Homepagina » Buitenland » Vertrouwen in Amerikaanse media naar historisch dieptepunt
Vertrouwen in de media naar historisch dieptepunt

Vertrouwen in Amerikaanse media naar historisch dieptepunt

Uit een nieuwe peiling blijkt dat het vertrouwen van Amerikanen in de media is gedaald naar een historisch dieptepunt. Mensen werd gevraagd of ze vonden dat de media ‘volledig, waarheidsgetrouw en eerlijk verslag doen van gebeurtenissen’.

Slechts 40 procent van de ondervraagden zei vertrouwen te hebben in de media. Voor het jaar 2004 had een kleine meerderheid van de Amerikanen nog vertrouwen in de massamedia, zo laat de peiling zien.

Na de herverkiezing van de Amerikaanse oud-president George W. Bush kelderde het vertrouwen van 54 procent in 2003 naar 44 procent in 2004, aldus opiniepeiler Gallup. “Het vertrouwen van Amerikanen in de massamedia daalt al sinds de late jaren 1990 en het begin van de jaren 2000,” zegt het bedrijf.

Vooral in verkiezingsjaren – waaronder 2008, 2010, 2012 en dit jaar – daalde het vertrouwen, wat erop wijst dat mensen sceptisch staan tegenover het waarheidsgehalte van nieuws tijdens nationale verkiezingen.

Er zijn dit jaar ook meer mensen (19 procent) die vinden dat de nieuwsmedia ‘te conservatief’ zijn. Nog altijd meent 44 procent dat de media ‘te liberaal’ zijn. Amerikanen wantrouwen niet alleen in steeds grotere mate de media, maar ook het Congres, het Witte Huis en openbare scholen.

[Gallup]


Vond je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. De Amerikaanse media censureren ook al de werken van de ‘Christus van de Nieuwe Tijd’ en die terug is in de Wereld.

  4 likes
  • Tja wat wil je, het oude vertrouwde Ankh Hermes te Deventer geeft tegenwoordig in plaats van Alice Bailey en Helena Blavatski Lenie Saris uit, een meisjesromanschrijfster. Dat liet ik op mijn 13e al staan vanwege te zoetsappig. Bailey e Blavatsky gaan niet in de verdruk maar Lenie Saris wel…. bij Ankh Hermes…Die spirituele lectuur en andere nieuwetijdsboeken vertrouw ik dan ook voor geen letter als ze vanaf pakweg 1980 zijn. Dacht je dat die Dr. Why’s en die Day’s of our lives alleen hier zaten te klieren? Met een zin zetten ze alle lezers en zoekers naar de waarheid op het verkeerde been. Uiteindelijk zit het allemaal vanbinnen, je intuitie zegt je wel wat wel en niet waar is.

   10 likes
   • Dr Cry en Day, Tja daar noem je dr 2..
    Die zetten mij niet op het verkeerde been..!!!
    Echte losers als je t mij vraagt (met nog grotere ego als ik) andere betichten dat ze hun tijd verliezen op site s als deze met oa deze en andere onderwerpen, maar ondertussen wel constant commentaar leveren en trollen.. wie verliest hier veel tijd aan,, zij die met hun vingers naar mij en andere wijzen Dr Why (cry) en Day of death euh ik bedoel day of our live s 😉

    Gelukkig zien genoeg mensen hier dat in..

    10 likes
    • als we je maar konden op het verkeerde been zetten. Dan stond je tenminste al niet meer op je hoofd, en dat zou al een hele verbetering zijn 🙂

     Ik wacht nog altijd op commentaar op mijn link over gebouw 7 trouwens. Het is opeens heel stil geworden daar…

     4 likes
     • Dr Cry. Ik krijg niet automatisch een mailtje als er iemand op mij heeft gereageerd.. U waarschijnlijk wel, want uw Ego moet gevoed worden en MOET gelijk krijgen! Het Laatste wat ik je heb horen zeggen over building 7 is dit ik citeer,

      “nee hoor, waarom zou ik? Gelovigen overtuigen heb ik al lang opgegeven. Wat voor zinnigs ik daar ook zou over schrijven zal door jou verdraaid worden. Als je na 8 jaar nog zo bezig bent dan ben je volstrekt hopeloos 🙂 ”

      dit is het laatste wat ik v je heb gelezen, ben sindsdien niet meer op die pagina geweest Dr Cry..

