Homepagina » Buitenland » Poetin zegt dat Oekraïne wordt overspoeld door neonazi’s. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben
Poetin zegt dat Oekraïne wordt overspoeld door neonazi's. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben

Poetin zegt dat Oekraïne wordt overspoeld door neonazi’s. Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft vrijdag enkele controversiële wetten aangenomen. Met deze wetten wil het land breken met zijn Sovjetverleden. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) bestempelt de wetten in een bericht op Twitter als ‘zeer zorgelijk voor de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid’ in Oekraïne.

De wetten voorzien onder meer in de ‘erkenning van de strijders voor de onafhankelijkheid van Oekraïne tegen de Sovjetbezetters’. De leden van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN) en het Oekraïense Opstandelingenleger (UPA) worden op die manier officieel als onafhankelijkheidsstrijders erkend. Het gaat om organisaties die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkten met de nazi’s. Beruchte nazicollaborateurs zoals Stepan Bandera, Andrii Melnyk en Roman Sjoechevitsj zijn in ere hersteld.

Voor Polen zijn de nieuwe wetten een bittere pil: Oekraïeners die samenwerkten met de nazi’s hebben tussen 1943 en 1944 tienduizenden Polen gedood. Deze nazicollaborateurs waren het roerend eens met Hitlers antisemitisme en racistische theorieën. Ze namen bovendien actief deel aan het Holocaust-programma.

Rusland heeft hevige kritiek geuit op de wetten. Het land beschuldigt Kiev ervan totalitaire methodes toe te passen en het land richting de afgrond te duwen.

De krant Jerusalem Post schrijft dat de waarschuwing van Poetin dat Rusland bedreigd wordt door fascisten en neonazi’s in Kiev ‘wel eens waar zou kunnen zijn’. Op Euromaidan vorig jaar werden bijvoorbeeld opvallend veel vlaggen van OUN en UPA gehesen.

[Knack]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Het logo van deze Oekraïense bataljon is een zwarte wiel/zon. (oorlog in Donbass) Logo zonnewiel word gebruikt door VN en het maltezer kruis stamt er ook van af. Voer je weer terug naar ontstaan 2de wereldoorlog, dan is het allemaal dezelfde kliek. Om nazi te zeggen, dat klopt dus niet helemaal. NWO is betere benoeming.

jenne
jenne
5 jaren geleden

Het Nazisme is nooit echt helemaal weggeweest, het was en is overal latent aanwezig, de Rijken maken graag gebruikt van dit denken, en zijn organistaties, in de meeste Religies zit het opgesloten, de basis is vaak racisme van allerlei aard.
De Crypto Joden, en Azkhanazi’s gebruiken dit denken en doen voor hun eigen machts patroon.
De Putch door de USA-CIA-Israel, gepleegd in de Oekraïne met mede weten van West Europa, en de NATO, gaat nog heel gek eindigen, in wezen is het de Derde inval in de Slavische landen, Napoleon, Hitler en nu de oude Sovjets de Azkhanazi’s.
We mogen van geluk spreken dat er een man als Putin tegen over ze staat, met veel gezond verstand en geduld.

PietNoodlot
PietNoodlot
Reactie op  jenne
5 jaren geleden

Putin is getrouwd in het land van de Neonazi’s, Zwitserland dus hij kan het weten. Waar iedereen die veel geld heeft welkom is en als je arm bent kan je maar beter doodgaan… Leuk vakantie land om te skieën hoor… Alleen tot 1989 hadden ze nog kinderarbeid, politie is er agressief tegen buitenlanders, vrijmetselaars en illuminati vergaderen, sponsoren terrorisme, sponsoren Duivels syndicaten, dictatoren ontvangen geld van hun en ze kunnen hun geroofde geld altijd op hun banken zetten, ja hoor geen probleem en pedofilie is er normaal… Lekker neutraal en vrij allemaal hè… Zou bijna denken dat het het tegenovergestelde is maar dan lijk ik teveel op Huxley… Niet?

Elise49
Elise49
Reactie op  PietNoodlot
5 jaren geleden

Eerlijk gezegd vertrouw ik Putin ook niet. Het is niet bekend, waar hij vanaf stamt.(stamboom). Rusland moest een nieuwe richting in en opeens hadden we Putin. Een kok, die werkte destijds voor de gevestigde orde? We weten inmiddels wel dat er bepaalde personen voorbereid worden door elite. Soms weet men het zelf niet eens en komen ze er later achter, maar dan is het al te laat.
Als je de geschiedenis van farao’s tot nu kent, dan weet je dat er altijd rechterhanden/hoogpriesters/richteren/adviseurs lopen naast vorsten/keizers/presidenten enz.
Al eeuwenlang bestaat er op deze aarde een vast piramide machtssysteem van bepaalde ordes en bloedlijnen. Zij besliste over leven en dood, vrede of oorlog enz. En nu is het zover, dat het systeem 1 gaat worden. Via internet/virtuele wereld/data. Velen landen(179) hebben dit verdrag ondertekend. Kan de lijst niet meer terugvinden van de landen. Maar ik denk dat Rusland daar ook bij hoort. Brazilië hoort er zeker bij. Die vallen onder de BRiC, dus waarschijnlijk hoort Rusland er ook bij.
Vele berichten, kun je dus terugvoeren naar de NWO kliek.

