al die politieke leiders…
  Ik dacht altijd dat zij er boven moesten staan, natuurlijk kan ze goed rekenen, maar het zou mevrouw Maxima sieren om eerst eens hier in Nederland wat financiële les te geven aan al die graaiende bestuurders, zodat ziekenhuizen niet meer failliet gaan, als voor beeld…. Dit laat zien dat het allemaal om geld draait, bah…… We zakken steeds verder in het moeras en daar helpt een geel/ groen hesje ook niet meer tegen, ja een beetje rellen,…..geweldig gaat geld kosten, en wie gaat dat betalen, ja wij……. nee dit was een statement wat mij doet in zien, dat het allemaal een klucht is op de top van de piramide ……Ik kan er niet eens boos om worden, meer verdrietig………

  5 likes
 6. Zowel crises als opstanden worden van bovenaf gestuurd en gecontroleerd :

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/12/01/gecontroleerde-oppositie-de-gele-hesjes/

  3 likes
 7. “Oud-voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem had achteraf spijt van de manier waarop de Grieken zijn aangepakt. Toch zijn de hervormingen en besparingen doorgevoerd, al weet niemand precies waarom.””
  Had hij spijt van zijn eigen persoonlijke, hooghartige en neerbuigende optreden.?
  Waar heeft hij nou spijt van?
  “Hoe Griekenland is aangepakt” ; hoe is Griekenland dan aangepakt volgens hem en zijn aanpak.?
  Maar goed hij heeft spijt. En is niet afgeserveerd?!

  2 likes
 8. gewoon een corrupt zooitje.geld dateert van de middeleeuwen en is er alleen maar om ons onder dwang te houden.in de basis kan het prachtig zijn maar is zo door de menseheid verziekt dat het zijn doel voorbij is gesteven.als banken nu echt van een land zouden zijn en voor de bevolking echt was en de rente die er betaalt werd had dan voor het land gebruikt kunnen worden en nu betalen we rente aan een bankwezen die gemanipuleert wordt door geldwolven en er alles aan doen om zichzelf te verijken over de ruggen van de wereldbevolking door ze systeematisch uit te melken en hoe kan het ook dat elk land op deze wereld allemaal een begrotings tekort hebben die ongeveer bij elkaar in de buurt zitten.dit is gewoon pure manipulatie of niet soms . wat nou als er geen geld zou zijn en iedereen gewoon zijn werk zou doen in de wereld en gewoon kan halen wat wil in de supermarkt zonder betalen . gezondheidhulp krijgt zonder bang te hoeven zijn of hij het wel allemaal kan betalen . wat is nu drugshandel als ze er niets op kunnen verdienen . waarom zou een baas veel meer moeten verdien dan de personeel die hij voor zich laat werken .per slot van rekening doe je alleen maar het werk dat je wilt . de 1 kan slecht leren en de ander hoeft er niets voor te doen en daar kunnen ze allebij niets aan doen dat ze de ander niet zijn maar toch jammer dat door geld het verschil in geld zo groot kan zijn . met geld kan je bedrijven opkopen . gewoon als koekje bij de rest en zorgen dat je nog meer geld naar je toe trekt . geld manupileren want banken kunnen het zo uit lucht maken en de mensheid door zijn harde werken in het leven met echt geld betaalt zodat ze zich kunnen verijken. een lening meneer.tuurlijk ik verander een getalletje in de digitale wereld en je hebt je digitale geld gekregen maar wil wel dat het door je hardwerkende verdiende geld het terug betaalt wordtnet zoals de euro . als de gulden en euro allebij een munstuk zijn en dan naar prijzen kijken is in de oude tijd en nieuwe tijd van de munstuk de prijzen in de meeste gevallen zelfs hoger nu dan toen.op zich niet raar maar als ik me salaris kijk is die echt nog niet terug op hoogt als de gulden munstuk . dit noem ik gewoon pure diefstal en dan word er gezegt je mag niet terug kijken.tuurlijk niet want dan kan je wakker worden en zien hoe je bestolen bent . regering vertelt altijd dat het beter word maar kijk eens terug wat er nu echt van terecht is gekomen . hebben ze ooit hun beloftes waar gemaakt en zijn we er door de jaren er echt op vooruit gegaan mensen op kantoor met kantoor baantjes verdienen altijd wel goed . hoe hoger bij de geldwoven hoe beter je het kan krijgen maar de minima denkt er wel anders over .zonder geld zou het niet uitmaken aangezien dat de grootste ziekte in de wereld is in mijn ogen . net zoals de rijkste denken wat moet ik nu in hemelsnaams gaan kopen met me geld terwijl de minima elk centje om moet draaien om rond te komen zonder geld had je het verschil niet gehad . in een goed bedje had ik misschien ook een jacht gehad nu en een ferarri voor me kasteel gehad .af een toe gespreken met andere rijken gehad en regeringsleden . misschien met een verdorven hart ten koste van de gezondheid van de mensen prober om er tcoh zoveel mogenlijk aan te verdienen.me wil effe doorwurmen omdanks dat ik weet dat het beter niet kan.net zoals aspertaam in de vele 0% suiker en zoetstoffen.tuurlijk wordt beweerd dat het niet schadelijk is.met geld kan je alles kopen op deze wereld.terwijl er vroeger toch verboden was.gewoon een tegenstemmer eruit en een meestemmer erin en voila goedgekeurt.verklaar me gek maar is dat normaal.alles wat ze straks tegen zitten zal wel weggecencueert worden later op het net want digitaal is alles te vernietigen wat ze tegenzit maar wat kan je tegen die bende van ellende doen.zelfs het koningshuis.waarom ere we dat nog terwijl hun zelfs een nederlandse cocaine fabriek hadden vroeger en wapenhandelaar prins bernard en zeker met hun famillie zeker 33% aandelen shell had maar dat verdeelt zullen hebben om het niet meer op te hoeven geven .van roken wisten ze altijd al dat het schadelijk was en toch lieten ze het toe om de bevolikng eraaan verslaaft te raken met hun mooie praatjes vroeger . we zijn op zo een megaschaal belazert dat zijn weerga niet kent.ik wou dat ik de macht had om het systeem te veranderen maar dan zullen ze me toch uiteindelijk wel vermoorden omdat ze dan bang van me zouden wezen en aan hun geld zou komen wat eigenlijk van ons allemaal zou moeten zijn.niets maar jaren lang staatsschuld hebben die al lang al vele malen over de kop is terug betaalt aan de bankiers.vraag me toch af waar al die schult vandan komt.is er nu echt 1 persoon op de wereld die weet waar we nu allemaal voor betalen.zonder schuld bestaat een bank niet eens want dan kan hij niets verdienen uit oorsprong.dan kan hij zijn mensen en vestigingen niet betalen want er moet ergens op verdient worden.geld wat hij gratis krijgt als er mensen onder de nullijn zitten kan hiij rente vragen.als hij zijn huis niet kan betalen dan laat hij hem per opbod verkopen.weer 1 die goedkoop inkoopt en dan weer duur verkoopt.weer geld verdient.blijft er schult over kan die man doorbetalen met rente.bank verdient weer en zo kan ik wel doorgaan.de ziel van het bankwezen bestaat al heel lang waardoor die zichzelf zo rijk gemaakt heeft door aan de ellende van de mensen en oorlogvoeren om maar meer bezit te hebben en van elk walletje door geld te creeren uit lucht zichzelf zwaar verijkt heeft door de eeuwen heenzo machtig is geworden door geld is er gewoon niet meer doorheen te breken dan een massale wereldwijde opstand denk ik.een paar koppen richten gewoon niets meer uit

