Homepagina » Het Complot » “Politieke samenzwering”: de geheime oorlog tegen Rusland
"Politieke samenzwering": de geheime oorlog tegen Rusland

“Politieke samenzwering”: de geheime oorlog tegen Rusland

De Russische economie is in een ‘perfect storm’ beland. De westerse sancties maakten het leven van de beleidsmakers in het Kremlin al moeilijk, maar door de val van de olieprijs dreigt de zaak hopeloos te worden.

De koers van de roebel is in een vrije val geraakt. Het is tot nu toe de grootste achteruitgang sinds de roebelcrisis van 1998. In een half jaar tijd heeft de roebel de helft van haar waarde verloren. Wisselkantoren slaan nieuwe matrixborden in. De nieuwe roebelkoers past er bijna niet meer op.

De daling van de olieprijs van 115 dollar per vat in juni tot minder dan 60 dollar raakt de economie. Olie en gas zijn namelijk goed voor bijna 70 procent van de Russische uitvoer en voor de helft van de begroting.

Minister van Financiën Anton Siluanov stelde eind vorige week dat zijn land dit jaar 140 miljard dollar aan inkomsten mist door de lagere olieprijs en sancties. Door de schaarste aan geld stijgt de rente, waardoor bedrijven hun investeringen terugschroeven. De lonen in de publieke sector zijn tot oktober 2015 bevroren.

Velen geloven dat de Verenigde Staten een geheime oorlog voeren tegen Rusland en dat de huidige crisis onderdeel is van een samenzwering om de Russische economie naar de rand van de afgrond te duwen.

President Poetin heeft het Westen de schuld gegeven van de huidige crisis, en hij staat niet alleen. Sommige westerse analisten zijn het met hem eens dat er een ‘economische oorlog’ wordt gevoerd. Veel Russen zijn van mening dat de VS en Saoedi-Arabië de productie kunstmatig hoog houden in een poging de prijs omlaag te drukken.

"Politieke samenzwering": de geheime oorlog tegen RuslandZe willen Rusland en Iran op die manier het leven moeilijk maken, schreef columnist Thomas L. Friedman voor The New York Times. Op deze manier hebben de Amerikanen en de Saoedi’s ook de laatste leiders van de Sovjet-Unie aangepakt: ‘pump them to death’, aldus Friedman.

Eind vorige maand gaven de belangrijkste olieproducerende landen onder druk van de Saoedi’s aan dat ze niet van plan zijn hun olieproductie terug te schroeven, ook al is er sprake van een enorm overaanbod.

“Waarom de VS en sommige van haar bondgenoten de olieprijs omlaag willen duwen? Ze willen Rusland pijn doen,” zei de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

De Iraanse minister van Oliezaken Bijan Zanganeh zei dat de sterke daling van de olieprijs het gevolg is van een ‘politieke samenzwering’. “De aanhoudende neerwaartse trend van de olieprijs is een politieke samenzwering die tot in het extreme wordt doorgevoerd,” zei hij.

[News.com.au]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jaap schreef:

  Is dat nieuws? Het was toch al lang bekend dat vanuit de Westerse wereld getracht wordt via “economie”, Rusland van haar gedachten af te brengen om landen in haar regio binnen te vallen?
  Waarom niet? Rusland doet hetzelfde als ze kan door de gaskraan dicht te draaien e.d., koekje van Eigen deeg dus.

  Het begon met annexatie van de Krim door Rusland en daarna het willen innemen van Oost Oekraine, hoewel het Kremlin dat nooit zal toegeven en uiteraard EU en Oekraine zelf (Kiev) de schuld geven. En daar zit zeker een kern van waarheid in maar betekent nog niet dat je met een beetje machtspolitiek zomaar een land kan annexeren. Nu komen ze langzaamaan op de blaren te zitten.

  17 likes
  • Daan schreef:

   Veel dommer als jij kom je ze niet tegen Japie. ….1 jaar geleden zat er een op democratische wijze gekozen regering in de Oekraïne. ..had Europa zich nooit mee moeten bemoeien.In 1989 heeft Gorbatsjov een verdrag ondertekend waarin stond dat Rusland al zijn militairen zou terugtrekken uit Oost Europa.., als tegenprestatie zou Europa niet verder expanderen naar het oosten. Wie heeft er nu z.n belofte gebroken??
   En als je zo voor sancties bent….Misschien nog een paar voor Amerika wegens het onterecht binnenvallen van allerlei landen., war het nu nog veel erger vertoeven is als daarvoor. Niet zomaar ergens een draai aan geven Japie..De waarheid vertellen graag! Weet je ook wie er kort geleden minister van buitenlandse is geworden in de Oekraine. ..ff googlen. …kun je lachen.

   63 likes
   • dusssss schreef:

    Daantje, Daantje toch, waarschijnlijk ga jij tot diegenen behoren die over een aantal jaren gaat ontkennen ooit die Poetin gesteund te hebben, dat deden de NSB’ers ook na 1945…

    11 likes
    • GS88 schreef:

     En op deze manier wordt het zowaar iedereen door de strot geduwd om perse anti-‘sovjet’ te moeten zijn, anders ben je een NSB’er namelijk. Beter dan dit ken ‘t niet uitkomen voor de VS natuurlijk… Rusland is de boeman, en als je ze gelooft of niet gelooft wat wij over hun zeggen dan ben je *vul-maar-een-hype-benaming-in-waardoor-je-haast-wel-antirusland-moet-zijn*.

