Homepagina » Buitenland » Trump draait 180 graden en kondigt volledige terugtrekking uit Syrië aan nu IS verslagen is. Pijnlijke nederlaag voor Deep State?
Trump draait 180 graden en kondigt volledige terugtrekking uit Syrië aan nu IS verslagen is. Pijnlijke nederlaag voor Deep State?

Trump draait 180 graden en kondigt volledige terugtrekking uit Syrië aan nu IS verslagen is. Pijnlijke nederlaag voor Deep State?

De Verenigde Staten zijn begonnen troepen terug te trekken uit Syrië, zo heeft het Witte Huis bevestigd.

“We zijn begonnen met Amerikaanse soldaten terug naar huis te halen omdat we nu in een volgende fase van de operatie zijn aanbeland,” schreef woordvoerster Sarah Sanders in een persverklaring.

“We hebben IS in Syrië verslagen, mijn enige reden om daar nog te zijn tijdens mijn presidentschap,” tweette president Trump.

In rap tempo

Het Pentagon liet weten dat de Amerikaanse troepen ‘in rap tempo’ uit Syrië worden teruggetrokken.

Reuters meldde op woensdag dat ‘al het personeel van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken binnen 24 uur uit Syrië zal worden teruggetrokken’.

Rusland heeft gezegd dat ‘Syrië zal stabiliseren’ als de duizenden Amerikaanse troepen het land verlaten.

Enkele dagen geleden zeiden Amerikaanse functionarissen nog dat de VS ‘voor onbepaalde tijd’ in Syrië zal blijven.

Niks

Gaat Amerika Syrië eindelijk verlaten? Komt Trump zijn campagnebeloftes toch na?

Hij klaagde eerder al dat de VS ‘biljoenen dollars heeft verspild aan oorlogen in het Midden-Oosten en er niets voor terugkrijgt’.

“We hebben zeven biljoen dollar uitgegeven in het Midden-Oosten,” zei hij. “En weet je wat we in ruil daarvoor hebben gekregen? Niks.”

Meer uitleg

In een videoboodschap gaf Trump meer uitleg bij zijn beslissing. “Wij hebben gewonnen, en zo willen we het hebben,” aldus de president.

“En zo willen ook zij het hebben,” zei hij, terwijl hij naar de lucht wees en keek.


Foto: B dash Wikimedia Commons

[Zero Hedge]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • H.J. schreef:

  Donald is niet gek, hij doet wat hij heeft belooft.

  Hij laat de rest van de Westerse wereld weten, wat het zonder America betekend.

  14 likes
  • Louise schreef:

   @H.J
   Laat hij al z’n troepen ook uit de EU halen en de Oekraïne , dan dringt het goed door in de botte hersens van die EU lieden…. Dan zijn we aan onszelf overgeleverd en dat wordt een ramp, dus weg EU, oncle Donald heeft andere plannen.. Waarschijnlijk heeft hij overlegd met oncle Vladimir . Kijk niemand weet wat er gaat gebeuren, de media kletst uit z’n nek, dus blijft t afwachten , in tussen komen er steeds meer vreemde verhalen naar buiten…
   Wat je ook van de man vindt, het is verfrissend zo’n onvoorspelbare eigenzinnige zakenman ……

   18 likes
   • TACP schreef:

    To Louise

    “het is verfrissend zo’n onvoorspelbare eigenzinnige zakenman ……”

    Vind je, persoolijk vind er helemaal niets verfrissend aan een leider die niets meer is dan gecontroleerd verzet. Echt ik begrijp er helemaal niets van hoe mensen compleet blind zijn voor zijn privé en zakelijke geschiedenis voor zijn politieke carrière, de partijen die hem gefinancierd hebben; en de mensen die hij vanaf het begin tot heden om zich heen verzameld.

    Die paar dingetjes die positief overkomen zijn veelal kruimels voor de bühne zoals Nederlandse regeringen ook al jaren doen. In dit specifieke geval als je kijkt naar de geopolitieke situatie op de grond word het alleen maar meer duidelijk dat dit niets meer is dan symbool politiek.

    1 likes
  • Derek schreef:

   Slaap lekker, je laat je wel erg gemakkelijk in slaap sussen. Vergeet niet dat aan de andere kant de Russen worden gedemoniseerd. De Oekraïne kwestie, daar zit Amerika nu ook tussen. De gele zee wordt bevaren en de Chinezen worden geprobeerd dwars te zitten. Troepenmachten die worden verplaatst in het midden oosten. De erkenning van Jeruzalem en die ambassade daar.