  2 likes
 9. De wereld is verziekt door lieden die in de wetgeving zitten. En die krijgen de opdrachten van de diepstate maffia. Laten we daar eens naar kijken.

  2 likes
 10. Als de gewone mens teveel geld verdient en gek gemaakt is van het geld wordt het afgeroomd door een crisis.

  1 likes
 11. Het is misschien niet alles, maar geld kan ook iets versnellen of vertragen en zo kun je verder groeien als alles weer aangeschoven is.
  Geld is een stuurmiddel en tot op heden werkt het of we het nu wel of niet leuk vinden.
  Ik vraag me daarom ook altijd af waarom degene die tegen dit systeem zijn, het hards rennen achter geld aan.

  Inflatie wordt als slecht gezien, terwijl op deze manier een reset werkt, hetgeen sommige mensen graag willen zien maar het nu kennelijk weer niet willen.
  En nee, een reset is niet spectaculair zoals sommige hadden gedacht het zou zijn.
  Inflatie doet niets meer of minder dan verdampen van schulden en hoe moeilijk het ook te geloven is… het verdampt niet onze bezittingen, want dat is namelijk sterk verwant aan onze lonen en dit staat los van afschrijvingen, dat is weer een heel ander verhaal.

  Lage rente wil ook niet zeggen dat het slecht gaat, het zegt juist dat het goed gaat, we verduurzamen en wellicht in de toekomst sla je troep over om meteen te kunnen kopen wat goed is en dat is geen achteruitgang te noemen.

  Geld… ga er goed mee om en het kan je vriend zijn, ga er slecht mee om en het wordt je vijand.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Britse oud-premier pleit voor wereldregering om coronavirus te bestrijden

De voormalige Britse premier Gordon Brown roept ...

7 Ultieme Tips om snel een rijke geld-mindset te krijgen

Ben je op zoek naar meer financiële ...