Homepagina » Buitenland » Pentagon weet allereerste audit niet te doorstaan, kan 21 biljoen dollar aan uitgaven niet verantwoorden. Wat is er met al dit geld gebeurd?
Pentagon weet allereerste audit niet te doorstaan, kan 21 biljoen dollar aan uitgaven niet verantwoorden. Wat is er met al dit geld gebeurd?

Pentagon weet allereerste audit niet te doorstaan, kan 21 biljoen dollar aan uitgaven niet verantwoorden. Wat is er met al dit geld gebeurd?

Alexandria Ocasio-Cortez, die op 3 januari aantreedt als jongste vrouwelijke congreslid ooit, kreeg de grote media over zich heen nadat ze op Twitter had geschreven dat het Pentagon 21 biljoen (ja, biljoen) dollar aan uitgaven niet kan verantwoorden.

Alleen al in 2015 lijkt een bedrag van 6,5 biljoen dollar in rook te zijn opgegaan.

Meer dan 16.000 documenten waarin iets zou kunnen staan over de bestemming van al dat geld, waren ‘verwijderd’.

Zwegen in alle toonaarden

Econoom Mark Skidmore kwam tot de ontdekking dat heel, heel, heel veel geld bij het Pentagon in een zwart gat lijkt te belanden en schreef er een artikel over voor Forbes.

Het artikel ging viral, maar het Amerikaanse Congres en de overige mainstream media zwegen in alle toonaarden.

Iets opvallends

Enkele weken geleden gebeurde er iets opvallends. Tijdens een persconferentie in het Pentagon merkte onderminister van Defensie Patrick Shanahan terloops op dat het Pentagon zijn allereerste audit niet heeft doorstaan.

Het was voor het eerst dat het Pentagon werd onderworpen aan een audit, hoewel dit eigenlijk al sinds de jaren negentig wettelijk verplicht is.

Opnieuw bleef het oorverdovend stil. Pas twee weken na de persconferentie schreef de New York Times er iets over.


Foto: Duffman~commonswiki Wikimedia Commons

[Truthdig]


Vind je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Natuurlijk valt het in een zwart Gat, omdat het zwart getallen Geld is, alleen op papier word het als getal zichtbaar [soort registratie]maar het is geen contant geld ..en daarom kunnen ze het ook [echt]niet verantwoorden [vooral als er registratie getalpapieren verdwijnen], wat er over blijft is alleen maar een Getal op papier omdat er gewoon geen [contant]geld aan te pas is gekomen gaat het alleen maar via getallen ,maar niet betreurd het is gewoon weer in omloop naar het volgende zwarte getallen Gat..Getallen werken nu eenmaal anders dan contant Geld..
  Als men iets koopt contant dat is het direct verrekent, als men iets koopt via een getal,dan is er geen contant geld aanwezig geweest om iets te verrekenen, men betaald meestal via een getal met banknummer die ook uit getallen bestaat, banken betalen met getallen, de mensen betalen ook met getallen ,dus het heeft niets te maken met contant geld,eigenlijk is het een getallen illusie, en illusies vallen nu eenmaal in een zwart gat van het niet bestaan omdat het niet direct handelt met contant Geld, alleen met contanten handelen is een realiteit..getallen zijn een illusie maar lijkt een werkelijkheid en daar drijft de hele economie op totdat het niet meer houdbaar is dan is de datum ervan verstreken , om niet ten onder te gaan aan getallen worden getallen bewust verduisterd , daarmee doen banken, hele bedrijven of wat voor bedrijf het ook maar IS, allemaal aan mee. het is de truc van het gegoochel van getallen ..

  7 likes
  • Rob.

   Ook al zijn het maar getallen -nullen en enen- ze vertegenwoordigen toch echt een afgesproken waarde. Dat getallengeld heet fiatgeld. Dat fiatgeld moet gewoon keihard opgebracht worden en dat gebeurt door al diegenen die produceren en/of diensten verlenen.

   Die biljoenen worden dus wel degelijk betaald, door jan en alleman modaal! Het is de belangrijkste truc van de financiele wereld: lucht verkopen, er veel provisie voor rekenen, de ‘markt’ voorhouden dat je een algemeen nut functie uitvoert, maar ondertussen gaat al het nut naar de eigen prive zakken. Het is -eerlijk is eerlijk- een geniale wisseltruc waar wij met open ogen intrappen. Maar geen zorgen verder, zolang wij blijven werken en alles opbrengen, is er geen probleem.