     Obama is de good guy… offcourse he is. *kuch*

     12 likes
    • Johan schreef:

     Als ik het goed begrijp wil je met je reactie zeggen dat wanneer je in een reactie commentaar hebt op iets, dat je dan meteen voor de andere bent.

     Zo werkt het niet.

     Dussss ik zal je een voorbeeld geven:

     Je hebt een vriend die alles van je wilt weten, hij zit in je kasten te kijken, leest je bankafschriften, etc.

     Je hebt ook een nieuwsgierige buurvrouiw, die wil in je kasten kijken, wil je bankafschriften lezen, etc. en staat met een been in je voortuin.

     Ik zou niet blij zijn met deze twee figuren, dussss ik zou ze uit mijn omgeving houden.

     In een reactie kan ik commentaar op de “vriend” geven, in een andere reactie op de “buurvrouw”, dit geeft aan dat ik geen partij kies, enkel op het moment commentaar geef waar ik op wil reageren.

     4 likes
    • Andre M schreef:

     Google eens wie de EU heeft opgericht net na de 2e wereld oorlog

     1 likes
   • Jaap schreef:

    @Daan
    Kortzichtig is het om iemand als “dom” te betitelen, redden om ook verder niet meer te reageren op jouw commentaar.

    9 likes
  • m.b schreef:

   Welk land maakt er overigens een gewoonte van andere landen binnen te vallen ?

   17 likes
   • dusssss schreef:

    Daarmee zal je Rusland bedoelen:

    Polen
    Finland
    Tsjechië
    Slowakije
    Georgië
    Roemenië
    Joegoslavië
    Afghanistan
    etc.
    etc.
    etc…

    En in al deze landen hebben de Russen een schrikbewind gevestigd of hebben keihard ingegrepen toen de mensen meer vrijheid eisten.

    15 likes
   • Raj schreef:

    Schurkenstaat USA, met stip op nummer 1.

    Argentinië
    Chili
    Haïti
    Hawaii
    Japan
    Nicaragua (meerdere malen)
    China (meerdere malen)
    Korea
    Grenada
    Libië
    Venezuela
    Bolivia
    Congo (voormalig Zaïre)
    Liberia
    Sudan
    Panama
    De Filipijnen
    Cuba
    Puerto Rico
    Guam
    Honduras
    Dominicaanse Republiek
    Yugoslavië
    Egypte
    Irak
    Afghanistan

    en de lijst gaat door:
    http://academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html

    Ik ben enkele weken geleden geweest naar een lezing van Willem Middelkoop en hij liet een chartpie zien die er niet om loog. Sinds de onafhankelijkheid van Amerika is het land bij 95% van gewapende conflicten betrokken (direkt of indirekt) en de overige 5% was er rust ……

    Japan is zelfs bedreigd in Juli 1852 door de USA: “Open Japan to trade or the city will be bombarded!”. De Japanse samoerai waren niet opgewassen tegen de geweren en kanonnen van de Amerikanen en hebben schoorvoetend toegegeven. De Japanners hebben wraak genomen tijdens de 2e WO, maar kregen helaas 2 atoombommen op hun dak…..

    J. Robert Oppenheimer haalde een quote uit de Bhagavad Gita aan na het zien van de kracht van de eerste atoombom: “If the radiance of a thousand suns were to burst into the sky, that would be like the splendor of the Mighty One…. Now I am become death, the destroyer of worlds.”

    De rest van zijn leven waren hij en andere atoomwetenschappers tegen het gebruik van atoomwapens.

    De Amerikanen hebben destijds Osama bin Laden en andere mujahedins getraind om de Russen te verdrijven uit Afghanistan.De rest is geschiedenis. De ene monster moet plaats maken voor een grotere monster ……. daar zijn de Amerikanen (CIA) goed in!

    17 likes
    • dusssss schreef:

     Russisch kolonialisme; en alternatief Nederland juicht ze nog toe ook:

     http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Growth_of_Russia_1613-1914.png

     9 likes
    • 365Y schreef:

     Is het een strijd tussen democratie en dictatorschap ? Het antwoord is niet zo eenvoudig te geven als we wel denken , maar gezien de vrijheid van meningsuiting verkies ik toch de democratie boven het systeem dat het altijd beter weet dan de vaste zetel , terwijl democratie is waar we de leidende mensen zelf mogen uitkiezen . Bovenal wil ik wel even stellen dat niet ieder mens een vorm van leider nodig heeft .. in dat sta ik onafhankelijker in het leven dan menigeen.

     4 likes
     • 365Y schreef:

      correctie zin : maar gezien de vrijheid van meningsuiting verkies ik toch de democratie boven het systeem dat het altijd beter weet dan – de vaste zetel – .. moet zijn : een verkiesbare zetel

      Overigens gaat er niets boven het feit dat jij je thuis/op je plek voelt.. dus opgenomen te weten in een eigener gevoel zijnde verwantschap aldus het leven dat openingen bied/vooruitzicht bied tot een open gemeenschap waar iedereen die (hulp) nodig heeft welkom is ..

      2 likes
   • Jaap schreef:

    @m.b
    Jaja, mijn buurman steelt dus ik ga ook stelen.