      Maar mss had jij t ook moeten laten rusten, maar je ego.. dat benoemde ik al Jij en je Ego

      goh wat ben jij toch veel bezig met JOU gelijk te propageren, je zegt wat van andere maar je bent zelf geen haar beter! met al je comments bij bijna elk artikel ben je dr weer bij om JOU waarheid te verkondigen, jij bent nog erger als n geloof, Prediker

      ik heb de link net nog bekeken, oud nieuws dus, kon site al.. verandert niets aan mn mening over 9/11, geloof het of niet, ik check altijd beide kanten van het verhaal.. dus ook van dit verhaal van andere kant bekeken.. maar building 7 stinkt nog steeds!!
      En U gaat me niet overtuigen Doc
      ik kijk niet op tegen iemand met papieren van een universiteit!

      Ik gebruik gewoon mn gezonde Boeren verstand
      Daar ben ik ver genoeg mee gekomen/

      14 likes
    • Pietjepuk, fijn dat je aan me denkt en reeds hebt voorzien van een troetelnaampje. Voel me vereerd!

     1 likes
   • nou, de schrijfster Lenie Saris komt er tenminste voor uit dat ze fantasieverhaaltjes schrijft als ik dat goed heb. Ze zijn misschien een beetje te zoetsappig, maar ze verkoopt ze tenminste niet als “de waarheid”.

    Terwijl bedriegsters als Blavatski (die meerdere keren betrapt geweest is) dat wel doen.

    Geef mij maar die Lenie.

    3 likes
    • Bedriegsters als Blavatsky..?.. tuurlijk. Vandaar dat ze overal uit de schappen is gehaald en niet meer herdrukt wordt. Mensen mochten eens gaan beseffen dat hun kracht niet bij een ander ligt maar bij zichzelf. Terwijl Lenie graag de indruk wil wekken dat als je als vrouw nou maar je lange kastanjebruine haar losjes op je room blanke schouders laat rusten, al dan niet in een speelse wrong, en de zonnestralen er speels doorheen schijnen, de rode gloed intensiverend, je geliefde steelse blikken toewerpend, altijd een man met een markante kin en een flinke volle bos donker haar, ze beeldt altijd mannen uit waar je tegen op hoort te kijken omdat ze voor jou gaan zorgen, die jouw door het leven leidt als je hem maar gedwee volgt m.a.w. als je je eigen identiteit maar opzij zet en die van hem aanneemt, dan komt het allemaal wel goed met je en leef je nog lang en gelukkig….Als gevolg daarvan zitten miljoenen vrouwtjes vanaf hun 18e aan een hork vast die echt denkt dat ie het licht is en die je maar beter kunt gehoorzamen en gelijk hoort te geven, hoe bekrompen en kortzichtig hij ook is, anders is meneer niet te genieten. Als je daar eenmaal aan vast zit dan kun je je persoonlijke groei wel vergeten. Ze hebben niet voor niets Lenie in de plaats van Helena herdrukt. Daar is over nagedacht. Maar de huidige generatie meisjes laten Lenie gelukkig massaal links liggen. Die zijn vanaf hun geboorte al rijp voor de waarheid.

     6 likes
     • nou, zoals ik al zie, die Lenie schrijft fictie. Het is niet haar schuld als haar lezers een romannetje behandelen als een handboek…

      Het is moeilijk om winst te maken op boeken tegenwoordig. Dus als je Blavatsky niet meer vindt in de boekenwinkel moet je het heus niet verder zoeken dan dat ze niet meer verkoopt. Niet omdat één of ander duister genootschap de “waarheid” verborgen wil houden 🙂

      2 likes
   • moet dit even rechtzetten: Bailey en Blavatsky gaan niet in de herdruk. In de verdrukking zitten ze al heel lang.

