Homepagina » Gezondheid » Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek
kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet in. Mensen die zelf geen keuze hebben gemaakt, staan dan automatisch geregistreerd als ‘geen bezwaar’. Kamerlid Chris Jansen (PVV) zei dat er nog steeds miljoenen mensen zijn die geen keuze hebben gemaakt.

Hij merkte op dat er nog altijd gecommuniceerd wordt dat je organen na je overlijden naar een andere patiënt kunnen gaan.

Je overlijdt door de donatie

“Het is niet na je overlijden, in tegendeel: je overlijdt namelijk door de donatie,” zei hij, terwijl Kamerlid Pia Dijkstra (D66), de initiatiefneemster van de donorwet, bijna witheet van woede werd.

“Je organen worden uit je lichaam gehaald terwijl je hart nog klopt,” zei Jansen, toevoegende dat er zorgen blijven bestaan bij de PVV over de invoering van de donorwet.

Dijkstra beweerde: “Als iemand hersendood is, dan is diegene overleden.”

“De machines houden iemand – lijkt het wel – in leven,” zei ze.

Zolang het hart klopt, zijn mensen nog in leven

Volgens haar nemen de nee-registraties zo toe ‘door dit soort beelden, die niet kloppen’.

“Wij hebben een andere mening,” zei Jansen. “Zolang het hart klopt, zijn mensen nog in leven.”

Dijkstra, bij wie de stoom inmiddels bijna uit de oren kwam: “Dit is een wetenschappelijk feit. Ik weet dat de PVV niet veel gevoel heeft voor wetenschappelijke feiten, maar ik zou in dit geval wel heel erg willen benadrukken dat u hier onzin spreekt.”

Jansen wees erop dat nabestaanden steeds vaker afzien van orgaandonatie.

Te triest voor woorden

Het laat volgens hem zien dat het aangenomen voorstel van D66 alleen maar negatieve gevolgen heeft. “Zeker het dwingende karakter.”

“Het niet meer baas zijn over eigen organen is te triest voor woorden,” zei hij.

Zo stelt de nieuwe wet namelijk dat je een vrije keuze hebt, maar die heb je niet.

Door je strot geduwd

Als je niet reageert, word je namelijk automatisch donor. “Het wordt door je strot geduwd, en dat is waar wij tegen ageren en waar D66 haar ogen voor sluit.”

“PVV wordt ervan beticht onzin te verkopen, maar D66 zou eens een keer in de spiegel moeten kijken,” aldus Jansen.

“Wij baseren ons op het wetenschappelijke deel en D66 loopt onzin te verkopen,” zei hij.

Bekijk het filmpje hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  ze moeten van je lijf afblijven en wil je doneren dan geef je dat aan.
  simpeler kan het niet maar de partij des doods vond dat er te weinig orgaan donaties zijn dus dan op deze manier.

  44 likes
 • KarelV schreef:

  Het hart, wat niet bewaard kan worden, geeft soms een tegengesteld belang: als de aanstaande donor opeens weer beter wordt, maar de ontvanger ligt al klaar, kan het ziekenhuis om financieele redenen, toch maar de donor euthanasieeren. De familie en de patient worden daar niet blij van… D66 doet ontstemd om haar onverantwoordelijkheid te maskeren.
  En, er zit voor een half miljoen aan onderdelen aan een mens.. Hersendood is Kassa!

  43 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Orgaanhandel wordt uitgevoerd door de pharmamaffia. Het is bigbussines en het heeft niets met idealisme of wat dan ook te maken. Het draait om geld en niets anders. En aangezien deze multinationals de politici als loopjongens gebruiken is dit een zeer gevaarlijke wet.

  39 likes
  • Athanasia schreef:

