Buitenland

Top 10 schandalige dingen over terreurgroep IS die de westerse media verzwijgen. Een echte eyeopener

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week zei de VS te werken aan ‘alternatieve autoriteiten’ op Syrisch grondgebied. Deze zet laat zien dat de Amerikaanse overheid geen enkel respect heeft voor de Syrische soevereiniteit, betoogt journalist Robert Bridge.

We zullen dus waarschijnlijk nog meer gaan zien van Islamitische Staat. Bridge noemt 10 redenen waarom we erg bedachtzaam moeten zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Timing

In 2013 stond de VS na een gifgasaanval in de plaats Ghouta op het punt een grootschalige aanval uit te voeren op de regering van de Syrische president Bashar al-Assad. Over IS was nog weinig bekend.

Tegelijkertijd leed de Britse premier David Cameron een dramatisch verlies en werd een voorstel om de Amerikanen in Syrië te steunen, weggestemd.

Barack Obama vroeg het Congres om te bepalen of er al dan niet militair zou worden ingegrepen in Syrië. Het kwam echter nooit tot een stemming.

Wel ontstond er een terreurgroep met duistere plannen om een islamitisch kalifaat uit te roepen in Irak en Syrië. Een perfecte reden voor de VS om in te grijpen in Syrië.

Moord op journalisten

Al snel verspreidden zich op internet filmpjes van IS-terroristen die westerse journalisten onthoofdden en die culturele heiligdommen beschadigden.

Bridge vraagt zich af wat het nut was van deze publiciteitsstunts. Hij wijst erop dat de onthoofdingen plaatsvonden in augustus 2014, bijna een jaar nadat Obama zijn Syrische aanval noodgedwongen moest staken.

Op 19 augustus werd de Amerikaanse journalist James Foley onthoofd door ‘Jihadi John’. Hoewel, de feitelijke onthoofding werd niet getoond.

Zelfs westerse mainstream media erkenden dat er iets niet in de haak was, schrijft Bridge.

De gerespecteerde Britse Daily Telegraph kopte bijvoorbeeld ‘Moord op Foley mogelijk in scène gezet’.

De krant interviewde verschillende forensisch deskundigen die zo hun twijfels hadden over de authenticiteit van de video.

Vrijwel ieder onthoofdingsfilmpje werd sceptisch onthaald door de mainstream media. Denk aan de onthoofding van journalist Steve Sotloff en de 21 koptische christenen uit Egypte.

In juli 2015 zei de Oekraïense hackergroep CyberBerkut de laptop van senator John McCain te hebben gehackt. Daarop stond volgens de groep een volledig in scène gezette executievideo van IS.

Bewegingsvrijheid

Terwijl de VS met geavanceerde gevechtstoestellen over Syrië vloog, kon een konvooi van honderden IS-strijders in splinternieuwe Toyota’s ongestoord 200 kilometer door de woestijn reizen.

Het uitschakelen van zo’n enorm doelwit zou normaal gesproken een peulenschil zijn. Dat zegt ons genoeg over de ware agenda van de VS, aldus Bridge.

SITE

In 2002 werd het Search for International Terrorist Entities Institute (SITE Institute) opgericht door Rita Katz en Josh Devon.

De New Yorker onthulde dat SITE rechtstreeks sprak met jihadisten. In Washington waren ze niet blij met Katz. “Rita, ik weet niet of je wel met hen moet communiceren, mogelijk geef je ze materiële steun!” kreeg ze te horen.

In een interview met CNN gaf ze toe dat haar groep al de beschikking had over een executievideo nog voordat deze was vrijgegeven.

Sommigen vragen zich af hoe het kan dat zo’n kleine groep erin slaagt om IS en andere terreurgroepen op de voet te volgen.

Toyota

Als je op tv items over IS voorgeschoteld krijgt, is het soms net of je zit te kijken naar een reclame van Toyota.

Men verwacht van ons dat we geloven dat deze spiksplinternieuwe pickups samen met een stuk of 2000 Humvee-jeeps zomaar in de handen van de terroristen zijn gevallen, zegt Bridge. “Een absurde verklaring.”

Drone-aanval

Op oudejaarsavond en 6 januari werd een Russische vliegbasis in Syrië aangevallen. Er werden onder meer drones ingezet bij deze aanval.

De Russen wisten een aantal van de drones te hacken, terwijl andere uit de lucht werden geschoten. Voor de aanval was expertise uit een technologisch geavanceerd land nodig, stelde Rusland.

Israël

In maart 2016 lieten strijders van IS weten waarom ze tot verbazing van de rest van de wereld nooit zullen strijden tegen Israël.

De tirannen die heersen over islamitische landen zijn erger dan de Joden en de oorlog tegen hen heeft voorrang, citeerde de Times of Israel de groep.

Voor zover bekend is dit de eerste keer in de moderne geschiedenis dat een radicale jihadistische groep geen reden ziet om Israël aan te vallen.

Olie

Nadat IS de grens met Irak was overgestoken, deed de groep het ondenkbare: ze slaagde erin om een lucratieve oliehandel op te zetten.

En dit was geen kleine operatie. Geschat wordt dat de huurlingen op het hoogtepunt zo’n 40.000 vaten per dag produceerden.

Moeten wij geloven dat een militaire coalitie waar 19 landen aan meedoen machteloos stond tegenover een groepje huurlingen?

