Buitenland

Pepijn van Houwelingen over aanslag op Nord Stream-gaspijpleidingen: ‘Waarom is dit een taboe?’

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Eind vorige maand zijn lekken ontstaan in de Nord Stream-gaspijpleidingen, die van Rusland naar Duitsland lopen. Twee lekken in het Deense deel van de Oostzee zijn door ‘krachtige explosies’ veroorzaakt, concludeert de Deense politie.

Ook Zweden gaat ervan uit dat de lekken in het Zweedse deel van de Oostzee zijn veroorzaakt door explosies. Zo’n 50 meter aan pijpleiding is vernietigd of door de zeebodem bedekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De grote vraag is nu natuurlijk wie die explosies heeft veroorzaakt. In ieder geval niet de Verenigde Staten, concludeert de Tweede Kamer op voorhand.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Motie verworpen

“Hier in Den Haag denkt men overwegend dat het vast wel Rusland zal zijn geweest. Dat Rusland z’n eigen pijpleidingen heeft opgeblazen,” zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “De pijpleiding waarvan ze de toestroom elk moment kunnen stopzetten.”

De Verenigde Staten zouden die aanslag ook gepleegd kunnen hebben, merkte Van Houwelingen op. “Maar dat mag niet gezegd worden, terwijl de president van dat land heeft gezegd over die pijplijn: we will bring an end to it.”

De Amerikaanse professor Jeffrey Sachs zei op tv dat hij vermoedt dat Amerika er achter zit. “Kortom: alles wijst richting Amerika,” aldus Van Houwelingen. FVD liet een motie in stemming brengen dat Amerika niet bij voorbaat mag worden uitgesloten als dader van deze sabotageactie. Die motie werd verworpen: alleen BBB, FVD, Van Haga en SP stemden voor.

Vreemd

“Goh, is dat nou niet merkwaardig, dat de meerderheid van deze Slaapkamer nog voordat het onderzoek begonnen is van mening is dat Amerika sowieso niet betrokken kan zijn bij deze sabotageactie,” reageerde Van Houwelingen. “Wij vinden het vreemd.”

Ook oud-Kamerlid Henk Krol verbaast zich. “Toch vreemd. De uitslag van het onderzoek van Zweden naar het opblazen van de Nord Stream-pijpleiding is kennelijk zo bijzonder dat de uitslag ervan wordt aangeduid met ‘staatsgeheim’. Zelfs leden van de Duitse Bundestag mogen het niet vertrouwelijk inzien. Wat kan dit zijn?” schrijft Krol op Twitter.

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

NATUURLIJK mogen de Verenigde Staten, of beter gezegd de walgelijke kliek rondom president Biden, niet de schuld krijgen. Terwijl het voor IEDEREEN, die ook maar een greintje verstand heeft, overduidelijk is.

En…. precies wat Pepijn van Houwelingen zegt: Joe Biden heeft dit maanden geleden al aangekondigd. Hoe duidelijk moeten wij het in vredesnaam nog hebben?

ALLES wat er tegenwoordig aan informatie wordt vrijgegeven door de MSM EN door regering en Tweede Kamer moet je in principe simpelweg 180 graden omdraaien.

En DAN krijg je het werkelijke verhaal.

Het idee dat Rusland ZELF zijn eigen pijplijn zou vernietigen is ronduit ridicuul en natuurlijk hebben de Verenigde Staten hier een pure winststrategie van gemaakt.

Nu kunnen ze hun eigen rotzooi aan die arme Europeanen verkopen. En dan wel met een behoorlijk prijskaartje er aan EN dan moet dat gas ook nog eens een enorme weg afleggen.

DAT is goed voor die zogenaamde CO2 uitstoot. Als het niet zo enorm schadelijk voor ons allemaal was, zou het bijna lachwekkend zijn.

Eigenlijk moet je het gewoon zó zien, dat wij, Nederland EN de rest van Europa niets meer zijn dan provincies van de duivelse macht van een select groepje Amerikanen.

Ik wil zeker niet ALLE Amerikanen over één kam scheren. Er zitten, zeker weten, ook goede bij. En dan bedoel ik natuurlijk de grote groep, die Donald Trump op de achtergrond nog steeds steunt.

Dat het grootste deel van de Tweede Kamerleden TEGEN dat voorstel van Pepijn heeft gestemd, is natuurlijk volledig in lijn der verwachtingen.

Dat MOGEN ze helemaal niet. Ze zitten allemaal gevangen in een keurslijf en kunnen hier (helaas) niet aan ontsnappen.

Maar goed…. Aan alles kan zomaar een eind komen. En dan refereer ik naar de situatie in Groot Brittannië. Die WEF puppet Liz Truss is verdwenen met haar staart tussen haar benen.

WIE VOLGT?

Ab absurd
Ab absurd
1 jaar geleden

Henk krol is 1 van de grootste dieven die er in den Haag rondloopt,jarenlang de burger bestolen ,gratis dit gratis dat want de burger betaald + de pensioen potten leeggeroofd!en nou gaat meneer schijnheilig doen..pas op die krol heeft ze achter de ellebogen!!

wakkere
wakkere
1 jaar geleden

De leden van de kartelpartijen zouden allemaal tegelijk een leugendetector op hun Hagedissenkop moeten hebben, maar dan slaan alles op error. Een voor een dan maar!!

RoberT
RoberT
1 jaar geleden

Als de VS er iets mee te maken hebben en dat komt de Europese bevolking te weten
heeft niet alleen de VS maar ook de EU , de NATO en de Nederlandse regering een groot probleem.
Het zou betekenen dat de VS moedwillig de economieën van Europa om zeep probeert te helpen. Blinken sprak kort na het nieuws over de ontploffingen al van “a great opportunity” voor de VS.

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x