Financieel

Experts waarschuwen voor digitale euro: ‘Dan kom je richting een digitale enkelband’

Help mee door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Woensdag debatteert de Tweede Kamer met minister van Financiën Sigrid Kaag over de digitale euro. De minister schrijft op Twitter: “Nederland vindt het belangrijk dat de privacy van gebruikers gewaarborgd blijft en dat de EU-lidstaten een doorslaggevende rol spelen bij de mogelijke komst van een digitale euro. Daar zet ik mijn namens Nederland in de EU voor in.”

Wat zij zegt, kan volgens financieel journalist Arno Wellens niet. “Staat allemaal op de website van de Europese Commissie. Er komt een apart inlogsysteem, gefinancierd met coronageld, alles digitaal en geregistreerd. Kaag zet zich in voor iets wat niet kan. Wees eerlijk, dit is al verloren.”

“Het is ook niet zo dat het vaag is en in de kinderschoenen staat. De ECB deed een online enquête, kreeg 100 procent negatieve reacties, dramt toch door en heeft al een invoerdatum,” benadrukt Wellens. De bank mikt op het tweede kwartaal van 2023.

Moeten we niet willen

Ook BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen merkt op dat dit wel degelijk een controlesysteem is. “En dat moeten we niet willen. Graag bepaal ik zelf hoe vaak ik reis, welke producten ik koop en of ik wel of niet gezond leef.”

Op het moment dat we overstappen op een digitale euro is jouw geld inzichtelijk bij de overheid, waarschuwde financieel expert Ab Flipse in het tv-programma Ongehoord Nieuws. “Je bent volledig traceerbaar en feitelijk kunnen ze alles sturen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Meer dan schokkend

“De opzet van die digitale euro is dat je een programma krijgt waarbij je mensen stimuleert of misschien zelfs straft. We gaan op deze manier eigenlijk naar een social credit-systeem [zoals] in China. Dat is meer dan schokkend.”

De overheid weet tot achter de voordeur wat ik aan het doen ben, zei privacy-expert Bas Filippini in hetzelfde programma. “Dan kom je richting een digitale enkelband.”

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
16 dagen geleden

Betaal vanaf nu enkel nog met cash geld en vergeet de zogezegde zegen van pinnen, dit was enkel een aanloop tot de digitale munt.

Helga
Helga
16 dagen geleden

Dit komt er wel hoor, al heel lang geplanned, maar ze hebben haast en ze worden slordig…

Jojo
Jojo
16 dagen geleden

Waar hebben we dit aan verdiend

wolfje168
wolfje168
16 dagen geleden

Het klootjesvolk beslist in dit soort zaken. Bereidt u maar voor.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x