Homepagina » Universum » “Er zijn negen dimensies die naar andere universa leiden”
zwart-gat

“Er zijn negen dimensies die naar andere universa leiden”

Een theorie suggereert dat er geen drie, maar negen dimensies zijn en dat we die extra dimensies kunnen bereiken via zwarte gaten. Dat betekent dat zwarte gaten mogelijk poorten zijn naar andere universa.

Wetenschappers speuren met de Large Hadron Collider (LHC) naar bewijs voor het bestaan van andere universa. Extra dimensies zouden antwoord kunnen geven op vragen over de kwantumfysica en zwaartekracht.

De zogeheten braantheorie stelt dat de andere dimensies zich schuil kunnen houden in extra universa. “De braantheorie is onderdeel van de snaartheorie,” legt dr. Chris White van de Queen Mary University in Londen uit. De snaartheorie probeert de fundamentele natuurkrachten in één allesomvattende theorie onder te brengen.

Andere mensen

Snaren bevinden zich in een negendimensionale ruimte. Als je tijd meetelt als een dimensie, is er sprake van 10 dimensies. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? “Zwarte gaten linken branen aan elkaar middels een buis van verstoorde ruimtetijd,” legt dr. Christophe Galfard uit.

“Je vraagt je af of er misschien andere mensen zijn die in die branen leven,” gaat hij verder. “Zijn er zwarte gaten die een doorgang zijn van onze wereld naar de hunne?”

Met de LHC zoeken wetenschappers naar tekenen van extra dimensies. Als er extra dimensies zijn, zou de LHC piepkleine zwarte gaten moeten kunnen produceren, aldus dr. White. Dergelijke zwarte gaten zouden snel verdwijnen, maar tegelijkertijd een stralingspiek veroorzaken.

Niet bekend

Waarom is de zwaartekracht zoveel zwakker dan alle andere krachten? Een koelkastmagneet kan een elektromagnetische kracht opwekken die groter is dan de aantrekkingskracht die de aarde uitoefent.

Volgens één theorie komt dat omdat de zwaartekracht zich uitspreidt over meerdere dimensies. Deze dimensies kunnen in theorie andere universa bevatten. Wanneer de LHC bewijs hiervoor zal vinden is niet bekend.

“We kunnen niet voorspellen wanneer we resultaten kunnen tonen,” zei een woordvoerder van CERN. “Maar je kunt er zeker van zijn dat we de wereld op de hoogte brengen als het zover is.”

[MailOnline]


Vind je deze informatie goed? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. “We kunnen niet voorspellen wanneer we resultaten kunnen tonen,” zei een woordvoerder van CERN. “Maar je kunt er zeker van zijn dat we de wereld op de hoogte brengen als het zover is.”

  Hier ben ik allerminst zeker van.

  11 likes
 2. J.G. Bosman (werktuigkundige)

  Negen dimensies? Toe maar!

  De ruimte waarin we leven is vier-dimensioneel. We zijn allemaal vertrouwd met de drie dimensies lengte, breedte en hoogte en meer is er ook echt niet. En daarmee zijn de drie coördinaten van ons orthogonale cartesische coördinatenstelsel ook “verbruikt”. Nu doet zich de omstandigheid voor dat haaks op deze door iedereen voorstelbare ruimte elk punt in die ruimte ook nog eens door de tijd reist. Deze z.g. tijdlijn onttrekt merkwaardig genoeg één dimensie aan onze drie-dimensionele ruimte. Het is natuurlijk niet mogelijk om nog een vierde lijn door ons coördinatenstelsel te trekken die onder een hoek van 90 graden met de reeds bestaande drie coördinaten staat. Daarom is de tijd-ruimte waarin we leven vier-dimensioneel.

  Men kan hier trouwens zelf ook achter gekomen door eerst terug te grijpen op een eenvoudiger voorstelling van de ruimte (één of twee-dimensioneel, b.v. een lijnstuk of een vierkant) en haaks daarop de tijdlijn eens uit te zetten. Dan wordt de vier-dimensionaliteit van de tijd-ruimte al gauw helemaal duidelijk.

  2 likes
  • J.G. Bosman (werktuigkundige)

   Belangrijk is nog het volgende: tijd en ruimte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ze komen uitsluitend samen voor. Natuurlijk kun je in de wiskunde met veel meer dimensies werken en daarmee prachtige (voornamelijk amerikaanse) hypotheses opbouwen. Maar dat blijven hypotheses.

   Zo horen we ook niets meer over het enkele jaren geleden gevonden zwaartekrachtdeeltje (het Boson, de champagneglazen gingen in het rond) en ik denk dat we de vondst van dit deeltje inmiddels ook naar de “big inventions just before budget time” mogen verwijzen.

   5 likes
   • Ja precies Bosman, als het niet in jouw boekjes staat dan is het niet waar…..

    Doe jezelf alsjeblieft niet voor als alwetende, hoogleraren die andere dingen beweren en jij blijft doodleuk jouw natuurkunde boekje uit 1952 aanhalen.

