Homepagina » Gezondheid » Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek
kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet in. Mensen die zelf geen keuze hebben gemaakt, staan dan automatisch geregistreerd als ‘geen bezwaar’. Kamerlid Chris Jansen (PVV) zei dat er nog steeds miljoenen mensen zijn die geen keuze hebben gemaakt.

Hij merkte op dat er nog altijd gecommuniceerd wordt dat je organen na je overlijden naar een andere patiënt kunnen gaan.

Je overlijdt door de donatie

“Het is niet na je overlijden, in tegendeel: je overlijdt namelijk door de donatie,” zei hij, terwijl Kamerlid Pia Dijkstra (D66), de initiatiefneemster van de donorwet, bijna witheet van woede werd.

“Je organen worden uit je lichaam gehaald terwijl je hart nog klopt,” zei Jansen, toevoegende dat er zorgen blijven bestaan bij de PVV over de invoering van de donorwet.

Dijkstra beweerde: “Als iemand hersendood is, dan is diegene overleden.”

“De machines houden iemand – lijkt het wel – in leven,” zei ze.

Zolang het hart klopt, zijn mensen nog in leven

Volgens haar nemen de nee-registraties zo toe ‘door dit soort beelden, die niet kloppen’.

“Wij hebben een andere mening,” zei Jansen. “Zolang het hart klopt, zijn mensen nog in leven.”

Dijkstra, bij wie de stoom inmiddels bijna uit de oren kwam: “Dit is een wetenschappelijk feit. Ik weet dat de PVV niet veel gevoel heeft voor wetenschappelijke feiten, maar ik zou in dit geval wel heel erg willen benadrukken dat u hier onzin spreekt.”

Jansen wees erop dat nabestaanden steeds vaker afzien van orgaandonatie.

Te triest voor woorden

Het laat volgens hem zien dat het aangenomen voorstel van D66 alleen maar negatieve gevolgen heeft. “Zeker het dwingende karakter.”

“Het niet meer baas zijn over eigen organen is te triest voor woorden,” zei hij.

Zo stelt de nieuwe wet namelijk dat je een vrije keuze hebt, maar die heb je niet.

Door je strot geduwd

Als je niet reageert, word je namelijk automatisch donor. “Het wordt door je strot geduwd, en dat is waar wij tegen ageren en waar D66 haar ogen voor sluit.”

“PVV wordt ervan beticht onzin te verkopen, maar D66 zou eens een keer in de spiegel moeten kijken,” aldus Jansen.

“Wij baseren ons op het wetenschappelijke deel en D66 loopt onzin te verkopen,” zei hij.

Bekijk het filmpje hieronder:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
11 maanden geleden

ze moeten van je lijf afblijven en wil je doneren dan geef je dat aan.
simpeler kan het niet maar de partij des doods vond dat er te weinig orgaan donaties zijn dus dan op deze manier.

René
René
Reactie op  salvar
11 maanden geleden

Iedere D666’er moet het land uit tenzij ze zich inschrijven in een register. Dus net als bij donatie, het is Ja tenzij 🙂

anoniem
anoniem
Reactie op  salvar
11 maanden geleden

Laat het een verplicht onderdeel worden die op D66 stemmen?

KarelV
KarelV
11 maanden geleden

Het hart, wat niet bewaard kan worden, geeft soms een tegengesteld belang: als de aanstaande donor opeens weer beter wordt, maar de ontvanger ligt al klaar, kan het ziekenhuis om financieele redenen, toch maar de donor euthanasieeren. De familie en de patient worden daar niet blij van… D66 doet ontstemd om haar onverantwoordelijkheid te maskeren.
En, er zit voor een half miljoen aan onderdelen aan een mens.. Hersendood is Kassa!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
11 maanden geleden

Orgaanhandel wordt uitgevoerd door de pharmamaffia. Het is bigbussines en het heeft niets met idealisme of wat dan ook te maken. Het draait om geld en niets anders. En aangezien deze multinationals de politici als loopjongens gebruiken is dit een zeer gevaarlijke wet.

