Bewustzijn

Politie New York weigert honderden Occupy-betogers te arresteren

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Deze week hebben de betogers van Occupy Albany in de hoofdstad van de staat New York een onverwachte bondgenoot gekregen: de staat en de lokale autoriteiten.

Volgens de Albany Times Union weigerde de New Yorkse marechaussee de actievoerders te arresteren. Het bevel werd gegeven door gouverneur Andrew Cuomo en burgemeester van Albany Gerald Jennings.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Jennings gaf opdracht de 700 demonstranten te arresteren die het park van de stad bezetten. Maar terwijl de lokale politie steeds dichter naderde, begaven de betogers zich voorbij de lijn die de stad Albany en het grondgebied van de staat New York van elkaar scheidt.

Terwijl het protest vreedzaam verliep besloot de politie dat arrestaties konden leiden tot een rel en dus werd besloten het bevel van Cuomo en Jennings niet op te volgen.

“We beschikken niet over de middelen en deze mensen veroorzaakten geen problemen,” aldus een politiefunctionaris. “Het punt is dat de politie weet hoe ze de orde moet handhaven. Dat weten de gouverneur en de burgemeester niet.” Occupy Albany heeft zo’n 30 tenten in het park staan. – Rawstory.com

Atlanta

In Atlanta, in het zuidoosten van de VS, heeft de politie een tentenkamp van Occupy-demonstranten ontruimd. Tientallen betogers die weigerden te vertrekken, zijn gearresteerd. De demonstranten hadden hun tenten opgeslagen in een park in het centrum van Atlanta.

Een andere ontruiming, in Oakland in Californië, verliep iets minder vreedzaam. Meer dan duizend mensen waren boos de straat op gegaan omdat de politie ruim 300 betogers uit hun tentenkamp had verdreven. Drie keer probeerde de politie tevergeefs de menigte uiteen te drijven. De spanningen liepen op nadat de betogers hadden geroepen terug te willen keren naar hun oude kamp. Toen de demonstranten met stenen en flessen begonnen te gooien, zette de politie traangas in.

In navolging van de actie Occupy Wall Street in New York, wordt er in veel Amerikaanse steden gedemonstreerd. – NOS.nl

Amsterdam

Het Beursplein in Amsterdam heeft met ruim 120 tenten van de protestbeweging Occupy de maximumcapaciteit bereikt. Het plein is vol, zei een woordvoerder van Occupy Amsterdam dinsdag.

De afgelopen dagen wordt volgens hem al intern gesproken over alternatieve locaties als zich nog meer deelnemers aansluiten. ”Mogelijk komt er elders in de stad een tweede tentenkamp of besluiten we met zijn allen te verhuizen naar een grotere plek’,” aldus de zegsman. Probleem op het Beursplein is dat er steeds minder ruimte overblijft om publiek te ontvangen. – RTL.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x