Rusland deed in enkele dagen wat de Amerikaanse coalitie na een jaar nog niet was gelukt. In november 2015 kondigde de Russische overheid aan in een paar dagen 500 tankauto’s te hebben verwoest, waarna de olie-export kelderde.

Medische hulp

In maart 2015 berichtte de Wall Street Journal dat Israël Al Qaida-strijders behandelde die gewond waren geraakt in Syrië.

Sinds het begin van het conflict heeft Israël medische hulp geboden aan bijna 2000 jihadisten, schreef de krant.

President Assad zei: “Hoe kun je zeggen dat Al Qaida geen luchtmacht heeft? Ze hebben de Israëlische luchtmacht. Zij steunen de rebellen in Syrië.”

Document

In mei 2015 bleek uit een vrijgegeven Pentagon-document niet alleen dat de Amerikaanse campagne in Syrië had bijgedragen aan de opkomst van IS, maar ook dat Washington daar vrede mee had.

De Amerikaanse coalitie, die IS een oliehandel liet beginnen en ongestoord in Toyota-pickups liet rondrijden, zag liever dat Syrië zou worden bezet door terroristen dan dat de legitieme regering in Damascus aan de macht was.

Op basis van bovenstaande punten concludeert Bridge dat Washington niet uit is op het verspreiden van democratie in Syrië, maar complete chaos, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor regimeverandering.

Foto: Mstyslav Chernov Wikimedia Commons

[Strategic Culture]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
6 jaren geleden

Terreurorganisaties en geheime diensten zijn een en hetzelfde ding. M.a.w. allemaal fake, zeer dodelijke fake willens en wetens op touw gezet door overheden waar vrijwillig op gestemd wordt.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Ik zet mijn geld er op dat het gedrocht IS tot stand is gekomen, hetzij opgewekt, of een gevolg is van de Amerikaanse denktank, ”Project for the New American Century” (PNAC)

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

De inzet was controle krijgen over de olie en gasvelden in genoemde landen. Er mag dan wel zoiets als internationale handel bestaan tussen landen, in- en export, maar daar doen westerse oligarchen liever niet aan. Zodoende werd via propaganda de westerse bevolking met list en bedrog duidelijk gemaakt dat er landen gevaarlijk waren die Wesley Clark in de link opsomde.

De Britse premier, Tony Blair, sprak zelfs op de vooravond van de oorlog met Irak de Britse bevolking toe op BBC, dat Saddam Hoessein in staat was om Europa binnen 24 uur met raketten aan te vallen, terwijl bekend was dat Irak niet over langeafstandraketten beschikte!

Tony Blair vertelde de smoes dat Groot Brittannië daarom wel mee moest doen met de Amerikanen die op hun beurt de VN veiligheidsraad hadden misleidt met satellietfoto’s waar Saddam Hoessein zijn massavernietigingswapens zou hebben opgeslagen, maar deze zijn na de oorlog nooit gevonden.

Zo kwamen ze Irak binnen en zorgde voor dood, verderf, en een hoop vluchtelingen. Interessant daarnaast is het feit dat men in het westen slecht op de hoogte werd gehouden wat de NAVO in deze landen precies in zijn schild uitvoerde. Daarentegen werd de westerse burger des te meer op de hoogte gehouden met nieuws over vluchtelingen. Vluchtelingen waarvan de landen die ze aangevallen hadden ook nog eens de schuld kregen van de vluchtelingenstromen. Ze draaide het verhaal dus weer om. Want als Amerika met NAVO al die landen niet had aangevallen waren er nooit zo veel vluchteling overgestoken. Ook daar durf ik mijn geld wel op te zetten.

Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Rita Katz…..= Mossad……= ISIS (Israëli Secret Intelligence Services) en dan even tussen neus en lippen door Toyota, bij nagenoeg ALLE aanslagen in London, Berlijn, Nice enz enz (overigens zonder enige uitzondering Hoaxes of False Flags) worden TOYOTA’s gebruikt. Is dit geen toeval!!??

En dan het keiharde FEIT dat ISIS het oh zo lieve en geweldige echter totaal verziekte en corrupte IsraHel als radicaal jihadistische groep NOOIT heeft aangevallen en IsraHel hun met vliegtuigen en wat dies meer zij steunt alsmede de (onze vriendjes) de VS………………….hoe lang gaan we nog geloven in die achterlijke onzin ISIS genaamd.
Het is niet ISIS maar IsraHel en de VS die SCHULDIG zijn aan hetgeen er zich op dit moment in de wereld ONDER ONZE OGEN afspeelt!
En ONZE (niet de mijne) puppetregering steunt dit beleid én de MSM steunen dit beleid.

Time for action, want met name de “vluchtelingen” (tussen aanhalingstekens want er is niet 1 vluchteling bij wettelijk gezien!!!!) brengen steeds meer chaos en wij krijgen om dit alles NIET te ZIEN steeds maar weer het bekende BROOD & SPELEN, simpel toch, om ons af te leiden van het ware!!!!!!!!

Wake up People….

Gladiator

Dolex
Dolex
6 jaren geleden

Even gefactcheckt:
In Barcelona was het een Fiat. In Nice een Renault vrachtwagen. In Berlijn een Scania. In Londen een Renault busje.

Oftewel – niet gecheckt door Gladiator.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x