   Blijf alsjeblieft wakker, je bent niet voor niets op alternatieve media terecht gekomen.

   12 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Nu nog de zelfvernietiging van Amerika. Dan zijn we toch wel ietsjes verder. Amerika had allang verloren, niet alleen in Syrië. Ook in Vietnam, Afghanistan en Irak. Maar dat maakt ze niets uit, want ze hebben veel kunnen vernietigen en uit kunnen moorden, maar vooral lekker veel wapens kunnen verkopen.

   8 likes
 • Typhoon schreef:

  De wapens die ze aan de ypg hebben gegeven blijft over aan de Turken…

  Moord op Kashoggi is een diplomatieke succes voor Erdogan

  Trump: We hebben gewonnen van isis…

  Er zijn maar 75 isis terroristen opgepakt en berecht in de hele wereld…
  De vraag is waar is de rest…?

  10 likes
  • Michael schreef:

   In Nederland, toegejuicht door deugend links…

   7 likes
   • Derek schreef:

    En aan de rechtervleugel heb je Wilders die is opgeleid in Israël. Links of rechts, het is in hokjes plaatsen. Dat is precies wat ze willen.

    7 likes
    • TACP schreef:

     @ Derek

     Inderdaad, daarom zijn we ook gewoon de Sjaak, er zijn nog teveel mensen die nog steeds denken dat alles een “links vs rechts. the west vs the rest” is. En niet door hebben dat al die partijen (politiek en religieus) volledig gecontroleerd zijn.

     1 likes
   • J. Hofmans schreef:

    @Michael
    Tja.. als je overal oorlog gaat voeren, zonder rechtsmacht, dan kan je het krijgen. Hier op je eigen grondgebied. Het aantal aanwezige ‘terroristen’ in Europa is een lachertje.
    Wat dacht je? Constant eenzijdig oorlogvoeren?
    Dacht het niet.

    3 likes
 • mike schreef:

  Denk dat de troepen terugkeren naar eigen land omdat ze spoedig grootschalige arrestaties verwachten.

  …en in het ergste geval een burger- of wereldoorlog.

  17 likes
  • Aad schreef:

   Wat denk je van Iran?

   1 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Begin er niet aan zou ik zeggen 🙂 De Iraniërs gaan ze nooit verslaan, vooral niet met Rusland rn China erbij. En zeker nog een aantal vaste partners erbij.

    Dat zeg ik niet alleen omdat ik van Iran en de mensen houd, maar omdat dat al duizenden jaren zo is. Schaakmeesters zijn het.

    Trouwens, ik las vanochtend dat Iran achter Lockerbie zou zitten. Dat kan. Zou mij niet verbazen, ter vergelding van de bewuste terroristische aanslag op een Iraanse passagiersvliegtuig door de VS.

    5 likes
  • mike schreef:

   Wie weet, misschien is het gerelateerd aan de piramide die eergisteren boven het pentagon hing.

   Large Triangular Object Over The Pentagon Washington DC. December 19th 2018
   https://youtu.be/sEdVCuuMB3Q

   1 likes
 • infootje schreef:

  “We have defeated ISIS in Syria, my only reason for being there during the Trump Presidency.”
  “After historic victories against ISIS, it’s time to bring our great young people home! ”
  Wat een bullsh*t zeg, ze hebben helemaal niets “defeated”
  Degenen die I.S. verslagen hebben zijn het Syrische leger m.b.v. het Russische leger.
  De amerikanen (en een aantal Europese landen) hebben vanaf het begin de z.g. “opstandelingen” gesteund met wapens om Assad uit te schakelen.
  War by proxy.
  Zij zaten daar zonder de uitnodiging van Assad (in tegenstelling tot de Russen) en zijn dat land gewoon op hun bekende onbeschofte manier binnengevallen.
  Afijn, hier staat alles nog eens opgesomd.
  https://www.globalresearch.ca/the-secret-stupid-saudi-us-deal-on-syria/5410130
  Die yanks stoppen gewoon een veer in hun reet om de pijn te verzachten van de afgang.

