Homepagina » Buitenland » Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi’s
Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi's

Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi’s

Het Westen laat keer op keer zien dat het een imperialistische entiteit is die niets anders brengt dan chaos, vernietiging en destabilisatie. Het brengt geen ‘vrijheid en democratie’, maar immoraliteit en ellende. Dat schrijft geopolitiek analist en redacteur van The Analyst Report Steve MacMillan.

Het is volgens hem absurd dat de westerse mainstream media en de NAVO stellen dat Rusland zich agressief opstelt. “De NAVO en het westerse establishment gaan van de ene naar de andere horrorshow,” schrijft hij. “Sinds de oorlog in 2001 in Afghanistan begeeft het Westen zich op het gevaarlijke pad van eindeloze oorlog.”

Terroristen en neonazi’s

Eind vorige maand sprak de Russische president Poetin zich uit tegen het agressieve beleid van de NAVO en het Westen. Hij zei dat het Westen vaak ‘terroristen, fundamentalisten en zelfs neofascisten’ gebruikt voor haar imperialistische spelletjes.

“We zien hoe bepaalde partners een monopolie op geopolitieke overmacht proberen te behouden,” zei de president. “De ervaring die ze over een periode van honderden jaren hebben opgedaan gebruiken ze om rivalen tegen elkaar op te zetten, te onderdrukken en te verzwakken.”

Dat doen ze volgens Poetin door de interne politiek te verstoren en door regionale conflicten of revoluties uit te lokken. Vanaf het begin was duidelijk dat de revolutie in Oekraïne is ontketend door neonazi’s, zegt MacMillan. Hij wijst erop dat veel van hen na de staatsgreep cruciale posten in handen kregen, zoals die van vicepremier en minister van Defensie.

De voorzitter van het Oekraïense parlement, Andriy Parubiy, is één van de oprichters van de extreemrechtse Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne (nu Svoboda geheten). De partij gebruikte de wolfsangel, een symbool dat ook door de nazi’s werd gebruikt.

De partij kreeg na de coup met Oleksandr Sytsj iemand op de positie van vicepremier. Svoboda kreeg ook de ministeries van Milieu en Landbouw. Hoewel de partij tegenwoordig haar nazi-ideologie probeert te verdoezelen, is die nog steeds alom aanwezig.

Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi's

Oleh Tyahnybok

In Syrië steunt het Westen verschillende terroristische groepen, aldus MacMillan. Uit een inlichtingenrapport uit 2012 blijkt dat ‘salafisten, de Moslimbroederschap en Al Qaida de drijvende kracht waren achter de opstand in Syrië’. Toch besloot de regering Obama de terroristen te steunen.

Oorlogshavik McCain

Senator John McCain is sterk betrokken geweest bij twee van de meest verwoestende oorlogen van de afgelopen tijd, schrijft MacMillan. Hij steunde openlijk de neonazi’s in Oekraïne en terroristen in Syrië. Hij had onder meer ontmoetingen met partijleider van Svoboda Oleh Tyahnybok.

McCain steunt de terroristische groepen in Syrië en heeft herhaaldelijk gepleit voor de inzet van Amerikaanse grondtroepen in het land. Eind 2014 beschuldigde de Syrische ambassadeur bij de VN Bashar Ja’afari McCain ervan Syrië illegaal te zijn binnengekomen om de Syrische rebellen te ontmoeten.

Ondanks alle retoriek over vrijheid, democratie en vrede, steunt het Westen groepen die juist een bedreiging vormen voor vrijheid, democratie en vrede, besluit MacMillan. “Empirisch bewijs toont dat de westerse agressie de grootste bedreiging vormt voor de stabiliteit, niet de Russische agressie.”

[New Eastern Outlook]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • BerendW schreef:

  Dat kan ik me goed voorstellen, ware het van de imperialistische USA moet, maar ik hekel op mijn beurt weer dat hij zogenaamde groene mannetjes steunt die geen haar beter zijn en (lees:mogelijk) 198 onschuldige landgenoten uit de lucht heeft geknalt.

  1 likes
  • vrijheid schreef:

   Laat je niet misleiden door deze Poetin, kijk door de agenda heen, ook Putin heeft zijn agenda en is geen haar beter dan Obama, achter de schermen spelen zich dingen af die het daglicht niet kunnen verdragen. Poetin werkt samen met de groene mannetjes? Wie zijn deze? Zijn het de negatieve aliëns, ik denk het wel.
   Maar goed de tijd zal het ons leren, zowel Obama en Rusland, China en de Europese draken willen oorlog, de mensheid moet uitgeroeid worden, die agenda staat vast en vergeet ook het Vaticaan niet, die overigens goed bevriend is met Rusland/Poetin!

   3 likes
   • Arwijn schreef:

    Echt waar? Putin werkt samen met Aliens?… Geweldig hoor! Applaus! U heeft de Propaganda Narrative van de Toekomst -award gewonnen!

