Homepagina » Buitenland » Voormalige pr-goeroe premier Cameron: “Egoïstische elite bestuurt het land”
Voormalige pr-goeroe premier Cameron: "Egoïstische elite bestuurt het land"

Voormalige pr-goeroe premier Cameron: “Egoïstische elite bestuurt het land”

Een goede vriend van de Britse premier David Cameron heeft fel uitgehaald naar de gevestigde orde, die volgens hem een bedreiging vormt voor de democratie van het land. Steve Hilton heeft gezegd dat het land wordt bestuurd door een egoïstische elite, bestaande uit enkele parlementsleden, zakenmagnaten en journalisten die naar dezelfde diners gaan en hun kinderen naar dezelfde scholen sturen.

Hij zei dat het Britse politieke systeem in een crisis verkeert omdat dezelfde mensen aan de macht blijven, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen. “Onze democratieën worden in toenemende mate overgenomen door een elite die haar privileges wil houden.

Status quo

“Het maakt niet uit wie premier is, dezelfde mensen zijn aan de macht,” zei Hilton. “De democratie staat in dienst van een piepkleine elite.”

De toenemende onvrede onder het volk heeft volgens hem geleid tot de opkomst van de SNP in Schotland en Ukip in Engeland. Hilton haalde ook uit naar politieke donoren: “Het lijkt erop dat politieke legitimiteit vandaag de dag vooral voortkomt uit geld. Des te meer je ervan hebt, des te meer de overheid naar je luistert.”

Beerput

Hilton (45) is één van Camerons beste vrienden. Hij is peetoom van diens zoon Ivan en getrouwd met Rachel Whetstone, hoofd communicatie bij Google. De invloed van politieke donoren is volgens hem een nieuwe vorm van ‘corruptie’. “De democratie verkeert in een crisis,” zei hij. “Ze dient niet langer het volk.”

De westerse democratische systemen zijn volgens Hilton ‘verrot’, met name in de VS en de EU. Hij spreekt van een ‘enorme stinkende, corrupte beerput’.

[The Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Ik ken dhr. Hilton niet maar hetgeen hij zegt verbaast me niet. Integendeel. Het bevestigt wat ik altijd al gedacht heb. We worden gepakt waar we bij staan. En bij de volgende verkiezingen weer en weer en weer. En toch gaan we telkens weer stemmen… “De democratie verkeert in een crisis,” zegt Hilton. “Ze dient niet langer het volk.”
  En dat merken wij, het volk, met zijn allen elke dag opnieuw. De meest idiote wet- en regelgeving wordt er doorgeduwd. Regels waarvan het (bewuste) volk al van te voren weet dat ze niet werken en slechts opgesteld worden om de fundamenten van een kleine elite te verstevigen. Word er ziek van.

  Maar hoe deze kanker uit te roeien?

  23 likes
 2. Ik hoop dat er iets gebeurt waardoor ieder mens ineens ziet hoe we al die jaren bij de neus genomen zijn.
  Het leven op deze planeet is een geschenk en zonder die bende die ons controleert en misleid is de aarde de Hemel die ze ons willen doen voorstellen nadat we dood zijn.
  Kan het leven niet prachtig zijn als je met je ogen geopend door het leven loopt zonder even naar de ellende en bedrog te kijken.
  Geloof me als we allen dezelfde kant heen kijken is er alles in overvloed en is er niets onmogelijk.

  17 likes
 3. De elite handelt met wetten in de hand die ze heeft gemaakt ten eigen genoegen.
  Wil het volk iets ondernemen tegen die corrupte bende zal het om te beginnen de wet aan de kant dienen te schuiven. Want de rechtsstaat kan pas worden hersteld wanneer de bescherming is weggenomen waarmee de elite de wandaden steeds weer rechtvaardigt.

  12 likes
  • De bescherming wegnemen waarmee de elite haar wandaden rechtvaardigt… Klinkt als revolutie. Een bestorming van de Bastille anno 2015. Dit met een groot verschil. De Franse adel was zichtbaar. Wie of wat zouden we nu moeten bestormen? Kan hier over uitweiden maar de AIVD leest (ook hier) met ons mee 😉 Daarbij hou ik niet van geweld. Food for thought.

   1 likes
 4. Ik heb het hier al eens vaker gezegd, maar wie niet meer volgens de regels van de elite het ‘machtsspel’ wil meespelen kan het beste bij de eerstvolgende verkiezingen gewoon thuisblijven en niet meer gaan stemmen. Zou het hele volk dit doen en is de verkiezingsopkomst dus nihil, dan is dat het beste signaal dat wij kunnen afgeven. Het zou de eerste aanzet kunnen zijn voor werkelijke verandering, en het mooie is dat niet gaan stemmen ook nog eens volkomen wettig en legaal is.