    3 likes
  • stijn vdf bannink schreef:

   Hoi Jaap,
   De Krim is niet met geweld geannexeerd, maar via een volks referendum heeft de bevolking gekozen om bij Rusland te horen. En over oost Oekraïne vind jij het zeker normaal dat de bevolking daar gebombardeerd wordt door het regime van west Oekraïne enkel en alleen om daar te kunnen starten met olie fracken.
   De vliegtuigen van de NAVO vliegen af en aan maar er is nog geen Russische laars aan de grond.
   En dat west Oekraïne alle pinautomaten gesloten heeft in het oosten en pensioenen bevroren heeft zodat de bevolking geen voedsel meer kan kopen is zeker ook normaal. Dit alles nog even losstaand van het feit dat USA 5.000.000.000 heeft uitgegeven om de toenmalig democratisch gekozen president af te zetten en er een puppet van het westen te plaatsen.
   Je reacties zijn erg kortzichtig en hebben een hoog NOS gehalte, Mvg stijn Vdf bannink

   46 likes
   • Jaap schreef:

    Kortzichtig vind ik jouw reactie Stijn,

    Het referendum op de Krim was een farce. En feit blijft dat Rusland een ander land bezet heeft. Als er morgen een referendum in Siberie gehouden wordt en 60% is voor aansluiting bij de EU dan gaat dat toch ook niet gebeuren…

    Feit is dat in ieder geval zo’n vijf jaar geleden een belangrijk deel van de Oekrainse bevolking graag aansluiting wilde bij de EU. Ik heb met mijn bedrijf samengewerkt met twee Oekrainse bedrijven en ken daar best wat mensen. Dus het is zeker niet alleen een NOS gehalte.

    Verder zal ik niet meer reageren door de persoonlijke benadering in het commentaar.

    10 likes
   • Roy schreef:

    “En over oost Oekraïne vind jij het zeker normaal dat de bevolking daar gebombardeerd wordt door het regime van west Oekraïne enkel en alleen om daar te kunnen starten met olie fracken.”

    Maar is dit wel zo???

    4 likes
  • Mzt schreef:

   Beste Jaap, sorry maar het is niet begonnen met de annexatie van de Krim. Voor de annexatie was er een ene Victor aan de macht in oekraine en deze Victor koos voor een deal met de russen ipv met de EU en de EU en de US konden dit niet bepaald verdragen, waardoor er een revolutie op touw is gezet, net zoals al reeds in Libie, egypte, syrie, venezuela en nu ook Turkije getracht wordt. Toen heeft rusland het taties gelegen krim, hun laatste begaanbare haven in de winter veilig gesteld.

   11 likes
   • Jaap schreef:

    Wat een flauwekul, verreweg de meeste Oekrainers zijn al jaren en jaren voor meer aansluiting bij de EU maar dat stond juist Rusland steeds niet toe.
    Met de gaskraan als zichtbare pressie middel.

    6 likes
    • Mzt schreef:

     Ik begrijp je wel Jaap! Waarschijnlijk lees jij elke dag braaf het nieuws, waardoor jij een soort van arogantie over je heen krijgt! Het is tenslotte te vergelijken met een flinke studie dat jij volgt! Ik heb zelf ook altijd in de waanzin van de MSM gelooft, tot op een dag dat ik mezelf vragen ging stellen. Mijn eerste vraag had betrekking op de F.E.D. Want zoals de MSN het lijkt geloven is de F.E.D. Een hele fijne organisatie die de amerikanen gewoon financieele steun geeft. Na wat onderzoek ben ik tot een andere conclusie gekomen. Na deze vraag ben ik mezelf meer gaan afvragen en heb daarbij geleerd dat je bij elk nieuws bericht of wetenschappelijke onderziek resultaten er een belang achter zit!

     3 likes
     • Jaap schreef:

      Je kunt ook gewoon aan de mensen ter plaatse vragen, zoals ik dat doe. Lijkt me veel makkelijker. En dan ga jij natuurlijk reopen dat die ook beinvloed worden…. Jazeker dat is zo, de hele wereld wordt door jan en alleman beinvloed, iedere dag weer.

      6 likes
  • jaap schreef:

   Enorm dom en kortzichtig zijn Stijn en Daan. Die hebben allebei waarschijnlijk nog niet veel van de wereld gezien en zijn zelf nooit in Moskou en Kiev geweest. Ze kennen daar waarschijnlijk ook geen mensen die vanuit eigen belevingswereld vertellen hoe het is daar te leven.

   Beiden hebben een heel hoog “alternatief nieuws gehalte” van door anti westerse clubs gesubsidieerde sites. En zitten uitsluitend achter het computertje vanalles aanelkaar te knopen tot een vorm van eigen waarheid.

   En de zielige mensen die het maar moeilijk hebben in onze maatschappij die vinden het heerlijk om op deze manier te schoppen tegen het “eigen westen” en lekker thumbs up te drukken bij dat soort commentaar.

   8 likes
   • Hein schreef:

    ik moest even lachen toen iemand besloot met het woord kortzichtig te gaan strooien.
    even op groep 1 niveau: wat je zegt ben je zelf.

    kop in t zand en met de staart tussen de benen verdere discussie vermijden.

    5 likes
    • Jaap schreef:

     @Hein (of stijn of daan)
     Dan zou ik nog eens goed kijken naar de tijden die er bij staan. Het commentaar hier wordt geregeld “gegroepeerd” en niet op tijdstip.

     Discussie zou ik het hier niet willen noemen hoor. meer EGO streling en Eigen gelijk halen zonder enig praktisch onderzoek!

