Het Complot

“Schietpartij tijdens live-uitzending in Virginia was een hoax”

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Complottheoretici stellen dat de schietpartij op live tv in de Amerikaanse staat Virginia afgelopen week, een hoax was. Slechts enkele dagen nadat schutter Vester Lee Flanagan verslaggeefster Alison Parker en haar cameraman Adam Ward doodschoot, claimen internetgebruikers dat het drama in scène is gezet. Dat meldt de Britse Daily Star.

De schietpartij was live op televisie te zien. De dader, ook bekend onder de naam Bryce Williams, filmde de moordaanslag en verspreidde vervolgens de beelden via Facebook. Op de beelden van Ward zijn schoten te horen. De camera valt op de grond en de verslaggeefster probeert nog weg te rennen.

Illuminati

Complottheoretici hebben vraagtekens gezet bij het incident. Volgens sommigen is het een poging geweest van de Amerikaanse overheid om strengere wapenwetgeving in te voeren. De antiwapencampagne liet na de aanslagen in Columbine en Virginia Tech, nota bene de universiteit waar Ward studeerde, steeds vaker van zich horen.

In een filmpje dat op YouTube is verschenen, wordt geclaimd dat de schietpartij een hoax is, georkestreerd door de Illuminati. Een aantal mensen vond dat er ‘te weinig bloed was te zien’ en anderen zeiden dat de Glock van Flanagan uit een computerspelletje leek te komen. “Slecht geacteerd,” schreef iemand.

Crisisacteur

In een ander YouTube-filmpje wordt gezegd dat Chris Hurst, de verloofde van Parker, een crisisacteur is, die voor de camera net doet alsof hij rouwt om zijn vriendin. Een crisisacteur is volgens complotdenkers iemand die door de overheid voor de camera wordt gezet om aanslagen of traumatische gebeurtenissen geloofwaardig over te laten komen.

Zender MSNBC interviewde Hurst en plaatste de emotionele beelden op YouTube. “Hier klopt iets niet,” begon één iemand. “Hoax, leugenaar,” reageerde een tweede. “Crisisacteur. Leugens, nepnieuws,” schreef iemand anders. Op Twitter staan ook veel reacties van mensen die claimen dat de schietpartij nep is.

Flanagan werkte eerder voor hetzelfde lokale televisiestation als zijn slachtoffers. Volgens Amerikaanse media is hij met ruzie bij de zender vertrokken. De directeur van het station zei dat Flanagan bekendstond als een ruziezoeker. Bij zijn ontslag zou de politie zijn opgeroepen om hem buiten te zetten. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Daily Star]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x