  19 likes
 • salvar schreef:

  “En weet je wat we in ruil daarvoor hebben gekregen? Niks.”
  wij wel duizenden asielzoekers.
  1.) ze hebben isis niet verslagen maar geholpen.
  2.) geprobeerd de russen te bedreigen met kruisraketten in de hoop dat rusland zal vertrekken en daarna asad aan pakken.
  3.) amerika moet al die asielzoekers opvangen in hun eigen land.

  na een grote rotzooi te hebben geschapen in afrika vertrek amerika uit de regio.
  misschien staat er iets op stapel met israel of de turken wie weet.

  14 likes
  • TACP schreef:

   To Salvar

   Laten we vooral het aantal doden en gewonden burgers in die regio´s zelf niet vergeten. Het valt me toch elke keer weer op dat er vrij vaak eenzijdig over de menselijke kosten van ons westen word gesproken, maar zelden echt gesproken word van de onmenselijk hoge prijs die de lokale bevolkingen al jaren betalen. Niet dat ik van mening ben dat we de hele wereld hier kunnen/moeten opvangen, maar ik vind het over het algemeen schandalig hoe er over vluchtelingen gesproken word. Uiteindelijk zijn het ook gewoon mensen, en als wij in hun schoenen zouden staan zouden de meesten van ons ook naar landen trekken waar het beter te vertoeven is (iets wat wij westerlingen in het verleden ook veelvuldig gedaan hebben, ondanks dat die plaatselijke bevolkingen er niet blij mee waren). Is dit nou de “verlichting” van het zogenaamde ontwaakte volk wat een betere wereld wilt ?

   Ik blijf het ook maar frappant vinden dat de “USA” van alles en nog wat de schuld krijgt als zelfstandige entiteit, terwijl we weten dat het land alles behalve zichzelf bestuurd. Hetzelfde geldt voor Nederland en alle andere landen; de natie staat is in feite niets meer dan een sprookje.

   0 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Tja geopolitiek is gebaseerd op olie en dollars. Het was USA helemaal niet te doen om de creatie van de CIA namelijk IS te verslaan. Een korte samenvatting hoe alles is gegaan.
  De clan van Khadaffi runde veel succesvolle projecten in Libië en zij waren van plan om compleet over te stappen op de euro en niets meer te doen met de dollar. Paniek in de Amerikaanse tent als die gek overige moslim-landen lees olie-landen, mee zou krijgen dan stort USA in. Snel campagne opgezet om de NAVO in te schakelen voor het project Arabische Lente.
  Tunesië, Egypte, Libië, ze moesten eraan geloven. Binnen een maand had de NAVO al deze legers opgeruimd gevolg chaos zoals de bedoeling was. Al het militair materiaal van het Libische leger werd vervoerd richting Syrië en daar werd opeens als een donderslag bij heldere hemel IS opgericht. Opeens allemaal boze moslims en allerlei geloofswaanzinnige gekken. Alsof een goochelaar ze uit zijn hoge hoed tevoorschijn toverden.
  Lekker paniek in de tent, industrieel militaircomplex in The great USA kon even dealtje maken met die gestoorde gekken in SA om bij Trump even voor 1000 miljard aan wapens te bestellen. Dezelfde SA die hij zo vervloekte tijdens zijn verkiezingscampagne.
  Het is een ziekelijk spel van de grootste psychopaten op aarde en ik vind het verschrikkelijke dat er geen vrije pers is te vinden die het aandurft om de waarheid te publiceren. En of hij nou weggaat of niet Amerikanen hebben niets uitgevoerd het is aan de Russen te danken dat de creatie van de CIA niet of bijna niet meer bestaat.
  ps. ik ben geen Russische trol voordat er mensen beginnen te steigeren.

  11 likes
 • weg met ons schreef:

  Trump maakt(e) duidelijk: “America first!”. Of dat positief is of negatief voor anderen uitpakt zal hem waarschijnlijk worst zijn en een zakelijke kijk (zonder over lijken te gaan!!) op zaken is daarbij zeker welkom. De EU/NL hobbelt daar wat radeloos en als loopse, domme honden achteraan en perst de eigen bevolking af ten behoeve van de VS.

  En de zio EU achterlijk uit de nek zwetsen over multiculturele apen opvangen en NL varkens afmaken en over de glorie en hallelujah van de nazi EU. De autochtone EU burgers zijn straks kapot en VS zal als een Phoenix uit de as herrijzen, alleen als men daar het zionistische links tuig weet aan te pakken.

  3 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Dat links en zionisten niet deugen staat vast, maar links is geen zionisme. Rechts is zionisme. En ook extreemrechts deugt niet. Want ja, wat is links en rechts. Onzin, vooral tegenwoordig.

