Buitenland

“Aanval op Syrisch ziekenhuis Artsen zonder Grenzen uitgevoerd vanaf Amerikaanse vliegbasis Incirlik”

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De luchtaanvallen op een kliniek die werd gesteund door Artsen zonder Grenzen en een kinderziekenhuis in Syrië zijn uitgevoerd door gevechtsvliegtuigen die zijn opgestegen vanaf de Amerikaanse vliegbasis Incirlik in Turkije. Dat heeft een lid van de commissie internationaal beleid van het Russische Hogerhuis gezegd.

Maandag maakte Artsen zonder Grenzen bekend dat in de provincie Idlib een ziekenhuis was geraakt door vier raketten. De hulporganisatie zei niet wie er achter de aanval zat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Verkenningsgegevens

“Verkenningsgegevens laten zien dat de vliegtuigen die de aanvallen op deze burgerdoelen hebben uitgevoerd, zijn opgestegen vanaf de Amerikaanse basis Incirlik, waar vliegtuigen van de door Amerika geleide coalitie en Turkije zijn gestationeerd,” vertelde senator Igor Morozov aan persbureau RIA Novosti.

De Syrische ambassadeur in Rusland Riad Haddad heeft de Verenigde Staten beschuldigd van de aanval op de kliniek in de noordwestelijke Syrische stad Ma’arrat al-Numan, terwijl de Turkse minister-president Ahmet Davutoglu Rusland de schuld gaf.

Controleren

Volgens de Russische ambassadeur in Londen maken de Russische bombardementen in Syrië geen burgerslachtoffers. “We bombarderen geen burgerdoelen,” aldus Alexander Jakovenko. “Alleen de plaatsen waar terroristen zijn, hun trainingskampen en hun wapenopslag. We controleren dat heel grondig.”

Het aantal doden als gevolg van de oorlog in Syrië wordt door het Syrian Center for Policy Research (SCPR) becijferd op 470.000. Sinds de strijd in 2011 losbrak, zijn daarnaast 1,9 miljoen mensen gewond geraakt.

[AP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kael
kael
8 jaren geleden

dit verbaasd me helemaal niet, de westerse coalitie hu,n spel met olie is doorprikt en nu moet alles gebeuren om de russen zwart te maken

Loki
Loki
8 jaren geleden

De vermoedens worden bevestigd. Het blijkt maar weer dat de door VS geleide coalitie, geen haar beter is dan terroristische organisaties om hun doel van macht te bereiken.
Hoe ziek ben je om (kinder)ziekenhuizen te bombarderen om het land te ontregelen en de bevolking te verstoken van medische hulp.

De VS is dus eigenlijk de grootste zionistische terreurorganisatie ter wereld.

Stef Kraa
Stef Kraa
8 jaren geleden

Op dit moment wordt alles op alles gezet om Rusland in een kwaad daglicht te plaatsen. Gelukkig reageert Rusland vlot op deze beschuldigingen. Begin steeds meer respect voor Rusland te krijgen, wetende dat Rusland ook zijn nukken heeft zet ik 100% procent in op Rusland.

Roy
Roy
8 jaren geleden

Worden deze “Verkenningsgegevens” ook nog openbaar gemaakt, of moeten we ze op hun mooie blauwe ogen geloven?

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x