   Ja Bas, ik ben er jaren geleden in gedoken omdat ik me voornam dat voor ik een standpunt erover innam ik alle feiten voor mezelf moest weten ik had al e.e.a. gelezen wat ik bedenkelijk vond, bovendien zag ik een docu op BBC die een eyeopener was n.l dat er veel betere opties zijn b.v. met stamcellen organen van jezelf kweken, die dus ook geen afstotingsgevaar opleveren en je hele leven meekunnen maar raad eens wie er niet aan verdiend of veel minder Big Pharma. Transplantaties van b.v. nieren moeten gemiddeld eens in de 10 jaar plaats vinden soms zelf eerder en dan al die medicijnen die je slikken moet om afstoting te voorkomen, waarvan een heleboel mensen niet weten, dat je immuunsysteem praktisch buitenspel wordt gezet dus je kan zo doodgaan aan een griepje, Het opkweken van je eigen organen krijgt dus amper financiële steun voor ontwikkeling en onderzoek,Niet je welzijn is belangrijk in dit hele organen-verhaal maar hoeveel verdienmodel je bent c.q. kan zijn. Er is een ware maffiahandel in organen bovendien worden ze niet keurig in een vriescel gepllatst wachtend op je buurman die er een nodig heeft neen ze worden doorverkocht voor grof geld. Een ander probleem waar ik niks over hoor is dat je met een digi_D-code, die nog vaker op straat ligt dan een zware alcoholist, moet inloggen in je dossier voor orgaandonatie en dat ze je keuze dus zo kunnen veranderen. Ik hou ontzettend veel van Nederland maar er is zoveel fout hier dat ik het idee krijg dit is niet meer te repareren, het is net een lekkend bootje met vijftig gaten terwijl je maar twintig vingers hebt en niets meer om de gaten mee te dichten. Ik pas, ik ga zodra het kan hier weg, ook al valt het me enorm zwaar.

   1 likes
 • exegese schreef:

  Pia Dijkstra spreekt zichzelf al ontegenzeggelijk tegen met de opmerking dat de “overledene” in leven wordt gehouden door machines. Hoe kan iemand die dood is in leven gehouden worden ?????? Waarom wordt de “oveledene” behandeld met spierverslappers om reacties van de “overledene” tijden de uitname (onverdoofd) tegen te gaan ?????? Dit is moord met voorbedachte rade, niet meer en niet minder !!!!!

  27 likes
 • Louise schreef:

  Het is heel simpel zolang de overheid zich ermee bemoeit zeg je gewoon nee als principe …. Je kunt later altijd met familie andere afspraken maken als je dat zou willen..Het is gewoon een keuze die je moet maken…
  Het is dat organen ook wat opbrengen, er is handel…
  Het vreemde is als demente mensen met euthanasie verklaring of een andere nare ziekte hebben, diezelfde overheid zich er ook mee gaat bemoeien, want dan mag je niet dood………Dan zijn er allemaal juridische argumenten…..
  Raar eigenlijk, het is mijn leven en mijn lichaam, dus bepaal ik zelf of ik Donor wil worden, maar het betekent ook dat ik zelf bepaal wanneer ik dood ga……..

  24 likes
 • Rob schreef:

  Die donorwet is er alleen maar voor de orgaanindustrie doorgedrukt. Net als met alles draait het alleen maar om geld en daar offeren ze mensenlevens voor op. In feite dus gewoon weer een afgeleide van satanisme. Jij gratis je organen weggeven en de ziekenhuizen verdienen kapitalen aan het overzetten van organen. Wat chirurgen zouden moeten zijn worden dan meer slagers. Ze snijden je levend open. Ik weet wel zeker dat je nog leeft als ze je gaan oen snijden. Dat vanwege een aspect waar ze in de politiek, wetenschap, ziekenhuizen etc helemaal geen bewustzijn over hebben: de ziel. Die hebben ze verkocht voor macht en geld. De hersendood IS geen dood. Het is alleen maar een juridische doodverklaring. Dat is er uiteraard ook alleen maar om je organen te stelen en geld te verdienen.

  Zolang de ziel nog aan het lichaam is verbonden leef je nog. De ziel is de kern van het leven. Zonder ziel is er geen leven en pas als de ziel os is van het lichaam is het lichaam dood. Iemand die in coma ligt is daarmee dus niet (hersen)dood. Shocktoestand (zelf meegemaakt) is al iets waarbij de ziel uit het lichaam weg trekt als daarmee fysiek buiten bewustzijn raakt. Dan ga je plat en dan ben je uit de dagelijkse realiteit. Coma moet dan wel net zoiets zijn alleen dan door een veel zwaardere trigger dan bij een shocktoestand. Dit zijn gebeurtenissen die de ziel triggeren op gebeurtenissen die op dat niveau eerder zijn gebeurd. Daardoor trekt de ziel uit het lichaam weg. Mensen die in coma liggen leven dan ook nog gewoon. Alleen is de ziel buiten het lichaam door een zeer heftige gebeurtenis. Wat kun je dan doen? Ik heb nooit iemand meegemaakt die in coma lag maar het beste wat je volgens mij kunt doen is heel direct (realistisch) zijn en tegen die ziel zeggen: “als je niet snel weer het lichaam in gaat dan is er straks geen weg terug meer want as ze de organen gaan verwijderen is het over en sluiten voor je menselijke leven”. Dan kan het gebeuren dat je een fysieke reactie krijgt, zoals emotie of spiertrekkingen. Dan weet je zeker dat die persoon nog leeft. Je moet dus niet op de persoon praten maar op de ziel. En zo kan het gebeuren dat je zelf ziet dat die persoon nog leeft anders krijg je geen reactie. De kern in dit is dat je zodanig moet praten dat je iets raakt en daar een reactie op ziet. Dan moet je dus over het leven praten. Dat in tegenstelling tot de doodsindustrie van de politiek, gecontroleerde wetenschap, ziekenhuizen enz.