   1 likes
   • weg met ons schreef:

    @J. Hofmans

    Al wat in deze wereld aan ideologiische, religieuze en politieke etiketten wordt gebruikt tegen de menselijkheid is te labelen als “links”.
    Zelfs patijen die van NS Adolf Hitler, CDU Merkel, VVD Rutte, PS Macron en heel het pre en neo politieke establishment is uit de zionistisch linkse gedachtengoed ontstaan.Niet dat ik geloof in links of rechts, maar zo hebben de zionisten nu éénmaal het volk afgericht en gemend.

    Het zionisme is m.i. het as en bron van alle kwaad in de wereld en heeft leden, dienaren, slaven in alle vormen die helpen de wereld te brengen naar totale slavernij, onderwerping en/of ondergang. Het sektarische zionisme is ergens al duizenden jaren aanwezig en nog steeds in alle stilte bezig te groeien richting een climax en hoogtepunt in de geschiedenis. Richting een totale satanische armageddon zoals de profetieën het willen.

    Mijn overtuiging is dat dit kan worden gestopt,maar om de één of andere reden is de massa geestelijk of fysiek zo afgesneden van z’n overlevingsdrang dat ze alles lijdzaam toestaat en ondergaat als afval, als onderdanige beesten en als ongelovige varkens in een kooi en de armageddon daarom kan komen in een climax van totale krankzinnigheid en complete waanzin die zich nu aftekent rond ons.

    Het totaal zieke en onbegrijpelijke is dat de burgers/slaven de zionisten en hun psychopatische spelletjes richting vernietiging en ondergang, met hun leven verdedigen zoals een schapen de ‘arme en zielige’ boer verdedigen voor z’n jarenlange ‘goede verzorging’ (rijp maken voor het slachthuis).

    3 likes
    • weg met ons schreef:

     Voor alle duidelijkheid: dit geheel is mij niet aangepraat of aangeleerd door welke hoogopgeleide alternatieve of gevestigde media of denker dan ook, maar ontstaan door jarenlang kritisch en objectief te luisteren en te observeren hoe geestesziek de zielen in de zionistische sektarische hoek is, denkt en doet. Deze mensen zijn slim, sluw, onverbiddelijk, moorden en doden zonder enige gevoel voor HUN geloofsdoel, HUN wereld, HUN macht en HUN geld. Ze zijn hoog peychopatische, intelligente denkers, zonder enige vorm van empathie. Intelligentie in deze vorm is een totale afwijking, een misgeboorte, misvorming komende vanuit een niet te begrijpen hogere macht. Het is iets buitenaards of van satanisch goddelijke oorsprong..

     2 likes
 • Derek schreef:

  Verslagen, ze zijn verplaatst naar andere regio’s en worden weer getraind door de VS en consorten. Dit is allemaal voor de bühne en zieltjes te winnen.

  ”Ordo Ad Chao”…………..onthoud dit mensen. Val niet in slaap.

  8 likes
 • Aradhel schreef:

  Een burgeroorlog is al een tijdje bezig @VS, alleen wordt die niet aan de zichtbaar aan de oppervlakte gevoerd. WW3 komt er niet, en we zitten nu nog niet de eye of the storm, want inderdaad gaat begin 2019 het hele fisa circus beginnen, en dan hebben ze zoveel mogelijk de militaire jongens en meisje heel hard nodig met 60k indictments.

  6 likes
 • peter snijder schreef:

  merkwaardige man.
  hij doet al weer op een chaotische manier wat hij beloofd heeft.

  6 likes
 • John schreef:

  Nee Trump, het volk heeft voor die oorlogen in het midden-oosten niks terug gekregen, maar wel betaald uit de staatskas op rekening van de werkende burgers en alles Amerikaanse soldaten die opge-offerd zijn. En wie heeft er wel wat voor terug gekregen? ja de Elite’s/centrale banken. De burger heeft weer geïnvesteerdmet bloed , zweet en tranen voor een stelletje rijke psychopaten.

  5 likes
 • Pjoter schreef:

  “En zo willen ook zij het hebben,” zei hij, terwijl hij naar de lucht wees en keek.

  Één feit is zeker; wij en al onze voorouders, zijn niet zoals we dachten en denken te zijn!

  3 likes
 • jolo schreef:

  Daar zal de koerdenpopulatie niet blij van worden nu nErdogan zijn scepter zal kunnen nzwaaien?