     3 likes
    • Jaap schreef:

     Niveau NUL als je sorteringen niet eens kan doorzien (En NineForNews)

     0 likes
     • Hein schreef:

      met fratsen als sortering was ik niet bekend, toch vraag ik me af of dat er daadwerkelijk toe doet.. ego streling zou ik het ook niet willen noemen, eerder mensen die zich zorgen maken om de stand van zaken omtrent de wereld, en dat uiten door de medemens ervan bewust te maken. echter zal toch ieder uit zich zelf tot inzicht moeten komen..

      “Niveau NUL als je sorteringen niet eens kan doorzien (En NineForNews)” toch een beetje geprikkeld?:)

      1 likes
 • Silber eye schreef:

  De EU annexeert de buurlanden op een listige wijze, de reactie van de Russen om de Krim te annexeren was een gevolg daarop om zo de tactische schaakstukken veilig te stellen.
  Kan nu alleen nog zeggen dat als Europa geen water bij de wijn doet Russia gekke dingen kan gaan doen een getergde beer met de rug tegen de muur is een uiterst gevaarlijke beer.
  Kan zomaar gebeuren dat het hot nieuws wordt dat Nederland geen haven faciliteiten meer heeft of dat de olievelden van Saoedi-Arabië in brand staan.

  Om escalatie tegen te gaan wordt het hoog tijd de Europese hoogmoed te dimmen ik vermoed dat het ongeveer tien voor twaalf is.

  36 likes
  • EllenB schreef:

   Ik ben het met je eens.
   Denk ook dat de Globalisten, Rusland gewoon dwingen, om een oorlog te beginnen met het Westen.
   Het drastisch verlagen, van de olieprijs, heeft hier ook mee te maken.
   En dan nu weer nieuwe sancties….
   Ik vind dat Poetin, zich nog lang staande heeft weten te houden.
   Maar straks zal hij wel wat moeten doen, want ze maken Rusland, economisch gezien, totaal kapot.

   22 likes
   • Huisheks schreef:

    denk dat de Chinezen daar ook nog een woordje over te zeggen hebben.
    Poetin heeft niet voor niks contracten afgesloten met China….
    En verder; wij kunnen discussiëren wat we willen, het fijne weten we er toch niet van
    van deze politieke strategieën hebben wij toch niet het flauwste benul.
    Alles wat ik op dit moment zie, is dat het marionetten theater van Mark Rutte aardig danst naar de pijpen van de VS en de grote corporaties.
    Wij kunnen niks anders doen dan proberen uit de wind te zitten.
    Domheid kent geen grenzen !

    4 likes
   • dusssss schreef:

    gelukkig kun je Rusland steunen door zoveel mogelijk producten “Made in Russia” te kopen. Lukt het niet in de winkel kan dat vast wel online, daarmee steun je ze pas echt.

    Het kan wel zijn dat het iets lastiger is een bruikbaar artikel te vinden want erg veel bruikbaars produceren ze niet 😛

    13 likes
   • marco schreef:

    Inderdaad, en in dat licht zie ik ook de “plotse” toenadering van de USA met Cuba. Cuba was toch altijd fors gesteund door de Russen en nu dit. Dit volgt volledig de trend van de USA tegen de Russen.

    11 likes
   • garriet60 schreef:

    as rusland een oorlog wil beginnen ! kan hij dat beter doen tegen Amerika ineens .want Amerika is de onrust stoker en oke ??de westerse wereld rolt hierin mee . maar toch .AMERIKA later komen de westerse landen wel

    2 likes
  • Jaap schreef:

   De Oost Europese landen hebben er zelf voor gekozen om, na de val van de muur, zich bij de west europese landen aan te sluiten. Als bijvoorbeeld Letland of Polen morgen uit de EU wil en zich wil aansluiten bij Rusland dan kunnen ze dat doen. Het zijn soevereine landen.

   Dat is heel wat anders als het inlijven van de Krim, met geweld, bij Rusland. Dat is het binnenvallen van een ander land met wapengeweld. Ik snap de emotionele en tactische redenen van Rusland zeker wel, maar wie zegt dat ze dat morgen niet doen bij de Baltische staten. Of bij Finland want dat behoort volgens Moskou eigenlijk ook tot het groot Russische Rijk.

   En hoe zou je nu op een geode manier met een hongerige beer kunnen samenleven?

   8 likes
 • Tien schreef:

  Het mooie is dat Rusland ook nog de schuld krijgt als ze uithalen naar het westen.. ik neem het ze niet kwalijk. Amerika drijft de EU regelrecht de 3e wereldoorlog in.

  43 likes
  • Jaap schreef:

   Wat neem je ze precies niet kwalijk Tien? En hoe zou er vanuit het westen dan gereageerd moeten worden op de annexatie van de Krim, het geweld in Oost Oekraine en het geklets over een Groot Rusland waar de baltische staten en Finland ook deel van uitmaken?

   Wil je de beer snoepjes gaan geven of zo?