  22 likes
 • Henk schreef:

  Alleen als de patiënt dit aangeeft en voor de rest niet . Het menselijk lichaam is onschendbaar ook na overlijden dus gewoon afblijven met je tengels Pia , en je verzinsel met hersendood dus nu kunnen we gaan roven klopt van geen kanten . Ik hoop dat alle christelijke partijen of niet christelijke deze compleet idiote wet eens de nek omdraaien , het had er überhaupt niet moeten komen een schande gewoonweg . Als Pia het werk van onze lieve heer wil gaan doen moet ze dit maar aan hem vragen als ze zelf overleden is .
  Treurig dat Nederland al zo diep gezonken is dat je na je overlijden zelfs al niet meer met rust gelaten word en achterna gezeten word door lijkenpikkers ik heb er geen worden meer voor

  19 likes
 • Hans schreef:

  Het is heel simpel Pia we gaan allemaal een keertje dood de ene vroeger dan de ander , maar dat we allemaal doodgaan weet elk individu op aarde . God en alleen God is diegene die hierover beslist en niet 1 individu die toevallig in de regering mee regeert in piepklein Nederland .
  Afblijven van stervenden nog levenden of zieken dat is een ongeschreven wet mits en alleen mits het individu zelf er anders over denkt .
  Dat lijkt me toch niet zo moeilijk .

  18 likes
 • duitinzakje schreef:

  Meisje Dijkstra zegt dat de PVV geen ‘gevoel’ heeft bij wetenschap. Hahahaha!!!!

  Gevoel hoort bij meisjes als Dijkstra. De wetenschap zet gevoel nu juist buiten de deur en baseert zich enkel en alleen op feiten, feiten en nog eens feiten.

  Wie legt meisje Dijkstra dat eens uit?

  14 likes
  • Jules schreef:

   Ik begrijp je punt en ben absoluut tegen verplichte orgaandonatie, en ook vind ik hersendood’ de grootsate onzin die er is, maar ik wil toch even wat rechtzetten. De wetenschap baseert zich niet op feiten, feiten en nog eens feiten, maar op theorieen en aannames. Er wordt niet voor niets gesproken over ‘de stand van de wetenschap’. Ongeveer elk decennium, zo niet vaker, veranderen de wetenschappelijke inzichten. En iedereen hobbelt er weer achteraan. Geloof in de wetenschap is een religie. Of, zoals Visje het zegt: om in de evolutieTHEORIE te geloven, moet je wel een heel groot geloof hebben. Zelfs de meeste grote wetenschappers geloven er niet meer in.

   1 likes
 • Henk Azie schreef:

  Het lichaam is ons in beheer gegeven, als je er niet goed mee omgaat moet je het weer verlaten.
  Hersendood: ik een videoclip gezien, jaren terug waarin een man in zeer diepe meditatie ging en geen hersen activiteit gemeten kon worden, volgens de medische wetenschap (LOL) zou hij dus overleden zijn.
  Een goede vriend van mij was een levensgenieter, nadat hij een nieuwe nier kreeg was de levenskwaliteit zodanig dat zijn leven een lijdensweg werd.
  Al met al, de “medische wetenschap” is een verdienmodel geworden, er zijn nog maar weinig artsen die hun werk als roeping zien.
  Als de medische wetenschap werkelijk begaan was met de mens zouden ze niet de weg van de minste weerstand kiezen maar hun energie richten op copieeeren van lichaamsdelen, vanuit stamcellen nieuwe organen maken.

  13 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  En voor nadere informatie betreft de pharmamaffia. Het gsat om onderzoeken betreft weeefsels uiteraard. Onbeperkt beschikken over menselijke organen.