    4 likes
 2. Dat is hier in Nederland idem.
  Elke dag weer staan de leugens vet gedrukt. Ga voor de gein eens kijken bij andere nieuwsverstrekkers in het buitenland. Daar is ook censuur, dat wel, maar de berichtgeving is toch heel anders dan hier.
  Dit wordt echt gecensureerd door de overheid.
  M.n. topics als maatregelen t.b.v. de nationale veiligheid, “rampen” veroorzaakt door weersveranderingen, of nieuws over medicijnen gerelateerde ziekten, zijn taboe.
  Wij horen niets over overstromingen in de Balkan, Spanje of Frankrijk. Daar wordt geen tijd aan besteedt, wel kunnen wij vernemen wie de nieuwe trainer wordt van de e.o.a. voetbal club. Heeeeeel belangrijk.
  Dat zich een wolk van SO2 bevindt tegen de kust van Noorwegen die afkomstig is van de IJslandse vulkaanuitbarsting en met een NW wind hierheen komt, daar wordt ook over gezwegen.
  Conclusie over de bevolking : Hou jij ze dom, hou ik ze arm.
  Onwetendheid is de bron van al het kwaad.

  24 likes
 3. Als je de media betrapt op een leugen dan is het vertrouwen weg. Zoals we laatst zagen heeft de NOS het nieuws gemanipuleerd en is betrapt. Mensen die eerst op het NOS vertrouwden zijn nu dat vertrouwen kwijt. En dat komt niet zomaar terug… De mensen die het vertrouwen kwijt zijn proberen op hun beurt ook andere mensen weer op andere gedachte te zetten. Op deze manier heeft de NOS zijn eigen doodvonnis getekend. De Telegraaf is in dat opzicht ook al afgeschreven..

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

  12 likes
  • da’s misschien waar, dat vertrouwen in de media niet snel terug komt, en zeer zeker terecht.

   Alleen, als allerlei onverkwikkelijke figuren op leugens en bedrog betrapt worden, dan groeit hun aanhang zo mogelijk nog. Vreemd hé?

   4 likes
 4. Weet niet of dit gepubliceerd wordt, maar kijk hier ook eens:

  http://www.echtekrant.be

  Internet Nieuws van onze zuiderburen. Staat op de blacklist van de europese commissie, lezen dus ; )
  Geen concurrent voor Ninefornews, wel veel over de internationale gang van zaken.

  Weet iemand nog meer alternatieve nieuwsbronnen, naast Russia Today?
  Hoe meer hoe beter.

  0 likes
  • Russia Today is niets betrouwbaarder dan de NOS. Ik vind het altijd typisch dat men denkt dat alleen de MSM van het westen en de VS niet deugd.

   0 likes
   • @Roy

    Het ging hier over peilingen die laten zien dat men steeds minder vertrouwen heeft in de gevestigde media en het vertrouwen zelfs op een dieptepunt is aangekomen of moet men zeggen dat het wantrouwen op een hoogtepunt is gekomen? RT is een tegenhanger van de Westers propaganda machine en zal daarom ook niet helemaal objectief zijn, maar wat de mainstream in het Westen betreft is het natuurlijk duidelijk dat de vuige leugens hier van het heelscherm spatten en westerse mainstream nimmer de controverse aandurft te gaan. Nooit komen er tegenberichten of geluiden, nooit komt er via de msm een ander geluid dan alleen maar het eenzijdige nieuws wat Reuters dicteert. Waarom de eenzijdige belichting van de gevestigde media? Waarom niet een objectiever beeld, waarom niet een neutraal beeld waarin alle opties open blijven.

    Spreek maar eens via de msm uit dat ISIS een complot is opgezet door de VS, SA en Qatar met als doel Syrië uit te moorden of stel de vraag waarom Israël, een nog grotere vijand dan Syrië, niet wordt aangevallen door ISIS, vraag of opper het en de rapen zijn gaar en staat men opeens op de achterste poten en een dergelijke controverses zal men te allen tijde vermijden, het nieuws is een eenzijdige gestroomlijnde nooit aflatende leugen die moet voorkomen dat men niet langer de leugens wil geloven en de echte vijanden en moordenaars ontmaskerd voor het grote publiek.

    Laat men Russia Today in het zenderpakket met NL ondertitels opnemen, want zo kan heel eenvoudig worden getoond hoe leugenachtig ze zijn en hoe hier in het beschaafde Westen de waarheid wordt gesproken. …Gaan ze echt niet doen!!

    3 likes
    • De vraag is nu, waarom doen ze dat niet?