   9 likes
 • Albert schreef:

  Wat mij verbaast is dat enkelen hier beweren dat Rusland/Poetin de agressor is en uit is op een oorlog met het westen. Met de “defensie”-begroting van 50 mld van Rusland tegen 510 mld van die van USA is dat natuurlijk een zekere zelfmoord. Er blijft helemaal niets van dat land over. Je kunt zeggen van Poetin wat je wil maar zo gek is hij niet.
  Na de val van de muur, die het einde van de Sovjet Unie betekende, zijn al die landen die na WW2 waren geannexeerd door de sovjet vrijgegeven. Wat voor enkele landen niet onverdeeld gunstig is uitgevallen, Moldavië bijvoorbeeld. Aan de belofte om legers terug te trekken van de grenzen van Rusland hebben zij zich wel gehouden. De NAVO is stelselmatig basissen aan het opzetten in de landen tegen de grens van Rusland aan. Wie is hier nu de agressor?
  Ik begrijp ook echt niet wat er tegen samenwerking met Rusland is, er komt echt geen communisme meer. Waarom werken we wel samen met zo’n vreselijk land als Saudi Arabië, waren vrouwen onderdrukt worden en handen en hoofden, en publiek, worden afgehakt?
  @Piet.
  Heb je de laatste jaren onder een tegel gezeten of zo. Noem de landen eens op, waar Amerika de afgelopen tien jaar geïntervenieerd heeft, waar nu rust en vrede heerst.

  6 likes
  • Jaap schreef:

   En als ze niet ingrijpen, zoals lange tijd in Sirië, dan wordt er moord en brand geschreeuwd als er een Koerdische groep op een berg uitgemoord wordt door IS.

   Dan gaan ze in de EU debatteren tot ze een ons wegen, in de VN veiligheidsraad elkaar de schuld geven en de VS, ja de VS die grijpt dan wel in.

   Hoe ga je om met een slang? Als je daar het antwoord op weet, heb je wereldvrede en het maakt niet uit wie je dan als slang betiteld.

   3 likes
   • Albert schreef:

    @Jaap.
    Als je onze main stream media serieus neemt heb je misschien wel gelijk. Maar als je een klein beetje van het pad van de MSM afgaat kom je er al heel snel achter dat er ook nog een andere visie is.
    Dat er momenteel een actieve anti-Rusland/Poetin propaganda wordt gevoerd wordt al duidelijk als je een beetje kritisch naar de berichtgeving kijkt/luistert.
    Veel wordt verzwegen. Dat de Oekraïense revolutie door neo-nazi’s en fascisten is gekaapt b.v. die de Russen in Oekraïne willen uitroeien.
    Heel veel wordt verdraait ten nadele van Rusland. Zonder dat er een spatje bewijs werd getoond kreeg Poetin het neerhalen van de MH17 in de schoenen geschoven.
    De Russische separatisten werden op basis van twee foto’s weggezet als smerige lijkenpikkers (de emotionele speech van onze Timmergans bij de VN). Gelukkig stond op internet het filmpje waar deze foto’s uitgehaald waren, die compleet het tegengestelde liet zien.
    Een Britse journalist die Poetin tegen het lijf loopt en een paar moeilijke vragen stelt. Dat Poetin ruim twee minuten antwoord geeft wordt weggeknipt zodat lijkt alsof Poetin bot wegloopt.
    En wat ISIS betreft, verdiep je maar eens in het ontstaan van deze groep, het zou zomaar kunnen dat je bij onze grote vriend Amerika uitkomt.
    http://www.boublog.nl/2014/09/09/de-oorsprong-van-isis-ligt-in-syrie-made-by-the-usa/

    7 likes
    • Ferry schreef:

     Albert ik denk dat u tegen een muur aan het praten bent de meesten willen gewoon hun ogen niet openen voor de waarheid.
     Het is hier zoals Bush zei:’wie niet voor ons is, is tegen ons.” dit leek mij eerder de taal van een dictator.

     2 likes
    • Jaap schreef:

     Nee beste Albert, ik zal voortaan onze AMC gaan geloven…..

     Dat is niet Amsterdam Academisch Centrum, Nee dat is

     ALTERNATIEF MEDIA CIRCUS.

     En dit AMC zal ik eerder gaan geloven als weldenkende mensen in Oekraine en Rusland. Veel success verder met het lezen op Internet en dergelijke…

     0 likes
 • Anke schreef:

  Wordt het nu niet langzamerhand tijd om “vrije energie” uit de kast te halen in plaats van afhankelijk te zijn van een ander land(en) met alle gevolgen van dien. Elkaar de tent uitvechten moordaanslagen, vliegtuigen naar beneden knallen en andere soorten van ellende. De kennis is er toch, of zitten de heren tot aan de ellebogen in allerlei vreemde zaakjes verwikkeld???? Sorry hoor, zo langzamerhand word ik razend om al die berichten.

  8 likes
  • Mzt schreef:

   Denk de mevrouw beatrix dat niet zo graag ziet! Groot aandeel houder van Shell.

   7 likes
   • Loki schreef:

    He mooiste is ook nog, dat het deels van onze belastingcentjes is. Nou ja eigenlijk niet ze krijgen het allemaal uit de belastingpot om zich daar ook nog eens me te verrijken. Dat is dus een teken dat ze teveel krijgen, en dat kan beter naar de 2,5 miljoen armoedige grens gevallen.

    1 likes
 • Danny schreef:

  Een ding,

  JAAP is een trol.

  9 likes
  • Jaap schreef:

   Dank je Danny 🙂 , zegt genoeg over het wereldbeeld van jouw en een aantal van je collega commentatoren hier. Slaap lekker verder in je Alternatieve Media Complex and see what happens!