  3 likes
 • voor een keer . schreef:

  olie Tukije wil het wel hebben en de americanen ook maar niet openlijk natuurlijk dus willen ze de koerden isoleren die samen met americanen vechten.Maar dit is het midden oosten en de koerden zullen de alliantie met Assat versterken en zo de Turkische ambitie dwarsbomen door olie inkomsten te delen komen ze niet met lege zak.Rusland schaakt en ze zijn heel goed in schaken straks staat het gebied van hun ook onder russische invloed en zijn hun belangen [haven ] veiliger .En turkije vind de hond in de pot.
  Bij de agressie van turkije kunnen de vraag tekens gezet worden dat als het escaleert we nog een nato lid hebben die andere landen aanvalt en het verdrag verplicht tot inzet als er een tegen aanval is.Een klien jongetje dat tegen iedereen aanschopt en als je hem een draai om ze oren geeft ze grote broer roept.
  En dan zijn wij de l..l ingezogen in een oorlog in het midden oosten .

  3 likes
 • dirk schreef:

  Wat denk van je van dood geschoten!

  2 likes
 • Robert schreef:

  Dit wil m.i. niet zeggen dat ze niet alles in het werk zetten om Assad alsnog weg te krijgen.

  Militair lukte dat niet, via IS ook niet en nu mogen ‘de anderen’ de restjes opknappen.

  Deze zet scheelt een boel dollars en is politiek handig.

  1 likes
 • frits. schreef:

  Als van te voren vaststaat dat je een oorlog Niet kan winnen moet je er niet aan beginnen,het leven in Rusland is minder lux (nog) dan hier,maar als die Russen zo graag Europa willen bezetten (wat ik niet zo geloof) ga je gang! beter dan dood zijn lijkt mij. en uiteindelijk zal iedereen zich wel met elkaar vermengen.en als ik die mooie charmante Russische dames in Moskou zie lopen….(denk ik : liever nu dan later!. ( grapje.) wat is het alternatief? een kernoorlog? )wie is hier nou gek?) Wist je dat elke wereldburger 6 keer zo rijk zou zijn als nu .als er geen legers meer waren.echt waar! dictaturen verdwijnen ook ! echt.welke Iraki of Afghaan vind het leven nu beter? geen een ! Wist je dat de hele Nederlandse legertop en ministers etc etc . wisten dat ze de Duitsers bij de Grebbenberg NIET konden verslaan,toch werden ze gestuurd! met welk doel? ze liggen er allemaal begraven naast het Dierenpark Rhenen.Er zat een heel bataljon bij die kwamen …op de fiets ! ook waar . ik spot niet ! het is zo. Trump is misschien wel de gangmaker ,die zegt ik doe het niet meer,bekijk het maar! Een mooie poster van Loesje zegt: Stel dat er een oorlog uitbreekt,en niemand gaat er heen.
  Verder moeten we ons dan wel iets meer ontwikkelen in bijv. karakter/mens kunde/ psychologie,zodat er wetten komen dat mensen ,met een aantoonbare (psychopatiese) persoonlijkheids stoornis ,geen werk meer kunnen doen ,waarin ze kunnen beslissen over het lot van andere mensen.Dit is een aangeboren stoornis die het opbrengen van Empathie uitsluit.EN deze mensen zijn wereldwijd zeer hoog vertegenwoordigd in ……( de politiek) .vandaar .

  1 likes
 • TACP schreef:

  Buiten het feit dat er nog niets officieel is, vind ik dat heel veel mensen wel snel de vlag uitsteken en claimen dat hij weer op het punt staat om een verkiezingsbelofte in te lossen. Helaas lijken veel Trump lovers weer niet verder kijken naar het grotere geopolitieke spel. Deze hele terugtrekking heeft niets te maken met het inlossen van een verkiezingsbelofte. Het is duidelijk dat Trump dit alleen doet om Turkije te “pleasen” en binnen de Amerikaanse/NAVO sfeer van invloed te behouden. Het is vrijwel direct aangekondigd na een telefoon gesprek tussen Trump en Erdogan.

  Turkije flirt al langer met de Russen, of de meeste westerlinge het nu wel of niet leuk vinden. Turkije als politieke en militaire strategische bondgenoot is van essentieel belang voor de Amerikaanse buitenlandse politieke/militaire strategie (ook voor de EU, Europa en de NAVO).