    Het Vaticaan heeft banden met Rusland, omdat Rusland naast de VS de belangrijkste groep is die de Ruimte illusie omhoog houdt. Dit is waar het Vaticaan om draait; het Luciferiaanse Cosmos beeld ophouden in het publieke bewustzijn.

    In referentie tot een bepaalde video van ene Amerikaanse generaal; “Little Green Men” is een codewoord voor een bepaalde soort russische troepen die tijdens de koude oorlog gebruikt werd, en “Hybrids” is een modernere militaire term die doelt op mobiele zelfstandig opererende troepen met drone scouts en deployable turrets, etc.

    Rusland wil helemaal geen oorlog. Putin dreigt met oorlog, omdat de NAVO Rusland bedreigt met oorlog op een zeer achterbakse manier. De NAVO destabiliseert de hele wereld met hun roekeloze gedrag!

    25 likes
   • BerendW schreef:

    Je commentaar mist enig feit, behalve da toe NAVO een oorlogszuchtige machine is inderdaad.

    2 likes
  • mario schreef:

   wie heeft wie uit de lucht geknald ?

   13 likes
 • wakker schreef:

  Chapeau voor president Poetin! Het mag geen geheim zijn dat de nazi’s na de tweede wereldoorlog in de VS van harte welkom waren. De illuminatie in de VS zijn op een hele slinkse manier de wereld aan het manipuleren en wij zijn een vazalstaat. Ons wordt al decennia verteld dat de Russen een doortrapt volk is en uiterst agressief zou zijn. Naar mijn mening geldt dat juist voor de westerse landen. Wij zijn gehersenspoeld met valse beweringen over ‘de smerige Russen’.

  34 likes
 • Kalki schreef:

  Het Westen hangt de anti-Christ aan.

  11 likes
  • samuel schreef:

   Wat hangen de andere windrichtingen aan?

   3 likes
  • Padja schreef:

   En Poetin is de grote wereldleraar.
   De lieverd gaat ons allemaal redden.
   ?

   0 likes
   • Ikke schreef:

    Poetin is natuurlijk ook geen lieverdje maar is vergeleken bij de VS en EU een schatje.
    Onze Rutte is niets beter. Zie doofpot MH17.
    We hebben aan Poetin wel te danken dat de 3ewereldoorlog niet is uitgebroken.
    Zijn land is voor de helft tegen de afspraken in omsingeld door het agressieve NAVO wat daar ook oefeningen houd.
    Wat zou er gebeuren als de VS werd bedreigt aan de grens? Dan zouden ze nooit de zelfde rust kunnen bewaren zoals Rusland dat nu doet. Zie de Cubacrisis .

    Ik zie de laatste tijd opvallend veel antiPoetin documentaires op RTL en de NPO (Nederlandse propaganda omroep)

    2 likes
 • Ikke schreef:

  De VS is verweg het meest oorlogzuchtige land en ze slepen het volgzame EU er mee in.

  4 likes
  • zevenenergie schreef:

   Amerika is bang, vandaar die enorme investeringen in wapen systemen.

   Amerika is wat wapen systemen betreft nummer 1 en ook wat betreft cyber oorlog voering.
   dat is de rede dat iedereen Amerika volgt.

   Want angst regeert en als je bij de sterkste kunt horen dan doe je dat.

   Je zou kunnen zeggen dat dit de planeet van de angst is.
   en angst is niet iets waar je je kunt tegen wapenen.
   de ander zal zich immers ook gaan wapenen (wapen wedloop)

   Het ego zal nooit stoppen met strijden om dat het bang is.
   het is bang om dat het weet dat het een valze indentietijd is, niet echt en dat het eens zal moeten sterven.

   onze ware natuur (Bewustzijn) is hier en nu en IS het kan daar om niet sterven.
   richten we ons aan dacht op het hier en nu dan lost het ego op.
   het denken is altijd in het verleden of op de toekomst gericht. je richten op het hier en nu is dus stoppen met denken.

   1 likes
 • alfred schreef:

  Ik begin inmiddels schoon genoeg te krijgen van het ophemelen van Putin. Deze figuur is een ex KGB functionaris een chetnik . Wie heeft de groene mannetjes ingezet om de Krim in handen te krijgen juist Putin met zijn KGB kliek en militaire leiding. Wie denkt aan een groot Rusland die kleine Napoleon beter bekend als Vladimirowitsh Putin. Ik heb zelf 24 maanden moeten dienen omdat het vredelievende Rusland toen USSR de Berlijnse Muur bouwde. Ook heeft onlangs een militaire oefening plaats gevonden in Rusland waar tactische nucleaire wapens gebruikt moesten worden. Tegen wie denkt : Tegen Zweden. Wie is er nou oorlogzuchtig . Waar wordt het militairisme meer verafgood dan in Rusland. Houdt eens op met het afzetten tegen Amerika en de NAVO!
  De Oostduitse Stasi-chef Warnig maakt heden deel uit van de kliek om Putin
  Ik vraag mij af of deze criticasters door de KGB trgenwoorig de SFB
  worden aangestuurd.
  Open je ogen en wordt wakker!

  Alfred

  1 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  >