    3 likes
    • Ik snap niet zo goed waarom dit mens gelijk zo afgekraakt moet worden.
     Mag ik er op wijzen dat hij het over bewezen feiten heeft, en dat de rest een niet bewezen THEORIE is? Als je er zo graag in wilt geloven, koop dan een stapel science-fiction boeken. Ben je helemaal gelukkig. Voor de rest geldt; eerst bewijzen, dan geloven. En bewezen is het niet, het is ook geen theorie (dan is een thesis bewezen), het is een VERONDERSTELLING, een IDEE!!
     Mooi geschreven stukje overigens!

     0 likes
   • En wij menen dat dit correct is o.b.v. onze kennis & begrip t/m heden. Wellicht dat een/meerdere wetenschappelijke doorbraak/doorbraken in de toekomst onze huidige kennis/begrip danig za veranderen. Is per slot van rekening in het verleden wel vaker gebeurd…

    1 likes
 3. Fascinerend.

  5 likes
 4. Buitenaardsen beheersen die andere dimensies.

  4 likes
 5. “Maar je kunt er zeker van zijn dat we de wereld op de hoogte brengen als het zover is.”

  Als CERN dat zegt kun je er wel van uitgaan dat dit dus niet gaat gebeuren.

  4 likes
 6. De meeste mensen komen van de ster alcyone. Taurus. Pleiaden. Waar de piramides(Egypte) ook op afgesteld staan. De negen dimensies zijn de rotaties van de planeten/zon. Heeft niks met zwarte gaten te maken.

  1 likes
 7. Ik dacht dat in de Noordse mythologie er gesproken wordt over negen kamers. Er zijn lieden die al jaren opperen dat men dat als negen dimensies moet zien.

  2 likes
 8. Maar de mens(lichaam en geest) kan zich alleen voortplanten in de midden wereld. Andere dimensies zijn dus gevaarlijk. Er zullen dus geen nieuwe zielen(baby’s) meer gemaakt worden, als die andere dimensies samen gaan komen. Met technologie zou het nog wel kunnen, maar is dat dan een mens? De NWO is hier mee bezig.
  Via het element ijzer(technologie/1 van de basis elementen van een ster(water, vuur, aarde, hout en ijzer) worden de dimensies bij elkaar gebracht. Door de natuurwetten(openen van de verschillende werelden) krijg je een enorme explosie. De slangen(elite) schuilen zich onder de grond of in ufo’s. Dit is al vaker gebeurt in andere tijdperken.
  De reine zielen/primitieve mensen zullen de grootste kans hebben om te overleven. Gewoon, omdat zij al 1 met de natuur zijn(balans) en dus veel geheimen kennen om te overleven. Leven onder de grond/grotten/bergen Zoals Dogon en de Aboriginals. Deze mensen zijn voor mij geloofwaardiger/waardevoller, dan heel de wetenschap/het systeem met hun dwaze leiders enz bij elkaar.

  2 likes
 9. Het is nog steeds een wetenschappelijke schande,dat het aantonen van een theorie die alles omvat,op een reductionistische (alles tot het kleinste deeltje ontleden en de harmonische rol van dat deeltje niet willen zien) en positivistische (het gemiddelde van wiskundig meetbare variabelen) manier verkregen moet worden.
  Gaat ze dus ook echt niet lukken zo.

  1 likes
 10. De negen dimensies zijn gewoon een banale vermaterialisering of materialistische naam (van de wetenschap uiteraard ) voor de 9 engelenhierarchiên die de oude culturen op aarde waarnamen en ook zagen . De negen hierarchieën waaronder Engelen en Aartsengelen, Archonten en Elohims , Tronen , Cherubijnen en Serafijnen vertegenwoordigen elk een astrale dimensie .
  De materiele wetenschap wil en kan niets zeggen over de ziel en de geest , anders verliest zij haar macht net zoals de religie van vroeger en maskert dit door ons iets materieels zoals deeltjes en golven voor te spiegelen , steeds kleinere lichtdeeltjes te creeëren en verder iets als ‘zwarte gaten’ uit te vinden. De ware tijd als vierde dimensie is niets anders dan de hoogste goddelijke astrale wereld waaruit Christus als zoon van God kwam en waaruit de sterren bestaan , helemaal niets stoffelijks erin of eraan ,doch zuiver geestelijk licht , die het astrale licht uitstraalt vanuit de hemelsfeer van zon en sterren naar planeten en aarde . Dit kan alleen via een tussenmedium en dat is het etherische , de ether . Ether betekend dan ook ‘einde van de ruimte’ want de ruimte is begrend.
  De vierde dimensie is gewoonweg de innerlijkheid van de ziel .

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Hoe dan?! Waarom de bouwstenen van materie waarschijnlijk helemaal niet bestaan

Quarks zijn subatomaire deeltjes die de bouwstenen ...

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Volgens sommige wetenschappers bevindt ons hele universum zich ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.