Mens en Dier

Van Haga vraagt VVD’er waarom we het land niet gewoon weer vrijlaten, krijgt tot 4 keer toe geen antwoord

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een motie van Kuzu en Van Haga over het instellen van ziekenhuisopnames als leidende factor werd aangenomen. Zelfs de VVD stemde voor. Kamerlid Fleur Agema wees er dinsdag op dat het gemelde aantal ziekenhuis- en IC-opnames ver onder de signaalwaarden ligt die het kabinet hanteert voor de grondslag van coronatoegangsbewijzen.

Als de bedbezetting geen probleem meer is, kunnen de maatregelen toch van tafel? Over die vraag discussieerden Wybren van Haga en VVD’er Aukje de Vries in de Kamer. Maar hoe vaak hij zijn vraag ook stelde, hij kreeg geen antwoord.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“U kunt hier doorgaan met uw vaccinatie-obsessie en praten over dilemma’s. Vindt u dat u terecht het hele land z’n vrijheid ontneemt als we gewoon kunnen sturen op bedbezetting en dan het land gewoon weer vrijlaten?” vroeg hij.

Het is elke keer weer verbijsterend

De Vries suggereerde dat Van Haga misschien een vaccinatiefobie heeft. Ze zei dat er vooral wordt gekeken naar ziekenhuis- en IC-bezetting, maar dat het ook belangrijk is dat er gekeken wordt naar de (sociaal)economische gevolgen.

“Het is elke keer weer verbijsterend,” reageerde Van Haga, die zei dat hij geen vaccinatiefobie heeft. “U heeft een obsessie om de hele bevolking te vaccineren.”

Hij stelde zijn vraag nog eens. “Er is een aangenomen motie van de heer Kuzu en mijzelf en die zegt: we gaan sturen op bedbezetting. Heeft u enig idee hoeveel mensen van die 1,8 miljoen die nog niet gevaccineerd zijn er daadwerkelijk op die IC terecht zouden komen?”

Cijfers duidelijk niet paraat

De Vries zei dat het er 2000 tot 3000 zouden kunnen zijn. Ze voegde toe dat het inderdaad belangrijk is dat er op die bezetting wordt gestuurd. “Het kabinet kijkt op dit moment volgens mij wel degelijk naar IC- en ziekenhuisbezetting.”

Van Haga wees erop dat ze de cijfers duidelijk niet paraat heeft. Het zijn er ongeveer 800 tot 900, zei hij. “Maar stel dat je 2000 mensen zou aanhouden. Dan moeten die allemaal op hetzelfde moment in het ziekenhuis terechtkomen. Dat is absoluut ondenkbaar.”

Als die 1,8 miljoen mensen allemaal door de tijd heen besmet zouden raken – of dat erg is, is een tweede – dan hebben we het bij de huidige bedbezetting over een behapbare hoeveelheid mensen, benadrukte Van Haga.

“Vindt u dan niet dat u moet stoppen met al die bizarre maatregelen?” vroeg hij.

Het heeft blijkbaar geen zin

De Vries antwoordde: “Ik vind dat niet. Ik vind dat we nu stapsgewijs moeten gaan versoepelen.”

Het heeft blijkbaar geen zin, verzuchtte Van Haga. Hij stelde nogmaals zijn vraag en zei er alvast bij: “U gaat ‘m waarschijnlijk weer niet beantwoorden.” Hij benadrukte nog maar eens dat de bedbezetting geen enkel probleem meer is. “Dan kunnen we toch gewoon het land weer vrijlaten?”

De Vries: “Ik denk dat wij fundamenteel anders in de discussie zitten.”

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Haga, stop maar met vragen stellen en begin met regelrechte beschuldigingen dat het criminele maatregelen zijn die ook nog eens verboden en onrechtmatig zijn.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Die landverraders hebben al ander half jaar geen antwoorden gegeven in dat zal ook niet veranderen in als ze wel antwoord geven dan zijn het leugens

koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Omdat al die VVD smeerlappen door de WHO en WEF omgekocht zijn.

koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Dat hele kabinet hoort in de gevangenis thuis. Ze verkrachten keer op keer de Grondwet, het wordt tijd dat het leger ingrijpt.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x