  1 – de licenties die de Amerikanen hebben op luchtmacht, landmacht, en inlichtingendiensten bases in Turkije zijn van essentieel belang voor de Amerikanen. Ook voor de NAVO is Turkije ontzettend belangrijk, wat overigens na de Amerikanen het grootste leger heeft van alle NAVO landen. De US kant het zich niet veroorloven om die licenties kwijt te raken.

  2 – Daarnaast beschikt het “Koerdische” grondgebied over veel olie en andere grondstoffen; waar iedereen in de regio invloed over wilt hebben.

  3 – Turkije net zoals Nederland een onverklaarde kernmacht, die op papier kernwapens voor de States bewaard. In werkelijkheid in tijden van oorlog zelf kan beslissen om die kernwapens in te zetten, en daarvoor ook zelf het personeel en aflever systemen heeft. Turkije is dus ook als het om de Amerikaanse/NAVO nucleaire strategie aangaat van levensbelang.

  Trump offert de Syrische Koerden op aan Turkije zodat het land niet verder naar Rusland trekt. Na het telefoon gesprek volgde de onmiddellijke troepen opbouw en zwaar materieel van Turkije aan de Noord Syrische grens. Ook Iran en Rusland zijn fel tegen een onafhankelijke Koerdische staat, geen van deze landen vind het acceptabel als er in het noorden van Syrië een onafhankelijke Koerdische staat zou ontstaan. Naast de politieke zaken spelen economische belangen voor bovengenoemde landen ook zwaar mee. Het Koerdische grondgebied beschikt over veel olie en andere grondstoffen, waar Turkije, Rusland en Iran ook al decennia op loeren.

  Tenslotte moet ik nog maar zien wat er terecht komt van een troepen terug trekking. Een paar maanden gelden had het Pentagon met toestemming van de president nog enkele honderden Mariniers naar Syrië gestuurd. Tot het telefoon gesprek was het Pentagon in een vergevorderd stadium om het troepen aantal in Syrië flink uit te breiden. Wat betreft is merkwaardig dat men nu opeens wellicht de andere kant opgaat. Bovendien is het interessant om te volgen (zover dat mogelijk is) als er daadwerkelijk een substantiële terugtrekking plaats zal vinden; of tegelijkertijd het aantal westerse “private security firms” wat daar ook al jaren actief is groter wordt of minder (al verwacht dat die groter word).

  Wat velen overigens niet weten is dat veel Amerikaanse private security firms al jaren lobbyen om over een eigen “private airforce en navy” te beschikken, zodat ze (verouderde) F16´s, F15`s en F18´s en logistieke, fregatten en destroyers van de Amerikaanse krijgsmacht over kunnen nemen waar de staat vanaf wilt. Die lobby vindt welwillende oren in de Trump administratie, het voordeel hiervan is duidelijk. Presidenten kunnen dan mooi weer spelen dat het aantal overzeese troepen terug gebracht word, maar in werkelijkheid haar oorlogen door zet vrijwel compleet uit het oog van de Amerikaanse belastingbetaler die voor de kosten opdraaien.

  Dan is er nog uiteraard het voordeel wat we ook in de space industrie en intelligence industrie en andere sectoren zien dat die de transparantie en het verantwoordelijk houden van de staat van militaire acties juridisch vrijwel onmogelijk is. Persoonlijk geloof er niets van dat Trump de clandestiene eenheden van de verschillende onderdelen van de krijgsmacht en de inlichtingendiensten zal terug trekken. In het bijzonder de CIA, want wat velen niet weten is dat Trump eerder dit jaar de CIA “carte blanche” heeft gegeven in de wereldwijde (inclusief het op eigen bodem opereren nu volstrekt legaal is) drone strategie. Waardoor de CIA in 1 klap de grootste drone agency werd van de US, waarbij ook veel voorwaarden voor het gebruik van gewapende drones wereldwijd tot niets is gereduceerd en er totaal geen overzicht meer is.

  Er staan daar teveel belangen op het spel van de globalisten (waar Trump gewoon onderdeel van is) om zich echt uit Syrië terug te trekken. Overigens heeft Israël al heeft aangekondigd hun activiteiten in Syrië uit te breiden en over te gaan tot hardere acties. Die zogenaamde terugtrekken (ook zal die daadwerkelijk plaats vinden) zal alleen maar voor de bühne zijn, zoals gewoonlijk zullen velen van zijn volgelingen het voor zoete koek slikken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  >