   6 likes
 • Piet schreef:

  Even op een rijtje, Rusland heeft na de tweede wereldoorlog alle landen waardoor ze trokken om Duitsland te verslaan, gemakshalve maar geannexeerd, alleen door een koude oorlog en het opleggen van sancties zijn deze landen na 70 jaar weer zelfstandig geworden.
  Amerika heeft in een aantal landen een oorlog tegen het terrorisme uitgevochten, dit betrof landen die wereldwijd aanslagen verrichten en gifgas gebruikten tegen burgers, waarbij duizenden doden zijn gevallen. Na hulp en militaire training worden deze landen geleidelijk aan weer zelfstandig gemaakt. Geen sprake van annexatie. Voor mn werk ben ik meermalen in de verenigde staten geweest, ik heb daar alleen normale mensen ontmoet. Ik ben ook in Rusland geweest en ook gewone mensen ontmoet. Ik denk dat we niet zomaar moeten wijzen naar schuldigen maar moeten zoeken naar echte feiten en dan pas beoordelen.

  8 likes
 • pipo schreef:

  iluminati control my mind soul and body nummer van d.dre

  en een nummer van tupac is kiluliminati en hij leeft niet meer dus makkelijk gezegt

  you are with us or with the terrorists

  2 likes
  • Roy schreef:

   “en een nummer van tupac is kiluliminati en hij leeft niet meer dus makkelijk gezegt ”

   Gelukkig was Tupac niet gewoon een gangster 🙂 ik vind het niet zo gek dat hij is neergeschoten..

   2 likes
   • S0M30N3 schreef:

    Kan maar beter meer leren over de persoon dan zulke domme uitspraken te doen…

    Als je nou had gezegd dat je bijvoorbeeld blij bent dat Reagen dood is dan gaf ik je thumbs up, maar dit is gewoon crap!

    Dit komt bij mij over als ik bijvoorbeeld zeg dat Bob Marley alleen maar wiet promote en mensen wilt misleiden. Totaal het omgekeerde!

    0 likes
    • Roy schreef:

     Je “leest” niet goed, ik zeg nergens dat ik blij ben dat hij dood is. Wat ik wel zeg is dat ik het niet zo gek vind aangezien zijn niet zuivere verleden…

     Het feit dat jij thumbs up zou geven als ik had gezegd dat ik blij was dat Reagan dood is toont dan weer aan dat er toch ergens iets niet lekker zit in je koppie..

     2 likes
 • ZonneMax schreef:

  Zoals ik bij een ander item al had aangegeven, vele commentatoren hier zijn onmiddellijk thumbs up als iets tegen “het westen ” is.

  En dan noemen ze de rest “Domme schapen”. Haahaha, hilarisch is het eigenlijk wel.

  6 likes
 • André schreef:

  Het is apart te zien hoe mensen blijven volharden in hun zienswijze. Of het nu aan het westen ligt of aan Rusland, is denk ik niet van belang. Wat wel van belang is, wie hebben er profijt van deze situatie. Uiteindelijk kende de tweede wereld oorlog alleen maar verliezers, maar er is wel een groepje mensen er stinkend rijk van geworden.
  Waarschijnlijk zullen de nazaten van dit groepje van dit conflict wederom rijker worden.

  5 likes
 • garriet60 schreef:

  ik ?? denk dat op de eerste kerstdag 2014 al een bom valt ik hoop het niet maar het zou zomaar kunnen gebeuren .kan het natuurlijk ook mis hebben .

  1 likes
  • Raphael schreef:

   Dit is heel erg goed mogelijk. Uiteindelijk is het een strijd tussen de Luciferkrachten en de krachten van het licht. Zeg maar de Christusenergie. Aangezien dit spel in een absoluut eindstadium is waarbij de donkere reeds weet dat ze het spel verloren hebben moeten ze nog eens heel erg uithalen. De donkere kant kent hun tegenstander maar al te goed. Het feest van Jesus Christus zou een symbolische datum kunnen zijn om nog eens te imponeren. Maar hoe ze het zullen keren of draaien: “the game is over” De krachten van het licht zijn nu al intensiver dan de Luciferenergie. Velen kunnen dit niet waarnemen omdat hun hele aandacht getrokken wordt door de schijnbare sterkte en de gewetenloosheid van de macht. Feit is 2014 was de overwinning van het licht en er zijn maar weinig mensen die het hebben waargenomen omdat ze alleen kijken naar de resultaten van de donkere macht, maar de liefde niet waarnemen die in de harten van de mensen ontstaat. Eind 2014 was het jaar waar een begin gemaakt door de krachtenvan het licht om Lucifer weer aan te sluiten aan de goddelijke bron. Dit werk gaat nu volledig zijn gang ontplooien in 2015. 2012 wordt 2015!! De macht van Lucifer is nu reeds enorm verzwakt en ligt hoofdzakelijk nog in het militairapparaat. Wat voor velen nog onmogelijk lijkt, de machtsgreep ZAL wijken. Er volgt een periode van sterke instabiliteit wereldwijd en stap voor stap zal nu in de volgende 20 tot 30 jaar een nieuwe wereld ontstaan. De luciferenergie is ook voor een deel in de menselijke ziel aangekomen. Velen voelen zich noch onwel omdat ze bezig zijn deze krachten te transformeren zonder dat ze dit weten. Mensen verheug je: The Game is over, ook al wordt eerst nog mal eventjes erger.

