Buitenland

Voormalige pr-goeroe premier Cameron: “Egoïstische elite bestuurt het land”

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een goede vriend van de Britse premier David Cameron heeft fel uitgehaald naar de gevestigde orde, die volgens hem een bedreiging vormt voor de democratie van het land. Steve Hilton heeft gezegd dat het land wordt bestuurd door een egoïstische elite, bestaande uit enkele parlementsleden, zakenmagnaten en journalisten die naar dezelfde diners gaan en hun kinderen naar dezelfde scholen sturen.

Hij zei dat het Britse politieke systeem in een crisis verkeert omdat dezelfde mensen aan de macht blijven, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen. “Onze democratieën worden in toenemende mate overgenomen door een elite die haar privileges wil houden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Status quo

“Het maakt niet uit wie premier is, dezelfde mensen zijn aan de macht,” zei Hilton. “De democratie staat in dienst van een piepkleine elite.”

De toenemende onvrede onder het volk heeft volgens hem geleid tot de opkomst van de SNP in Schotland en Ukip in Engeland. Hilton haalde ook uit naar politieke donoren: “Het lijkt erop dat politieke legitimiteit vandaag de dag vooral voortkomt uit geld. Des te meer je ervan hebt, des te meer de overheid naar je luistert.”

Beerput

Hilton (45) is één van Camerons beste vrienden. Hij is peetoom van diens zoon Ivan en getrouwd met Rachel Whetstone, hoofd communicatie bij Google. De invloed van politieke donoren is volgens hem een nieuwe vorm van ‘corruptie’. “De democratie verkeert in een crisis,” zei hij. “Ze dient niet langer het volk.”

De westerse democratische systemen zijn volgens Hilton ‘verrot’, met name in de VS en de EU. Hij spreekt van een ‘enorme stinkende, corrupte beerput’.

[The Times]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Scrambler
Scrambler
8 jaren geleden

Ik ken dhr. Hilton niet maar hetgeen hij zegt verbaast me niet. Integendeel. Het bevestigt wat ik altijd al gedacht heb. We worden gepakt waar we bij staan. En bij de volgende verkiezingen weer en weer en weer. En toch gaan we telkens weer stemmen… “De democratie verkeert in een crisis,” zegt Hilton. “Ze dient niet langer het volk.”
En dat merken wij, het volk, met zijn allen elke dag opnieuw. De meest idiote wet- en regelgeving wordt er doorgeduwd. Regels waarvan het (bewuste) volk al van te voren weet dat ze niet werken en slechts opgesteld worden om de fundamenten van een kleine elite te verstevigen. Word er ziek van.

Maar hoe deze kanker uit te roeien?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

De elite handelt met wetten in de hand die ze heeft gemaakt ten eigen genoegen.
Wil het volk iets ondernemen tegen die corrupte bende zal het om te beginnen de wet aan de kant dienen te schuiven. Want de rechtsstaat kan pas worden hersteld wanneer de bescherming is weggenomen waarmee de elite de wandaden steeds weer rechtvaardigt.

Helgoland
Helgoland
8 jaren geleden

Ik heb het hier al eens vaker gezegd, maar wie niet meer volgens de regels van de elite het ‘machtsspel’ wil meespelen kan het beste bij de eerstvolgende verkiezingen gewoon thuisblijven en niet meer gaan stemmen. Zou het hele volk dit doen en is de verkiezingsopkomst dus nihil, dan is dat het beste signaal dat wij kunnen afgeven. Het zou de eerste aanzet kunnen zijn voor werkelijke verandering, en het mooie is dat niet gaan stemmen ook nog eens volkomen wettig en legaal is.

Faith
Faith
8 jaren geleden

Deze kanker lost vanzelf op. Hier tegen vechten kun je zelf zelfs kanker van krijgen. Al die negatieve energie, en ze gaan toch van het toneel. Je kan het beste die hele zooi van je afschudden en genieten van het leven. Hoewel je dan ook op problemen gaat stuiten want je bent plotseling een parasiet. Hoe krom wil je het hebben. Gewoon laten praten. Deze duale wereld zal spoedig ophouden omdat alle leugens ontmaskerd gaan worden. Groot nieuws: de Teletoeter in grote moeilijkheden, Fox die over UFO’s begint, dat ziet er goed uit. Dat ziet ernaar uit dat de media binnenkort door helderder en verlichterder geesten overgenomen gaat worden.
Het werd hoog tijd.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x