  13 likes
 5. Deze kanker lost vanzelf op. Hier tegen vechten kun je zelf zelfs kanker van krijgen. Al die negatieve energie, en ze gaan toch van het toneel. Je kan het beste die hele zooi van je afschudden en genieten van het leven. Hoewel je dan ook op problemen gaat stuiten want je bent plotseling een parasiet. Hoe krom wil je het hebben. Gewoon laten praten. Deze duale wereld zal spoedig ophouden omdat alle leugens ontmaskerd gaan worden. Groot nieuws: de Teletoeter in grote moeilijkheden, Fox die over UFO’s begint, dat ziet er goed uit. Dat ziet ernaar uit dat de media binnenkort door helderder en verlichterder geesten overgenomen gaat worden.
  Het werd hoog tijd.

  13 likes
 6. Bangmakerij viert hoogtij. Kijk naar Groot Brittannie, hoe komt een meerderheid van arme ratrace sloebers er in hemelsnaam bij om zo zwaar op rechts te gaan zitten? Waarom kiezen mensen voor een partij die ze zich helemaal niet kunnen veroorloven? Zelfde verhaal hier met de vvd overigens.

  Iedere natie krijgt de leiders die het zelf verdient. Wij zijn met zijn allen blijkbaar onmachtig om het voor mekaar te krijgen dat de meerderheid zich niet laat leiden door ingegeven angsten mbt economie, xenofobie, en waar je allemaal nog meer bang voor kunt zijn. Echte bedreigingen zoals belasting en wetgeving ontduikend corporatisme, parasitaire bankensector, onbestuurbaar eu gedrocht, soevereiniteitsbedreigende ttip, en noem verder maar op, worden niet eens als bedreiging gedetecteerd.

  Nou, dan is er blijkbaar weinig aan te doen. En aangezien we een ‘democratie’ zijn, heb je het er mee te doen. Mijn democratie is het zeker niet.

  8 likes
 7. En hoe betrouwbaar is deze man? Hoofdcommunicatie google? Globalswitch(hoofdkantoor data), globalfree mannetje. It’s all in the game.

  3 likes
  • en wie is dan nog wel te vertrouwen?
   hier een doordenkertje niet door mij bedacht maar de waarheid.
   Ignorance is the biggest enemy of mankind. It affect the ignorant and everybody else. Ignorance is reinforced with destructive engagements or negligence, and there are lots of both around.

   0 likes
   • Dat geldt voor gewone omgang, waarbij geen storende vaste factor aanwezig is, bv. macht. Als mens kun je er samen wel uitkomen. Dat kun je direct doen/erover praten. Zo kun je elkaars vertrouwen winnen. We hebben het hier over een machtssysteem(agenda) met bijbehorende kliek. Je wordt dus gestuurd in een richting, die zij willen. Als burger moet je dus mee gaan. Op dit moment neemt de ruimte om elkaar te vertrouwen af. Iedereen is gebonden(onder controle) en is in feite aan het overleven. Ben je aan het overleven, dan kijk je eerst naar jezelf(en velen gaan echt over lijken en daar heb je als bescheiden mens dus niks aan), want je wilt niet verdrinken. Niet door het systeem, maar ook niet door toedoen van een ander.
    Als mensen door hebben wat er aan de hand is, dan pas kun je een gelijkwaardige relatie opbouwen(elkaar gaan helpen zover je dat kunt) En dan komt er vertrouwen, maar dan nog zit je samen onder de nukken van het systeem. Een systeem dat steeds verder over de mensheid heen aan het gaan is.
    Ik geloof er niet meer in dat het goed komt. Vrijheid neemt steeds verder af.

    2 likes
 8. ‘Hij zei dat het Britse politieke systeem in een crisis verkeert omdat dezelfde mensen aan de macht blijven, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen.’

  Ik ben ervan overtuigd dat er met de afgelopen verkiezingen danig is gerommeld. De polls gaven een compleet ander beeld van wat de mensen zouden stemmen. En dat er in de marge dingen kunnen verschuiven in het voordeel van de ene of andere partij is logisch maar een dusdanig grote verschuiving als bij de laatste verkiezingen in de UK is ongeloofwaardig. Ook in de USA hebben we dat een aantal keren gezien.

  Dat zijn momenten dat ik denk aan wat Joseph Stalin al wist en gebruikte:
  ‘Those who vote decide nothing. Those who count the vote decide everything.’

  Het lijkt erop dat zijn zgn. wijsheid nog steeds in praktijk wordt gebracht.

  Zelf stem ik al jaren niet meer. Ik verrek het nog langer mijn stem weg te geven aan één of andere lapzwans die zijn mooie praatjes vergeet zodra hij het pluche in het vizier krijgt.

  Ik hoop dat er een dag komt dat niemand in welk land dan ook nog gaat stemmen zolang dit systeem wordt gebruikt ons te onderdrukken. In mijn ogen ga je akkoord met deze zwendel als je stemt en is niet stemmen het meest krachtige signaal dat je kunt geven.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister Ollongren

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...

verkiezingen

Uitstel verkiezingen door corona? ‘Buitenspel zetten democratie moet maar even’

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren sluit ...