Athanasia
Athanasia
Reactie op  Bas van Stapelberg
11 maanden geleden

Ja Bas, ik ben er jaren geleden in gedoken omdat ik me voornam dat voor ik een standpunt erover innam ik alle feiten voor mezelf moest weten ik had al e.e.a. gelezen wat ik bedenkelijk vond, bovendien zag ik een docu op BBC die een eyeopener was n.l dat er veel betere opties zijn b.v. met stamcellen organen van jezelf kweken, die dus ook geen afstotingsgevaar opleveren en je hele leven meekunnen maar raad eens wie er niet aan verdiend of veel minder Big Pharma. Transplantaties van b.v. nieren moeten gemiddeld eens in de 10 jaar plaats vinden soms zelf eerder en dan al die medicijnen die je slikken moet om afstoting te voorkomen, waarvan een heleboel mensen niet weten, dat je immuunsysteem praktisch buitenspel wordt gezet dus je kan zo doodgaan aan een griepje, Het opkweken van je eigen organen krijgt dus amper financiële steun voor ontwikkeling en onderzoek,Niet je welzijn is belangrijk in dit hele organen-verhaal maar hoeveel verdienmodel je bent c.q. kan zijn. Er is een ware maffiahandel in organen bovendien worden ze niet keurig in een vriescel gepllatst wachtend op je buurman die er een nodig heeft neen ze worden doorverkocht voor grof geld. Een ander probleem waar ik niks over hoor is dat je met een digi_D-code, die nog vaker op straat ligt dan een zware alcoholist, moet inloggen in je dossier voor orgaandonatie en dat ze je keuze dus zo kunnen veranderen. Ik hou ontzettend veel van Nederland maar er is zoveel fout hier dat ik het idee krijg dit is niet meer te repareren, het is net een lekkend bootje met vijftig gaten terwijl je maar twintig vingers hebt en niets meer om de gaten mee te dichten. Ik pas, ik ga zodra het kan hier weg, ook al valt het me enorm zwaar.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
11 maanden geleden

En voor nadere informatie betreft de pharmamaffia. Het gsat om onderzoeken betreft weeefsels uiteraard. Onbeperkt beschikken over menselijke organen.

Rob
Rob
11 maanden geleden

Die donorwet is er alleen maar voor de orgaanindustrie doorgedrukt. Net als met alles draait het alleen maar om geld en daar offeren ze mensenlevens voor op. In feite dus gewoon weer een afgeleide van satanisme. Jij gratis je organen weggeven en de ziekenhuizen verdienen kapitalen aan het overzetten van organen. Wat chirurgen zouden moeten zijn worden dan meer slagers. Ze snijden je levend open. Ik weet wel zeker dat je nog leeft als ze je gaan oen snijden. Dat vanwege een aspect waar ze in de politiek, wetenschap, ziekenhuizen etc helemaal geen bewustzijn over hebben: de ziel. Die hebben ze verkocht voor macht en geld. De hersendood IS geen dood. Het is alleen maar een juridische doodverklaring. Dat is er uiteraard ook alleen maar om je organen te stelen en geld te verdienen.

Zolang de ziel nog aan het lichaam is verbonden leef je nog. De ziel is de kern van het leven. Zonder ziel is er geen leven en pas als de ziel os is van het lichaam is het lichaam dood. Iemand die in coma ligt is daarmee dus niet (hersen)dood. Shocktoestand (zelf meegemaakt) is al iets waarbij de ziel uit het lichaam weg trekt als daarmee fysiek buiten bewustzijn raakt. Dan ga je plat en dan ben je uit de dagelijkse realiteit. Coma moet dan wel net zoiets zijn alleen dan door een veel zwaardere trigger dan bij een shocktoestand. Dit zijn gebeurtenissen die de ziel triggeren op gebeurtenissen die op dat niveau eerder zijn gebeurd. Daardoor trekt de ziel uit het lichaam weg. Mensen die in coma liggen leven dan ook nog gewoon. Alleen is de ziel buiten het lichaam door een zeer heftige gebeurtenis. Wat kun je dan doen? Ik heb nooit iemand meegemaakt die in coma lag maar het beste wat je volgens mij kunt doen is heel direct (realistisch) zijn en tegen die ziel zeggen: “als je niet snel weer het lichaam in gaat dan is er straks geen weg terug meer want as ze de organen gaan verwijderen is het over en sluiten voor je menselijke leven”. Dan kan het gebeuren dat je een fysieke reactie krijgt, zoals emotie of spiertrekkingen. Dan weet je zeker dat die persoon nog leeft. Je moet dus niet op de persoon praten maar op de ziel. En zo kan het gebeuren dat je zelf ziet dat die persoon nog leeft anders krijg je geen reactie. De kern in dit is dat je zodanig moet praten dat je iets raakt en daar een reactie op ziet. Dan moet je dus over het leven praten. Dat in tegenstelling tot de doodsindustrie van de politiek, gecontroleerde wetenschap, ziekenhuizen enz.