Jets
Jets
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Voor meer info over Putin, zie dit artikel:

http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/oekraine/wie-is-vladimir-poetin-en-waarom-heeft-de-regering-van-de-vs-een-hekel-aan-hem

Het is ook in het Engels (origineel) te lezen op “Global Research”.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en andere nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Zouden die Neo-Nazi’s daar eigenlijk wel begrijpen voor wie ze eigenlijk vechten?

Onze ervaring leert dat Nazi’s zeer veel problemen hebben met de Joden, echter
vechten deze zelfde Nazi’s sinds de eerste en tweede Wereldoorlog, en nu ook weer,
voor de Joodse Elite Zionisten? Zo is het AZOV Bataljon, waarvan het logo inderdaad
een zwarte Zon is zoals oorspronkelijk gebruikt in het Nazi Kasteel Wewelsburg, niets
meer dan een Prive Leger van de Joodse Elite Zionist en Multimiljardair Ihor Kolomoisky.
De denkwijze van dit soort zieke Zionisten wordt breed uitgemeten in de Talmoed.

De conclusie maakt dan dat het “Nazisme tegen de Joden” simpelweg door de Joodse
Asjkenazische Elite Zionisten is bedacht om hun “eigen” minderwaardige Joodse volk te
misbruiken voor hun zieke NWO praktijken. Is aardig gelukt, want inmiddels ziet de Massa
op deze aardbol de “Joden” als een “zielig groepje mensen met een zwaar beladen verleden”
Tja, door middel van “scholing” kun je de massa dan ook een bepaalde historie laten geloven!

Zolang de Massa veilig in hun dagelijkse Matrix zit en het propaganda kastje zijn best blijft doen, kun je ze lekker dom houden met “spelen” en “voedsel”.
Nog niet eens te spreken over de “kennis” die deze groep Elite Zionisten bezit en die zei volledig voor zichzelf houden, wederom het dom houden van de massa.

Maar ja, als de massa hun ogen niet wil openen… zullen ze voelen… kwestie van tijd…

pietje
pietje
5 jaren geleden

Ben helemaal voor poetin ! Kijk in zijn ogen ook als hij zich wil profileren als een soort van superman maar deze man is wel degelijk eerlijk en wil het beste voor zijn land en ook voor de wereld ! Hij wordt zo onterecht zwart gemaakt bah !

speedmaster
speedmaster
Reactie op  pietje
5 jaren geleden

kijk in zijn ogen? hoe doe je dat? die man kijkt altijd van de mensen weg, let er maar eens op, op tv.

Silber eye
Silber eye
5 jaren geleden

Het verbaast mij niet dat Putin dit zegt, toen Franciscus Cornelis Gerardus Maria (Frans) Timmermans als Nederlands PVDA politicus in de Oekraïne de oorlogstrom roerde en daarna gepromoveerd werd voor een prominente plaats in het Europese parlement, inplaats dat hij zich moest verantwoorden toen wist ik het al dit is een voorop gezette actie.
De PVDA is naar uiterst rechts verschoven gezien de dolksteken van de laatste jaren in de ruggen van haar kiezers.
Het zamen optrekken met de VVD laat zien dat er iets merkwaardigs aan het voltrekken is, na het asiel debacle en de uitkomsten ervan zou iedere Nederlander toch eens achterdochtig moeten worden.

Ja ik denk dat Putin gelijk heeft.
Denk dat de dag dat onze mobieltjes en internet en onze navigatie apparatuur niet meer werken aanstaande is en daar zal het dan niet bij blijven vermoed ik.

Meint
Meint
Reactie op  Silber eye
5 jaren geleden

bedoel je niet de haviken van Baalen en Verhofstadt?

skinny
skinny
5 jaren geleden

ik mag putin wel met zijn opmerkingen.
maar toch zijn er genoeg neo-nazis in rusland.
kijk maar naar from russia with hate op youtube.
zulke idioten mobiliseren, organiseren en inzetten is dus gebeurt in oekraine met hulp van buitenlandse neo-nazis.
zou dat daar ook kunnen gebeuren lijkt me…..

George
George
5 jaren geleden

Putin is een zelf een fascist. Een echte. Dat wil niet zeggen dat zo’n nieuwe wet, als die er echt komt, niet een beetje eng is. Een Oekraïne dat geleidt wordt door ultra-rechtse nationalisten hoort niet thuis in Europa.

Jets
Jets
Reactie op  George
5 jaren geleden

“Putin is een zelf een fascist”.

Bron(nen)?

George
George
Reactie op  Jets
5 jaren geleden

“Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden een systeem dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo’n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd, waarbij nationalisme (en in het bijzonder etnisch nationalisme), wordt omhelsd.[1]”

Tevreden?

Oeboema
Oeboema
5 jaren geleden

Er zijn veel meer neonazi’s in Rusland dan in de Oekraïne. Alleen noemen ze zich anders, bijvoorbeeld nationaalbolsjewisten.
En die extreemrechtse joker van een Zjirinovski haalt al jaren een veel hoger percentage stemmen dan die neonazi splinters in de Oekraïne. Die hebben bij de laatste parlementsverkiezingen nauwelijks stemmen gehaald.
Extreemrechtse sympathiën en antisemitisme vind je in heel Oost-Europa en zal nooit verdwijnen. Net zomin als het stuitende antisemitisme op deze site, vrees ik.

x

Check Also

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

biden

Pijnlijke onthullingen over Biden genegeerd en onderdrukt

Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x