  7 likes
 • Davidoff schreef:

  Ze denken baas te zijn over je lichaam…terwijl wij hen gekozen hebben om ons land te regeren, schijnen ze nogal vaak te vergeten dat zij daar mogen zitten dankzij ons.
  Dat helaas veel mensen dom stemmen komt omdat er teveel zijn die niet meer stemmen, dat is pas dom!

  5 likes
  • Skalenski schreef:

   De reden dat een deel van de mensen niet meer stemt is:

   1. Omdat ze weten dat het (met uitzondering van lokaal niveau) vrij weinig nut heeft. Er dient een hogere agenda die vroeg of laat altijd ten uitvoering zal worden gebracht, ongeacht welke politieke partijen er regeren.

   2. Om een signaal af te geven dat we in een schijndemocratie leven. Die politieke puppets hebben niets maar dan ook niets in de melk te brokkelen. Ook zij hebben superieuren die zij dienen en die een mooi baantje voor hen hebben klaarliggen als ze hun werk IN HET BELANG VAN DE ELITE goed hebben uitgevoerd.

   Maar blijf gerust stemmen hoor, het is je goed recht.

   0 likes
 • nimrod14 schreef:

  Dit is als Je eerst lid maken van een voetbalclub en als je dat niet wilt je het zelf maar moet afzeggen

  4 likes
 • hadjemaar schreef:

  Moet je robotjetten wijsneus over stikstof eens horen?
  Je wordt er niet goed van dit aan te moeten horen, en nog wel van mensen waarvan je verwacht dat ze leiding kunnen geven?

  4 likes
 • frans schreef:

  Als het hart klopt leef je!
  als het hart klopt is jou geestelijk deel verbonden met je lichaam.
  nl jou etherlichaam, het levenslichaam. jou astraal lichaam= belevingslichaam. en dan nog jou IK.
  De meeste mensen spreken nog van , en gelukkig maar , mijn been of mijn arm, of mijn hart.
  De belangrijke vraag is hier. wie zegt hier ‘mijn’?
  Welke instantie zegt dat.?
  Wie zegt hier ; dit is mijn lichaam?. of als je ernstig ziek mocht zijn ; mijn lichaam laat me in de steek, wat natuurlijk niet kan.Het lichaam wil dat niet.
  Het is jou bewustzijn van jou zelf dat dit hier zegt . en dat is jou Ik!
  Het is jou Ik-bewustzijn. ! Als jou zieke lichaam aan de beademing en hart machine ligt dan leef je nog.
  Het ik is gewoon verbonden met je lichaam, je bent dus niet dood.
  De wetenschap die Pia en haar vriend Pechtholt aanhangt gaat er vanuit dat jij ook jou lichaam bent.
  Dat houdt dus voor haar en hem in dat het lichaam zelf ‘mijn’ zegt. dus dat zou klinken als mijn-mijn doet pijn?! Als je vind dat jou lichaam ook jou ik is.
  De wetenschap die iets bewijst over hersendood is gespeend van het Geestelijke.
  Deze sluit zij welbewust uit. Het Geestelijke heeft geen bestaansrecht. Enkel het plat rationele/ het fysieke
  bestaat.
  Wat deze Pia bedoelt is ; het beademd lichaam is dood, Ze ziet dus het lichaam aan voor een machine!
  Als je een auto die niet wil starten gaat aanduwen dan draaien alle onderdelen daarvan maar de motor slaat niet aan. Die is dus ‘dood’. Wat voor machines geldt geldt dus ook voor een mensenlichaam zegt zij eigenlijk.
  Daarmee is zij zelf ook levende dood. Wat haar dan beweegt ivm die donororganen ontgaat mij.
  Dat moet dus ook wel een mechanistisch principe zijn zou je zeggen.
  Nou dat is ook zo! Alleen ziet zij dat niet.
  Zij is in de houdgreep gekomen van het Arhimanisch wereldbeeld. Arhiman is een andere naam voor duivel.
  Alleen het woord duivel klinkt in deze tijd zo betekenisloos. Maar Arhiman is een werkelijke geest, een grote geest die ons diep in het materialistische wil trekken. Daarvoor moet je wakker zijn. En dat is Pia en Pechtholt niet. En daarmee alle wetenschap. Ze is gespeend vh morele!

  4 likes
 • Ron Jaspers schreef:

  Landverraders van d666 de p.v.d.a en de v.v.d. bilderberg marionetpop rutte gaan regelmatig op auditie bij de bilderberg groep,dus geen wonder dat het vijanden van de nederlandse bevolking zijn.

