Homepagina » Propaganda » Wikipedia is een gebroken systeem, zegt medeoprichter. Hoe de internetencyclopedie wordt gebruikt om mensen de mond te snoeren
Wikipedia is een gebroken systeem, zegt medeoprichter. Hoe de internetencyclopedie wordt gebruikt om mensen de mond te snoeren

Wikipedia is een gebroken systeem, zegt medeoprichter. Hoe de internetencyclopedie wordt gebruikt om mensen de mond te snoeren

Als je informatie over iets of iemand wilt vergaren, dan raadpleeg je Wikipedia. De internetencyclopedie kan rekenen op zo’n 33 miljard views per maand en is de op vier na populairste website ter wereld. Maar is Wikipedia wel zo betrouwbaar?

De website werd in 2001 opgericht door Jimmy Wales en Larry Sanger, oorspronkelijk onder de naam Nupedia.

150Sec sprak met Sanger, die het project in 2002 verliet. Hij zei dat ‘Wikipedia een gebroken systeem is’.

Gevoelige onderwerpen

Als je gevoelige onderwerpen aansnijdt, word je al snel beschuldigd van het verspreiden van misinformatie en ‘fake news’, merkte hij op.

Dat ondervond ook de Amerikaanse onderzoeksjournaliste Sharyl Attkisson. Ze werkte lange tijd voor CBS News en publiceerde de afgelopen jaren geregeld over gevoelige thema’s, zoals de relatie tussen vaccins en autisme.

Ze laat weten dat haar eigen Wikipedia-pagina wordt beheerd door Big Pharma en Media Matters om ervoor te zorgen dat onjuiste informatie erop blijft staan.

Miljoenen

Zo is op haar pagina onder meer te lezen dat ze ‘tegen vaccineren’ is. Wikipedia baseert zich daarbij op uitspraken die zijn gedaan door dr. Paul Offit.

Offit, die de nodige rechtszaken aan zijn broek kreeg wegens laster, komt uit de vaccinatieindustrie en verdiende miljoenen aan vaccins.

Ongedaan gemaakt

Er wordt bovendien niet bij vermeld dat het werk van Attkisson over vaccinaties is gebruikt als bron voor wetenschappelijke publicaties.

Iedere poging om de onjuistheden aan te passen wordt vrijwel gelijk ongedaan gemaakt, aldus de journaliste.

[Sharyl Attkisson]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Herman de Graaf schreef:

  Binnen organisaties die in het geheim opereren vinden illegale zaken plaats.
  Of dat nu geheime diensten zijn, of organisatie als Bilderberg.

  Ook de manipultie van een informatie bron zoals Wikipedia vindt van daaruit plaats.

  Transparantie is een voorwaarde voor democratie.
  Gelijke informatie voor iedereen.

  5 likes
 • Rikk schreef:

  Degenen die de macht hebben in de maatschappij/economie zijn degenen die alles controleren om die macht te behouden of uit te breiden. Dit (kleine) deel van de mensheid zorgt voor een systeem waarin steeds meer mensen zich verliezen in individualisme, hebzucht, wereldkampioen willen zijn etcetera.

  Als jet het hebt over gewoon een goed leven en eerlijk delen, tsja dan wordt je tegenwoordig weggezet als een soort parasiet. Deze trend geldt overal en ook bij censuur op Wikipedia en volkse beïnvloeding.

  5 likes
 • IFF schreef:

  De Wiki is voor mij een totaal onbetrouwbare bron, en zeker als het om controversiële thema’s gaat. Enkel goed om informatie te zoeken over bijen of roofvogels om maar iets te zeggen.

  2 likes
 • Atlan schreef:

  Altijd even kijken wanneer bepaalde pagina’s zijn aangepast, aangevuld. Soms net na bepaalde uitspraken, interviews.

  1 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans: ‘Ik hoef geen vaccin, chip of biometrisch fakking paspoort’

  De media volgen één lijn als het ...

  coronavaccin

  Ze dekken zich al in: Producent van ‘ons’ coronavaccin beschermd tegen SCHADECLAIMS

  AstraZeneca is in de meeste landen beschermd ...

  >