Homepagina » Buitenland » Erdogan zet poorten open en stuurt miljoenen vluchtelingen naar EU. Dit zijn uw nieuwe buren
erdogan

Erdogan zet poorten open en stuurt miljoenen vluchtelingen naar EU. Dit zijn uw nieuwe buren

De Turkse president Erdogan voorspelt dat enorme aantallen migranten en vluchtelingen naar de grens met de EU zullen trekken.

“Dat aantal zal spoedig in de miljoenen lopen,” zei Erdogan in een toespraak op tv.

Turkije vangt 3,6 miljoen vluchtelingen uit Syrië op. Vorige week maakten de Turkse autoriteiten bekend geen migranten meer te zullen tegenhouden die richting Europa gaan.

Grip kwijt

Erdogan zegt niet van plan te zijn de poorten te sluiten. “Die staan nu open,” zei de president. “Nu moeten jullie een deel van de last dragen.”

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken liet weten dat ’76.358 migranten zijn doorgelaten naar de EU’.

Een deel van de migranten zal uiteindelijk terechtkomen in Nederland, dat de grip op de cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) helemaal kwijt is.

Vier keer zo hoog

Uit een interne nota en ongepubliceerd onderzoek naar de IND, blijkt dat er dit jaar een vier keer zo hoog bedrag aan dwangsommen aan asielzoekers moet worden uitgekeerd als recentelijk aan de Kamer is gemeld.

In november vorig jaar zei VVD-staatssecretaris Broekers-Knol van Asiel en Migratie nog dat de overheid in 2020 17 miljoen euro kwijt zou zijn aan vluchtelingen die te lang wachten in de opvang.

Dat bedrag is in werkelijkheid zo’n 70 miljoen euro.

70 procent in de bijstand

Daarnaast zit bijna 70 procent van de statushouders die sinds 2014 naar Nederland zijn gekomen in de bijstand.

Het gaat om tussen de 150.000 en 200.000 mensen. Dat komt neer op zo’n 140 miljoen euro per maand, berekende journalist Mattijs Glas.

Ondertussen zijn bij de Turks-Griekse grens hachelijke situaties ontstaan. Griekenland heeft aan de grenzen de noodsituatie uitgeroepen.

De beelden spreken voor zich:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Azie
Henk Azie
8 maanden geleden

Kon je op wachten dus, het is wel zo dat Nederland heeft meegeholpen aan het slopen van Syrie, allemaal zonder protest uit de bevolking.
In de jaren 60 ging men nog de straat op om ‘Johnson moordernaar te roepen, maar men heeft dus geen probleem gehad om Assad van zijn stoel te krijgen. En dan komen nu de gevolgen. Ik hoop dat de Nederlanders nu gaan nadenken voordat er weer een ‘tiran’ verdreven moet worden.

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  Henk Azie
8 maanden geleden

Henk Azie.Jij bedoeld de politici welke omgekocht en gechanteerd zijn (denk aan epstein) door de satanische globalistische elite zoals de bilderberg groep en de illuminati.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Ron Jaspers
8 maanden geleden

Wie anders?

Loekie
Loekie
8 maanden geleden

veel naïevelingen zien in geweld geen oplossing: tijd zal leren dat geweld de enige oplossing zal zijn.

H.J.
H.J.
8 maanden geleden

Kan dit een oplossing zijn,?
Voor iedere vluchteling die Erdogan hier heen stuurt, stuurt West Europa een Turk terug naar Turkije.

Eerlijk ruilen.

Henk
Henk
8 maanden geleden

Dat is geen probleem van ons wij zijn die oorlog daar niet begonnen . Uiteraard ontvluchten daar de mensen je zal maar iedere dag bommen op je kop krijgen . Syrië en Rusland voeren daar nog steeds oorlog dus laten Syrië en Rusland zelf hun veroorzaakte rotzooi maar verhelpen . Rusland is een onmetelijk groot land daar kunnen makkelijk mensen bij en niet hier in het dichtbevolkte westen . Dus Erdogan wijst naar het westen maar hij moet naar het noorden wijzen naar Rusland , en niet van hun probleem ons probleem proberen te maken wij staan hierbuiten . Trouwens we hebben hier al ruimschoots genoeg vluchtelingen .

Henk
Henk
Reactie op  Henk
8 maanden geleden

Dus Erdogan dump je rotzooi waar het hoort en stop onmiddellijk met ons afpersen .

John Nak
John Nak
Reactie op  Henk
8 maanden geleden

Je kunt wel roepen in de woestijn (op internet), denk je dat onze vriend gaat luisteren. We moeten net als de Fransen de straat op, stoppen met belasting betalen etc. Dan kun je met zijn allen wat bereiken.
De teringzooi zal hier ook uitbreken hoor. Dat zal niet meer zo lang duren. Mensen zullen toch wel een keer wakker worden.

