Mens en Dier

Kritiek op Gommers omdat hij gesprek wil met voetballers over vaccineren: ‘Ongehoord dat deze man dit doet’

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

IC-baas Diederik Gommers wil een gesprek met voetballers Matthijs De Ligt en Memphis Depay over het belang van vaccineren. Afgelopen weekend zeiden ze zich niet te laten vaccineren. De Ligt is inmiddels van gedachten veranderd.

Vijf of zes spelers, waaronder Georginio Wijnaldum en Wout Weghorst, hebben zich niet laten inenten tegen corona. De intensivist zei dat hij het gesprek wil aangaan met de spelers van het Nederlands elftal. “Ik ben benieuwd waar de twijfel zit zodat ik het kan wegnemen. Mensen hebben vaak gewoon behoefte aan meer uitleg,” citeerde RTL Nieuws hem.

Gommers heeft vast ergens aandelen in

De bemoeienis van de IC-chef stuit velen tegen de borst. Zo schrijft psycholoog Jac op Twitter: “Het risico dat supergezonde jonge mannen lopen is verwaarloosbaar klein, iets van twee op een miljoen. Maar Gommers heeft vast ergens aandelen in.” Lidwien voegt toe: “Volwassen mannen hoeven geen gesprek met Gommers. Wat denkt die man wel niet?”

“Denk dat Gommers het tegenovergestelde bereikt van wat hij beoogt met deze actie,” stelt auteur en spreker Hans van Tellingen. “Bevoogding werkt niet bij de jeugdigen.”

Het hoort privé te zijn

Jurist Kim Boon reageert: “Gaan we nu iedereen met een voorbeeldfunctie bij Gommers langs sturen om uit te leggen waarom hij/zij geen vaccin wil? Laat die jongens toch lekker voetballen en zelf bepalen wat ze wel en niet in hun lichaam spuiten.”

Ook artsen mengen zich in de discussie. “Stuitend hoe de vaccinatiestatus overal in de openbaarheid wordt gegooid – het hoort privé te zijn – en de morele druk die dit soort mensen uitoefenen via de media. Ik reken dit niet alleen Gommers, maar ook de media zeer aan,” zegt huisarts Els van Veen.

Hij heeft niets te maken met de keuzes die mensen maken aangaande deze experimentele vaccins. Hij gedraagt zich bovendien niet volgens de artseneed. Bovendien is hij niet eens de arts van deze voetballers. Ongehoord dat deze man dit doet en dat niemand hem aan kan pakken, voegt ze toe.

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Gommers heeft gewoon een punt.
Wij willen met zijn allen de vrijheid terug. Als maar een paar mensen niet pseudogevaccineerd willen worden dan kunnen zij a) de wel gespeudogevaccineerden besmetten en b) nog belangrijker: krijgen wij onze vrijheid nooit terug.
De overgrote meerderheid die zijn/haar leven op de waagschaal stelt doet het vanwege die paar egocentrische voetballers voor niets.
De facto wordt de flinke meerderheid getiranniseerd door een kleine minderheid.
Dat moeten wij niet willen, aldus de reguliere media.

Doornbos
Doornbos
1 jaar geleden

Natuurlijk kunnen we een patiënt als Gommers ‘aanpakken’. TOTAAL negeren. De voetballers weten wel raad met dergelijk gehannes 😉

Elst
Elst
1 jaar geleden

Alleen Memphis Depay is dus nog over. Deze gaat ook wel om. Dus een storm in een glas water. Veel geblaat bij de voetballers maar weinig wol.

thomas
thomas
1 jaar geleden

betutteling van het eerste uur , maar zorg afschalen in plaats van opschalen , en als er voldoende capaciteit in rotterdam op die boot erbij komt hebben we het ineens niet meer nodig wat een schoft .
Hij zal hier zeker een belang voor zich zelf dienen , net als Ab Oosterhuis die is van de mexicaanse griep miljonair geworden slecht 5,4 miljoen .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x