  2 likes
 • knet schreef:

  Ik wil graag reageren als ervaringsdeskundige. Bijna vijf jaar geleden kreeg mijn vrouw op een vrijdag in mei een plotselinge hersenbloeding. Nadat ze vijf dagen op de IC heeft gelegen, bleek dat de hersenstam zo beschadigd was, dat ze hersendood is verklaard. Ik heb vervolgens in overleg met de familie en de artsen besloten om op de volgende dinsdag ‘de stekker eruit te trekken’ met als doel haar een waardig einde te geven en vooral haar wens uit te laten komen om haar organen te doneren aan patiënten die ze nodig hebben.

  Gezamenlijk spreek je een dag en tijd af met de artsen om de procedure te starten. Een belangrijk onderdeel is om aan te geven welke organen gedoneerd moeten worden, jij bent degene die dat bepaalt, niet de arts. Ik besloot om niet haar hart en haar hoornvlies te doneren, dat spraken we samen af. De bedoeling is om binnen een korte tijd na overlijden (dat wordt vastgesteld door de hoofdarts) het lichaam naar de operatietafel te brengen om de vooraf afgesproken organen operatief uit het lichaam te halen. Dit moet snel omdat de kans van slagen het grootst is. Ondertussen staan de verschillende ambulances al klaar om de organen met grote spoed naar de verschillende ziekenhuizen te brengen, waar de patiënten al klaar liggen om hun grote droom verwezenlijkt zien te worden. Mijn verdriet van het definitieve overlijden van mijn vrouw werd vergezeld met het idee dat haar wens uitkomt om vele patiënten weer een kans in hun leven te geven, dit heeft mij zeer geholpen. Ze doneerde twee longen, twee nieren, lever, alvleesklier.

  Zelf heb ik al ruim 15 jaar een donornier, van mijn tante. Dit heeft mijn leven weer toekomst gegeven, we hebben hierdoor zelfs twee fantastische kinderen gekregen. Mijn vrouw en ik waren erg dankbaar dat dit toch kon, ondanks mijn eerdere problemen met mijn nieren. We spraken daarom ook samen af dat wanneer een van ons komt te overlijden, wij onze organen ter beschikking stellen voor donatie.

  We hebben dit samen goed overlegd, niet zomaar op een avondje met een glas wijn. We hebben elkaar goed begrepen en vaak met elkaar besproken, zodat we wisten wat we moesten doen als het zou voorkomen. Daarom was voor mij de beslissing dan ook niet moeilijk. Het was haar wens, ze heeft het mij duidelijk kenbaar gemaakt. Zij had nog geen donorcodicil ondertekend, het kwam er maar niet van. Dat is dus ook niet nodig om tot deze beslissing te komen. En er wordt ook niet voor jou besloten, jij beslist zelf.

  Tot slot:
  Ik word heel erg verdrietig van dit artikel en de vele reacties erop. Een voorbeeld van ‘niet willen begrijpen’ denk ik maar. Kern van mijn verhaal is dat de verantwoordelijkheid over dit onderwerp bij jou, je partner, je familie en je vrienden ligt. De rest heeft er niets mee te maken. Wees eens dapper en bespreek dit met elkaar, met argumenten!!

  0 likes
  • Louise schreef:

   Beste Knet, ik heb diep respect voor jullie beslissingen in het leven, kennelijk hebben jullie daar over nagedacht……Ik ben het met je eens dat een mens zelf z’n beslissingen moet nemen aangaande leven en dood… Dat geldt voor jullie beslissing maar er moet ook respect zijn voor andere beslissingen …. Doneren bij leven is ook een vrije keuze, ik denk dat daar meer begrip voor is… Waarom mensen op deze site zo kritisch zijn heeft alles te maken met de rol van de overheid die zo langzamerhand door niemand meer vertrouwd wordt……En dat is buitengewoon treurig, want dat beïnvloed de juiste keuze…. ik wens je nog veel wijsheid en liefde in het leven 🙏

   2 likes
  • Ary schreef:

   Wordt eens wakker man!

   1 likes
 • x

  Check Also

  pia dijkstra

  ‘Engel des doods’ Pia Dijkstra (D66) komt met wet om ouderen op te ruimen

  Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) heeft zich ...

  kaag

  Kaag geeft weer honderden miljoenen van ONS belastinggeld weg

  D66-minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking krijgt eenmalig ...

  >