IIS
IIS
Reactie op  Henk
8 maanden geleden

@Henk

Rusland en Syrië verdedigen zich tegen het geweld van en door de VS, ISR en SA georganiseerd met een ISIS schijnleger. Het is een door het Westen veroorzaakt probleem.

Mocht je overtuigd zijn dat de Russen fout zijn en laat zeggen dat Assad een dictator is en wij bijv. in een vrij en onschuldig en heilig land leven dan houdt nog even vol, volgend jaar kun je namelijk weer stemmen op de partijen die daar ook zo over denken en voor jouw vrijheid en vrede opkomen…. D66, VVD, CDA, GL, SP, PVDA zullen graag aan je wensen willen voldoen en jouw leven inrichten zoals zij het voor ogen hebben.

Rob
Rob
Reactie op  Henk
8 maanden geleden

@Henk. Ik heb een tijd geleden een artikel gelezen waarin werd geschreven dat Rusland de asielzoekers een stuk land heeft aangeboden in het oosten van Rusland. Rusland zou per individu of gezin genoeg land hebben aangeboden om een huis te bouwen, een stukje grond er omheen enz. Ze zouden daar in het gebied een nieuwe gemeenschap op kunnen bouwen waar ze weer hun eigen gang kunnen gaan. Daar zijn dan misschien bronnen voor nodig maar als Rusland dat aanbiedt dan zullen ze ook wel in de nodige bronnen en materialen helpen voorzien lijkt mij. Nederland moest ook zelf weer de boel opbouwen na ww2. Het lijkt er echter op dat de asielzoekers liever van Europa profiteren dan weer iets nieuws op te bouwen. Daarbij heeft het gros van de asielzoekers niets toe te voegen aan de samenleving. Dan komen ze dus alleen maar profiteren, waarbij ze nog voorrang op de eigen bevolking krijgen ook. Simpele conclusie: ze zijn liever lui dan moe, ze willen niets zelf opnieuw opbouwen, alleen maar parasiteren op Europa. Harde woorden misschien maar het is wel de realiteit. Er zijn echter ook al asielzoekers die er al spijt van hebben en liever terug willen. Punt is dat ze denken hier een soort van hemel op aarde te vinden terwijl ze in feite gewoon in een andere vorm van hel terecht komen. Er is straks een keer niets meer omdat het financiële systeem een keer instort. Dan hebben zij ook niets meer. Niemand heeft dan nog iets. Het is gewoon nog steeds het macht spel van de elite wat gaande is en de puppets zitten overal, in elk land dat betrokken is.

Pietka
Pietka
Reactie op  Henk
8 maanden geleden

Het westen is daar de oorlog begonnen ! Israël en de VS sionisten met het Yinon plan de EU (in dit geval de verenigd koninkrijk Frankrijk Duitsland en natuurlijk Nederland ) en Turkeye met het plan om een gasleiding van Qatar naar Europa te volbrengen.
Omdat het Yinon plan en het plan van de EU elkaar’s concurrent zijn is de hele destabilisatie van Syrië mislukt.
Rusland Iran en China hebben daar nu de initiatief over genomen de VS zal op termijn uit Irak en Syrië moeten vertrekken, en Turkeye kan roerige tijden wachten wanneer zij uit Syrië worden geschop met 10000 ex Isis en al qaida proxies die in turkeye rotzooi gaan trappen.
Het is niet meer dan normaal dat Erdogan “ vluchtelingen “ en andere rotzooi onze kant opstuurt daar we zelf ook verantwoordelijk zijn.
Uw kunt het NOS volgen waar wij afgeschilderd worden als een maagdelijk en naïef land , of uw kunt Southfront , sputnik news , fort Russ, amn news , peto lucem twitter , (egalite reconsiliation in het Frans lezen ) om uw zelf een betere blik op deze globalistische wereld te verschaffen oh ja globalresearch is ook goed.

Elise
Elise
Reactie op  Pietka
8 maanden geleden

En het begon min of meer al met de invasie van Irak. Door dit gingen mensen hier ook “anders” naar elkaar kijken.
Het draait alleen maar om grondstoffen/het vestigen van centrale banken/soevereine landen opdoeken.
Kortom: “Welkom” in de NWO. Die zo prat gaat over wereldvrede.
Ik zie alleen maar steeds meer ellende.
Vind de invasie van Turkye dubieus. Om 1 drone aanval op welk “gebied”.
In de vergaderzaal van Erdogan staat in het midden een grote piramide. Dus ook hij is van de NWO.
Lees de zeven zegels, want die komen gewoon uit. Allemaal al lang geleden bekokstoofd.
Wat moeten wij ermee? Zelf ergens asiel gaan aanvragen?