   Echter, er is die grote systeemfout. Op een gegeven moment gaat jan modaal te veel druk voelen en ontstaat er onrust. Raakt dat de bovengrens dan moet er gereset worden, dat gaat via crisis of beter nog oorlog. Bijv, daags voor 911 moest Rumsfeld officieel bekendmaken dat het Pentagon dat jaar zo’n 3 biljoen miste. De volgende dag vloog oa een vliegtuig zogenaamd het Pentagon in (geen enkel bewijs van!) en kon meteen ook gebouw 7 worden weggewerkt. Onze mazzel hier in het westen was dat wij de dodendans ontsprongen en de op de gebeurtenissen volgende oorlog in Irak plaats ging hebben.

   Dus beter niet zo wijs doen met ‘het zijn maar getallen’, het moet echt allemaal opgebracht worden!

   9 likes
 2. Voor hen die dachten dat 21 biljoen al absurd veel is, valt dit compleet in het niet bij de obligatie van 500 dodecallion die de black sun worshiping P2 lodge recentelijk wilde inwisselen.

  Volgens Benjamin Fulford wilden zij hiermee projecten financieren om de aarde z.s.m.te kunnen verlaten.

  Volgens zijn bronnen uit het pentagon zou hier een stokje voor worden gestoken zodat deze criminelen berecht kunnen worden voor al hun misdaden tegen mensheid en aarde.

  https://benjaminfulford.net/
  https://beforeitsnews.com/v3/alternative/2015/3141504.html

  9 likes
 3. Dat geld komt niet van de Am. belasting betaler, maar van de “happy poppyfields” in Afghanistan.
  Ze kunnen of willen het niet verantwoorden omdat dan zal blijken waar het vandaan komt en waarom ze reeds vanaf 2001 in Afghanistan zitten.

  8 likes
 4. Biff der Nederlanden

  Zoveel geld kan toch niet zomaar kwijtraken?
  21 biljoen betekent 21000 miljard.
  21000 miljard staat gelijk aan 2.1000.000 miljoen.
  Dat is dus 2,1 miljoen × 1 miljoen!!!

  Dat is een bedrag dat je je eigenlijk niet meer goed kunt voorstellen.
  Met dit bedrag zou je je dus meer dan twee miljoen mensen miljonair kunnen maken.
  Dat is wel erg veel geld om kwijt te raken in de boekhouding.

  Hier moet echt een goede accountant op gezet worden.
  Ik neem aan dat de accountant die de boekhouding van het Pentagon is opgepakt.
  Ik heb nog nooit gehoord van fraude op zo een grote schaal.

  Dit geld moet met spoed worden teruggevorderd. Het is namelijk genoeg om iedereen die honger heeft op onze planeet te helpen.
  Met dit geld kunnen we alle problemen in de wereld oplossen.

  Ik schrik dus erg van dit bericht. Aan de andere kant ben ik er blik om want dit zal nu niet meer kunnen gebeuren.
  De economie van de USA is met het geld wat voortaan overblijft in één keer uit het slop!

  7 likes
 5. Als je slordig gaat boekhouden komen slechte posten keer op keer terug, worden ze steeds dubbelop geteld en zijn ze niet meer naar de oorsprong te traceren. Zo kun je meer “kwijt” zijn dan ze in 10 jaar als totaalbudget gekregen hebben en daar gewoon een leger van gerund hebben.

  “Nobody is saying that the defense department does not waste money. It very obviously does. Hundreds of millions, possibly even billions of dollars are wasted through inefficiencies, incompetence, and corruption. It is probably a measurable percentage of the Pentagon’s budget. But the Pentagon’s budget is around $600 billion. A measurable percentage of the Pentagon’s budget is not $6.5 Trillion. That’s ten times the amount of money that went into the Pentagon that year, and they still had to run the military. Clearly it’s impossible to both spend most of the money you’ve been given, and also lose ten times that amount.”

  https://www.metabunk.org/debunked-missing-21-trillion-6-5-trillion-2-3-trillion-journal-vouchers.t9718/

  4 likes
 6. Cia en fbi zijn hiervoor verantwoordelijk, wat hebben ze t een en ander moeten om kopen?

  2 likes
 7. Net binnen,
  Trump wil troepen terug trekken uit Afghanistan, wil hij de (poppy) geldstroom naar de CIA en het Pentagon afknijpen?
  https://www.rt.com/news/447093-us-troops-withdrawl-afghanistan/

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

seibt

Klimaatrealist Naomi Seibt, aka de anti-Greta, helpt klimaatnonsens de wereld uit. Zo reageren de schofterige media

YouTuber en klimaatrealist Naomi Seibt raakte geïnteresseerd ...

baudet

Over de ophef rond Thierry Baudet: herinnert u zich deze nog?

Enkele dagen geleden tweette FvD-leider Thierry Baudet ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 maart
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.