   3 likes
 • Carlo schreef:

  Zoals altijd staan de beste stuurlui aan wal, allemaal lopen blerren maar zelf zijn jullie er niet geweest, dus kleppen dicht en je commentaar voor je houden , ik ben er ook niet geweest dus ik oordeel er niet over.

  Wat ik wel kan vertellen is dat mijn vrouw Tsjechisch is en nog het communisme heeft meegemaakt van die o zo vrolijke vriendelijke Russische mensen, je moest eens de verhalen horden wat ze allemaal uitgespookt hebben in deze landen, dus laat die russen lekken in Rusland blijven.

  4 likes
 • Elise49 schreef:

  Volgens mij heeft alles met de NWO te maken. De wereld moet 1 worden. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Men moet bestaande macht inleveren en dat hebben de wereldleiders al lang gedaan achter de schermen via gezamenlijke ondertekening(agenda 21). Niemand gaat dit zeggen, want dan staat de wereld op zijn kop. Ons huidig kabinet heeft de weg open gemaakt om dit megaplan te realiseren. Tenminste als je er nuchter/logisch naar kijkt. Zo ook de Russen. Er wordt dus een mega spelletje/toneelstukje opgevoerd. Poetin speelt gezichtsverlies, terwijl hij al lang weet van dit plan. Maar goed, zo kunnen ze ons nog op allerlei manieren bezighouden en eventueel opruimen. Ook de VN/Wereldbank/paus enz. zijn er een onderdeel hiervan. Alleen Noord-korea, Cuba en bv. Syrië zitten nog niet in het juiste financieel wereldstelsel.(daarom is daar oorlog en moet Assad weg.) Landen zonder bepaalde schijn banken dus. Wij zitten er al in via de EU/centrale bank. China houdt de boel nog op om geen vrije verkiezingen te geven. Zie Hongkong., want zo kan het bedrijfsleven enz. de weg niet openmaken/versnellen om de NWO te creëren in China. De elite in China is al eeuwenoud aan de macht. En zoals ik al eerder zei bij een ander bericht: de ouden willen allemaal zo lang mogelijk de touwtjes in handen houden. In feite zijn we beland in een grote familie ruzie, want we zijn allemaal familie van elkaar. Je hebt dus mensen die afstammen van Adam en Eva, maar ook hun ouders(de ouden/goden) hadden broers en zussen en die hebben ook gepaard met aardvrouwen. Dus nog na de geboorte van Adam en Eva. Dit noemen ze hoereren en het woord hoer komt hier vandaan en betekent niks anders dan nageslacht van andere ouden/goden(familie van de ouders van Adam en Eva). Nota bene is de stamboom van de goden/de ouden bekend via de mythes en oude culturen. Overal op de wereld vertelt men hetzelfde verhaal, maar onder andere benamingen/gebeurtenissen. Leg ze bij elkaar en je ziet in grote lijnen overeenkomsten. Waarom 1 wereldregering? Heel simpel. Aan alle grote mensen beschavingen moet een einde komen, want de aarde geraakt uitgeput en teveel mensen bij elkaar zorgt voor steeds meer ruzie. Systemen lopen nu vast. NWO is daar een oplossing voor. Maar er is nog iets. De NWO loopt parallel met de cyclussen van de kosmos. Zie trappen van tijdperken Maya’s. Het kan dus zijn dat 1 wereldbeschaving(er zijn er dus meerdere geweest) maar een bepaalde tijd krijgt. Een poolshift of andere natuurverschijnselen er een einde aan maakt en er een nieuw begin kan beginnen. Dat betekent niet dat alle mensen/ al het levende gedood gaat worden, maar wel velen. Gewoon, omdat we er met zovelen zijn. Dit is mijn versie, maar sta voor alles open. Conclusie: Het is dus dom om elkaar te doden enz.

  2 likes
  • 365Y schreef:

   Wees ervan verzekerd dat er geen NWO ofwijl één bestuurlijke wereld regering komen zal , niks geen bestuur over je broer en zus, sympathie is what we need my friends, en zeg nou zelf, is Jezus Christus dan niet genoeg , hoe vrij willen we het verder hebben ? Met een geweten komen we een heel eind. En mochten er problemen komen weet dit, NIEMAND zal dat wat voor uw naaste van evenveel nut is dan uw zelf nog mogen claimen , geen geld kan dit afbetalen en vervolgens tot een bezit worden. (Geweten is een voldoende omschrijving, goed geweten bestaat namelijk nooit)

   0 likes
 • densie schreef:

  dag lieve mensen allemaal…. zoek even op YT Perfect Sense van Roger Waters…en zet ‘m hard…

  en dan eventueel MOTHER…. en dan even huilen… en bidden….en de Kosmos vragen om een vredevolle oplossing voor dit alles….we zijn allen een en we hebben allemaal familie, kinderen en vrienden…..waar ook ter wereld, op deze prachtige Aarde…

  Namaste

  2 likes
 • Martin schreef:

  ….Wat ik ook opvallend vind is dat de olieprijs blijkbaar aanzienlijk is gedaald…maar dat de prijzen aan de pomp nog steeds enorm hoog zijn. Of zie ik iets over het hoofd?…

  2 likes
 • Lucas schreef:

  henk
  19 december 2014 20:08 at 20:08

  Nutteloze discussie tot er meer duidelijk word. Tot 1 van de partijen een fout maakt.

  Jeminee heb net die video gekeken van dat Michelle Obama een Man is en vond net dat foutje waar jij het over hebt waarschijnlijk.

