Homepagina » Buitenland » Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi’s
Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi's

Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi’s

Het Westen laat keer op keer zien dat het een imperialistische entiteit is die niets anders brengt dan chaos, vernietiging en destabilisatie. Het brengt geen ‘vrijheid en democratie’, maar immoraliteit en ellende. Dat schrijft geopolitiek analist en redacteur van The Analyst Report Steve MacMillan.

Het is volgens hem absurd dat de westerse mainstream media en de NAVO stellen dat Rusland zich agressief opstelt. “De NAVO en het westerse establishment gaan van de ene naar de andere horrorshow,” schrijft hij. “Sinds de oorlog in 2001 in Afghanistan begeeft het Westen zich op het gevaarlijke pad van eindeloze oorlog.”

Terroristen en neonazi’s

Eind vorige maand sprak de Russische president Poetin zich uit tegen het agressieve beleid van de NAVO en het Westen. Hij zei dat het Westen vaak ‘terroristen, fundamentalisten en zelfs neofascisten’ gebruikt voor haar imperialistische spelletjes.

“We zien hoe bepaalde partners een monopolie op geopolitieke overmacht proberen te behouden,” zei de president. “De ervaring die ze over een periode van honderden jaren hebben opgedaan gebruiken ze om rivalen tegen elkaar op te zetten, te onderdrukken en te verzwakken.”

Dat doen ze volgens Poetin door de interne politiek te verstoren en door regionale conflicten of revoluties uit te lokken. Vanaf het begin was duidelijk dat de revolutie in Oekraïne is ontketend door neonazi’s, zegt MacMillan. Hij wijst erop dat veel van hen na de staatsgreep cruciale posten in handen kregen, zoals die van vicepremier en minister van Defensie.

De voorzitter van het Oekraïense parlement, Andriy Parubiy, is één van de oprichters van de extreemrechtse Sociaal-Nationalistische Partij van Oekraïne (nu Svoboda geheten). De partij gebruikte de wolfsangel, een symbool dat ook door de nazi’s werd gebruikt.

De partij kreeg na de coup met Oleksandr Sytsj iemand op de positie van vicepremier. Svoboda kreeg ook de ministeries van Milieu en Landbouw. Hoewel de partij tegenwoordig haar nazi-ideologie probeert te verdoezelen, is die nog steeds alom aanwezig.

Poetin hekelt westerse steun aan terroristen en neonazi's

Oleh Tyahnybok

In Syrië steunt het Westen verschillende terroristische groepen, aldus MacMillan. Uit een inlichtingenrapport uit 2012 blijkt dat ‘salafisten, de Moslimbroederschap en Al Qaida de drijvende kracht waren achter de opstand in Syrië’. Toch besloot de regering Obama de terroristen te steunen.

Oorlogshavik McCain

Senator John McCain is sterk betrokken geweest bij twee van de meest verwoestende oorlogen van de afgelopen tijd, schrijft MacMillan. Hij steunde openlijk de neonazi’s in Oekraïne en terroristen in Syrië. Hij had onder meer ontmoetingen met partijleider van Svoboda Oleh Tyahnybok.

McCain steunt de terroristische groepen in Syrië en heeft herhaaldelijk gepleit voor de inzet van Amerikaanse grondtroepen in het land. Eind 2014 beschuldigde de Syrische ambassadeur bij de VN Bashar Ja’afari McCain ervan Syrië illegaal te zijn binnengekomen om de Syrische rebellen te ontmoeten.

Ondanks alle retoriek over vrijheid, democratie en vrede, steunt het Westen groepen die juist een bedreiging vormen voor vrijheid, democratie en vrede, besluit MacMillan. “Empirisch bewijs toont dat de westerse agressie de grootste bedreiging vormt voor de stabiliteit, niet de Russische agressie.”

[New Eastern Outlook]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BerendW
BerendW
5 jaren geleden

Dat kan ik me goed voorstellen, ware het van de imperialistische USA moet, maar ik hekel op mijn beurt weer dat hij zogenaamde groene mannetjes steunt die geen haar beter zijn en (lees:mogelijk) 198 onschuldige landgenoten uit de lucht heeft geknalt.

wakker
wakker
5 jaren geleden

Chapeau voor president Poetin! Het mag geen geheim zijn dat de nazi’s na de tweede wereldoorlog in de VS van harte welkom waren. De illuminatie in de VS zijn op een hele slinkse manier de wereld aan het manipuleren en wij zijn een vazalstaat. Ons wordt al decennia verteld dat de Russen een doortrapt volk is en uiterst agressief zou zijn. Naar mijn mening geldt dat juist voor de westerse landen. Wij zijn gehersenspoeld met valse beweringen over ‘de smerige Russen’.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Het Westen hangt de anti-Christ aan.

Ikke
Ikke
5 jaren geleden

De VS is verweg het meest oorlogzuchtige land en ze slepen het volgzame EU er mee in.

x

Check Also

kabinet

Demissionair kabinet haalt nog gauw wat terroristen naar Nederland: ‘Lekker geregeld’

Een Nederlandse delegatie is in het noorden ...

kaag

Journalist doet aangifte tegen Kaag wegens financieren van terrorisme: ‘Verzocht om vervolging’

Journalist en voormalig Europarlementariër Lucas Hartong laat ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

14
0
We lezen graag je reactie!x