CoronaMens en Dier

Pepijn van Houwelingen confronteert Kuipers: ‘Waarom bellen mensen ineens massaal de ambulance?’

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Het RIVM heeft gezegd dat Nederland volgend jaar tientallen extra ambulances nodig heeft om aan de vraag te kunnen voldoen. In 2023 zijn er op werkdagen overdag 692 ambulances nodig, 40 meer dan in dit jaar. Ook in het weekend zijn er veel meer ambulances nodig. Er moeten bovendien 20 extra standplaatsen komen.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg zorgminister Kuipers waarom de ambulance opeens zo vaak moet uitrukken. “Wat was nou de reden waarom mensen vaker ambulances hebben gebeld?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Absurd

Volgens Kuipers heeft het vooral met de vergrijzing te maken. “Dit is totaal geen geloofwaardig antwoord,” reageerde Van Houwelingen. “Iedereen is verbaasd. De voorzitter van Ambulancezorg Nederland zegt: ik kan het niet verklaren, we staan voor een raadsel. De Volkskrant: het is absurd, die sterke stijging. Sinds begin 2021 gebeurt dit.”

Het Kamerlid vroeg Kuipers naar de onderliggende data: waarom hebben mensen de ambulance gebeld? Volgens de minister zou daar een ‘zeer intensief’ onderzoek voor nodig zijn.

Totaal ongeloofwaardig

“Dit is gewoon niet te bevatten,” zei Van Houwelingen. “Ik kan het nauwelijks geloven. Er is een enorm sterke stijging van de vraag naar ambulances sinds begin 2021. Mensen maken zich daar zorgen over.”

“Een goede vriend van mij uit Middelburg hoort continu ambulances af en aan rijden. Als minister van Volksgezondheid zou ik dan graag willen weten: waarom is dat het geval? Waarom bellen mensen ineens zo massaal ambulances? En u zegt: dat is lastig uit te zoeken. Ik kan niet geloven dat er niks bekend is over de reden waarom mensen een ambulance bellen. Dat is totaal ongeloofwaardig,” benadrukte hij.

4.8 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

172 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Prikjes gehad, misschien !!!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De gevolgen van de opgedrongen prikken beginnen zich apert te manifesteren. De gevolgen zullen verschrikkelijk zijn. Nog een boostertje voor mijnheer of mevrouw?

bea
bea
1 jaar geleden

gewoon bij de verzekering opvragen je ambulance komen niet zomaar ritten zijn peperduur.

Marco
Marco
1 jaar geleden

Kuipers is een misdadiger, kan er niks anders van maken. Hij weet de oorzaak, iedereen weet het.

Back to top button
172
0
We lezen graag je reactie!x