Louise
Louise
11 maanden geleden

Het is heel simpel zolang de overheid zich ermee bemoeit zeg je gewoon nee als principe …. Je kunt later altijd met familie andere afspraken maken als je dat zou willen..Het is gewoon een keuze die je moet maken…
Het is dat organen ook wat opbrengen, er is handel…
Het vreemde is als demente mensen met euthanasie verklaring of een andere nare ziekte hebben, diezelfde overheid zich er ook mee gaat bemoeien, want dan mag je niet dood………Dan zijn er allemaal juridische argumenten…..
Raar eigenlijk, het is mijn leven en mijn lichaam, dus bepaal ik zelf of ik Donor wil worden, maar het betekent ook dat ik zelf bepaal wanneer ik dood ga……..

Henk Azie
Henk Azie
11 maanden geleden

Het lichaam is ons in beheer gegeven, als je er niet goed mee omgaat moet je het weer verlaten.
Hersendood: ik een videoclip gezien, jaren terug waarin een man in zeer diepe meditatie ging en geen hersen activiteit gemeten kon worden, volgens de medische wetenschap (LOL) zou hij dus overleden zijn.
Een goede vriend van mij was een levensgenieter, nadat hij een nieuwe nier kreeg was de levenskwaliteit zodanig dat zijn leven een lijdensweg werd.
Al met al, de “medische wetenschap” is een verdienmodel geworden, er zijn nog maar weinig artsen die hun werk als roeping zien.
Als de medische wetenschap werkelijk begaan was met de mens zouden ze niet de weg van de minste weerstand kiezen maar hun energie richten op copieeeren van lichaamsdelen, vanuit stamcellen nieuwe organen maken.

Davidoff
Davidoff
11 maanden geleden

Ze denken baas te zijn over je lichaam…terwijl wij hen gekozen hebben om ons land te regeren, schijnen ze nogal vaak te vergeten dat zij daar mogen zitten dankzij ons.
Dat helaas veel mensen dom stemmen komt omdat er teveel zijn die niet meer stemmen, dat is pas dom!

Skalenski
Skalenski
Reactie op  Davidoff
11 maanden geleden

De reden dat een deel van de mensen niet meer stemt is:

1. Omdat ze weten dat het (met uitzondering van lokaal niveau) vrij weinig nut heeft. Er dient een hogere agenda die vroeg of laat altijd ten uitvoering zal worden gebracht, ongeacht welke politieke partijen er regeren.

2. Om een signaal af te geven dat we in een schijndemocratie leven. Die politieke puppets hebben niets maar dan ook niets in de melk te brokkelen. Ook zij hebben superieuren die zij dienen en die een mooi baantje voor hen hebben klaarliggen als ze hun werk IN HET BELANG VAN DE ELITE goed hebben uitgevoerd.

Maar blijf gerust stemmen hoor, het is je goed recht.

exegese
exegese
11 maanden geleden

Pia Dijkstra spreekt zichzelf al ontegenzeggelijk tegen met de opmerking dat de “overledene” in leven wordt gehouden door machines. Hoe kan iemand die dood is in leven gehouden worden ?????? Waarom wordt de “oveledene” behandeld met spierverslappers om reacties van de “overledene” tijden de uitname (onverdoofd) tegen te gaan ?????? Dit is moord met voorbedachte rade, niet meer en niet minder !!!!!

Hans
Hans
Reactie op  exegese
11 maanden geleden

Tja inderdaad zogenaamde legitieme actie omdat er een wetje van is gemaakt , maar doodgewoon moord legitiem of niet moord blijft het ten alle tijden .

Pietka
Pietka
11 maanden geleden

https://www.youtube.com/watch?v=Sp-pU8TFsg0&feature=share
Monthly piton een vooruitziende blink ?

x

Check Also

verkiezingen

RedTeam-lid pleit voor uitstel verkiezingen als coronacijfers niet fors dalen: ‘zeer ondemocratisch’

Als de besmettingscijfers niet snel fors omlaag ...

kaag

Felle kritiek op propagandafilm Sigrid Kaag: hier zie je de kloof tussen burger en politiek in 38 seconden

Zondag zond de VPRO de documentaire ‘Sigrid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x