Buitenland

Vertrouwen in Amerikaanse media naar historisch dieptepunt

Help mee door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe peiling blijkt dat het vertrouwen van Amerikanen in de media is gedaald naar een historisch dieptepunt. Mensen werd gevraagd of ze vonden dat de media ‘volledig, waarheidsgetrouw en eerlijk verslag doen van gebeurtenissen’.

Slechts 40 procent van de ondervraagden zei vertrouwen te hebben in de media. Voor het jaar 2004 had een kleine meerderheid van de Amerikanen nog vertrouwen in de massamedia, zo laat de peiling zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Na de herverkiezing van de Amerikaanse oud-president George W. Bush kelderde het vertrouwen van 54 procent in 2003 naar 44 procent in 2004, aldus opiniepeiler Gallup. “Het vertrouwen van Amerikanen in de massamedia daalt al sinds de late jaren 1990 en het begin van de jaren 2000,” zegt het bedrijf.

Vooral in verkiezingsjaren – waaronder 2008, 2010, 2012 en dit jaar – daalde het vertrouwen, wat erop wijst dat mensen sceptisch staan tegenover het waarheidsgehalte van nieuws tijdens nationale verkiezingen.

Er zijn dit jaar ook meer mensen (19 procent) die vinden dat de nieuwsmedia ‘te conservatief’ zijn. Nog altijd meent 44 procent dat de media ‘te liberaal’ zijn. Amerikanen wantrouwen niet alleen in steeds grotere mate de media, maar ook het Congres, het Witte Huis en openbare scholen.

[Gallup]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Dat is hier in Nederland idem.
Elke dag weer staan de leugens vet gedrukt. Ga voor de gein eens kijken bij andere nieuwsverstrekkers in het buitenland. Daar is ook censuur, dat wel, maar de berichtgeving is toch heel anders dan hier.
Dit wordt echt gecensureerd door de overheid.
M.n. topics als maatregelen t.b.v. de nationale veiligheid, “rampen” veroorzaakt door weersveranderingen, of nieuws over medicijnen gerelateerde ziekten, zijn taboe.
Wij horen niets over overstromingen in de Balkan, Spanje of Frankrijk. Daar wordt geen tijd aan besteedt, wel kunnen wij vernemen wie de nieuwe trainer wordt van de e.o.a. voetbal club. Heeeeeel belangrijk.
Dat zich een wolk van SO2 bevindt tegen de kust van Noorwegen die afkomstig is van de IJslandse vulkaanuitbarsting en met een NW wind hierheen komt, daar wordt ook over gezwegen.
Conclusie over de bevolking : Hou jij ze dom, hou ik ze arm.
Onwetendheid is de bron van al het kwaad.

van Eijk
van Eijk
9 jaren geleden

Als je de media betrapt op een leugen dan is het vertrouwen weg. Zoals we laatst zagen heeft de NOS het nieuws gemanipuleerd en is betrapt. Mensen die eerst op het NOS vertrouwden zijn nu dat vertrouwen kwijt. En dat komt niet zomaar terug… De mensen die het vertrouwen kwijt zijn proberen op hun beurt ook andere mensen weer op andere gedachte te zetten. Op deze manier heeft de NOS zijn eigen doodvonnis getekend. De Telegraaf is in dat opzicht ook al afgeschreven..

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

Stefan
Stefan
9 jaren geleden

De waarheid echter, komt nu explosief naar buiten in zowel mainstream media als de alternatieve media. De echte duivels, die blijven liegen. Maar je ziet nu bij sommige mediakanalen dat het roer begint om te draaien. Ja echt, ik meen oprechte politici te zien. Ik zie mensen die oprecht en eerlijk in de media verhaal doen van ware gebeurtenissen. Ja er is hoop. En de hoop is vandaag. Ik voel het bewustzijn van de mensheid stijgen! God gaat op onvoorstelbare wijze ingrijpen en de waarheid geheel openbaar maken!

We gaan nog dieper!
We gaan nog dieper!
9 jaren geleden

Dit is ook weer werk van de Poetin Dynastie, het werkelijke duister achter de Rotschilds, illuminati en noem maar op.

De Poetin propaganda machine draait op volle toeren, zelfs op deze site zijn pro Poetin propagandisten bezig die betaald worden uit Moskou!

Zoek maar op YouTube, het is goed verborgen maar wie weet waar gezocht moet worden zal ze vinden.

Helaas kan ik geen link geven want dan verdwijnen de filmpjes spoorloos. Het is de moeite waard, een echte eyeopener!

Wordt wakker mensen!

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x