Homepagina » Archeologie » Het vergeten continent Kumari Kandam
Het vergeten continent Kumari Kandam

Het vergeten continent Kumari Kandam

De geoloog Philip Sclater lanceerde in de 20e eeuw de theorie dat er in de Indische Oceaan een grote landmassa gelegen moet hebben. De theorie moest de overeenkomsten verklaren tussen de fauna in India en op Madagaskar. Sclater noemde het vergeten continent Lemuria.

Wetenschappelijke inzichten over platentektoniek hebben later uitgewezen dat de biogeografische overeenkomsten verklaard kunnen worden zonder Lemuria. Bepaalde bevolkingsgroepen geloven nog steeds in het bestaan ervan.

De Tamils zijn één van die groepen. Verwijzingen naar het legendarische verzonken land Kumari Kandam worden teruggevonden in 15e-eeuwse religieuze geschriften. Al veel eerder wordt in literaire werken van de Tamils melding gemaakt van een landmassa die is verdwenen in de Indische Oceaan.

Volgens de verhalen heersten koningen over het land, maar werd het later verzwolgen door de zee. Er wordt gezegd dat de koningen van Kumari Kandam over het gehele Indiase subcontinent heersten en dat de Tamils tot de oudste beschaving ter wereld behoren.

Het vergeten continent Kumari Kandam

Adamsbrug (Wikimedia Commons)

Ongeveer 14.500 jaar geleden lag de zeespiegel 100 meter lager. Het was in die tijd goed mogelijk dat er een landbrug was tussen Sri Lanka en India. Door de stijgende zeespiegel werden tussen 12.000 en 10.000 jaar geleden steeds meer gebieden opgeslokt door de oceaan.

De Adamsbrug, een keten van kalkstenen zandbanken en eilanden nabij Sri Lanka, wordt aangedragen als bewijs voor het bestaan van Kumari Kandam. Sommige geologen geloven dat de brug een natuurlijk verschijnsel is, maar anderen denken aan de hand van satellietbeelden te hebben vastgesteld dat de brug door mensen is gemaakt. Het Hooggerechtshof van Madras oordeelde ook dat de landbrug door mensen is gemaakt.

In de Ramayana, een omvangrijk epos uit India, valt te lezen over Prins Rama en zijn vrouw Sita, die door demon Ravana wordt meegenomen naar Lanka (de stad met de gouden muren). Rama laat een brug bouwen zodat zijn leger de oceaan kan oversteken.

[Ancient Origins]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • earthaxis schreef:

  SRI-LANKA IS EEN ANAGRAM VOOR SANGRILA, oftewel het paradijs.
  Het Palenque van de mayas in Mexico is afgeleid van het sanskrit Pal (koninkrijk) Lanka (het hindu atlantis).
  Sri Lanka is het overgebleven gedeelte van Lanka. Dat de oude indiers Amerika hebben bereikt is zo ontzettend duidelijk.
  Voorbeeld: Túpac Amaru of Thupa Amaro (Quechua: Thupaq Amaru) (1545–1572) was de laatste inheemse inca koning in Peru. Deepak (दीपक ) of deepa is een Hindi woord en betekent lamp en licht. Deepak is daar ook een persoonsnaam. Deepak, oftewel licht, staat voor wijsheid (verlichting). De pharao`s van egypte werden werden ook vereenzelfigd met licht, denk aan de vuurtoren van Alexandrie genaamd Pharos…

  5 likes
  • Alfred E. Neuman schreef:

   Voor het gemak vervang je dan maar even de g door een k, want ja….het moet wel kloppen natuurlijk.

   Wat een onsamenhangend verhaal, je noemt een paar dingen, zegt dat deze met elkaar te make hebben en vervolgens trek je er een conclusie uit.

   Ik ben net naar de wc geweest, de melk was op en ik ga nu een sigaret roken…dus dat betekend dat het morgen slecht weer wordt.

   9 likes
   • earthaxis schreef:

    Mijn excuses heer, ik wist niet dat we aan het azijnpissen waren. In dat geval “betekend” is met een t aan het eind: “betekent”. Of moet ik hier dan ook maar gewoon doorheenlezen? Sorrie, maar instinctief haak ik bij de eerste basisschool-niveau spelfout al af, sorrie man, gemiste kans 😉

    2 likes
  • fritz schreef:

   Wij gebruiken worden als computer en selfie. Dus Engeland heeft Nederland ontdekt. Deze statement slaat natuurlijk nergens op.

   3 likes
 • frans schreef:

  Lemurie; was er eerder dan Atlantis, met het ontstaan van atlantis waren er groepen’ mensen’ die Lemurie bezochten. Atlantis is de volgende bestaansvorm met mensen en maakte een volgende ontwikkeling mogelijk voor de mens. Lemurie heeft zeer lang bestaan, (miljoenen jaren(, . Veel langer dan de 1miljoen jaar van atlantis,
  Hoe verder je terug gaat in de tijd hoe langer wereldculturen duurden.
  Voor wat ik gelezen heb betreffende Lemurie is dit continent door vuurstormen verwoest. Je ziet daarna dat Atlantis door water is verzwolgen, en door de toenmalige onmenselijke mensen veroorzaakt, Techniek,). De volgende vernietiging is over 50.000 jaar en betreft aardemassa’s die een einde maken aan de cultuur. Dan zie je op rij; vuur, water/lucht ,aarde.
  Daarom is er nu zoveel om te doen dat er niet een, (tussentijdse), vernietiging plaatsvindt door het militair industrieel complex als het gevolg van het materialisme waar we voor onze ontwikkeling kennis van moesten nemen en er niet in blijven hangen voor de rest van de eeuwigheid! Vandaar het snakken en uitzien, en vervolgens vestigen van een langdurige vrede, NU.
  Veel Licht en Vrede voor de komende Kerstdagen gewenst.

  11 likes
 • earthaxis schreef:

  Niet dan??

  3 likes
 • earthaxis schreef:

  Tupac Deepak
  Pharaoh Pharos

  Vergezocht? Ik laat dat liever aan de lezer over. Ik geef slechts inspirerende suggesties, en jij Fritz?
  Of mogen wij tegenwoordig niet meer tot de verbeelding spreken…

  1 likes
 • x

  Check Also

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  bill gates

  Bill Gates vernietigt onze vrijheid. Zo komt de wereld eruit te zien als hij zijn zin krijgt

  Miljardair Bill Gates is er medeverantwoordelijk voor ...

  >