Het Complot

“Politieke samenzwering”: de geheime oorlog tegen Rusland

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische economie is in een ‘perfect storm’ beland. De westerse sancties maakten het leven van de beleidsmakers in het Kremlin al moeilijk, maar door de val van de olieprijs dreigt de zaak hopeloos te worden.

De koers van de roebel is in een vrije val geraakt. Het is tot nu toe de grootste achteruitgang sinds de roebelcrisis van 1998. In een half jaar tijd heeft de roebel de helft van haar waarde verloren. Wisselkantoren slaan nieuwe matrixborden in. De nieuwe roebelkoers past er bijna niet meer op.

De daling van de olieprijs van 115 dollar per vat in juni tot minder dan 60 dollar raakt de economie. Olie en gas zijn namelijk goed voor bijna 70 procent van de Russische uitvoer en voor de helft van de begroting.

Minister van Financiën Anton Siluanov stelde eind vorige week dat zijn land dit jaar 140 miljard dollar aan inkomsten mist door de lagere olieprijs en sancties. Door de schaarste aan geld stijgt de rente, waardoor bedrijven hun investeringen terugschroeven. De lonen in de publieke sector zijn tot oktober 2015 bevroren.

Velen geloven dat de Verenigde Staten een geheime oorlog voeren tegen Rusland en dat de huidige crisis onderdeel is van een samenzwering om de Russische economie naar de rand van de afgrond te duwen.

President Poetin heeft het Westen de schuld gegeven van de huidige crisis, en hij staat niet alleen. Sommige westerse analisten zijn het met hem eens dat er een ‘economische oorlog’ wordt gevoerd. Veel Russen zijn van mening dat de VS en Saoedi-Arabië de productie kunstmatig hoog houden in een poging de prijs omlaag te drukken.

"Politieke samenzwering": de geheime oorlog tegen RuslandZe willen Rusland en Iran op die manier het leven moeilijk maken, schreef columnist Thomas L. Friedman voor The New York Times. Op deze manier hebben de Amerikanen en de Saoedi’s ook de laatste leiders van de Sovjet-Unie aangepakt: ‘pump them to death’, aldus Friedman.

Eind vorige maand gaven de belangrijkste olieproducerende landen onder druk van de Saoedi’s aan dat ze niet van plan zijn hun olieproductie terug te schroeven, ook al is er sprake van een enorm overaanbod.

“Waarom de VS en sommige van haar bondgenoten de olieprijs omlaag willen duwen? Ze willen Rusland pijn doen,” zei de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

De Iraanse minister van Oliezaken Bijan Zanganeh zei dat de sterke daling van de olieprijs het gevolg is van een ‘politieke samenzwering’. “De aanhoudende neerwaartse trend van de olieprijs is een politieke samenzwering die tot in het extreme wordt doorgevoerd,” zei hij.

[News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaap
Jaap
7 jaren geleden

Is dat nieuws? Het was toch al lang bekend dat vanuit de Westerse wereld getracht wordt via “economie”, Rusland van haar gedachten af te brengen om landen in haar regio binnen te vallen?
Waarom niet? Rusland doet hetzelfde als ze kan door de gaskraan dicht te draaien e.d., koekje van Eigen deeg dus.

Het begon met annexatie van de Krim door Rusland en daarna het willen innemen van Oost Oekraine, hoewel het Kremlin dat nooit zal toegeven en uiteraard EU en Oekraine zelf (Kiev) de schuld geven. En daar zit zeker een kern van waarheid in maar betekent nog niet dat je met een beetje machtspolitiek zomaar een land kan annexeren. Nu komen ze langzaamaan op de blaren te zitten.

Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

De EU annexeert de buurlanden op een listige wijze, de reactie van de Russen om de Krim te annexeren was een gevolg daarop om zo de tactische schaakstukken veilig te stellen.
Kan nu alleen nog zeggen dat als Europa geen water bij de wijn doet Russia gekke dingen kan gaan doen een getergde beer met de rug tegen de muur is een uiterst gevaarlijke beer.
Kan zomaar gebeuren dat het hot nieuws wordt dat Nederland geen haven faciliteiten meer heeft of dat de olievelden van Saoedi-Arabië in brand staan.

Om escalatie tegen te gaan wordt het hoog tijd de Europese hoogmoed te dimmen ik vermoed dat het ongeveer tien voor twaalf is.

Tien
Tien
7 jaren geleden

Het mooie is dat Rusland ook nog de schuld krijgt als ze uithalen naar het westen.. ik neem het ze niet kwalijk. Amerika drijft de EU regelrecht de 3e wereldoorlog in.

pipo
pipo
7 jaren geleden

iluminati control my mind soul and body nummer van d.dre

en een nummer van tupac is kiluliminati en hij leeft niet meer dus makkelijk gezegt

you are with us or with the terrorists

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

75
0
We lezen graag je reactie!x