     Blijkbaar moeten we verder kijken 😉

     1 likes
    • Volkomen mee eens…ook de Nederlandse nieuwsmedia staat onder censuur…neem nou de mededeling dat “Objecten de MH-17 ” doorboorden….een beetje journalist had direct gevraagd wat die objecten dan wel niet waren, toch?…..en daarna vrolijk doorgaan met raketje hier …raketje daar, en het Nederlandse volk ZWIJGT !
     We kunnen tot sintjuttemis dingen benoemen, of zwijgen….maar de enige manier om dit te veranderen is als de MASSA opstaat !
     Niemand brengt de mensheid bijeen dus hebben we daar een vrije media voor nodig….Mensen uit de Media moeten zich diep…diep schamen !!

     1 likes
  • Belgische site op de blacklist van Europese Commissie?
   Dr. Why, toch niet gij? 🙂

   3 likes
  • Toppie, thanks 😉

   0 likes
 5. Dit is ook weer werk van de Poetin Dynastie, het werkelijke duister achter de Rotschilds, illuminati en noem maar op.

  De Poetin propaganda machine draait op volle toeren, zelfs op deze site zijn pro Poetin propagandisten bezig die betaald worden uit Moskou!

  Zoek maar op YouTube, het is goed verborgen maar wie weet waar gezocht moet worden zal ze vinden.

  Helaas kan ik geen link geven want dan verdwijnen de filmpjes spoorloos. Het is de moeite waard, een echte eyeopener!

  Wordt wakker mensen!

  5 likes
  • Lekker makkelijk; ik geef geen link want dan ben ik zo verdwenen van de site.
   Zeg dan niks. En of Poetin wel of niet lid is van welke club dan ook, het zijn allemaal machtswellustelingen en zakkenvullers. Helaas zijn die gasten vandaag de dag diegenen die het voor t zeggen hebben. En het klootjesvolk moet gewoon gehoorzamen.
   Wakker geworden zijn wij hier al, daar hoef je op deze site niet mee aan te komen. Het zijn de mensen bij jou in de straat bv. die wakker moeten worden. Maja, die lezen deze berichten niet.

   3 likes
 6. De waarheid echter, komt nu explosief naar buiten in zowel mainstream media als de alternatieve media. De echte duivels, die blijven liegen. Maar je ziet nu bij sommige mediakanalen dat het roer begint om te draaien. Ja echt, ik meen oprechte politici te zien. Ik zie mensen die oprecht en eerlijk in de media verhaal doen van ware gebeurtenissen. Ja er is hoop. En de hoop is vandaag. Ik voel het bewustzijn van de mensheid stijgen! God gaat op onvoorstelbare wijze ingrijpen en de waarheid geheel openbaar maken!

  5 likes
 7. Wat je ook van het nieuws vindt, maar in Amerika kunnen ze tenminste nog blijven lachen ook al hebben ze je hele familie uitgemoord en wordt men overspoeld met akelige miljoenen donaties. Laatste ‘slachtoffer’ Cassidy Stay maakt er zelfs een leuke show van en is een sterretje voor een dag.

  http://www.youtube.com/watch?v=D_SbsDfyO7g

  1 likes
 8. jawel dat is hier niet anders,daarom vertrouwen we ook niemand meer,en krijgen we chaos en dat loopt nooit goed af,vervelend is ook dat iedereen roept dat we een democratie zijn….!?maar wel een overheid die alles voor je dicteerd!! Hoezo democratie?? en dan ook nog onwetend,tja,waar moet de burger zich dan aan vast houden…….er wordt niet eens geluisterd…..probeer maar bij jezelf te blijven,dat is al spannend genoeg…brood en spelen is zo oud als de mensheid,alleen door onze huidige communicatie middellen,zijn we mans genoeg om zelf te oordelen wat we zien of waar nemen…..denk dat in de toekomst regeren met dit systeem totaal overbodig wordt……..net als het banken systeem totaal overbodig,al die idiote vergaderingen totaal overbodig… de burger regelt gewoon al zn zaken zelf…….en is overal traceerbaar,of dat allemaal gelukkiger maakt?????????

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

democraten

Dit gebeurt er als de Democraten hun zin niet krijgen en beseffen dat ze in november gaan verliezen

De Amerikaanse president Donald Trump gaf in ...

navo

Zo’n verdrag is natuurlijk ‘een doodklap voor de elite’. Wat u niet zag na de NAVO-bijeenkomst op 3 december

Trump kondigde voorafgaand aan de NAVO-bijeenkomst op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.