Margie
Margie
Reactie op  Elise
8 maanden geleden

De opmars naar het Byzantijnse rijk…

Willem
Willem
Reactie op  Henk
8 maanden geleden

Syrie had 19 miljoen inwoners, er zijn er nu ruim 7 miljoen weg gegaan dus zijn er nog 12 miljoen inwoners, ruimt lekker op daar. Die 12 miljoen inwoners zijn voornamelijk vrouwen en kinderen die deze dappere “vluchtelingen” hebben achter gelaten uiteraard, want helden zijn het. Het lijkt het koningshuis wel, zijn die al gevlucht trouwens voor dat virus?

formidabele
formidabele
8 maanden geleden

Hij helpt Rutte met zijn domme beleid, mn globalisering, door te zetten?
Opstand blijft mijn inziens hierbij niet uit?

salvar
salvar
8 maanden geleden

als bijna heel syrie is bevrijd , dan kunnen diegeen toch terug naar het bevrijde gebied?
of zijn andere idioten die nederland op de kop gaan zetten.
geef een signaal af rutte geen migranten hier meer en trouwens laat merkel ze maar opnemen die stond met de armen wijdt open kom maar , kom maar dus………..
maar ik zal een ding zeggen dit hele gedoe is allang afgesproken met erdogan , zogenaamd miljarden betalen maar onder tussen zand in de ogen strooien van de europeaan .
erdogan is vrijmetselaar.
trump is vrijmetselaar.
rutte is vrijmetselaar.
merkel is vrijmetselaar.
macron is vrijmetselaar.
johnson is vrijmetselaar.
zwitserland het onderkomen van dit tuig.
er zullen er zeker nog meer zijn.

Net goed
Net goed
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

De grieken ook??? Turkije is al 9 jaar bezig met dit volk…rara 6.5 miljard euro voor 3.5 miljoen Syriërs??? Reken even zelf uit 5 euro p.p x 3.5 miljoen x 365 x 9=???????? Dus dat bedrag van 6.5 miljard stelt ook niet veel voor:)))))
Volgens mij zijn die gasten ook niet zo gek of zie ik het verkeerd??

Jeff
Jeff
8 maanden geleden

Ik dacht dat we de JSF inmiddels hadden …. waar is onze luchtmacht, nu je ze nodig hebt? Met een zo’n raketje moet je die gestoorde Turk toch van z’n plee af weten te schieten? Kom op Rutte, hier weet je toch wel een cover-up van te maken? Gewoon glashard ontkennen, je deed het al vaker.

tasman
tasman
8 maanden geleden

EU moet het Europese gedeelte van Turkije annexeren tot aan de poorten van Istanbul en het vervolgens Turnkey overdragen aan de Koerden als New Kurdistan.

Margie
Margie
8 maanden geleden

Hier sluit ik me volledig bij aan
Top reactie/boodschap IIS! 🐣

William
William
8 maanden geleden

Turkije heeft 6.5 Miljard euro (van onze belastingceneten) van de EU gekregen om GEEN vluchtelingen door te laten.. En gaat vervolgens van dat geld Syrie binnenvallen.. geweldig he.. die EU

Net goed
Net goed
Reactie op  William
8 maanden geleden

De grieken ook??? Turkije is al 9 jaar bezig met dit volk…rara 6.5 miljard euro voor 3.5 miljoen Syriërs??? Reken even zelf uit 5 euro p.p x 3.5 miljoen x 365 x 9=???????? Dus dat bedrag van 6.5 miljard stelt ook niet veel voor:)))))
Volgens mij zijn die gasten ook niet zo gek of zie ik het verkeerd??

super
super
Reactie op  William
8 maanden geleden

William Turkije heeft geen 6.5 miljard ontvangen, deze bedragen worden via de verenigde naties aan hulporganisaties “betaald” en jullie weten als geen ander wat die “hulporganisaties” met dat geld doen, maar Turkije heeft zelf ca. 40 miljard Euro aan de vluchtelingen uitgegeven ga maar eens naar een van die kampen aan de Turkse kant en ga eens kijken hoe die mensen daar leven, en deze vluchtelingen die naar de EU willen zijn veelal mensen uit Afghanistan, Irak, Iran, Libanon, Syrie, Senegal en noem maar op dze mensen willen helemaal niet in Turkije blijven zij willen naar het beloofde EU en daarom kun je hun niet met tegenzin vasthouden die vrijheid mag je hun niet ontnemen, en wie heeft deze situatie gecreëerd ? juist die landen die moord en brand schreeuwen jullie weten niet helemaal wat die grieken met die vluchtelingen uithalen, Turkse mensen hebben die mensen geen haar gekrenkt in die tijd dat ze de grens niet konden oversteken naar de EU,

x

Check Also

rutte

‘Waarom wordt premier Rutte niet per direct uit zijn functie ontheven en gearresteerd?’

Gisteren werd premier Rutte gehoord over de ...

covid-19

‘Schokkende’ docu over Covid-19: ‘Waarom vertelt het RIVM ons de halve waarheid?’

Na de toespraak van premier Rutte over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x