  OBAMA CALLES HIS WIFE MICHAEL ?

  https://www.youtube.com/watch?v=8cgk732vfGQ

  0 likes
 • 365Y schreef:

  Eenzijdig bekeken alweer helaas zoals vanouds … maar deze opmerking is klaarblijkelijk geen argument meer om goede onafhankelijke journalistiek te voeren . Het heeft daarom te weinig serieuze waarde omdat dit/deze berichten geen diepte kennen zoals de redenen voor de ontstaande situatie , Ik heb de indruk dat “”Nine”” deze achtergronden er niet bij wenst te halen.

  1 likes
 • Candor schreef:

  Over Propaganda gesproken .

  Welke journalist als hij een vraag mag stellen stelt zo,n onbenullige vraag dan nog met een dubbele tong dan kun je zo,n antwoord toch verwachten .

  Ikzelf gezien de omstandigheden geloof niet dat hij een journalist is , of heeft hij wel een beroerte gehad ?.

  Eerst melde de krant , Poetin begaat grote blunder .
  Nadien werd er een link bijgeplaatst in de middag en tekst verandert .

  vind het een logisch antwoord gezien de omstandigheden , komt toch vreemd over of niet dan ?

  Hoezo blunder ?

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23467773/___Dronken__journalist_beledigd__.html

  0 likes
 • HET_SYSTEEM schreef:

  Dit heeft niets met landen te maken.
  Jezuieten Generaal Lorenzo Ricci heeft al in de 18de eeuw de uitspraak gedaan:

  “Vanaf deze plek bestuur ik de hele planeet, niemand weet hoe ik het doe”.
  – Lorenzo Ricci SJ

  Dus jullie nemen dingen over van propaganda, dan gaan jullie met die propaganda en logica proberen het plaatje te zien, maar dat plaatje zal nooit zichtbaar worden, als je niet door die propaganda heen kan kijken.
  NWO?
  Absurd. Ook dat is propaganda, want die wereldregering bestaat al bijna 3 eeuwen.
  Ik heb zelfs een artikel gelezen van de Katholieken waarin beweert werd, dat Nederland al verslagen was in de 17de eeuw door Katholieke predikanten.

  En dat is gemakkelijk te zien: Allemaal houden de mensen Rooms Katholieke zondag zonder enig protest. Ja, protest misschien als atheisten, maar niet als Christenen. Papisten zijn jullie, allemaal, vooral de atheisten, bekeer je!

  Sabbath leert de Bijbel, Zondag leert de romanistische antichrist, de waarheid is te eenvoudig om te ontvluchten.
  Ik ben geen heks, als ik de 10 geboden onderhoud. Maar Zondagse papenmissen, hekserij is misschien niet de juiste term, reductionistische propaganda is de realiteit.
  Ook nog: Het Koninkrijk Gods is nabij.
  Oei shockerend zeg, u wordt op uw misdaden gewezen!

  Ook wil ik nog even kwijt, dat het woord “deskundigen” in dit artikel mij erg tegen de borst stuit.
  Als het juist is, dan zijn het liegende deskundigen, waarschijnlijk Jezuieten dus, dan hoort men te zeggen “De deskundigen liegen”, want dat is de waarheid. Het kan ook zijn dat het geen deskundigen zijn, maar dan kan men zeggen, de frotkezen speculeren, of verzin zelf eens wat, maar ik ben hier toch evident aanmerkelijk deskundiger dan die lui die genoemd zijn in het artikel als “papisten”, o, sorry, “deskundigen”. Jaja. Wat schuift het dieven?
  Dat laatste niet naar deze website.

  Danku voor het artikel.
  Dank u voor het lezen van mijn commentaar.
  De Geuzen

  0 likes
 • Maria schreef:

  Vind Poetin een mooie Man , en wat blijkt van de andere partij ?!!!!!!

  Michelle Obama is een Man !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=tU03wGIQT6Y

  0 likes
 • Maria schreef:

  Joan rivers had beter haar mond dicht kunnen houden nu is ze dood twee maanden na deze uitspraak

  https://www.youtube.com/watch?v=gmN3iblNS6Y

  0 likes
 • henk schreef:

  Wat een gel*l allemaal hier. Het is simpel. We weten het niet. VS of putin de bad guy? Het lijkt voor mij laatste tijd ook dat putin niet de bad guy is en alleen verdedigend bezig is. Maar wat ik al eerder zei. We weten het niet. Wat lijkt zal pas een feit zijn als het blijkt. Nutteloze discussie tot er meer duidelijk word. Tot 1 van de partijen een fout maakt.

  0 likes
 • Richard schreef:

  Ik weet alleen dat ik een zoontje van 9 heb die ik wil zien opgroeien en niet dood en bloedend in mijn armen wil houden.
  Oh god! wat ben ik soms bang!
  Want ik ben de kleine gewone man die als het erop aan komt de bommen vangt.

  0 likes
 • Lucas schreef:

  henk
  20 december 2014 11:08 at 11:08
  Is het de bedoeling dat ik dit serieus neem? Haha. Ik ga dit niet eens uitleggen kom op man.

  (2

  Hoe zie jij dit dan die video van dat Michelle Obama een man is ik schrok me rot en die vrouw lijkt me naar de informatie die ze verschaft en die foto,s gelijk te hebben .

  En zegt hij ook nog Michael in een andere video ?!

  0 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >