Gezondheid

Peterselie en dille natuurlijk en veilig alternatief voor chemotherapie

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Peterselie en dille bevatten stoffen die kanker bestrijden. Om die reden zijn ze volgens Russische wetenschappers een natuurlijker en veiliger alternatief voor chemotherapie.

De stoffen vormen de bouwstenen voor een isoflavoon (plantaardig oestrogeen) dat de snelle deling van kankercellen tegengaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het gaat om bestanddelen voor glaziovianine A, een kankerremmende stof die de celdeling blokkeert.

Bewerkingsprocessen

De cellen van een melanoom delen zich elke drie dagen, terwijl gezonde cellen in diezelfde periode slechts met 15 procent toenemen.

Glaziovianine A vertraagt net zoals chemotherapie de celdeling. De stof is echter lastig te verkrijgen en moet een aantal bewerkingsprocessen doorlopen voordat het als medicijn kan worden gebruikt.

Succes

Een belangrijke bron is het blad van een Braziliaanse boom, maar wetenschappers van het Fysisch-Technisch Instituut in Moskou zeggen dezelfde stoffen te hebben gevonden in peterselie en dille.

De onderzoekers hebben de werking van het isoflavoon getest op de embryo’s van zee-egels en op menselijke kankercellen, waaronder long-, prostaat-, dikkedarm-, eierstokkanker en melanoom. En met succes.

Het onderzoek is verschenen in het Journal of Natural Products.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
7 jaren geleden

Tja, we zien regelmatig kruiden voorbij komen die kunnen helpen bij kanker, maar dan moet er toch eens een pil komen met al die werkzame stoffen, anders schiet het nooit op…..en wie ze gaat ontwikkelen kan me niet zoveel schelen……alles kost geld…..zo komen we niet verder. Wat wel belangrijk is preventie, door alle kruiden die je inmiddels tegen bent gekomen dagelijks in je voeding tegebruiken en dat is niet zo moeilijk………kan het lichaam al aan de slag. Ik zeg er gelijk bij dat het geen garantie is om geen kanker te krijgen, soms word je ziek en ga je dood…..heel verdrietig.Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat onze levens stijl, met name stress en onze negatieve gedachten ook een grote boosdoener is…….het lichaam is dan erg uit balans…….en ja dan kan je ook kanker krijgen of een andere ziekte……kortom het is niet zo makkelijk om in deze tyd te leven, al wat je kan doen is dicht bij jezelf blijven en goed voor jezelf zorgen……het leven geeft geen garantie…….

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x